Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 Czarny czy Biały??

• Zamknięty Temat jest zamknięty
441 odpowiedzi w tym temacie

#276 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 24 września 2012 - 17:11

Nie wiesz czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale kolor samochodu wybiera sie przed zakupem .. i wybiera sie taki jak Ci sie podoba ;) Biały to najgorszy kolor samochodu jaki moze byc... tuz za nim niebieski ;)

Kolor telefonu wybierasz kiedy ? Po zakupie ?.
Kwestia gustu Ty mówisz że kolor biały to nie kolor, Ja Ci powiem że kolor czarny to nie kolor bo tak uważam , i tak będzie w kółko. Jest sens, jestem ciekaw tylko co będzie jak kupisz białego :).

#277 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2012 - 17:15

Obejrzałem film. Nokia 920 by tego nie przetrzymała oraz SG 3. Ale wybieram biały

#278 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 września 2012 - 17:17

Kolor telefonu wybierasz kiedy ? Po zakupie ?.

A widzisz, to Ty napisałeś:

A jakbyś miał Biały samochód za kilka tysięcy też byś nie jeździł bo jest pedalski,babski, itp,itd?.

Czyli koles ma biały samochod bo albo byl slepy przed zakupem i ocknal sie juz po wszystkim ze kupil bialy, albo nikt mu nie powiedzial ze moze se wybrac cos innego niz bazowy i najtanszy kolor. Bo inaczej dlaczego mial by miec bialy samochod jesli nie lubi bialego koloru? ;) Uzasadnij proszę :)

A ja jeszce nie wiem jaki kolor wybiore. Boje sie tego czarnego, przede wszystkim jego otarc i obić. Ale biały mi sie nie podoba - utozsamiam go z kobieca wersja telefonu. Nie jest gejowski, ale jest bez charakteru.

#279 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 24 września 2012 - 17:27

Po obejżeniu zdjęć tych obić i otarć iPhona 5 załamka już miałem myśli kupię iPhona 4s, ale jego to już miałem. Nawet przez moment zajrzałem na S3 ale jednak w piątek idę po białego iPhona 5. Zobaczymy co będzie. Jeśli się okaże ża to prawda z tym rysowaniem się to chyba podziękuję Apple i już nic nie kupię od nich. Na dodatek tego wszystkiego to po aktualizacji iMaca też jakieś dziwactwa się porobiły ATV też coś nie tak. Czyżby złota era Apple miała się ku końcowi??? Szkoda będzie sie rozstać. No ale może nie będzie tak źle -:)

#280 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 24 września 2012 - 17:35

Z tego co widze sporo osób kolor wybiera z uwagi na ew. ryski, otarcie itp. a nie z uwagi na design jaki nadaje kolor. Ja osobiście nigdy na to nie zwracałem uwagi, wole kolor który bardziej mi pasuje i to w pierwszej kolejności bez względu na to który szybciej się porysuje czy obije. Nie mówiąc już o śladach po naszych palcach. Jeżeli wymiana obudowy bedzie problematyczna to mamy duży problem, nosząc w kieszeni z kluczami, czy też kładąc bez foli gdziekolwiek można sie pożegnać z długotrwałą "świeżościa"

---------- Wpis dodano o 18:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:34 ----------

ale jednak w piątek idę po białego iPhona 5. Zobaczymy co będzie.

Gdzie będziesz kupował, Wawa?

#281 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 września 2012 - 17:37

Folie? A co ta folia da? Przeciez nie da sie jej nakleic na narozniki. No chyba ze wy martwicie sie tylem, ale w tym przypadku obawy sa zbedne. Najbardziej narazona jest czarna ramka to i ona peirwsza zlapie obicia i otarcia... jej nie da sie niczym zakleic. Nakladanie bumpera spoteguje efekt bo bumper bedzie rysowal ramke.

#282 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 24 września 2012 - 17:38

Z tego co widze sporo osób kolor wybiera z uwagi na ew. ryski, otarcie itp. a nie z uwagi na design jaki nadaje kolor. Ja osobiście nigdy na to nie zwracałem uwagi, wole kolor który bardziej mi pasuje i to w pierwszej kolejności bez względu na to który szybciej się porysuje czy obije. Nie mówiąc już o śladach po naszych palcach. Jeżeli wymiana obudowy bedzie problematyczna to mamy duży problem, nosząc w kieszeni z kluczami, czy też kładąc bez foli gdziekolwiek można sie pożegnać z długotrwałą "świeżościa"[COLOR="Silver"]

[
Gdzie będziesz kupował, Wawa?

Ja kupię w Rudzie Śląskiej, Chorzowie lub w Katowicach-zależy skąd dostanę cynk ;-) T-Mobile

#283 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 września 2012 - 17:39

Folie? A co ta folia da? Przeciez nie da sie jej nakleic na narozniki. No chyba ze wy martwicie sie tylem, ale w tym przypadku obawy sa zbedne. Najbardziej narazona jest czarna ramka to i ona peirwsza zlapie obicia i otarcia... jej nie da sie niczym zakleic. Nakladanie bumpera spoteguje efekt bo bumper bedzie rysowal ramke.

Kiedyś jak swoją premierę miał iPhone 3G w Polsce, to na allegro kupiłem sobie właśnie takie folie, które były naklejane na cały telefon, również na boki. Mam nadzieję, że na iPhone 5 również coś takiego wymyślą.

#284 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 24 września 2012 - 17:40

W Katowicach gdzie mozna bedzie kupic ip5 ? Poza operatorami. Tak tylko tyl ip3 jest plastikowy i ma gladka powierzchnie , a do tego aluminium w ip5 raczej malo rzeczy sie klei. Moze jakas Gela skin...

#285 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 24 września 2012 - 18:04

Poza operatorami to może tylko Cortland ,ale nie wiem. Panowie i Panie może wróćmy do tematu bo troszkę nam ucieka.

#286 laki007

laki007
  • 42 postów

Napisano 24 września 2012 - 18:51

Może coś takiego ULTRA THIN Clear Hard Back Case Cover Screen Protector For Apple iPhone 5 | eBay
Chroni cały telefon i jest całkowicie przeźroczyste.

#287 MiDuel

MiDuel
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2012 - 18:53

Bardzo ciekawe. Chroni a do tego nie jest strasznie grube.

#288 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 24 września 2012 - 18:55

Jak padło słowo aluminium to pisałem że wrócą tematy z pierwszego iphone o szlifowaniu plecków - kurcze jakbym przeczuwał problemy. Szkło jest kruche, ale twarde, przy czym łatwo wymienne. Aluminium nic nie da podczas upadku bo i front może się zbić. Trwałość 4/4s już nie wróci - a może się odbić czkawką apple.

#289 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 24 września 2012 - 19:00

Jakiego tematu, juz na temat koloru wszystko powiedziliśmy, po co to drążyć? btw. Ja miałem folie do iP4 za 150zł juz nie pamietam co to za firma (znana), cała razem z bokami, górą itp. Niby wszystko ok, natomiast po czasie wchodzil pod nią lepiący brud, nawet z rąk które są spocone, wyglądało to żalośnie, już myśle ze lepiej kupić za te pieniądze cały korpus i wymienić z czasem, natomiast miałem tez wszystkie liczące sie folie na tył/przód (bez boków) i śmiem twierdzić ze lepiej kupić taką za 10zł blustara i wymieniać co jakiś czas tak jak ja to robiłem już potem z 4/4s i nie dość że wyjdzie taniej, to różnic żadnych nie widac specjalnie, każda sie rysuje i to mniej więcej w podobnym czasie. Kupowanie foli za 50zł nie ma sensu, moje zdanie z praktyki. btw2: Pytałem gdzie kupujesz bo chętnie zapłacę za kupno jednej sztuki a to tylko przy okazji.

#290 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 24 września 2012 - 19:05

Nigdy nie miałem folii na ekranie i w przypadku iP nigdy ani 1 rysy, to bardzo twarde szkło. Staram się po prostu nie nosić z kluczami/monetami i nie kłaść szkłem na stół, bo to pogorszy czytelność. Tył mnie mało obchodzi, tam nie ma wyświetlacza, a obudowy kosztują grosze.

#291 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 24 września 2012 - 19:45

Ja nosze z kluczami i wszystko sie rysuje! Tył także mnie mało interesuje o ile wiem że można wymienic w kilka chwil, w iP5 nic nie wymienisz ot tak, a dawać rozbierać komuś cały telefon za 4k nie jest fajne.

#292 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 24 września 2012 - 20:21

Może coś takiego ULTRA THIN Clear Hard Back Case Cover Screen Protector For Apple iPhone 5 | eBay
Chroni cały telefon i jest całkowicie przeźroczyste.

zamówiłem przed chwilą, zobaczymy kiedy przyjdzie

Ja nosze z kluczami i wszystko sie rysuje! Tył także mnie mało interesuje o ile wiem że można wymienic w kilka chwil, w iP5 nic nie wymienisz ot tak, a dawać rozbierać komuś cały telefon za 4k nie jest fajne.

klucze są najgorsze dla telefonów
mój prywatny jeszcze jakoś wygląda, ma folię na ekranie i jest srebrny, ale firmowy to wygląda jakbym codzienne walił nim o ziemię

#293 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 24 września 2012 - 20:24

z tego co widze na tej aukcji jak i na innych , jest to plastikowa twarda obudowa, wiec sama w sobie moze rysowac.

#294 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 24 września 2012 - 20:43

Ja wybrałem czarną wersję, a do tego zakupiłem takie plecki.

Dołączona grafika

Mam nadzieję, iż ta osłonka zapobiegnie niechcianym rysom.

#295 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 24 września 2012 - 20:47

z tego co widze na tej aukcji jak i na innych , jest to plastikowa twarda obudowa, wiec sama w sobie moze rysowac.

ale chyba mniej niż pęk kluczy

#296 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 24 września 2012 - 22:04

Nie jestem zwolennikiem obudowy do telefonu, tym bardziej jak tel. sam w sobie jest ladny, chce oglądać i cieszyć oko tym co jest ładne a co najważniejsze fabryczne, ale ta jak na obudowe jest ok, chociaż dolna część dalej bedzie narażona z uwagi na odsłonięty port itp. Ja zostane przy foli na przód i tył, z tym że tył to nie jest idealnie cała gładka powierzchnia (?) więc będą bąble sie tworzyć. Najgorsza jest ramka czarna, jak ona będzie się rysować to makabra. W iP4/4s była alu i jedynie bylo widać to ryski ale w tym samym odcieniu, tu będą na czarnej ramce rzucające sie w oczy srebrne ryski i obicia. Szkoda gadać jak te nasze telefony będą wyglądać, przy sprzedaży dużo większe straty.

#297 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 24 września 2012 - 22:16

Ja wybrałem czarną wersję, a do tego zakupiłem takie plecki.

Dołączona grafika

Mam nadzieję, iż ta osłonka zapobiegnie niechcianym rysom.

fajny

#298 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 24 września 2012 - 22:41

A widzisz, to Ty napisałeś:

Czyli koles ma biały samochod bo albo byl slepy przed zakupem i ocknal sie juz po wszystkim ze kupil bialy, albo nikt mu nie powiedzial ze moze se wybrac cos innego niz bazowy i najtanszy kolor. Bo inaczej dlaczego mial by miec bialy samochod jesli nie lubi bialego koloru? ;) Uzasadnij proszę :)

A ja jeszce nie wiem jaki kolor wybiore. Boje sie tego czarnego, przede wszystkim jego otarc i obić. Ale biały mi sie nie podoba - utozsamiam go z kobieca wersja telefonu. Nie jest gejowski, ale jest bez charakteru.

Wybrał biały bo mu się podobał, wybrał biały bo taki był już wyprodukowany a potrzebne były koszta na firmę i musiał brać od ręki. Więc jak komuś się podoba biały to nie mów że jest to kolor babski itp, bo trochę powiewa przedszkolem, i niewiem skąd wziąłeś to że kolor biały jest najtańszy ( w przypadku aut) chyba że mówimy o samochodach bardzo starych, wejdź sobie na jaki kolwiek salon samochodowy i porównaj.

#299 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 września 2012 - 22:53

Nie tak dawno temu (bo raptem 3 lata) kupowalem samochod - w cennikach bialy byl najtanszym lakierem ... a w zasadzie to kosztowal 0zl bo byl w standardzie w kazdej marce i dowolny inny wymagal doplaty. Chyba nie myslisz ze wiekszosc sluzbowek jest biala bo to ladny lakier? Floty wybieraja go ze wzgledu na cene.

#300 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 24 września 2012 - 22:57

W droższych samochodach biały lakier nie jest standardem i nieraz trzeba dopłacać :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych