Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#1026 Suyia

Suyia
  • 11 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 10 września 2011 - 12:46

Wpisałam Warszawa i nic nie jest już podkreślone na czerwono. Wyskakuje jednak komunikat, że moja metoda płatności jest "declined" i mam wybrać inną metodę ; /

#1027 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 września 2011 - 12:49

Najpierw sobie załóż konto bez płatności (post pierwszy-film), a kartę dodasz sobie później.

#1028 Suyia

Suyia
  • 11 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 10 września 2011 - 13:16

ok, istnieje już jako czarnoskóra Sarah Carry mieszkająca legalnie w NY, ale teraz potrzebuje być Polką : ) gdzie to zmienię?

#1029 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 września 2011 - 13:21

Załóż nowe, ja mam dwa, PL oraz US. Lub zmień kraj na swoich ustawieniach.

#1030 fiIip

fiIip
  • 118 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2011 - 19:59

Czy istnieje jakiś sposób, żeby z konta iTunes PL wrócić na iTunes US? Muszę to zrobić, żeby odzyskać chociaż na moment moją dawna wishlist, a oczywiście nie mam amerykańskiej karty...

#1031 samantha

samantha
  • 3 postów

Napisano 25 września 2011 - 19:23

Witam,wiem,ze odeslecie mnie do poprzednich wpisów, ale od godziny walczę z wejsciem przez Ipada na darmowe gry w app store ,na zalozone wczesniej konto,chcialam ewent.zalozyc nowe konto polskie i w U.S bez karty kredytowej,ktorej nie posiadam,za każdym razem potrzebuje numeru karty, nie ma opcji None.Poczytalam już trochę na forum ,starałam sie wykorzystac instrukcje ale nic to nie daje.Proszę o pomoc...

#1032 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 września 2011 - 19:25

Masz konto darmowe założone wcześniej i nie możesz się na nie zalogować? Jaki komunikat wyskakuje? Robisz dokładnie jak na filmiku w pierwszym poście w tym wątku?

#1033 samantha

samantha
  • 3 postów

Napisano 26 września 2011 - 17:27

Mam wcześniejsze konto załozone dość dawno i o ile pamiętam wówczas była do wyboru opcja bez karty ,teraz pojawia się informacja że konto nie było wcześniej używane i nalezy zaktualizowa dane i nie ma już opcji bez karty.Próbowałam też założyc nowe konto bez karty polskie i US w/g instrukcji z forum ,ale dalej jest tylko opcja z kartą.

#1034 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 26 września 2011 - 18:19

Po pierwsze naucz się stawiać znaki przestankowe. Przed znakiem nie stawiamy żadnej spacji, za to stawiamy jedną spację za znakiem. Wyjątek: zostawiamy spację za e-mailami i adresami internetowymi nawet na końcu zdania. Obecnie żeby założyć konto bez karty, trzeba się wylogować i spróbować kupić darmową aplikację

#1035 samantha

samantha
  • 3 postów

Napisano 26 września 2011 - 18:55

Od próby "zakupu" darmowej gry właśnie rozpoczął się cały problem.P.S.dzięki za pouczenie w sprawie pisma, nigdy na to nie zwróciłam uwagi...

#1036 Adeq

Adeq
  • 33 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 29 września 2011 - 21:04

próbuję zrobić konto w itunes ponieważ chcę aktywować i zsynchronizować ipoda i mam problem ponieważ po wprowadzeniu danych karty wyskakuje mi że dane są niepoprawne kartę mam VISA electron z banku BZ WBK, karta do konta <30 ktoś rejestrował się z użyciem takiej karty? Jeśli kupiłem iPoda który był używany na innym kompie (a dokładniej został zaktualizowany soft) to mam coś z nim robić czy tylko podpinam do kompa, odpalam itunes i wrzucam muzykę, chodzi mi o wymagane przywracanie ustawień fabrycznych czy coś takiego

#1037 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 września 2011 - 07:57

próbuję zrobić konto w itunes ponieważ chcę aktywować i zsynchronizować ipoda i mam problem ponieważ po wprowadzeniu danych karty wyskakuje mi że dane są niepoprawne
kartę mam VISA electron z banku BZ WBK, karta do konta <30
ktoś rejestrował się z użyciem takiej karty?

Jeśli kupiłem iPoda który był używany na innym kompie (a dokładniej został zaktualizowany soft) to mam coś z nim robić czy tylko podpinam do kompa, odpalam itunes i wrzucam muzykę, chodzi mi o wymagane przywracanie ustawień fabrycznych czy coś takiego

Jak podepniesz go do swojego kompa to wyczyści Ci zawartość ipoda, bowiem jest zsynchronizowany z inną biblioteką. Musisz utworzyć sobie swoje apple id tam podać swoje dane oraz poprawnie dane karty. Karta, którą posiadasz działa bez kłopotu.

#1038 Madziushka

Madziushka
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2011 - 21:50

Przeczytałam prawie cały temat nie rzuciła mi się w oczy taka informacja: czy itunes gift cards działają na polskim koncie? Konto mam na polskę i jak wejdę w info o koncie, przejdę do edycji płatności to pod logami kart kredytowych jest też opcja Gift cards i jest możliwość podania kodu. Tylko czy to działa?

#1039 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 października 2011 - 21:52

Nie, nie działa.

#1040 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 12 października 2011 - 10:40

A ja mam pytanie jak z konta US przepisać sie na PL? Zmieniałem flage w prawym dolnym rohu ale gdy tylko coś chciałem pobrać wyskakiewło mi, że to nie jest dostepne w moim kraju (czy coś takiego) i flaga wracała mi na US. Tyczy sie itunes jak i appstore. Jakieś rozwiązania?

#1041 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 października 2011 - 10:50

A ja mam pytanie jak z konta US przepisać sie na PL? Zmieniałem flage w prawym dolnym rohu ale gdy tylko coś chciałem pobrać wyskakiewło mi, że to nie jest dostepne w moim kraju (czy coś takiego) i flaga wracała mi na US. Tyczy sie itunes jak i appstore.
Jakieś rozwiązania?

Wyloguj się z konta amerykańskiego i zaloguj na polskie ? Chyba, że chodzi Ci o coś takiego http://lukaszhallman...id-uzytkownika/

#1042 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 12 października 2011 - 11:03

próbowałem tak jak napisałeś i dostałem komunikat "This Apple ID is only valid for purchases in the US iTunes Store."

#1043 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 października 2011 - 11:04

To załóż sobie polskie konto w Polskim iTunes Store (apple id w polskim sklepie), nic dziwnego,że nie działa skoro nie masz.

#1044 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 12 października 2011 - 11:10

rozumiem, że będę miał 2 konta na 2 rózne maile tak?

#1045 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 października 2011 - 11:10

Tak.

#1046 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 12 października 2011 - 11:17

wszystko fajni tylko co jak nie mam karty kredytowej?

#1047 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 października 2011 - 11:22

wszystko fajni tylko co jak nie mam karty kredytowej?

Naprawdę nie wiesz jak działa google i wyszukiwarka na forum ?
Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej
http://myapple.pl/ip...-giftcarda.html
http://myapple.pl/ip...bez-karty_.html

#1048 ArasTalaras

ArasTalaras
  • 8 postów

Napisano 12 października 2011 - 17:35

Kupiłem iPada 2 więc wypada założyć sobie konto w iTunes Store, wszystko OK, podaje dane itp aż tu nagle wywala mi błąd. 1. System nie uznaje miejscowości z "ł" w środku, co robić? 2. Podany nr telefonu jest niepoprawny, każe mi wpisać 3 cyfrowy prefiks a jedyny telefon jaki posiadam to komórka w Orange. Jak przepchnąć rejestrację dalej? BTW. Mój pierwszy post, cześć wszystkim.

#1049 juma

juma
  • 43 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 18 października 2011 - 09:29

mam dwa konta na its. jedno założyłem jak kupiłem ip do ściągania plików, a drugie jak kupiłem mbp które zsynchronizowane mam z apple id. chcę usunąć to pierwsze konto i mam problem, bo nigdzie nie mogę znaleźć zakładki z usuwaniem. pytanie 2, czy jest możliwość scalenia dwóch kont? mam jeszcze problem ze ściąganiem aplikacji na ip z konta apple id :/

#1050 Jerryjp34

Jerryjp34
  • 5 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 17:05

Nie mogę się zarejestrować na iTunes store Witam. Mam problem przy rejestracji w iTunes Store, gdy wpisuje swoje dane tzn. podaje adres e-mail, haslo, pytanie ,odpowiedz itp. oczywiscie wszystko sie zgadza lecz, kiedy daje "continue" pole z haslem zaznaczone jest na czerwono nie wiem czemu bo przeciez dostosowuje sie do wymagan nie daje wielkich liter, spacji itd. prosze o pomoc bo potrzebuje tego bardzo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 18

0 użytkowników, 18 gości, 0 anonimowych