Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[MUZYKA] Czego słuchacie? Co lubicie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2031 odpowiedzi w tym temacie

#526 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 16 września 2008 - 14:40

Właśnie w moich głośnikach gra Red Hot Chili Peppers :)
A tak w ogóle to słucham wielu gatunków/twórców muzyki, przykładowo:
Coldplay, Dire Straits, Jamiroquai, Juno Reactor, Shpongle.
Z naszych rodzimych słucham:
Lao Che i ostatnio jednej hip-hop'owej płytki od 2cztery7 ;)

Dodatkowo mam prośbę a nie chcę zakładać nowego tematu - kiedyś miałem soundtrack do filmu Wiedźmina, wraz z przeprowadzką posiałem jednak płytę.
Jeśli ktoś by chciał sprzedać płytkę albo był by tak miły i mi ją jakoś udostępnił (320kbps, AAC :grin:) to nie wiem jak bym się odwdzięczył - ale jakoś na pewno! :D

ja mam OST z gry:D:D takze tego:)

#527 mf.31101985

mf.31101985
  • 723 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 16 września 2008 - 15:07

alfabetycznie:
Amy Winehouse, Angelo Badalamenti, Apollo 440, Armand Van Helden, Bauhaus, Beastie Boys, The Beatles, Beck, The Birthday Party, Bjork, Bob Dylan, Brett Anderson, Brian Eno, Bryan Ferry, Cabaret Voltaire, Chemical Brothers, The Clash, Crime + the City Solution, The Crystal Method, The Cure, Dave Gahan, David Bowie, David Guetta, Dead Can Dance, Depeche Mode, Die Haut, The Doors, Duran Duran, En Vogue, Everything But The Girl, Fatboy Slim, Filter, The Future Sound Of London, Garbage, Gary Numan, George Michael, Grinderman, Hole, Homo Twist, Iggy Pop/The Stooges, Jane's Addiction, Janet Jackson, Jeff Mills, The Jesus & The Mary Chain, John Cale, John Lennon, Johnny Cash, Josh Wink, Joy Division, Junior Jack, Kraftwerk, Laurent Garnier, Leftfield, Leonard Cohen, Lil' Louis & The World, Lisa Gerrard, LL Cool J, Lou Reed, Lydia Lunch, Maciej Maleńczuk, Manic Street Preachers, Marilyn Manson, Martin Lee Gore, Massive Attack, Michael Gray, Moby, Moloko, Mr. Oizo, Mylo, Myslovitz, Nas, New Order, Nick Cave & The Bad Seeds, Nico, NINE INCH NAILS, Oasis, Orbital, Pigface, Pink Floyd, Placebo, Propellerheads, Public Image Limited, Pulp, Radiohead, The Rolling Stones, Roni Size/Reprazent, Roxy Music, Roisin Murphy, Sex Pistols, Skunk Anansie, The Smashing Pumpkins, Soft Cell, Sonic Youth, The Stooges, Suede, Suicide, Talking Heads, Teenage Jesus & The Jerks, Television, These Immortal Souls, This Mortal Coil, Thom Yorke, Todd Terry, Tones On Tail, Tori Amos, Tricky, U2, Unkle, The Velvet Underground, The Verve, 808 State :D

i składanki/soundtracki:
Back To The Old Skool, Blue Velvet OST, Chicago House 86-91, Classic Acid: Definitive Acid House Mastercuts, Classic House: Definitive House Mastercuts, Control OST, F Com Essentials, French Electro Connection, Human Traffic OST, Lost Highway OST, Music From Twin Peaks OST, N.Y. No Wave: The Ultimate East Village 80's Soundtrack, Natural Born Killers OST, No New York, The Original Chicago House Classics, Pi OST, Twin Peaks: Fire Walk With Me OST

i jeszcze 9.9GB wolnej przestrzeni ;)

#528 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 września 2008 - 23:59

ja może bardziej graficznie ;]

Dołączona grafika

#529 ^(gK.)^_V.1.z.^.V

^(gK.)^_V.1.z.^.V
  • 332 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 września 2008 - 14:17

30 Seconds To Mars | Billy Talent | Blessthefall | Breaking Benjamin | Bullet For My Valentine | Crossfade | Emarosa | Eminem | Escape the Fate | Fall Out Boys | Good Charlotte | Gorillaz | Hope Dies Last | LoveHateHero | Limp Bizkit | Linkin Park | Muse | Papa Roach | Prodigy | Secondhand Serenade | Silverstein | System of a Down | The Devil Wears Prada | Three Days Grace | Czyli głównie rock/screamo/metal. Music is part of me. ^^

#530 leju

leju
  • 150 postów
  • Skądwrocław

Napisano 28 września 2008 - 20:58

ostatnio Smashing Pumpkins - Zeitgeist Ashes Divide - Keep Telling Myself It's Alright Radiohead - The Bends, OK Computer, In Rainbows dziękuję. :)

#531 foppa

foppa
  • 4 postów

Napisano 30 września 2008 - 12:02

polecam LA ROCCA...chlopaki z Dublina...wychodzi dzis ich 2 plyta...i z tych 2 piosenek przedpremierowych mozna zalozyc ze bedzie rowniedobra co ich pierwsza plytka...

#532 Fokus

Fokus
  • 35 postów
  • SkądGrodzisk M.

Napisano 30 września 2008 - 12:10

W tej chwili leci Rolling Stones- Satisfaction ;P Ogólnie Rock|House|Rap|Jazz|blues :)

#533 guru

guru
  • 11 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 września 2008 - 12:32

The Pogues The Dubliners The Real McKenzies Dropkick Murphys Flogging Molly Jak ktoś lubi folk, folkrock i podobne w klimacie irlandzko-szkockim to polecam. A jak ktoś nie lubi dud to nie polecam :)

#534 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 października 2008 - 15:53

od ostatnich kilku dni cały czas słucham Guns 'n Roses na przemian z Pink Floydem.

#535 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 01 października 2008 - 21:30

Ostatnimi czasy tego:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
i tego:
Dołączona grafika

:P

#536 Pyzio

Pyzio
  • 9 postów

Napisano 15 października 2008 - 03:45

No i nadszedl czas i na mnie :) Dziwi mnie, ze niektorych z nastepujacych wykonawcow nikt jeszcze nie nadmienil ;) Po pierwsze Aphex Twin - absolutnie przezajefajny. Po drugie Moloko Po trzecie A Tribe Called Quest. a teraz juz po rodzaju muzyki: Dziwna i popierdzielona;): Autechre Venetian Snares Amon Tobin Flying Lotus Boards of Canada Mum Bjork Squarepusher Muzyka Clinta Mansella H&H: Mos Def Rakim Wu-Tang Clan Camp Lo Common The Pharcyde Oukast Pete Rock Souls of Mischief Kaliber 44 Elektroniczna: The Avalanches The Knife Krafty Kuts High Contrast Faithless Moving Shadow Freaky Flow Orbital Ark Dapayk Solo Mossa Akufen Calibre Simian Mobile Disco Mylo Kraftwerk 2raumwohnung Pheek Swayzak Ursula 1000 Gorrilaz Audio Bullys Rockowo, funkowo, bluesowo: Jamiroquai Faith no More Incubus Fun Lovin' Criminals Pearl Jam Rage Against The Machine Blur The White Stripes Duzo tego i nie chce mi sie juz pisac... jesli cokolwiek sie spodobalo to dajta znac, podrzuce podobne ;)

#537 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 19 października 2008 - 19:12

Dołączona grafika

Ostatnio odświeżyłem sobie płytkę niepowtarzalnego zespołu Yello.
The Eye to solidny kawał nowoczesnej muzyki opartej silnie na poprzednich dokonaniach zespołu.

Choć płyta brzmi nowocześnie to nic nie straciła z klimatu dawniejszych dokonań Yello.

#538 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 października 2008 - 20:30

wczoraj otrzymałem przesyłke z taką oto płytą:
Dołączona grafika

co lepsze wydanie jest 3 płytowe:
- Audio CD 1
- Audio CD 2
- DVD

dodam, że miałem przyjemność być obecnym na tym koncercie ;)

#539 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 października 2008 - 16:46

wczoraj otrzymałem przesyłke z taką oto płytą:
Dołączona grafika

co lepsze wydanie jest 3 płytowe:
- Audio CD 1
- Audio CD 2
- DVD

dodam, że miałem przyjemność być obecnym na tym koncercie ;)

trochę daleko miałeś ;]

#540 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 20 października 2008 - 17:29

Oj, fajna płytka. Nie mam jeszcze, ale słuchałem. Echoes powala :) Ostatnio dużo The Killers u mnie, poza tym Muse, Kaiser Chiefs, The Strokes czyli ogólnie klimaty alternatywne ;)

#541 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2008 - 19:05

trochę daleko miałeś ;]

naprawdę było warto! :razz: chciałbym się wybrać na koncert Gilmour'a jeszcze raz.:lol:

Echoes powala :)

rzeczywiście, pierwsza klasa!

Ostatnio dużo (..) Kaiser Chiefs

gdzieś ostatnio przewinęła mi się przez uszy ich piosenka - 'never miss a beat' z ich nowego albumu

#542 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 20 października 2008 - 19:13

Bardzo dobry jest ich 2 album - Yours truly angry mob. No i Ruby na nim - bardzo fajny kawałek

#543 my name iRek

my name iRek
  • 26 postów
  • SkądZabrze

Napisano 21 października 2008 - 09:16

Witam wszystkich którzy trafili tutaj. Ostatnio na "talerzu" ciągle mam; -Ambulance Ltd.-"Album", -Syntax-"Meccano Mind", -Keane-"The Lovers Are Losing". Pozdrawiam

#544 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 października 2008 - 17:58

Chris Cornell - Unplugged in Sweden

#545 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 29 października 2008 - 00:10

Ostatnio: Katie Melua, Foo Fighters, Kazik i Kazik (pozdrawiam tych, co byli na koncercie 28-go października w Poznaniu ;)), Röyksopp oraz Liar Trio :)

#546 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 października 2008 - 20:44

Cavalera Conspiracy. Moc nad mocami :)

#547 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 08 listopada 2008 - 22:07

Nie jestem fanem The Best Of.. i tym podobnych skaldanek, ale....

To jest wyjatek, w dodatku naprawde swietna kompilacja i przekroj przez dokonania zespolu zgrabnie polaczone w cos co smialo mona nazwac calosciowa plyta :)

Dołączona grafika

Pink Floyd - Echoes

#548 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 09 listopada 2008 - 14:34

A fakt, od tego zaczynałem przygodę z Floydami. Tak BTW, na okładce jest mnóstwo nawiązań do innych płyt PF - ten oficer to z Final Cut, ten z żarówkami to z Delicate Sound of Thinder, krowa z Atom Heart MOther, pan z walizką to oczywiście Wish You Were Here, Tarcza - z oczu głów z Division Bell, jest tam też pryzmat - tutaj rzecz jasna Dark Side Of the Moon. Na drugiej stronie jest jeszcze gromadka zwięrzątek - tutaj Animals, łóżko z Momentary Lapse of reason. Siekiera oparta o ścianę to nawiązanie do utworu ,,Careful with that axe Eugene". Na ścianie obok pana z żarówkami wisi okładka pierwszej pyty Floydów - Piper at the gates of dawn. Tamten stawek z tyłu to jest chyba do Meddle (chociaż głowy nie dam). No, to tak z głowy, potem może więcej sie doszukam :)

#549 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopada 2008 - 15:39

ta okładka też mi się jakoś kojarzyła tylko nie potrafiłem tego wydedukować tak ładnie jak kolega admkryn :)

#550 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 16:14

Moim zdaniem 2 najlepsze utwory ze starych filmów Bonda 007: Garbage - The World Is Not Enough James Bond- Gladys Knight - Licence To Kill Każda dostępna na wrzuta.pl :cool:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych