Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 Czarny czy Biały??

• This topic is locked This topic is locked
441 replies to this topic

#251 vandal

vandal
  • 89 posts

Posted 24 September 2012 - 11:48

Czy ktoś juz przetestował folie na tył? Tam z tego co widac nie jest to idealnie gładka powierzchnia więc może być problem z powietrzem w tych miejscach. Co do koloru, to nigdzie nie ma czarnych, myślicie że będzie wysyp na serwisie aukcyjnym w piątek, sobota? btw. Ktoś wybiera sie z forum na premiere chociażby w Wawie, może kupi więcej dla forumowiczów ja chętnie dopłace za "przysługe"?

#252 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 24 September 2012 - 12:54

Wracając do tematu...jak to mówił Sofronow, prawdziwy mężczyzna rozróżnia tylko trzy kolory: Czarny - fajny, biały - pedalski i każdy inny #ujowy. Ja biorę czarnucha.

#253 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 24 September 2012 - 13:08

Ja mam zamiar kupić białego, ale przez AOS. Nie chcę mieć później problemów z wymianą telefonu w razie jakichś wad fabrycznych. Poza tym, pytałem w iSpocie i cena za podstawowy model ma być podobno nieco ponad 3000zł. Zakładam, że przez AOS będzie taniej.

#254 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 24 September 2012 - 13:33

Apple podało że w weekend sprzedali 5 milonów iPhonów 5....

#255 vandal

vandal
  • 89 posts

Posted 24 September 2012 - 13:37

Biały jest typowo dla kobiet, podoba mi sie ale nie wyobrażam sobie wyciagać taki swiecący biały będąc ubrany na czarno/ciemno, jest nie męski. Jeszcze tył jest ok, ale ten przód typowo babski. nie ma co owijać w bawełne ale tak mi sie kojarzy ale jak ktoś lubi to czemu nie. To jaka będzie cena w iSpocie za 64gb? Naprawde nikt tu na forum nie chce kupić przy okazji drugiego i zarobić za przysługe? Ja jakbym miał czas to chętnie bym komuś kupił i przytulił pare groszy za to.

#256 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 24 September 2012 - 13:41

Farbowana na czarno ramka... Co za porażka :D Toć to tandetne wykonanie to

#257 vandal

vandal
  • 89 posts

Posted 24 September 2012 - 14:09

Nic nie mam do S3, ale jak w iP5 widzisz tandete to co widzisz w Galaxy, bo dla mnie w kwesti designu i ogólnej prezentacji S3 to plastikowa tandeta do kwadratu.

#258 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 24 September 2012 - 14:45

Nie jest tak źle

YouTube - Broadcast Yourself

#259 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 posts

Posted 24 September 2012 - 15:01

[QUOTE=vandal;1975088]Biały jest typowo dla kobiet, podoba mi sie ale nie wyobrażam sobie wyciagać taki swiecący biały będąc ubrany na czarno/ciemno, jest nie męski. Jeszcze tył jest ok, ale ten przód typowo babski. nie ma co owijać w bawełne ale tak mi sie kojarzy ale jak ktoś lubi to czemu nie.

Osobiście uważam, że tylko "facet bez kompleksów" weźmie telefon w kolorze, który jego zdaniem jest ładniejszy - także biały :)

#260 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 24 September 2012 - 15:38

Biały jest typowo dla kobiet, podoba mi sie ale nie wyobrażam sobie wyciagać taki swiecący biały będąc ubrany na czarno/ciemno, jest nie męski. Jeszcze tył jest ok, ale ten przód typowo babski. nie ma co owijać w bawełne ale tak mi sie kojarzy ale jak ktoś lubi to czemu nie.

A jakbyś miał Biały samochód za kilka tysięcy też byś nie jeździł bo jest pedalski,babski, itp,itd?.
Ja wolę mieć biały i patrzeć codziennie na niego jak na nowego, a nie dmuchać,chuchać i patrzyć czy mu farba nie schodzi, wolny rynek każdy bierze co mu się podoba, co chce, ale nie trzeba od razu porównywać kogoś do baby, pedała itp.

#261 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 24 September 2012 - 15:44

Kwestia gustu. Czy co niektórzy uważają, że biała koszulka u faceta to odznaka homoseksualizmu? Ja za to słyszałem inne powiedzenie: Facet bez kompleksów jest na tyle męski, że żadna rzecz nie jest w stanie tej męskości zaszkodzić. Radzę się najpierw zastanowić nad sobą. Ja przy swoim białym 4s nie czułem się nigdy homoseksualistą.

#262 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 24 September 2012 - 15:49

Gust jest taki że jak kupię biały /a bardzo mi się podoba/ to iPek zostanie zarekwirowany przez moją małżonkę. Przy czarnym jest możliwość ocalenia. Ale pokrowiec kupię biały :-) tak dla kontrastu

#263 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 24 September 2012 - 16:11

Biore bialego bo mi sie podoba , 4S tez mialem bialy . Tym razem dodatkowo jestem nastawiony na ten kolor poniewaz z czarnych strasznie szybko schodzi farba.

#264 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 24 September 2012 - 16:13

Nic nie mam do S3, ale jak w iP5 widzisz tandete to co widzisz w Galaxy, bo dla mnie w kwesti designu i ogólnej prezentacji S3 to plastikowa tandeta do kwadratu.

Czy ja wiem czy tandeta, nawet jak są rysy, to nie widać pod spodem jakiegoś białego plastiku ^^

#265 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 24 September 2012 - 16:13

Biore bialego bo mi sie podoba , 4S tez mialem bialy . Tym razem dodatkowo jestem nastawiony na ten kolor poniewaz z czarnych strasznie szybko schodzi farba.

Mam te same odczucia. Od początku byłem nastawiony na czarną wersję, ale jak tylko zobaczyłem te opinie, o tym jak się potrafi rysować chyba zmienię zdanie i kupię białasa.

#266 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 24 September 2012 - 16:17

Mam te same odczucia. Od początku byłem nastawiony na czarną wersję, ale jak tylko zobaczyłem te opinie, o tym jak się potrafi rysować chyba zmienię zdanie i kupię białasa.

A w stopce masz już ''black'' :)

#267 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 24 September 2012 - 16:21

@iron.gery Testujesz już? Czy się obijasz? :P.

#268 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 24 September 2012 - 16:23

Biały zapewne też się rysuje tylko za bardzo na białym nie widać rys czy tych odprysków farb. A mnie się wydaje że trzeba kupić pokrowiec silikonowy i będzie po kłopocie. Oby tylko takie problemy były.

#269 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 24 September 2012 - 16:23

@iron.gery
Testujesz już? Czy się obijasz? :P.

Wróciłem z treningu, 30 boksuje.

Jeszcze go nie mam, dopiero ok 22.

#270 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 24 September 2012 - 16:29

Tylko mu nie rób testu na przetrwanie :) Czekam na recenzje .

#271 vandal

vandal
  • 89 posts

Posted 24 September 2012 - 16:34

Nie wiem kto pisał o homo, bo nie ja. Generalnie pisanie o kompleksach też jest bez sensu, różowy też można ubrać i deklarować swoją męskość. Mi sie biały podoba, szczególnie tył, ale moim zdaniem (moim podkreślam a jest to temat "jaki kolor" więc uzasadniam) tak to właśnie wygląda. Wszystko zależy od gustu i być może od środowiska a nie od tego kto na ile czuje sie męski, nie żartujmy. Jak ktoś jeżdzi czoperem, słucha ostrych brzmień to można wnioskować ze nie wyskoczy w różowym, czy białym telefonem i o to właśnie chodzi. Do studenciaka, czy w kolorowym sweterku z przepasanym na ramieniu paskiem i torbą pewnie będzie pasowal biały i nic mi do tego. Ja uważam jedynie że nie każdemu pasuje biały i już. Auto to co innego, aczkolwiek też nie każdemu pasuje biały kolor i moda z Ameryki na tą barwe, juz widzę polityka czy prezesa w białej S-klasie. Osobiście podoba mi sie biały może ciut mniej jak czarny, ale do mnie biel nie pasuje, tak jak różowy sweterek i tyle w temacie. Także użytkownicy białych nie stresujcie się, nic osobistego to tylko telefon. Cały ten wątek jest bez sensu skoro nie można uzasadnić swojego wyboru.

#272 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 24 September 2012 - 16:35

A jakbyś miał Biały samochód za kilka tysięcy też byś nie jeździł bo jest pedalski,babski, itp,itd?.

Nie wiesz czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale kolor samochodu wybiera sie przed zakupem .. i wybiera sie taki jak Ci sie podoba ;) Biały to najgorszy kolor samochodu jaki moze byc... tuz za nim niebieski ;)

#273 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 24 September 2012 - 17:00

Na bialym nie widac tak otarc :) Mnie kolor bialy bardzo sie podoba , rzeczywiscie to rzecz gustu :) Brudu tez tak na nim nie widac.

#274 vandal

vandal
  • 89 posts

Posted 24 September 2012 - 17:04

Dodałbym jeszcze zielony zaraz przy niebieskim. Co do koloru iP to najlepszy był tył 4/4s szklany elegancki i zawsze można było wymienic tył za 60zł w kilka minut, za to w iP5 z tego co widze ta obudowa jest z bokami razem więc wymiana nie będzie (chyba) taka oczywista.

#275 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 24 September 2012 - 17:09

no caly korpus trzeba bedzie kupic. Ip5 otwiera sie w ten sam sposob co iPada , czyli zaczynajac od wyswietlacza a nie od dup* strony :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users