Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#1126 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 25 lutego 2012 - 01:16

Bynajmniej

#1127 tomek_ad

tomek_ad
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2012 - 10:47

Wejdź do iTunes Store'a na kompie, w wyszukiwarce wpisz 'Remote' i jak ci się wyświetli lista aplikacji to będziesz miał aplikację 'Remote'. Kilknij na napis 'FREE'. Teraz iTunes poprosi cię o zalogowanie się lub założenie konta (będzie opcja bez karty kredytowej). Mam nadzieję że pomogłem :)

#1128 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lutego 2012 - 10:58

Mam Iphone 4s i chce utworzyć konto na appstore tylko jak to zrobić jak nie mam karty kredytowej??? A nie ma już opcji none a bynajmniej mi się nie wyświetla???

A na pierwszej stronie filmik widziałeś? Zapewne nie, bo jak bys zrobił tak jak jest w filmiku nie byłoby tego posta, jak i 90% innych w tym temacie.
http://myapple.pl/ip...html#post359323

#1129 321sokol123

321sokol123
  • 7 postów
  • SkądŁomża

Napisano 26 lutego 2012 - 21:40

Przeczytałem jakieś ostatnie 15 stron i nie znalazłem odpowiedzi na swój problem.. Otóż już przy kilku próbach stworzenia konta US pokazuje mi się taki komunikat:
Dołączona grafika

#1130 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 26 lutego 2012 - 21:42

Popraw zdjęcie .

#1131 321sokol123

321sokol123
  • 7 postów
  • SkądŁomża

Napisano 26 lutego 2012 - 22:11

Ale jest nieczytelne czy w ogóle nie widać?
Może tutaj:
[URL="http://fotofotki.pl/pliki_img/zrdf4sc2bus80v8ll5z.png"]http://fotofotki.pl/pliki_img/zrdf4sc2bus80v8ll5z.png[/URL]

#1132 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 26 lutego 2012 - 22:33

ja miałem chyba kiedyś cos podobnego i u mnie wystarczyło zrestartartowac iTunes

#1133 321sokol123

321sokol123
  • 7 postów
  • SkądŁomża

Napisano 26 lutego 2012 - 23:26

Reset iTunes nie pomógł ale reset kompa owszem :D Aaha i jeszcze jedno pytanie: -mam konto bankowe UK i paypal UK powiązany z kontem. Czy da się jakoś zasilić konto w moim itunes US z paypala UK?

#1134 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 20 marca 2012 - 22:42

Z czym się wiąże zmiana kraju konta iTunes? Czy utrace wszystkie pobrane aplikacje? Lepeij zmienić kraj czy założyć nowe konto?

#1135 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 21 marca 2012 - 06:24

Aaha i jeszcze jedno pytanie:
- mam konto bankowe UK i paypal UK powiązany z kontem.
Czy da się jakoś zasilić konto w moim itunes US z paypala UK?

Nie da się.

#1136 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 22 marca 2012 - 09:25

Niczego nie tracisz przy zmianie kraju.

#1137 mickelk

mickelk
  • 144 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 22 marca 2012 - 12:13

a podpowie mi ktoś co robić w tej sytuacji:

Dołączona grafika

nie mogę założyć konta bez karty

#1138 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 22 marca 2012 - 13:04

a podpowie mi ktoś co robić w tej sytuacji:

Dołączona grafika

nie mogę założyć konta bez karty

Tworzenie konta w sklepach iTunes Store, App Store, iBookstore i Mac App Store bez karty kredytowej

#1139 mickelk

mickelk
  • 144 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 22 marca 2012 - 13:25

tasiu, wiem jak to się robi. Ale tu chodzi o to że konto jest już założone i jak zmienić żeby konto było już bez karty

#1140 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 22 marca 2012 - 13:42

tasiu, wiem jak to się robi. Ale tu chodzi o to że konto jest już założone i jak zmienić żeby konto było już bez karty

Spróbuj tego iTunes Store: zmienianie informacji o koncie

Aby uaktualnić swoje nazwisko, adres płatnika lub informacje dotyczące płatności, wykonaj następujące czynności:

Na stronie Apple Account Information (Informacje o koncie Apple) kliknij przycisk Edit Payment Information (Edytuj informacje dotyczące płatności).
Poddaj edycji informacje, które chcesz zmienić.
Uwaga: metody płatności akceptowane przez sklep iTunes Store wymieniono w sekcji dotyczącej typów płatności. Jeśli nie chcesz wybierać metody płatności, wybierz opcję None (Brak) w sekcji typu płatności.

Gdy wszystkie informacje będą uaktualnione, kliknij przycisk Done (Gotowe).

#1141 mickelk

mickelk
  • 144 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 22 marca 2012 - 14:16

Niestety, najpierw bez wpisania danych do karty nie dostane się do ustawień żeby to wyłączyć.

Proszę pamiętać że: zdanie rozpoczynamy wielką literą, a kończymy kropką.
Pomocny link: TO.
plmax

#1142 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 22 marca 2012 - 19:56

Musisz "pobrać" bezpłatną aplikację. PS: Ewentualnie ustawienia Apple ID na stronie Apple.

#1143 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 23 marca 2012 - 21:37

Zakładam że próbujesz zmienić kraj konta, tego nie da się zrobić bez karty.

#1144 g-rzegorczyk

g-rzegorczyk
  • 3 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 29 marca 2012 - 14:25

Witam! Pozwolę się podpiąć do tego wątku, gdyż moje pytanie jak najbardziej odnosi się do tematu, a wydaje mi się, że nie zostało ono jeszcze na tym forum poruszone (nie przeglądałem jednak tych 97 stron tego wątku). Jeśli nie, proszę o wyrozumiałość – to mój 4. post tutaj. Wiem że, jak już wspomnieliście, nie można, będąc mieszkańcem Polski, założyć legalnie konta w amerykańskim iTunes Storze, ale nie wiem, w czym mogą się przejawiać skutki złamania tej zasady. A może jest to nielegalne i tyle, a w Polsce absolutnie nie zagrożone niczym (szczególnie, nie daj Boże, sądem)? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! :)

#1145 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 marca 2012 - 14:49

http://myapple.pl/ip...j-wersji-8.html czytałes to? Temat nieco leciwy, ale poruszano w nim kwestie legalności, tak samo jak w tym wątku.

#1146 FASTest

FASTest
  • 21 postów

Napisano 30 marca 2012 - 15:45

Amerykanskie itunes

Witam, stworzyłem konto w amerykańskim iTunes i końcówka emaila to @examlpe.com jestem w tym całkiem zielony i nie wiem gdzie mam się zalogować żeby potwierdzic weryfikację konta. Posiadam ipada 3 i na początku miałem konto apple zakończone na @me.com i wystarczyło zalogować się na iCloud aby potwierdzic rejestrację Apple id. Proszę o jakieś wskazówki co muszę zrobić aby mieć dostęp do USA iTunes. Z góry dzięki za pomoc.

Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego!
Przeniosłem do właściwego wątku, plmax.

#1147 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 30 marca 2012 - 16:00

Witam, stworzylem konto w amerykańskim iTunes (...) Proszę o jakieś wskazówki co muszę zrobić aby mieć dostęp do USA iTunes. Z góry dzięki za pomoc.

Na podany adres e-mail przy rejestracji przychodzi email aktywacyjny, który będzie zatytułowany:

Please verify the contact email address for your Apple ID.

&

Dear *********,

You've entered ********@something.com as the contact email address for your Apple ID. To complete the process, we just need to verify that this email address belongs to you. Simply click the link below and sign in using your Apple ID and password.

Verify Now >

Wondering why you got this email?
It's sent when someone adds or changes a contact email address for an Apple ID account. If you didn't do this, don't worry. Your email address cannot be used as a contact address for an Apple ID without your verification.

For more information, see our frequently asked questions.

Thanks,
Apple Customer Support

Czyli należy kliknąć na podany adres z emaila - przejdziemy na stronę Apple - i musimy się zalogować używająć adresu email i hasła.

#1148 FASTest

FASTest
  • 21 postów

Napisano 30 marca 2012 - 17:01

Wiem, że przychodzi potwierdzenie weryfikacji na email, ale ja mam taki problem, że nie wiem gdzie mam się zalogować, żeby odczytać email z takiego konta: maciek1204@example.com

Proszę pisać zgodnie z zasadami języka polskiego! Tutaj znajduje się pomocny link. plmax

#1149 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 13 kwietnia 2012 - 18:21

Wiem ze przychodzi potwierdzenie weryfikacji na email, ale ja mam taki problem, że nie wiem gdzie mam się zalogować żeby odczytać email z takiego konta: maciek1204@example.com

OMG ... ;D musiałem dwa razy przeczytać bo nie mogłem uwierzyć.
example.com to tylko przykład składni jakiej trzeba użyć w przypadku wypełniania formularza podczas rejestracji Apple_ID, powinieneś wprowadzić swój istniejący adres email.

#1150 hyrdyl

hyrdyl
  • 32 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 kwietnia 2012 - 20:29

Mam mały problem ,bo podczas rejestracji na końcu, wyświetla mi błąd "Please contact iTunes support to complete this transaction." ktoś miał coś takiego? Edit. już sobie poradziłem na adres Califonia Pizza Kitchen jakby komuś to pomogło, ale zmieniłem także format telefonu na (xxx)xxx-xxxx. Może komuś się przyda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych