Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?
Napisano 17 kwietnia 2012 - 12:27
Napisano 17 kwietnia 2012 - 12:51
Napisano 26 kwietnia 2012 - 22:08
Napisano 26 kwietnia 2012 - 22:39
Tak możesz - a wręcz to bardzo pożądaneI teraz pojawia się pytanie - czy mogę założyć sobie swoje nowe konto w iTunes,
... a aplikacje i gry które już są zainstalowane nadal będą działały??
... ale czy będzie możliwość ich używania w takiej wersji w jakiej są zainstalowane obecnie??
Tak.
Wiem że ich ewentualny update nie będzie możliwy, ...
Podczas próby update możliwe są dwie opcje: wyskoczy okienko z nazwą konta na które były zakupione i poprosi o wpisanie hasła by dokonać update, 2: wyskoczy powiadomienie czy chcesz zakupić daną aplikację na swoje konto. = Update nie będzie możliwy, bez ponoszenia kosztów.
Napisano 06 maja 2012 - 12:05
Otóż mam taki problem,że gdy chcę stworzyć ID, po wprowadzeniu danych z pierwszej strony, klikam DALEJ i nietsety wtedy pojawia się komunikat ''Wystąpił nieznany błąd'' i nie mogę dokończyć tworzenia ID.. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje ??
Przeniosłem do właściwego wątku, plmax.
Napisano 08 maja 2012 - 17:24
Napisano 08 maja 2012 - 17:42
Napisano 08 maja 2012 - 17:49
Napisano 31 maja 2012 - 18:02
To moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc
Mam klopot ktory tutaj jest szeroko omawiany - probuje wszystkich mozliwych metod, opcja NONE platnosci jak najbardziej, wpisuje adress (nawet realny z Agoura Hills w Californi) i nic, ciagle wyskakuje blad ze "please contact iTunes support to complete this transaction" - przeszukalem juz prawie caly ten watek i nic
please help - czy moze powinienem jakis downgrade itunes zrobic? Bo mam wersje 10.6? prosz prosze pomocy...
---------- Wpis dodano o 19:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:01 ----------
aha dodam ze krok po krok wykonuje wszystkie mozliwe czynnosci z wszystkich mozliwych filmikow....
Napisano 07 czerwca 2012 - 10:02
Witam, założyłem temat ale został on zamknięty i zostałem odwołany tutaj.
Gdy zakładam konto, nie ważne czy z komputera przez iTunes czy bezpośrednio z iPhone, nie mam opcji "none" przy wybraniu karty kredytowej.
Jak robię to według tutoriala na youtubie czy poradnika [url=http://support.apple.com/kb/HT2534?viewlocale=pl_PL]Tworzenie konta w sklepach iTunes Store, App Store, iBookstore i Mac App Store bez karty kredytowej[/url]
Mam tak: [url]http://img585.imageshack.us/img585/2352/beztytuukm.jpg[/url]
A gdy robię bezpośrednio na iPhone mam tak: [url]http://img196.imageshack.us/img196/1403/img0005s.png[/url]
Siedzę w tym już bardzo długo, i bardzo proszę o pomoc..
Napisano 07 czerwca 2012 - 10:13
Najważniejszy element: wyszukanie darmowej aplikacji i kliknięcie "buy" - wtedy pojawiają się wspomniane komunikaty o środek płatniczy?Witam, założyłem temat ale został on zamknięty i zostałem odwołany tutaj.
Gdy zakładam konto, nie ważne czy z komputera przez iTunes czy bezpośrednio z iPhone, nie mam opcji "none" przy wybraniu karty kredytowej.
Jak robię to według tutoriala na youtubie czy poradnika Tworzenie konta w sklepach iTunes Store, App Store, iBookstore i Mac App Store bez karty kredytowej
Mam tak: http://img585.images.../beztytuukm.jpg
A gdy robię bezpośrednio na iPhone mam tak: http://img196.images...03/img0005s.png
Siedzę w tym już bardzo długo, i bardzo proszę o pomoc..
Napisano 07 czerwca 2012 - 10:23
Napisano 07 czerwca 2012 - 10:26
Zakładałem już nie raz - tak, wiem jak założyć poprawnie. Spróbuj: wyszukać w App Store darmową aplikację np. facebook - wtedy kliknąć "buy" i wybrać none ...Nie rozumiem? Wchodzę po prostu na faceebook.com, wybieram "pobierz facebook na iphone" i tam klikam free. Wiesz jak to założyć poprawnie?
Napisano 07 czerwca 2012 - 10:33
Napisano 07 czerwca 2012 - 10:35
Cieszę się, że się udało Udanych zakupów życzę.O stary wielkie dzięki! Jak jesteś z Wwa, masz u mnie browara
Wszystko jest jak powinno, jeszcze raz wielkie dzięki !
Napisano 12 czerwca 2012 - 10:03
[ATTACH=CONFIG]11165[/ATTACH]
OTO SCREEN, SAMI WIDZICIE ZE COS JEST NIE TAK.
Wątek został przeniesiony do istniejącego tematu o zakładaniu konta. plmax.
Napisano 12 czerwca 2012 - 10:04
Napisano 12 czerwca 2012 - 10:11
Napisano 12 czerwca 2012 - 10:19
Napisano 27 czerwca 2012 - 21:17
Od pewnego czasu przestały działać nawet te konta które działały w US Appstore. Problem jest banalny i do rozwiązania... Ale jeszcze raz opiszę od początku dla tych, którzy nie mają ochoty wertować 114 stron w temacie.
1. W ITunsie wchodzimy do sklepu i wybieramy dowolną aplikację darmową i oczywiście próbujemy ją ściągnąć
2. Powinien pojawić się monit o logowanie do konta i na tym samym okienku pojawi się propozycja założenia nowego konta (tak samo wygląda sprawa na mac-u i na pc systemy: winXP, 7, Tiger, Leopard, Leon Na innych nie sprawdzałem bo nie mam. Itunsy nie koniecznie były najnowsze ale radzę zaktualizować do najnowszej wersji.
3. TYLKO W PRZYPADKU PRÓBY ŚCIĄGNIĘCIA DARMOWEJ APLIKACJI BĘDZIEMY MIELI OPCJĘ PŁATNOŚĆ "NONE" w INNYCH PRZYPADKACH ZAKŁADANIE KONTA PRZEZ STRONĘ, LUB Z URZĄDZENIA MOBILNEGO (W MOIM PRZYPADKU IOS 4.03 IPHONE 3G) NIE SPOWODUJE UAKTYWNIENIA TEJ OPCJI.
4. Asekuracyjnie przestawiłem strefę czasową w kompie na US powiedzmy chicago w stanie Ilinoi.
Teoretycznie strefy nie trzeba przestawiać ale niektóre źródła polecają też ten myk.
5. Wracamy do IT. W trakcie operacji należy oczywiście zmienić AppStore z Polskiego na Amerykański (nie piszę jak, bo to zostało opisane na milionach stron)
6. Oczywiście po drodze akceptujemy warunki licencyjne itd...
7. NAJWAŻNIEJSZĄ ZMIANĄ JEST PRAWDZIWY ADRES W FORMULARZU. PRAWDZIWE MIASTO, STAN, ULICA I NUMER, TELEFON KIERUNKOWY I 7ZNAKOWY NR TELEFONU. Ten ostatni moźe być nawet 1234567, kierunkowy czasami może być w nawiasie np (312).
Po takim załatwieniu sprawy nie powinien pojawić się monit o kontakt z Itunes support.
Pamiętajcie jeszcze jedną rzecz. Wiele serwisów zagranicznych rozpoznaje kraj osoby rejestrującej się po domenie e-mailowej np wp.pl mówi jasno "JESTEŚ Z POLSKI". Wiele automatycznych serwisów ma zablokowane wysyłanie potwierdzeń założenia konta, lub innych na właśnie takie domeny. Dlatego załóż sobie drogi użytkowniku maila na GMAILU i będziesz miał następny potencjalny problem z głowy. (Mi nie przychodziło potwierdzenie na konto xxxxx@wp.pl a jak powtórzyłem procedurę podając maila xxxxxx@gmail.com to przyszło bez problemu.)
Mam nadzieję, że powyższy artykuł pomoże niejednej zbłąkanej cyberduszy i da dostęp do szerokich zasobów aplikacji w US Appstore.
Ufff... dotarłeś do końca
Napisano 25 lipca 2012 - 23:19
Napisano 25 lipca 2012 - 23:25
Napisano 02 sierpnia 2012 - 16:23
Napisano 10 sierpnia 2012 - 12:00
Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:11
Od pewnego czasu przestały działać nawet te konta które działały w US Appstore. Problem jest banalny i do rozwiązania... Ale jeszcze raz opiszę od początku dla tych, którzy nie mają ochoty wertować 114 stron w temacie.
1. W ITunsie wchodzimy do sklepu i wybieramy dowolną aplikację darmową i oczywiście próbujemy ją ściągnąć
2. Powinien pojawić się monit o logowanie do konta i na tym samym okienku pojawi się propozycja założenia nowego konta (tak samo wygląda sprawa na mac-u i na pc systemy: winXP, 7, Tiger, Leopard, Leon Na innych nie sprawdzałem bo nie mam. Itunsy nie koniecznie były najnowsze ale radzę zaktualizować do najnowszej wersji.
3. TYLKO W PRZYPADKU PRÓBY ŚCIĄGNIĘCIA DARMOWEJ APLIKACJI BĘDZIEMY MIELI OPCJĘ PŁATNOŚĆ "NONE" w INNYCH PRZYPADKACH ZAKŁADANIE KONTA PRZEZ STRONĘ, LUB Z URZĄDZENIA MOBILNEGO (W MOIM PRZYPADKU IOS 4.03 IPHONE 3G) NIE SPOWODUJE UAKTYWNIENIA TEJ OPCJI.
4. Asekuracyjnie przestawiłem strefę czasową w kompie na US powiedzmy chicago w stanie Ilinoi.
Teoretycznie strefy nie trzeba przestawiać ale niektóre źródła polecają też ten myk.
5. Wracamy do IT. W trakcie operacji należy oczywiście zmienić AppStore z Polskiego na Amerykański (nie piszę jak, bo to zostało opisane na milionach stron)
6. Oczywiście po drodze akceptujemy warunki licencyjne itd...
7. NAJWAŻNIEJSZĄ ZMIANĄ JEST PRAWDZIWY ADRES W FORMULARZU. PRAWDZIWE MIASTO, STAN, ULICA I NUMER, TELEFON KIERUNKOWY I 7ZNAKOWY NR TELEFONU. Ten ostatni moźe być nawet 1234567, kierunkowy czasami może być w nawiasie np (312).
Po takim załatwieniu sprawy nie powinien pojawić się monit o kontakt z Itunes support.
Pamiętajcie jeszcze jedną rzecz. Wiele serwisów zagranicznych rozpoznaje kraj osoby rejestrującej się po domenie e-mailowej np wp.pl mówi jasno "JESTEŚ Z POLSKI". Wiele automatycznych serwisów ma zablokowane wysyłanie potwierdzeń założenia konta, lub innych na właśnie takie domeny. Dlatego załóż sobie drogi użytkowniku maila na GMAILU i będziesz miał następny potencjalny problem z głowy. (Mi nie przychodziło potwierdzenie na konto xxxxx@wp.pl a jak powtórzyłem procedurę podając maila xxxxxx@gmail.com to przyszło bez problemu.)
Mam nadzieję, że powyższy artykuł pomoże niejednej zbłąkanej cyberduszy i da dostęp do szerokich zasobów aplikacji w US Appstore.
Ufff... dotarłeś do końca
Witam. Wszystko działa do momentu gdy nie dokonamy zakupu jakiegoś dodatku do gry. W moim przypadku sieciówka "CLASH of CLANS". kupiłem sobie 2 gift karty po 20 usd aby dokupić bilon na unowocześnienie miasta i za pierwszym razem się udało. (na maila przyszedł wykaz zakupionych pozycji więc okej) drugi zakup to już kontakt z "ITS". To samo na innym koncie. Dodam , żę zakupić aplikację jakąkolwiek da się bez problemu. APPLE się wycwaniło? Aplikacja bez możliwości zakupu addonów bezużyteczna prawie.
Miał ktoś taki przypadek? Jest na to sposób? W grze TINY WAR to samo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych