Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#476 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 30 października 2008 - 13:45

Tomek, było to już wielokrotnie na tym forum - najpierw poczytaj zanim zdasz pytanie. Do rejestracji w amerykańskim iTunes Store jest wymagana karta kredytowa z amerykańskim billing addressem.

#477 JARIK

JARIK
  • 323 postów

Napisano 30 października 2008 - 14:18

Najprostszy sposób, to wylosować zieloną kartę i wtedy już po kolei.

#478 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 30 października 2008 - 15:48

@Wirusek
Tomek pytał się jak można to legalnie. To co proponujesz niestety nie spełnia tego warunku

#479 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 30 października 2008 - 20:28

@ Wirusek
Nie pisz już więcej głupot.
W amerykańskim sklepie iTunes Store oficjalnie i legalnie mogą się zarejestrować tylko osoby z amerykańską kartą kredytową.
Można zarejestrować się się w amerykańskim sklepie iTunes Store za pomocą kodu z amerykańskiej Gift Card, ale primo jest to zabronione poza granicami US, secundo trzeba skłamać podając adres - reasumując jest to nielegalne. Autor tego wątku pytał się jak można to zrobić legalnie.
Będąc Polakiem posiadającym polską kartę kredytową możesz się zarejestrować się tylko w polskim sklepie który posiada tylko soft do iPhona i iPoda touch.
Link: Apple (Polska) - iPod touch - App Store

#480 Trilian

Trilian
  • 22 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 01 listopada 2008 - 00:59

Więc tak: Problem batonu "none" istnieje (chyba ze 30 stron tego postu przeczytalem... uff oraz kilka opcji z sieci w innych miejscach), ale... są i dobre wieści! Ratuje nas: CIERPLIWOŚĆ Nie wiem jak to jest skonstruowane, ale czasem "none" się nie pojawia , a czasem pojawia (częściej ta pierwsza opcja) i chyba w jakims stopniu jest to związane z danym "darmowym" produktem. Przetestowalem kilka produktow (muzyka i aplikacje) z wpisywaniem ciagle tych samych danych (Big Apple ;) i ja "mieszkam" na 5th Av, :) i wreszcie się POJAWIŁO - nie wiem nawet skąd (na jakiejś aplikacji)... Ekran "Kongratulejszyjny" wita :P

#481 czado1

czado1
  • 2 postów

Napisano 06 listopada 2008 - 19:13

Jesteś swietny, dzieki!!!

#482 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 06 listopada 2008 - 20:08

Mam iPhona, zarejestrowałem się na iTunes'ie jak jest tu podane no i jak wchodze z zakładkę na iphonie, iTunes, to jest, że z naszego kraju nie jest dostepny itunes, a jak jestem w app store i chce cos sciagnac co jest za free to pisze ze moge tylko tym kontem sciagac rzeczy z amerykanskiego app store, no i jak już chce zarejestrowac forme platnosci na itunes ale juz na kompie to wyberam paypala, daje continue i nic sie nie dzieje, jakbym nic nie klikna, prosze mi wyjasnic o co chodzi, pozdrawiam.

#483 Gurbon

Gurbon
  • 73 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 18:52

Witam u mnie cos sie nie da tego zrobic, mam sterego iPhona i chcialbym sciagnac sobie 1 aplikacje Google Earth lub earthscaoe czy cos takiego obydwie darmowe,czy moglby mi ktos udostepnic na pare chwil konto (oczywiscie darmowe) zeby nie bylo ze komus chce na jego konto platne aplikacje sciagac...

#484 mrfreeze

mrfreeze
  • 246 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 19:16

Jak to sie nie da??? Majonez na 47 stronie tego watku jeszcze raz w krotki sposob opisal to krok po kroku. Dziala bez zajakniecia, sprawdzone kilka godzin temu.

#485 tubo

tubo
  • 60 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 22:03

a ja z problemem pod tytułem "none" sobie poradziłem. Konto mam utworzone, ale gdy chcę coś kupić, to powiasia sie okno z logowaniem i informacją "Pament method reqiured" czyli, że rodzaj płatności jest wymagana. Po czym podaje hasło i przechodzę na stronę z informacjami o rodzaju płatności.

#486 tubo

tubo
  • 60 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 22:18

mam pytanie, czy cztery ostatnie cyfry kodu w giftkarty to 55NW? proszę o odpowiedź na prv, albo tu.

#487 mcfrey

mcfrey
  • 424 postów
  • SkądGizycko

Napisano 21 listopada 2008 - 13:16

No dobra a jaki teraz ten Gift kod? Bo jesli wybieram jakas aplikacje za free to owszem wszystko ok, none jest ale nie ma zadnego kodu:)

#488 faj3r

faj3r
  • 270 postów

Napisano 21 listopada 2008 - 13:53

a ja mam inny dziwny problem. posiadam eKartę w mBanku - to karta podpięta do konta, tylko do płatności elektronicznych. Wszystkie serwisy widzą ją jako kartę kredytową i taki ma ona status - można sobie kupować bilety lotnicze, rejestrować w PayPal'u itp. z tą różnicą, że nie jest to tak naprawdę karta kredytowa - czerpie pieniądze z konta, na którym ustala się limit kasy dla karty. ...i jako jedyny iTunes wywala komunikat, że w polski iTunes Store "debit cards" nie są honorowane... dziwne trochę... - chciałem być uczciwy - a musiałem skorzystać w wyżej wymienionego sposobu...

#489 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 21 listopada 2008 - 15:32

Dziś znowu pojawiła się zmiana regulaminu. Nie wiem czy to było wcześniej, ale pierwszy punkt mówi o tym, że nie można logować się do iTunes Store jeżeli nie znajdujemy się na terytorium USA oraz, że Apple ma prawo sprawdzać czy tego nie robimy. Boję się, że moje konto moe zostać skasowane :(, widziałem możliwość zmiany państwa w ustawieniach profilu, tylko czy podczas tego transferu nie stracę już zakupionych programów? Albo tych których nie ma w polskim iTunes Store?

#490 Thadel

Thadel
  • 162 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 21 listopada 2008 - 15:51

Najwyraźniej bardzo ich te konta denerwowały - tylko zassysały free appy, a nic nie płaciły, nawet jakby ktoś chciał coś kupić - to trudno było ;/ więc teraz jak najwiecej darmowych appów pościagam :)

#491 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 21 listopada 2008 - 16:00

Ja wydałem tam ok. 60$, nie chcę tego stracić.

#492 Jacques_MF

Jacques_MF
  • 7 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 13:56

Zrobiłem wszystko tak, jak opisywał Majonez, ale wystąpiły pewne problemy: Gift Cards and Certificates i co ja mam tam wpisać??? a u góry mi pisze, zebym wporwadził kod karty??? a wybrałem opcje non

#493 Matizzz

Matizzz
  • 12 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 14:06

Zrobiłem wszystko tak, jak opisywał Majonez, ale wystąpiły pewne problemy:

Gift Cards and Certificates i co ja mam tam wpisać???

a u góry mi pisze, zebym wporwadził kod karty??? a wybrałem opcje non

Już nie można założyć konta z tego poradnika, Apple zablokowało takie zakładanie kont, przynajmniej tak jest na forum napisane, też chciałem założyć sobie konto bo od wczoraj mam iPoda i niestety nie da się.

edit
Ale za chwilę sam spróbuję sposobem kolegi.

#494 Jacques_MF

Jacques_MF
  • 7 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 14:38

super...... jeżeli ktoś zna jakieś inne sposoby, to proszę pisać;) z góry dzięki;) No to jestem uziemiony: nie mogę wgrać instalizera. ani zalogować się na iTunes...... To jest jakiś koszmar

#495 huz

huz
  • 1 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 16:05

Witam

Udało mi się założyć konto bez podawania karty kredytowej (opcja none) przy podaniu kodu itunes gift card który zakupiłem w super promocji na allegro :) pozdrawiam

PS po założeniu konta itunes prosi o klikniecie linku aktywacyjnego który wysyła na podany adres email

---- Dodano 22-11-2008 o godzinie 17:07 ----
polecam kupno u tego gościa ponieważ pomógł mi założyć konto po zakupie karty

#496 iSphinx

iSphinx
  • 7 postów
  • SkądLublin

Napisano 23 listopada 2008 - 18:37

Jeju, to już nie można normalnie zrobić konta na itunes ? Dzisiaj uruchomiłem ipoda, zadowolony, chciałem dla próby jakieś darmowe aplikacje pobrać, a tu dupa ani w us ani w pol store nie mogę się zarejestrować ;/

#497 majonez

majonez
  • 372 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 21:02

mozna.. wejdz w appstore w jakas darmowa aplikacje, nacisnij get i bedzie opcja zarejestrowania sie bez karty kredytowaej....

#498 cambridge

cambridge
  • 2 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 01:29

[URL=http://img444.imageshack.us/my.php?image=beztytuubl5.jpg]Dołączona grafika[/URL][URL=http://g.imageshack.us/thpix.php]Dołączona grafika[/URL]

dalej nie idzie ;/

#499 kelevra1

kelevra1
  • 1 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 02:42

mam dokladnie to samo? Czy ktos zna jakis sposob jak bez credit card zalozyc konto itunes?

#500 damodrazik

damodrazik
  • 10 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 11:33

witam, to moj pierwszy post i niestety odrazu zgłaszam problem. jak koledzy powyżej, u mnie sprawa wygląda tak samo, w miejscu gdzie zaznaczamy karte kredytowa sa tylko 3... nie ma opcji "none" jednak nie rozumiem dokladnie dlaczego ale jak podlaczylem na chwile iphona i mocowalem sie z zalorzeniem konta na applestore to jakos iphone zaczal dzialac, jakby sam sie odblokowal.... z tego co rozumiem do musze miec dostep do applestore zeby sciagnac sobie jailbreaka, no i dobrze by bylo miec dostep do tych darmowych aplikacji, nie myle sie no nie ?:) teraz powiedzcie prosze, czy gift karty dostepne na allegro moga rozwiazac problem? taka karta odrazu ma przypisany do siebie login i haslo czy nic mi z karty poki nie zalorze konta? RATUNKUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych