Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#626 nikopyka

nikopyka
  • 1 postów

Napisano 27 marca 2009 - 20:08

Witam na wstępie jestem na razie zielony w tych tematach. Też nie mam opcji "none" - co znaczy darmowa aplikacja? Są jakieś inne? Ściągnąłem iTunes z my Apple i nie mam takiej opcji - i co wtedy?

#627 Vinyl84

Vinyl84
  • 4 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 14:20

A u mnie to nie działa... W ogóle mi nie pokazuje takiej opcji jak none

#628 Gregory

Gregory

• 2 732 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 08 kwietnia 2009 - 14:35

Opis sposobu zakładania konta bez potrzeby podawania numeru karty jest po polsku na stronie Apple:
Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

Po prawidłowym wykonaniu wszystkich kroków opcja „None” jak najbardziej jest dostępna.

#629 duchsw

duchsw
  • 1 postów

Napisano 19 kwietnia 2009 - 02:13

Witam, jakiś czas temu (zaraz po zakupie iphone'a) założyłem konto w itunes. Jak Bozia przykazała podałem numer karty kredytowej, kraj (Polska) adres, nazwisko babci itp itd. Po chwili zabrano mi trochę pieniędzy z konta (o tym że kasy do tej pory nie odzyskałem nie wspomnę) i teraz pojawia się moje pytanie - mianowicie doczytałem że nasze polskie konto jest okrojone (np. nie ma google earth od poszukiwania którego zaczął się cały mój problem) i teraz, jak zmienić bezboleśnie kraj na moim koncie? Przymierzałem się już do zmiany kraju na USA ale to wiąże się z ponownym podawaniem wszystkich danych (część z nich jak np adres musiałbym zmyślać) Pewnie znowu zabrało by mi pieniądze z konta czego wolałbym uniknąć. Jakieś rady?

#630 golabek

golabek
  • 110 postów
  • SkądNisko

Napisano 19 kwietnia 2009 - 02:42

Oni spawdzają nr karty - jak będzie polska to nic nie zrobisz

#631 madz88

madz88
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 kwietnia 2009 - 21:45

Wszystko super extra ale ja nie mam opcji "none" :/

#632 Gregory

Gregory

• 2 732 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 29 kwietnia 2009 - 21:47

Wszystko super extra ale ja nie mam opcji "none" :/

Wszystkie informacje są na stronie Apple: Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

#633 madz88

madz88
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 kwietnia 2009 - 21:53

Ale chyba piszę po Polsku, nie mam opcji "none"

[url]http://img401.imageshack.us/my.php?image=none.jpg[/url]

#634 Gregory

Gregory

• 2 732 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 29 kwietnia 2009 - 22:23

Ale chyba piszę po Polsku, nie mam opcji "none"

http://img401.images...?image=none.jpg

A ja mam:

Dołączona grafika

Przeczytaj jeszcze raz instrukcję ze strony, którą podałem. Zwróć zwłaszcza uwagę na punkt trzeci:

Ważne: Przed przejściem do następnego kroku trzeba nabyć bezpłatną aplikację, klikając opcję „Get App”.

Podaję adres jeszcze raz: Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej.

Nie myśl za dużo. Wykonuj kolejno polecenia z tej strony, a będzie dobrze. ;)

#635 Xandor

Xandor
  • 2 postów

Napisano 02 maja 2009 - 19:45

Witam, wysylalem juz 3 zgloszenia na 3 inne maile, wszystko szlo ok tyle ze na zaden adres nie przyszedl mi list aktywacyjny. Co robic?

#636 Rekishi

Rekishi
  • 13 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 maja 2009 - 17:25

mi tak samo jak koledze wyzej. Nie przychodzą aktywacyjne mejle.

#637 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2009 - 22:22

Nie bardzo rozumiem,macie problem z tym:
Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

#638 abraham2ooo

abraham2ooo
  • 2 postów

Napisano 13 maja 2009 - 23:47

Do wszystkich, którym nie przychodzi mail z aktywacją -> sprawdźcie Spam...

#639 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 14 maja 2009 - 16:47

Myślicie ze to nie jest jakaś lipa z tymi gift card i mogą być legalne?

iTunes Gift Card $10 iPhone 3G iPod Touch Nano (634642277) - Aukcje internetowe Allegro

#640 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 14 maja 2009 - 16:55

Te to są legalne, ale się nie oplaca az.. dolar po 4,50 zł.. ponad 1zł drozej niż faktyczna cena obecna. Gdyby było za tą ceną 100 USD gitf to wtedy byłaby to fałszywka

#641 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 14 maja 2009 - 18:11

Te to są legalne, ale się nie oplaca az.. dolar po 4,50 zł.. ponad 1zł drozej niż faktyczna cena obecna.
Gdyby było za tą ceną 100 USD gitf to wtedy byłaby to fałszywka

No moze i fakt. To może coś doradzicie gdzie kupie gift card (legalna) ale max $25.
Moze jakas aukcja ebay. Napewno lepiej rozroznicie falszywke od legalnej.

#642 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 17 maja 2009 - 23:00

Wszyscy ściągają gry i aplikacje z iTunes to może ktoś mi powie w jaki sposób za to płaci? Albo gdzie kupuje gift carty jak korzysta z US store ***** Czy da rade zaplacic w US Store przez Paypal. Wiem ze jest taka opcja ale czy nie zablokuja mi konta? Czy moga sprawdzic ze jestem Polakiem? Musze kupic airport mania, bo znudzilo mi sie grac w lite :D

#643 damian89

damian89
  • 125 postów

Napisano 27 maja 2009 - 09:37

Mam problem ze chce zalozyc konto na iTunes na poczatku cos czepialo mi sie karty (mam karte z konta studenckiego VISA w BZWBK, na rapidshare nie mialem problemu z kupieniem konta premium a teraz place przez PayPal), ale przestalo teraz czepia mi sie kodu pocztowego: "The Postcode must be a 5-digit number" Wpisuje xx-xxx albo xxxxx ale caly czas mi sie czepia. Jeszcze przy okazji sie upewnie. Jak jest nr telefonu to tam ma byc 0048 XXX XXX XXX?? Edit: Jak zapisze 4230 zamiast 42300 to prestaje sie mnie czepiac o kod pocztowy a wyskakuje mi ze "Your payment method was declined. Please enter valid payment method information" czy nie da rady ?? Jak ja mam kupowac platne aplikacje?? Czemu k.... Apple robi takie problemy z tymi kartami... nie dzadza nawet placenia przez PayPal :/ Nie mam nawet opcji NONE zarowno na USA jak i Poland Store :/ Rejestruje sie na Polskim, bo Country/Region uz automatycznie mam Poland wpisane. Moze zmienic na inny kraj ale czy zadziala wtedy karta. Wszedlem na USA store i tam chcialem zobaczyc jak wyglada rejestracja... w USA store jest mozliwosc Paypal... moze zalozyc konto (jesli sie uda)na USA store uzywajac konta PayPal...tylko czy to zadziala... konto Paypal jest na polski adres i nie wiem czy Apple sprawdza jakos dane z paypal a jak zmienie w paypal adres na jakis zmyslony to czy wtedy karta debetowa zadziala, bo nie im czy dane nie musza sie zgadzac z tymi z karty. Prosze o pomoc bo juz mnie to irytuje... chce kupowac i placic za aplikacje a oni mi to uniemozliwiaja :/ Pzdr

#644 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 27 maja 2009 - 22:02

Proponuje przeczytac watek od poczatku. 60 stron ale warto, sam go nie dawno czytalem od poczatku jak zaczynalem przygode z iP i kilka innych. Musisz miec karte kredytowa aby kupowac w Polsce. Aby kupowac w USA musisz miec gift card, bo inaczej raczej sie nie da. A jesli region uzupelnia ci automatycznie to chyba nie jest zadnym probelem go zmienic?

#645 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 maja 2009 - 22:08

dwa miesiące temu udało mi się jeszcze prawie za free kupić $200 (4 kody po $50) za 139 zł i pozostało mi jeszcze ok. $80 :) Nie ma to jak 1 USD za 0,7 zł

#646 cruel

cruel
  • 2 postów

Napisano 28 maja 2009 - 16:03

dzieki wielkie,bardzo sie przydalo:)

#647 ~bakul

~bakul
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2009 - 13:12

Pytania dotyczące rejestracji konta w iTunes Store Witam, jak wiecie w iTunes Store jest wielki spory wybór dodatków do iPoda. Jednak, aby mieć dostęp do pobrania tego trzeba mieć konto. Teraz, przy rejestracji proszą mnie o podanie metody płatności. Niby co mam wybrać? Konta w banku jeszcze nie mam itp. W Billing Address podać prawdziwe dane? Nie dałoby się ominąć tych pytań o płatności?

#648 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 31 lipca 2009 - 16:02

Jest na forum. Poszukaj

#649 ~bakul

~bakul
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2009 - 20:19

A możesz podać linka? Szukałem pod frazami iTunes Store i AppStore i wyszły całkiem inne wyniki :/

#650 real007

real007
  • 49 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 23:15

Proszę bardzo...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych