Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 Czarny czy Biały??

• Zamknięty Temat jest zamknięty
441 odpowiedzi w tym temacie

#301 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 24 września 2012 - 23:00

Ale to nie jest zwykły biały dostawczakowy tylko już biały designerski :) Zwykle ma jakiś perłowy odcień czy inną wymyślną nazwę, różni się wyglądem od zwykłego białego też - dlatego wymaga dopłaty.

#302 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 września 2012 - 23:02

Ludzie dali sobie wmowic ze bialy jest modny, a to nawet ciezko nazwac kolorem ;) Biel jest bez polotu i charakteru, jest bezplciowa i pusta.. jest fuj.

#303 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 24 września 2012 - 23:02

No tak, o to mi chodziło. Wiadomo, że zwykły biały jak w służbówkach nie wymaga dopłat, ale nie wiem czy lepsze modele w ogóle mają ten słaby biały w ofercie :P
Modny jest własnie jakiś taki perłowy :)

@up: Zależy od samochodu.
Dołączona grafika

#304 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 24 września 2012 - 23:06

Tylko że tu nie ma różnicy w cenie. Przykład też nie trafiony, bo kupując auto masz na nie jakiś założony budżet (niewiele osób ma go nieograniczonego) więc jeśli budżet==constant to wrzucenie 2kzł w lakier odbije się na innym elemencie auta np zwykła klima vs klimatronik albo gorszy silnik itd.

#305 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 24 września 2012 - 23:06

Czacha - nie czujesz "dubai style"... :) biała perła matowa + czarny dach i czarne felgi to idealne auto... i prawie do każdego pasuje :)

#306 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 września 2012 - 23:10

Czacha - nie czujesz "dubai style"... :) biała perła matowa + czarny dach i czarne felgi to idealne auto... i prawie do każdego pasuje :)

+ 1 :mrgreen:

---------- Wpis dodano o 00:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:08 ----------

@up: Zależy od samochodu.
http://fancytuning.c...enz-c63-amg.jpg

Tragedia.. i do tego w emeryckiej marce - jak to sie moze podobac komus kto nie skonczyl 50tki i nie mieszka w Dubaiu? :razz: :lol:

#307 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 24 września 2012 - 23:26

Nie ma sensu kontynuować tego, bo tylko zaśmiecamy, próbujemy narzucić innym swoje zdanie i wybory, podając dziwne argumenty, każdy i tak wybierze według swojego gustu, z tego co czytam większość wybiera z tego forum białego bo nie ma wad, przynajmniej jeszcze ich nie pokazali. @UP Teraz z białego iPhona przerzucasz się na mercedesa, to jest zazdrość ?:). Czy przypadkiem wcześniej nie trzeba było dopłacać do białego iPhone'a ?.

#308 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 września 2012 - 23:35

Jestem wychowany tak aby nie zazdroscic innym, wiec nie do konca trafiles. A jesli juz czegos zazdroszcze to bez wylewania zolci. Ale gdyby bylo mnie stac na tekiego Mercedesa na pewno kupil bym mniej emerycka marke w innym kołorze ;) No ale koniec z tym OT.

#309 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 24 września 2012 - 23:49

Mercedes to emerycka marka? Jedne z najładniejszych lini dizajnerskich na świecie i nie mam tu na myśli akurat tej C klasy. Wystarczy spojrzeć na S klase amg, piękna limuzyna, CL to samo, CLS, SL, SLR. No chyba ze ktoś tu pisze o okularniku z 91r.. Dodatkowo biały ale perła to całkowicie inny lakier jak biały z berlingo, czy jakiejś Vectry lub Volvo. Perla wygląda ładnie na aucie powyżej 200tys. w odpowiedniej lini nadwozia w połączeniu z felgami i ew. czarnymi wstawkami. To jest klasa, a nie Skoda superb, czy VW. Osobiśie wole czarny i zgadzam się że moda przyszła nagle i nie do końca ją rozumiem, ale podobnie jest z telefonami, tabletami itp. to jest ten sam trend, tyle że telefon mimo wszystko to jednak nie samochód. Jeszcze prośba, nie zamykajcie tego wątku, zauważyłem że ciekawe rozmowy w nawiązaniu (do tematu mniej lub bardziej) są zawsze zamykane, wiele wątków tak kończy swoje życie i wielka szkoda, to zabija społeczność - była kiedyś o tym dyskusja na innym forum osób które już tu nie piszą a mieli sporo do powiedzenia z uwagi na dostępność do urządeń Appla. Ale jak znam życie moderator to wykasuje i zamknie :) szkoda. Tak czy inaczej sorry za ot.

#310 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 września 2012 - 23:51

[...]

Ze wszystkim sie zgodze, jesli tylko dodasz do tych zdan "moim zdaniem" ;)

#311 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 25 września 2012 - 00:32

Nie wiem jak Ty ale ja zawsze pisze w moim imieniu :) Żeby nie było calkiem OT, wydaje mi się że spór co do koloru rozwiązałby Apple wprowadzając kilka wersji kolorystycznych mam tu na myśli coś pomiedzy czernią a bielą, może szary trochę żywszy kolor jak czarny ale już nie tak krzykliwy jak biały.

#312 naimad

naimad
  • 22 postów
  • SkądUK

Napisano 25 września 2012 - 07:03

Ja mam 4s czarny a 5 mam białą. W czarnym lubię to ze w sumie koło głośnika widać jedna kropke ( kamerka). W iPhone 5 białym jest kreska i 2 kropki ale za to obudowa prezentuje sie rewelacyjnie

#313 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 25 września 2012 - 07:08

Zdecydowanie biały. U mnie w domu pojawiły się wczoraj oba, jako że właśnie skończyły się nam kontrakty. Czarny jest dużo ładniejszy, niestety, po dwóch godzinach leżenia na biurku pojawiły się malutkie odpryski farby na ramce. Sprawdziłem go przy zakupie i wiem, że wcześniej ich tam nie było. Na szczęście mojej drugiej połowie, póki co, to nie przeszkadza.

#314 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 25 września 2012 - 08:25

Zdecydowanie biały. U mnie w domu pojawiły się wczoraj oba, jako że właśnie skończyły się nam kontrakty.
Czarny jest dużo ładniejszy, niestety, po dwóch godzinach leżenia na biurku pojawiły się malutkie odpryski farby na ramce. Sprawdziłem go przy zakupie i wiem, że wcześniej ich tam nie było. Na szczęście mojej drugiej połowie, póki co, to nie przeszkadza.

Jak to? od leżenia pojawiły się odpryski ?.

#315 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 25 września 2012 - 08:32

Jak to? od leżenia pojawiły się odpryski ?.

Nie tyle od leżenia, co chyba od położenia. Jak się poczyta trochę o technologii w jakiej został wykonany czarny iPhone, to jasno wynika, że odpryski mogą pojawić się nawet przy minimalnym kontakcie. Miałem kiedyś czarnego HTC One S, którego obudowa wykonana jest w tej samej technologii i odpryski (rysy) pojawiały się dokładnie w ten sam sposób. Z tak zwanego niczego.

#316 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 25 września 2012 - 08:39

No to nie ma co się wychylac z tym czarnym, biorę białego.

#317 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 25 września 2012 - 09:00

Ciekawe, czy będą zwroty i co Apple z tym zrobi:). Martwi mnie trochę dostępność w PL w dzień premiery, resellerzy nic nie wiedzą, albo nie chcą powiedzieć, wczoraj pisałem do Cortlandu dostałem maila że nadal czekają na odpowiedź kiedy dostaną i jakie będą ceny.

#318 piterpol

piterpol
  • 42 postów
  • SkądStargard Szcz.

Napisano 25 września 2012 - 09:39

proponuje zadzwonić na infolinie apple,wiedzą trochę więcej

#319 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 25 września 2012 - 09:42

Wklej zdjęcie jak wyglądają te odpryski, wielu z nas chętnie zobaczy jak to faktycznie wygląda. Mnie też martwi dostępność, chce już kupić a tu nic, nawet allegro nie ma żadnej interesującej oferty. Piterpol, to pisz tu co wiedzą a nie każdy z nas będzie dzwonił na raty.

#320 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 25 września 2012 - 09:57

Wklej zdjęcie jak wyglądają te odpryski, wielu z nas chętnie zobaczy jak to faktycznie wygląda.
Mnie też martwi dostępność, chce już kupić a tu nic, nawet allegro nie ma żadnej interesującej oferty.

Piterpol, to pisz tu co wiedzą a nie każdy z nas będzie dzwonił na raty.

Zrobię zdjęcia jak wróci z pracy :)

#321 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 25 września 2012 - 11:54

Po obejrzeniu kilku filmików z testem na ścieralność ,stwierdziłem iż opinie dotyczące czarnego iphone są delikatnie mówiąc, przesadzone.

#322 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 25 września 2012 - 12:21

Faktycznie nie jest żle. Mnie najbardziej interesuje czarna ramka, jak mają być widoczne srebrne ślady to już nie będzie fajnie. Praktyka dnia codziennego zweryfikuje sprawę.

#323 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2012 - 12:32

Planuję czarną 5-tkę. Moja 4-ka po 2 latach użytkowania wygląda jak dopiero co wyjęta z pudełka. Na początku nosiłem w case-ach ale od jakiegoś roku tylko folia na plecach. Tak też mam zamiar zrobić z 5-tką tylko zastanawia mnie ta czarna ramka.

#324 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 25 września 2012 - 12:52

Tylko iP4 mial szklany tył, więc folia nie ingerowała w design. W iP5 naklejając tylną folie zmienisz jakby nie było wygląd. Duża część tej powierzchni to MAT. Niby duperela a jednak. Poczekajmy na filmy z wymiany całego korpusu, jak nie będzie tragedi to najwyżej bedzie się wymieniać calość co jakiś czas. Dla takich estetów jak my, można by rzec ze Apple dało ciała, raz ramka, dwa mat (folia zmienia wygląd), trzy problemowa wymiana tylnej części. Swoją drogą chciałbym zobaczyć miny obsługi Polskiego sklepu jak ten koleś trze ramke w iP5 o lade :)

#325 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2012 - 13:21

Na jednych filmikach z YT widać ewidentne prześwity aluminium, na drugich ramka nie do zdarcia. Komu wierzyć? Może warto wziąć pod uwagę wspomniana już wyżej mądrość - "To je amelinium. Tego nie pomalujesz."?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych