Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#1151 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 17 kwietnia 2012 - 12:27

Przeszukałem temat, ale 2 pytania są nadal niejasne. Przy zakładaniu konta w US: 1) Podawać prawdziwe dane z adresem w PL, czy fikcyjne z adresem w US? 2) Czy blokują konta w US, na które loguje się z PL IP?

#1152 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 17 kwietnia 2012 - 12:51

1. - podajesz fikcyjne dane z adresem w USA 2. - nie blokują

#1153 zyrafal

zyrafal
  • 2 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 22:08

Witam wszystkich serdecznie! Starałem się znaleźć podobny wątek na forum, ale nie udało mi się, dlatego pytam: - kupiłem używanego iPada2 na którym jest zainstalowanych masę aplikacji i gier. Osoba od której go kupiłem świadomie je wszystkie zostawiła, abym miał z nich pożytek. I teraz pojawia się pytanie - czy mogę założyć sobie swoje nowe konto w iTunes, a aplikacje i gry które już są zainstalowane nadal będą działały?? Wiem że ich ewentualny update nie będzie możliwy, ale czy będzie możliwość ich używania w takiej wersji w jakiej są zainstalowane obecnie?? Przepraszam, jeśli podobne pytania już padały (a podejrzewam, że tak było), ale od blisko 1h chodzę po forum i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.

#1154 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 22:39

I teraz pojawia się pytanie - czy mogę założyć sobie swoje nowe konto w iTunes,

Tak możesz - a wręcz to bardzo pożądane :)

... a aplikacje i gry które już są zainstalowane nadal będą działały??

... ale czy będzie możliwość ich używania w takiej wersji w jakiej są zainstalowane obecnie??

Tak.

Wiem że ich ewentualny update nie będzie możliwy, ...

Podczas próby update możliwe są dwie opcje: wyskoczy okienko z nazwą konta na które były zakupione i poprosi o wpisanie hasła by dokonać update, 2: wyskoczy powiadomienie czy chcesz zakupić daną aplikację na swoje konto. = Update nie będzie możliwy, bez ponoszenia kosztów.

#1155 cameel91

cameel91
  • 8 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 06 maja 2012 - 12:05

Błąd przy tworzeniu nowego Apple ID

Otóż mam taki problem,że gdy chcę stworzyć ID, po wprowadzeniu danych z pierwszej strony, klikam DALEJ i nietsety wtedy pojawia się komunikat ''Wystąpił nieznany błąd'' i nie mogę dokończyć tworzenia ID.. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje ??

Przeniosłem do właściwego wątku, plmax.

#1156 masterofkira

masterofkira
  • 6 postów

Napisano 08 maja 2012 - 17:24

rejestracja ithunes blad pod koniec redeem code To ostatni raz podczas rejestracji w iTunes mam dziwny błąd, pomimo iż wybieram opcje płatności kartą kredytową, to wyskakuje mi rubryka redeem code ( tego nie rozumiem) i nie mogę tego pominąć. Proszę o pomoc, jeżeli ktoś umie to zrobić to prosiłbym o pomoc lub założenie konta jeżeli ktoś ma takie zdolności i chęci. Z góry dziękuje

#1157 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 08 maja 2012 - 17:42

Jak ktoś ci założy konto to będzie miał hasło i może cię oszukać. A co do reedem code nie wiem o co chodzi, bo ni wybrałem płatności kartą

#1158 masterofkira

masterofkira
  • 6 postów

Napisano 08 maja 2012 - 17:49

Bez karty kredytowej też próbowałem lecz ten sam problem mam. Wierze w uczciwość ludzka i ze nikt nie będzie chciał oszukać. Jak zakładałeś konto to miałeś taka opcje czy nie. Jak umiesz założyć konto to byś mógł mi je załozyc bez karty też? Byłbym wdzięczny

#1159 sszczyrb

sszczyrb
  • 1 postów

Napisano 31 maja 2012 - 18:02

Czesc,

To moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc :)
Mam klopot ktory tutaj jest szeroko omawiany - probuje wszystkich mozliwych metod, opcja NONE platnosci jak najbardziej, wpisuje adress (nawet realny z Agoura Hills w Californi) i nic, ciagle wyskakuje blad ze "please contact iTunes support to complete this transaction" - przeszukalem juz prawie caly ten watek i nic :(

please help - czy moze powinienem jakis downgrade itunes zrobic? Bo mam wersje 10.6? prosz prosze pomocy...

---------- Wpis dodano o 19:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:01 ----------

aha dodam ze krok po krok wykonuje wszystkie mozliwe czynnosci z wszystkich mozliwych filmikow....

#1160 redrum2305

redrum2305
  • 15 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 10:02

Nie ma opcji none

Witam, założyłem temat ale został on zamknięty i zostałem odwołany tutaj.

Gdy zakładam konto, nie ważne czy z komputera przez iTunes czy bezpośrednio z iPhone, nie mam opcji "none" przy wybraniu karty kredytowej.

Jak robię to według tutoriala na youtubie czy poradnika [url=http://support.apple.com/kb/HT2534?viewlocale=pl_PL]Tworzenie konta w sklepach iTunes Store, App Store, iBookstore i Mac App Store bez karty kredytowej[/url]

Mam tak: [url]http://img585.imageshack.us/img585/2352/beztytuukm.jpg[/url]

A gdy robię bezpośrednio na iPhone mam tak: [url]http://img196.imageshack.us/img196/1403/img0005s.png[/url]

Siedzę w tym już bardzo długo, i bardzo proszę o pomoc..

#1161 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 10:13

Witam, założyłem temat ale został on zamknięty i zostałem odwołany tutaj.

Gdy zakładam konto, nie ważne czy z komputera przez iTunes czy bezpośrednio z iPhone, nie mam opcji "none" przy wybraniu karty kredytowej.

Jak robię to według tutoriala na youtubie czy poradnika Tworzenie konta w sklepach iTunes Store, App Store, iBookstore i Mac App Store bez karty kredytowej

Mam tak: http://img585.images.../beztytuukm.jpg

A gdy robię bezpośrednio na iPhone mam tak: http://img196.images...03/img0005s.png

Siedzę w tym już bardzo długo, i bardzo proszę o pomoc..

Najważniejszy element: wyszukanie darmowej aplikacji i kliknięcie "buy" - wtedy pojawiają się wspomniane komunikaty o środek płatniczy?

#1162 redrum2305

redrum2305
  • 15 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 10:23

Nie rozumiem? Wchodzę po prostu na faceebook.com, wybieram "pobierz facebook na iphone" i tam klikam free. Wiesz jak to założyć poprawnie?

#1163 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 10:26

Nie rozumiem? Wchodzę po prostu na faceebook.com, wybieram "pobierz facebook na iphone" i tam klikam free. Wiesz jak to założyć poprawnie?

Zakładałem już nie raz - tak, wiem jak założyć poprawnie. Spróbuj: wyszukać w App Store darmową aplikację np. facebook - wtedy kliknąć "buy" i wybrać none ...

#1164 redrum2305

redrum2305
  • 15 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 10:33

O stary wielkie dzięki! Jak jesteś z Wwa, masz u mnie browara :D Wszystko jest jak powinno, jeszcze raz wielkie dzięki ! :)

#1165 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 10:35

O stary wielkie dzięki! Jak jesteś z Wwa, masz u mnie browara :D

Wszystko jest jak powinno, jeszcze raz wielkie dzięki ! :)

Cieszę się, że się udało :) Udanych zakupów życzę.

#1166 intel82

intel82
  • 3 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 10:03

BRAK OKIENKA" ZALOZ NOWE KONTO"

[ATTACH=CONFIG]11165[/ATTACH]

OTO SCREEN, SAMI WIDZICIE ZE COS JEST NIE TAK.

Wątek został przeniesiony do istniejącego tematu o zakładaniu konta. plmax.

#1167 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 10:04

A "Utworz nowe konto" to co? ;-)

#1168 intel82

intel82
  • 3 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 10:11

PO KLIKNIECIU NA CREATE ID STORE PRZENOSI CIE NA FORMULARZ PODPIETY POD REJESTRACJE Z KARTA. PROBOWALEM DZIESIATKI RAZY, JUZ NAWET CHCIALEM PODAC IM TE KARTE ALE TEZ JAKIS NUMER IM NIE PASOWAL.... NA WSZYSTKICH TUTORIALACH JEST JAK BYK ZE NA GORZE POWINNA BYC IKONKA "ZALOZ NOWE KONTO" BY POTEM MOC WYBRAC "NONE".... TUTAJ TEGO NIE MA:(

#1169 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 czerwca 2012 - 10:19

Oszczędź nam caps locka bo wątek poleci do kosza.

#1170 pavo13

pavo13
  • 6 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 21:17

Zebrałem kilka zasad

Od pewnego czasu przestały działać nawet te konta które działały w US Appstore. Problem jest banalny i do rozwiązania... Ale jeszcze raz opiszę od początku dla tych, którzy nie mają ochoty wertować 114 stron w temacie.

1. W ITunsie wchodzimy do sklepu i wybieramy dowolną aplikację darmową i oczywiście próbujemy ją ściągnąć
2. Powinien pojawić się monit o logowanie do konta i na tym samym okienku pojawi się propozycja założenia nowego konta (tak samo wygląda sprawa na mac-u i na pc systemy: winXP, 7, Tiger, Leopard, Leon :) Na innych nie sprawdzałem bo nie mam. Itunsy nie koniecznie były najnowsze ale radzę zaktualizować do najnowszej wersji.
3. TYLKO W PRZYPADKU PRÓBY ŚCIĄGNIĘCIA DARMOWEJ APLIKACJI BĘDZIEMY MIELI OPCJĘ PŁATNOŚĆ "NONE" w INNYCH PRZYPADKACH ZAKŁADANIE KONTA PRZEZ STRONĘ, LUB Z URZĄDZENIA MOBILNEGO (W MOIM PRZYPADKU IOS 4.03 IPHONE 3G) NIE SPOWODUJE UAKTYWNIENIA TEJ OPCJI.
4. Asekuracyjnie przestawiłem strefę czasową w kompie na US powiedzmy chicago w stanie Ilinoi.
Teoretycznie strefy nie trzeba przestawiać ale niektóre źródła polecają też ten myk.
5. Wracamy do IT. W trakcie operacji należy oczywiście zmienić AppStore z Polskiego na Amerykański (nie piszę jak, bo to zostało opisane na milionach stron)
6. Oczywiście po drodze akceptujemy warunki licencyjne itd...
7. NAJWAŻNIEJSZĄ ZMIANĄ JEST PRAWDZIWY ADRES W FORMULARZU. PRAWDZIWE MIASTO, STAN, ULICA I NUMER, TELEFON KIERUNKOWY I 7ZNAKOWY NR TELEFONU. Ten ostatni moźe być nawet 1234567, kierunkowy czasami może być w nawiasie np (312).

Po takim załatwieniu sprawy nie powinien pojawić się monit o kontakt z Itunes support.

Pamiętajcie jeszcze jedną rzecz. Wiele serwisów zagranicznych rozpoznaje kraj osoby rejestrującej się po domenie e-mailowej np wp.pl mówi jasno "JESTEŚ Z POLSKI". Wiele automatycznych serwisów ma zablokowane wysyłanie potwierdzeń założenia konta, lub innych na właśnie takie domeny. Dlatego załóż sobie drogi użytkowniku maila na GMAILU i będziesz miał następny potencjalny problem z głowy. (Mi nie przychodziło potwierdzenie na konto xxxxx@wp.pl a jak powtórzyłem procedurę podając maila xxxxxx@gmail.com to przyszło bez problemu.)

Mam nadzieję, że powyższy artykuł pomoże niejednej zbłąkanej cyberduszy i da dostęp do szerokich zasobów aplikacji w US Appstore.

Ufff... dotarłeś do końca

#1171 Carnage1

Carnage1
  • 1 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 23:19

Nie działa :(

#1172 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lipca 2012 - 23:25

Co nie działa, wszystko działa. Wczoraj zakładałem konto koleżance, zero problemów.

#1173 rdk9

rdk9
  • 63 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 02 sierpnia 2012 - 16:23

Dzisiaj zakładałem konto i chyba gdyby nie arturcisz, to konta bym nie miał do teraz. W każdym poradniku zapominają dodać, że trzeba znaleźć dowolną darmową aplikację i dopiero się rejestrować. Dopiero po 10 minutach szukania znalazłem temat, w którym arturcisz napisał o tym drobnym a jakże ważnym szczególe, za co mu przy okazji dziękuję ;-).

#1174 hipciu

hipciu
  • 128 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 sierpnia 2012 - 12:00

Problem z rejestracją w iTunes Moja dziewczyna na dniach sprawuje sobie iPhone i chciała już założyć konto w iTunes Store. Niestety, podczas wprowadzania danych billingowych karta jest odrzucana, podejrzewamy, że przez to, iż nie można używać polskich znaków. Mnie ten problem nie dotyczył, mam "normalne" litery i nie spotkałem się z czymś takim wcześniej. Kartą można płacić przez internet, więc to chyba nie jest jej wina. Co w takiej sytuacji zrobić? edit. Po 10 minutach bezustannego klikania - konto zostało utworzone. O.o

#1175 MRCOCOset

MRCOCOset
  • 8 postów

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:11

Od pewnego czasu przestały działać nawet te konta które działały w US Appstore. Problem jest banalny i do rozwiązania... Ale jeszcze raz opiszę od początku dla tych, którzy nie mają ochoty wertować 114 stron w temacie.

1. W ITunsie wchodzimy do sklepu i wybieramy dowolną aplikację darmową i oczywiście próbujemy ją ściągnąć
2. Powinien pojawić się monit o logowanie do konta i na tym samym okienku pojawi się propozycja założenia nowego konta (tak samo wygląda sprawa na mac-u i na pc systemy: winXP, 7, Tiger, Leopard, Leon :) Na innych nie sprawdzałem bo nie mam. Itunsy nie koniecznie były najnowsze ale radzę zaktualizować do najnowszej wersji.
3. TYLKO W PRZYPADKU PRÓBY ŚCIĄGNIĘCIA DARMOWEJ APLIKACJI BĘDZIEMY MIELI OPCJĘ PŁATNOŚĆ "NONE" w INNYCH PRZYPADKACH ZAKŁADANIE KONTA PRZEZ STRONĘ, LUB Z URZĄDZENIA MOBILNEGO (W MOIM PRZYPADKU IOS 4.03 IPHONE 3G) NIE SPOWODUJE UAKTYWNIENIA TEJ OPCJI.
4. Asekuracyjnie przestawiłem strefę czasową w kompie na US powiedzmy chicago w stanie Ilinoi.
Teoretycznie strefy nie trzeba przestawiać ale niektóre źródła polecają też ten myk.
5. Wracamy do IT. W trakcie operacji należy oczywiście zmienić AppStore z Polskiego na Amerykański (nie piszę jak, bo to zostało opisane na milionach stron)
6. Oczywiście po drodze akceptujemy warunki licencyjne itd...
7. NAJWAŻNIEJSZĄ ZMIANĄ JEST PRAWDZIWY ADRES W FORMULARZU. PRAWDZIWE MIASTO, STAN, ULICA I NUMER, TELEFON KIERUNKOWY I 7ZNAKOWY NR TELEFONU. Ten ostatni moźe być nawet 1234567, kierunkowy czasami może być w nawiasie np (312).

Po takim załatwieniu sprawy nie powinien pojawić się monit o kontakt z Itunes support.

Pamiętajcie jeszcze jedną rzecz. Wiele serwisów zagranicznych rozpoznaje kraj osoby rejestrującej się po domenie e-mailowej np wp.pl mówi jasno "JESTEŚ Z POLSKI". Wiele automatycznych serwisów ma zablokowane wysyłanie potwierdzeń założenia konta, lub innych na właśnie takie domeny. Dlatego załóż sobie drogi użytkowniku maila na GMAILU i będziesz miał następny potencjalny problem z głowy. (Mi nie przychodziło potwierdzenie na konto xxxxx@wp.pl a jak powtórzyłem procedurę podając maila xxxxxx@gmail.com to przyszło bez problemu.)

Mam nadzieję, że powyższy artykuł pomoże niejednej zbłąkanej cyberduszy i da dostęp do szerokich zasobów aplikacji w US Appstore.

Ufff... dotarłeś do końca

Witam. Wszystko działa do momentu gdy nie dokonamy zakupu jakiegoś dodatku do gry. W moim przypadku sieciówka "CLASH of CLANS". kupiłem sobie 2 gift karty po 20 usd aby dokupić bilon na unowocześnienie miasta i za pierwszym razem się udało. (na maila przyszedł wykaz zakupionych pozycji więc okej) drugi zakup to już kontakt z "ITS". To samo na innym koncie. Dodam , żę zakupić aplikację jakąkolwiek da się bez problemu. APPLE się wycwaniło? Aplikacja bez możliwości zakupu addonów bezużyteczna prawie.
Miał ktoś taki przypadek? Jest na to sposób? W grze TINY WAR to samo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych