GIMPshop czyli Photoshop + GIMP za darmo
Started by
ish
, 02 Dec 2005 16:19
34 replies to this topic
Posted 04 July 2006 - 00:15
Witam Was. Jestem nowa 'w makach' i powoli 'się rozeznaję'. Jedno z pytań, które drąży mnie od kilku dni: czym się różni gimp od gimpa-shopa. Tzn rozumiem, że gimp-shop jest 'na podobieństwo' photoshopa, ale oprócz tego? Miałam na pececie gimpa i było cool. Przyzwyczaiłam się, opłakałam, że to nie photoshop, a teraz nie wiem, którą wersję wybrać na maka... Pomożecie?

Posted 04 July 2006 - 00:42
Funkcje ma GIMPa, wygląd Fotoszkapy. Sama wybierz, czy wolisz interfejs produktu Adobe czy nie.
Posted 04 July 2006 - 15:14
a moze macie jakieś fajne polsko-języczne tutoriale do gimpshopa ?
Posted 04 July 2006 - 18:38
Może nie jest to bezpośrednio to o co pytałeś, ale poszperaj tutaj http://forum.oceanef...s.com/index.php powinieneś znaleźć parę porad. Zresztą był tam kiedyś link do polskiej strony GIMPa.a moze macie jakieś fajne polsko-języczne tutoriale do gimpshopa ?
Posted 04 July 2006 - 21:18
Dzięki. Chciałam się właśnie upewnić czy różnica tkwi tylko w wygladzie.Funkcje ma GIMPa, wygląd Fotoszkapy. Sama wybierz, czy wolisz interfejs produktu Adobe czy nie.
Posted 25 August 2006 - 23:09
Ludziska... a co robić, gdy program nagle i niepodziewanie się spolonizował? Fatalny to fakt, bo po polsku wszystko brzmi jakoś przedziwnie i wciągnęło kilka przydatnych rzeczy z menu. Ratunku!
Posted 10 October 2006 - 00:34
;( Czy nikt nie wie jak pozbyć się nagle i niespodziewanie spolonizowanego gimpshopa? Wywaliłam go do kosza, a on już od nowa montuje się jako półpolski/ półangielski. Cały czas nie ma kilku pozytecznych opcji z angielskiej wersji. Pomocy!
Posted 19 October 2006 - 23:17
Ja wiem, ale zrobilem to dla czystego GIMPa:
-weszlem do System Preference;
-dalej do International;
- i w zakladce Language najpierw ma być English, a drugi Polski
I wtedy GIMP jest po angielsku, jak jest odwrotnie to po polsku
Pozdrawiam,
Mariusz
Posted 21 June 2008 - 18:22
To nie jest online'owa wersja Photoshopa tylko po prostu inny edytor graficzny
.
Photoshop online też istnieje i jest płatny