Może kiedyś apple wypuści jakiś sprzęcior do grania
taki specjalny do tych "zadań". Nie zabijajcie mnie tylko powiedzcie co o tym sądzicie?
Gry od EA na Apple Store! Nareszcie!
Napisano 19 sierpnia 2007 - 16:07
Napisano 19 sierpnia 2007 - 23:11
Skąd stwierdzenie, że Mac nie jest do gier. Która część np. iMac 20" nie spełnia oczekiwań użytkownika chcącego pograć sobie np. w World of WarCraft ? Proszę podać konkretny przykład. Gry na konsole to są gry mało rozbudowane pod względem merytorycznym. Strzelanki, wyścigi a gdzie RPG, strategie, itp. Mac to wszystko ma i ma jeszcze więcej od czasu wejścia Intela.
Nie jest do gier, nie z racji tego, że gry da się uruchomić, i da się grać w nawet nowe i czasem wymagające produkcje, ale dlatego że ideologia - architektura zamknięta, system MacOS itd, mówi że Mac to nie konsola, nie został zaprojektowany i przeznaczony tego typu rozrywce.
W syrenkę też wkładano silniki porsche i jechała, ale nie oznacza to że jest to normalne, poprawne i bezpieczne.
Napisano 19 sierpnia 2007 - 23:20
Może kiedyś apple wypuści jakiś sprzęcior do grania
taki specjalny do tych "zadań". Nie zabijajcie mnie tylko powiedzcie co o tym sądzicie?
Kiedys Apple sie na tym ostro przejechal:
http://en.wikipedia....ki/Apple_Pippin
Pamietam, jak kupowalem swojego drugiego Maka, to wlasnie wtedy byl to temat na topie. Ta konsola byla oparta na PowerMaku 6100, jak dobrze pamietam...
Napisano 19 sierpnia 2007 - 23:35
forza i nfs to dwie zupełnie inne gry i raczej nie konkurują ze sobą, forza to symulator a nfs-y od zawsze były zręcznościówkami (od jakiegoś czasu dosyć słabymi)
Zgadza się, ale pierwsze trzy NFSy w swoich czasach wyprzedzały wszystkie dostępne "samochodówki" o dekadę. Przy tym poziomie "realizmu" trudno wtedy było o symulator z prawdziwego zdarzenia, więc różnica między symulatorem a zręcznościówką nie była aż tak duża. A NFS w obecnej formule folguje rzeczywiście niezbyt wybrednym gustom. Formuła NFS z resztą już się wyczerpała. Najlepszym tego dowodem jest Burn Out.
Jest jednak jeden wyjątek w historii NFS, który mialem na myśli porównując tę grę z Forzą, a mianowicie NFS Porsche 2000. EA zaryzykowało i spróbowało zrobić grę bardzo bliską w założeniach obecnie spotykanym symulatorom typu Gran Turismo czy Forza. Pomysł, jak się okazało, nie wypalił, choć jest kilka osób, które uważają Porshe za jedyną sensowną część NFS. Ich udział w grupie miłośników NFS można jednak liczyć w promilach
Napisano 20 sierpnia 2007 - 09:23
Formuła NFS z resztą już się wyczerpała.
A to że społeczeństwo jeszcze grywa w NFS jest kolejnym przykładem na bezład percepcji.
Napisano 20 sierpnia 2007 - 10:29
Napisano 20 sierpnia 2007 - 10:59
Napisano 20 sierpnia 2007 - 12:07
Sądze, że właśnie na skutek tego typu myślenia jaki przedstawia "arsaghar" (wszem obecny w mediach i w prasie) nie mamy aż do dnia dzisiejszego gier na Mac w takiej ilości jak na PC. Mimo tego, że można wydać i to w pełni funkcjonalna grę.
A ja sądzę, że przez taki typ myślenia jaki przedstawiasz, za rok, czy dwa, będziesz kupował Mac'a co roku za 8000 pln jak będziesz chciał pograć w nowe gry, ba! producenci programowania widząc że ludzie kupują (i posiadają) szybki sprzęt "oleją" sprawę programów i do byle Pages będziesz potrzebował (hiperbolizuję) 2 GB ramu i procesor 3 GHz!
Ja nie wiem, dlaczego się tak kolega uczepił tych gier.
Przecież kolega już dorosły. Jak kupił Mac'a to chyba dlatego że potrzebował niezawodnego narzędzia do pracy czy urządzenia Audio-Video.
A jak tak tęsknisz do gier, kup Playstation 3.
Mac'i są tym czym są, dlatego że opierały się "giercowemu" wyścigowi zbrojeń w FPS.
To tak jakby kupić (mocnego) Lexusa - limuzynę i pojechał z nim na tor.
Owszem, możesz, bo to mocna maszyna, ale to limuzyna i służy do innego celu.
I potem Twoje pretensje są w stylu: przez takich jak Ty Lexus nie startuje w Rally cośtam...
- goto206-13305c6036 lubi to
Napisano 20 sierpnia 2007 - 12:38
Napisano 20 sierpnia 2007 - 12:48
Napisano 20 sierpnia 2007 - 13:42
Napisano 20 sierpnia 2007 - 13:53
Napisano 20 sierpnia 2007 - 13:58
Napisano 20 sierpnia 2007 - 14:20
Napisano 20 sierpnia 2007 - 15:13
to tez ale nawet na padzie gra sie duzo lepiej niz na klawiaturze. mam pytanie, czy jak kupie pada do PSX i przejsciowke na usb bedzie to na maku smigac? z gory thx
Za czasów OS 9 i VGS takie coś działało znakomicie.
Napisano 20 sierpnia 2007 - 15:37
Napisano 20 sierpnia 2007 - 15:58
Napisano 20 sierpnia 2007 - 17:02
- Scypin lubi to
Napisano 20 sierpnia 2007 - 18:24
Napisano 21 sierpnia 2007 - 08:43
Napisano 21 sierpnia 2007 - 08:53
Napisano 21 sierpnia 2007 - 12:15
Napisano 21 sierpnia 2007 - 12:33
Gość_tygrysio_*
Napisano 21 sierpnia 2007 - 22:02
A może spojrzeć na to wszystko trochę szerzej?
Nie rozumiem tych protestów, że pojawiają sie na maka gry bo on nie jest do tego.
Powiem wprost jeśli będę miał ochotę to będę swoim iMackiem wbijał gwoździe i nikt mi tego nie zabroni.
Ta dyskusja przypomina trochę zderzenie dwóch światów. Spójrzcie jednak na to inaczej
im więcej użytkowników maków tym więcej oprogramowania, lepsza dostępność lepsza obsługa. Co jest potęgą windozy? Otóż mnogość oprogramowania i zastosowań i nie bierze sie to stąd ze to bardziej uniwersalny system czy też architektura PC jest bardziej otwarta niż makowa /w sumie power mack'a tez sobie można składać jak pececika/.
Ludzie cieszcie się, że jest nas coraz więcej i zaczynamy być widoczni, ja wiem, że wielu tęskni za tymi czasami, kiedy samo słowo Mac kojarzyło sie z czymś elitarnym a teraz się obawiają, ze tak nie będzie ale jeśli podkreślacie, ze kupiliście Maka do pracy a nie dla szpanu to tylko się cieszcie, ze coraz więcej firm dostrzega tą platformę.
A ja mam 41 lat i już sie nie moga doczekać kiedy odpalę na swoich 24" Command&Conquerd i miedzy jednym projektem a drugim pobawię sie trochę.
Czego i wam wszystkim życzę
Dokładnie !! Nie rozumiem po co i w jakim celu maszyne tak uniwersalna jak komputer ograniczac do jakis zastosowań .... a pisanie że Maci sa do tego albo do śmego jest chyba poczciwym marzeniem użytkownika piszacego taki tekst (lub utartym stereotypem) .... Stefan nie robi tych komputerów dla zaspokojenia ideii komputera do grafiki.. zdjęć czy czego tam sobie nie napiszemy sprawdza sie dobrze na polu X i jesli bedzie sie sprawdzał na polu Y to why not?? .... Sprzet Apple produkowany jest raczej dla kasy i taka jest prawda ... skoro czesc kasy jest w rozrywce (spora czesc kasy) to czemu nie pytam czemu nie ?? A czy komuś sie to podoba czy nie ......(mi osobiście to wisi bo mało gram) ale nie rozumiem pisanie tekstów Mac do gier to NIEEEEE !! ....
Napisano 23 sierpnia 2007 - 21:52
Ale to już zasługa Intela oraz samego dopasowania elementów oraz sterowników w iMac.
a gdzie Ty to przeczytałeś???
Zazwyczaj PC to są najnormalniejsze składaki niby pasujące ale nie do końca. Przypadkowe sterowniki wszystko na oko.
tu się Kolega za bardzo rozpędził. Moje PC które jeszcze w domu stoi bo szkoda sprzedać za grosze było składane przeze mnie i jakoś zadziwiająco dobrze sobie radzi nawet z nowymi tytułami a ma już swoje lata (P4 3GHz, 2GB RAM, GF 6800GS) i to w rozdziałce 1680x1050 a w końcu karta to już żadna nowość. Trochę za daleko w swoim 'fanatyzmie' się zapędziłeś.
Owszem maki są w dobrze zgrane hardware'owo ale nie można twierdzić że pecety nie są bo jest sporo osób które tak dobierają komponenty PC że mogą zawstydzić Twojego iMaca. No ale rozumiem, każdy broni swojego...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych