Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#976 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2011 - 22:00

10 minut temu na próbę założyłem bez problemu na ten adres, więc nie wiem z czym masz problem, nie jestem w stańie pomóc.

#977 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2011 - 03:01

Proponuję otwierać maps.google.com, "przejechać" na teren USA i wyszukać jakiś znany sklep/restaurację/itd, np "Pizza Hut, CA" (w Kaliforni nie ma Sales Tax). Sam mam zarejestrowane iTunes na adres Burger Kinga we Fresno ;)

#978 galantfoto

galantfoto
  • 6 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 11:55

Witam Jestem właśnie w trakcie zakładania swojego konta w iTunes Store i przeraża mnie bądź co bądź podawanie swojego nr konta, karty itp..ale cóż, już widzę, że nie ja pierwszy i jest to w Apple normą, przeżyję, ale chciałbym się od was dowiedzieć czy gdy już wszystko ładnie wpiszę tak jak być powinno, zarejestruje się to czy w przypadku samego procesu finalizacji rejestracji i późniejszego pobierania przeze mnie DARMOWYCH aplikacji (bo taki mam zamiar przynajmniej w obecnym czasie pobierać) będzie sukcesywnie OBCIĄŻANE moje konto bankowe? Czy znacie takie przypadki iż mimo aplikacji "Free" została pobrana opłata bądź w przypadku samej rejestracji w sklepie Apple? O i jeszcze jedno:) Zarejestrowałem/ utworzyłem konto na MobileMe (czyli utworzyło mi się moje własne Apple ID) i próbuję zalogować się w sklepie App Store, ale wywala mnie do normalnej rejestracji w sklepie iTunes Store (tam gdzie trzeba podać nr karty) a w samym logowaniu jest wyraźnie napisane w stylu "Podaj swoje ID ze sklepu iTunes bądź z MobileMe". Byłbym bardzo wdzięczny za oświecenie mnie w nowym dla mnie świecie Apple po latach użytkowania radykalnie innego Htc:) Pozdrawiam, Piotr

#979 galantfoto

galantfoto
  • 6 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 12:04

I jeszcze 3 pytanie, wybaczcie :) Ale nadal związane z moim pierwotnym tematem...a mianowicie czy ten system (jakby nie było OFICJALNY) podany pod owym linkiem) w dalszym ciągu ma swoje zastosowanie w praktyce? Czy jak zauważyłem funkcja "NONE" jest już ni aktywna?

[url=http://support.apple.com/kb/HT2534?viewlocale=pl_PL&locale=pl_PL]Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej[/url]

^^^

#980 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 12:04

Co do pierwszej części Twojego pytania, to odsyłam Cię do przeczytania tego tematu na wcześniejszych stronach ;) Co do trzeciej części Twojego pytania, powiem, że jest to nadal aktualne.

#981 galantfoto

galantfoto
  • 6 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 13:07

No i udało się ściągać przy pomocy rejestracji w telefonie zademonstrowanej w linku^ Dziękuję:)

#982 haha40027

haha40027
  • 14 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 10:28

Czy może ktoś pomóc w tworzeniu konta na najnowszym iTunes 10.3? Nie da się za chiny ominąć wpisywania numeru karty ;/ Proszę o pomoc ;/

#983 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 lipca 2011 - 10:37

Czy może ktoś pomóc w tworzeniu konta na najnowszym iTunes 10.3?

Nie da się za chiny ominąć wpisywania numeru karty ;/

Proszę o pomoc ;/

Da się, da się. Obejrzyj tutorial zamieszczony w tym wątku.

#984 haha40027

haha40027
  • 14 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 10:57

Jeśli chodzi Ci o ten z 1 strony to na tej jego stronie nic nie ma Oo. Mam tylko problem z numerem karty, a ominąć się tego nie da, tak jak we wcześniejszych wersjach(none było ) ;/

#985 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 lipca 2011 - 11:05

Mówie o tym z postu 791, powtarzam da się, już kilkanaście zakładałem, i da się. Zakup darmową aplikację.

#986 haha40027

haha40027
  • 14 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 11:20

O zadziałało! :D Bardzo dziękuje i przepraszam za nieuwagę, gdyż jestem nowy i nie przeglądałem całego tematu ;p Jeszcze raz dzięki.

#987 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 lipca 2011 - 11:43

Spoko. Ważne, że działa. Pozdrawiam Artur

#988 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipca 2011 - 00:58

Przydałoby się, żeby jakiś moderator wrzucił ten film z posta #791 na pierwszą stronę do pierwszego posta. Jak przychodzi ktoś nowy, to szuka zazwyczaj na pierwszej stronie, a jeśli nie znajdzie to od razu zadaje pytanie. Ewentualnie w treści posta #1 wrzuić odnośnik do posta #791.

#989 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 11:33

ej, ale jak był wcześniej problem ze sciąganiem okładek? Ja zakładałem konto na US store bez gift karty i bez kardy debetowej ... ?

#990 mikesc

mikesc
  • 11 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 15:04

jak zainstalowac aplikacje z amerykanskiem app store

witam

zakupilem w usa ipod touch 32gb (4th). zakladajac konto ustawilem wszystko na pl. teraz chce pobrac aplikacje bank of america (mobile banking):

[url=http://itunes.apple.com/us/app/bank-america-mobile-banking/id284847138?mt=8]Bank of America - Mobile Banking for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store[/url]

nie wiem jak to zrobic, szukajac przez ipoda nie znajduje mi tej aplikacji wogole. szukajac przez www znalazlem ww link, ale itunes nie pozwala go pobrac - pisze ze ta aplikacja dziala tylko z usa app store ...

ja w tym momencie jestem w polsce, ale konto w usa (bank of america) mam nadal :)

macie jakies pomysly ??

pozdrawiam
Michal

#991 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 lipca 2011 - 15:08

musisz mieć amerykańskie konto w App Store.

#992 mikesc

mikesc
  • 11 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 15:28

moge miec dwa konta ? moge zmienic obecna lokalizacje ? dzieiki za odpowiedz, ale nie za wiele mi ona podpowiedziala jak to zainstalowac :)

#993 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 15:31

Roberto wszystko Ci powiedział, resztę znajdziesz na forum które aż kipi od tego pytania.

#994 mikesc

mikesc
  • 11 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 16:09

dziekuje, pozdrawiam

#995 Futros

Futros
  • 5 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 11:07

Siema, mam problem z dodaniem informacji o płatność w itunes store, a w sumie z jej weryfikacją. Ostatnio założyłem bez problemu konto i zweryfikowałem dane płatnicze, apple ściągnęło mi z konta chyba 2euro i po około tygodniu oddali. Wszystko ładnie pięknie działało jednak miałem problem z zapamiętaniem hasła do konta istore :) więc postanowiłem je zmienić. Wtedy poproszono mnie o ponowną weryfikację informacji, coś poszło nie tak i musiałem jeszcze raz weryfikować, z konta pobrano mi dwa razy tą samą kwotę (na karcie zostało 0,54zł czekam już ponad tydzień na oddanie tego). Wczoraj się wkurzyłem i doładowałem swoją kartę Pre-paid i chciałem jeszcze raz zweryfikować dane lecz wyświetla mi że "Twoja metoda płatności została odrzucona. Proszę wprowadzić prawidłowe informacje metody płatności" No i teraz moje pytanie, co mam z tym zrobić? Może ktoś miał podobny problem?

#996 holoq

holoq
  • 80 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:38

iTunes Gift Card US

Na allegro znalazłem aukcję $10 iTunes Apple Gift Card-SKAN KARTY-AUTOMAT 24/7 (1739449461) - Aukcje internetowe Allegro, jak będę mógł użyć tego kodu:confused:, skoro napisane jest że tylko dla USA. Proszę o pomoc.:)

#997 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:39

Musisz posiadać konto w App Store US.

#998 holoq

holoq
  • 80 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:40

Czyli tylko zakładam fikcyjne konto, z danymi z USA (zamieszkanie) i już???

#999 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:42

dokładnie.

#1000 uups

uups
  • 11 postów

Napisano 13 sierpnia 2011 - 16:33

Witam nie wiem czy to już było gdzieś napisane jesli tak to sorki próbowałem się dzisiaj zalogowac do itune i niestety nie było to możliwe z kartą lub bez po wypełnieniu wszystkich formalności przyszrdł mail z potwierdzeniem o koncie i ostatniej weryfikacji i co okazuje sie że mam złe hasło hmm zrobiłem drugie konto bo może coś przy haśle spaprałem drugie konto /mail/ i znowu zły paszport , szlag chce mnie trafić miał może ktos coś podobnego ? z góry dzieki za pomoc ..pozdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych