Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#1101 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 stycznia 2012 - 11:08

Jak ktoś jest na tyle mało rozsądny że udostępnia obcym swoje konto (apple id i hasło) z podpięta do niego kartą płatniczą to jego sprawa.

#1102 elvis197

elvis197
  • 2 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 10:59

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/809/lipaaaa.jpg/]ImageShack® - Online Photo and Video Hosting[/url] co mam wpisać tam!!!! bo juz mnie coś trafia . aby zainstalować tą aplikacje żeby mieć przycisk none trzeba sie logować na app store a jak sie loguje to dupa bo zawsze przeskakuje do tego okna co jest link!

#1103 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 stycznia 2012 - 11:09

Jak masz kartę płatnicza (kredytową debetowe interntową) to w to pole nie wpisujesz NIC. To pole uzupełniasz jak masz gift carda lub kod ze zdrapki.

#1104 Aronxd

Aronxd
  • 3 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 20:40

Witam. Mam IPhone 4S zakupionego jakieś 2-3 dni temu, od razu zaktualizowałem system do IOS 5.0.1, założyłem nowego maila w ICloud i chcę coś darmowego pobrać z AppStore, ale wyskakuje mi, by wypełnić formularz co do osobistych danych [zaznaczam, że nie mam karty kredytowej, wpisuje miasto, ulice, numer telefonu (daje w tym 1. okienku 48, a w 2. jakiś byle jaki numer) i daje gotowe, ale wyskakuje, że jeszcze mam wpisać kod pocztowy to wpisuje kod 5 cyfrowy bez myślnika pomiędzy cyframi i pisze, że zły. Próbowałem już naprawdę różnych kodów i nadal to samo...Chcę bardzo korzystać z AppStore i Proszę o szybką i dokładną pomoc.

#1105 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 stycznia 2012 - 20:41

Daj prawdziwy adres, taki jaki jest w rzeczywistości. Jaki kraj?

#1106 Aronxd

Aronxd
  • 3 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 20:48

no dałem oprócz telefonu....zaznaczyłem tam w ustawieniach jeszcze ICloud, że Polska i nic dalej....

#1107 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 16:48

Spotkałem się dzisiaj z odmową kupienia książki/aplikacji, gdyż podana przeze mnie w informacjach metoda jest niepoprawna. Problem w tym, że od ok.2 lat nie zmieniałem kompletnie nic i do wczoraj zupełnie normalnie kupowałem/ściągałem. W czym wiec problem? Tym bardziej, że pod napisem 'You must correct the errors shown below' nie ma zaznaczone nic. Ma ktoś pomysł?

#1108 camila39

camila39
  • 1 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 19:27

Witam.Mam problem z iphone4 , próbuje zalozyc konto n iTunes store z amerykanskimi danymi i mam pewien problem...
czy ktos moze udzielic mi pomocy co dalej z tym zrobic? [url=http://zapodaj.net/8884489bcc00.png.html]Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym![/url]

#1109 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 20:33

Spotkałem się dzisiaj z odmową kupienia książki/aplikacji, gdyż podana przeze mnie w informacjach metoda jest niepoprawna. Problem w tym, że od ok.2 lat nie zmieniałem kompletnie nic i do wczoraj zupełnie normalnie kupowałem/ściągałem. W czym wiec problem? Tym bardziej, że pod napisem 'You must correct the errors shown below' nie ma zaznaczone nic. Ma ktoś pomysł?

Próbowałeś wpisać jeszcze raz kod CCV? Pamiętam, że kiedyś też tak miałem, nie pamiętam dokładnie co wcisnąłem ale to było w iTunes na komputerze. Tak więc spróbuj pobrać aplikację na komputerze.

#1110 j4błk0

j4błk0
  • 124 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 lutego 2012 - 00:46

Witam, od razu przepraszam ze nie na temat ale nie chcę zakładac nowego tematu. Mianowicie: jezeli mam konto w amerykańskim iTunes (doładowuję przez gift cardy) i kupię w Anglii gift carda ale z funtami, to czy bez problemu doładuję swoje amerykańskie konto?

#1111 prosik

prosik
  • 8 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 09:14

Gift cardem z Anglii doładujesz tylko angielskie konto.

#1112 j4błk0

j4błk0
  • 124 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 lutego 2012 - 12:45

OK. Ale jak kupie gift carda np. w Niemczech, a za niektóre aplikacje mam płatność w €, to wtedy też nie doładuje konta?

#1113 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 lutego 2012 - 21:48

też nie

#1114 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 15:08

Próbowałeś wpisać jeszcze raz kod CCV? Pamiętam, że kiedyś też tak miałem, nie pamiętam dokładnie co wcisnąłem ale to było w iTunes na komputerze. Tak więc spróbuj pobrać aplikację na komputerze.

Dzięki za pomoc. Powpisywałem, i nie będę ukrywał, że samo po 3 dniach się poprawiło. I działa. :)

#1115 marcin.n

marcin.n
  • 5 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 12:53

iTunes - problem z założeniem konta. Witam, na początek chciałem napisać że jestem nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Problem na pewno był poruszany ale nie znalazłem jeszcze konkretnej i trafnej odpowiedzi a jest on następujący, zalogowałem się na oficjalnej stronie apple id i założyłem konto następne uruchomiłem iTunes i próbowałem się zalogować, niestety apple prosi mnie o podanie karty kredytowej, której nie posiadam. Nie ma żadnej opcji 'none' którą niektórzy mają. Próbowałem już klikać darmowe aplikacje i później się logować itd wszystko kończyło się prośbą podania numerów karty kredytowej. Proszę o pomoc i z góry dziękuje! :)

#1116 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 12:54

To źle szukałeś

http://myapple.pl/ip...-giftcarda.html

Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

#1117 marcin.n

marcin.n
  • 5 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 12:57

Przeczytaj dokładnie co napisałem a później wklejaj gotowe odpowiedzi.

#1118 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 12:59

No to coś źle robisz :) nic w tym trudnego nie ma. Na pewno Ci się uda :)

#1119 marcin.n

marcin.n
  • 5 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 13:02

Już nie mam sił, od wczoraj nic innego nie robię tylko to. Może błędem było zakładanie apple id przez stronę a nie jak wszędzie pisze że powinno się to robić przez iTunes. Usunąć już nie idzie więc nie założę już tego przez iTunes.

#1120 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 19 lutego 2012 - 15:39

Już nie mam sił, od wczoraj nic innego nie robię tylko to. Może błędem było zakładanie apple id przez stronę a nie jak wszędzie pisze że powinno się to robić przez iTunes. Usunąć już nie idzie więc nie założę już tego przez iTunes.

To był błąd... Załóż sobie konto jeszcze raz.

#1121 marcin.n

marcin.n
  • 5 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 16:52

Tylko ja chce konto z tym mailem co już założyłem, to wyskakuje komunikat że podany e-mail już jest zarejestrowany bla bla bla, jakieś pomysły? Zależy mi na tym mailu a nie innym.

#1122 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 19 lutego 2012 - 17:14

Tylko ja chce konto z tym mailem co już założyłem, to wyskakuje komunikat że podany e-mail już jest zarejestrowany bla bla bla, jakieś pomysły? Zależy mi na tym mailu a nie innym.

Próbowałeś zmienić maila na inny niż ten, który masz przypisany do Apple ID?

#1123 marcin.n

marcin.n
  • 5 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 19:15

Tak, założyłem bezpośrednio w iTunes nowe konto z innym e-mailem i co się okazało, była opcja 'none'. Więc błędem było założenie konta przez www, ale skoro już je założyłem to niema innej możliwości by zrezygnować z tego wpisywania numerów do karty kredytowej? Tak jak pisałem zależy mi na e-mail'u.

#1124 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lutego 2012 - 21:30

To źle szukałeś

http://myapple.pl/ip...-giftcarda.html

Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

Jak zauwazył kolega temat na forum juz jest, nawet jesli nie odpowiada precyzyjne na Twoje pytanie to nic nie stoi na przeszkodzie, abys w nim opisał swoj problem, a nie zakładał nowy wątek. Zamykam.

#1125 MatiX95

MatiX95
  • 8 postów

Napisano 25 lutego 2012 - 00:08

Mam Iphone 4s i chce utworzyć konto na appstore tylko jak to zrobić jak nie mam karty kredytowej??? A nie ma już opcji none a bynajmniej mi się nie wyświetla???

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych