Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gry od EA na Apple Store! Nareszcie!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2007 - 08:27

Witajcie,

Firma Electronic Arts wydala zapowiadane tytuly na Mac'a , dostepne sa one juz w Apple Store:

Command & Conquer Tiberium Wars $49.95

Battlefield 2142 $39.95

Harry Potter And The Order Of Phoenix $29.95

Need For Speed : Carbon $39.35

NARESZCIE!

G.

#2 _sys

_sys
  • 2 046 postów
  • SkądB-stok i okolice

Napisano 18 sierpnia 2007 - 09:09

Widzę, że bez intela i z GMA950 się nie pogra.

#3 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2007 - 09:41

Ja naszczescie mam w moim iMacu X1600 :) yea! nie jest to moze demon wydajnosci ale supportowany przez nowe gry :)) G.

#4 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 sierpnia 2007 - 09:43

Ja naszczescie mam w moim iMacu X1600 :) yea! nie jest to moze demon wydajnosci ale supportowany przez nowe gry :))

G.

Tak samo mam ;) Bardzo dobra wiadomość :D

#5 Szejker

Szejker
  • 214 postów
  • SkądKraków / Cieszyn

Napisano 18 sierpnia 2007 - 12:54

Ktoś wie kiedy mniej więcej będą dostępne w Polsce? I jeśli będą to gdzie? W normalnych sklepach z grami/oprogramowaniem a'la EMPIK, czy w SAD? ;>

#6 VietnamCargo

VietnamCargo
  • 57 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2007 - 16:47

Może jednak zainteresuje się kupnem poprzedniej generacji iMaka i odpuszczę sobie mini...

#7 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 18 sierpnia 2007 - 16:56

Ja tylko jeden tytuł , ale za to mój ulubiony ... Battlefield 2142. Może ktoś mi go sprowadzić z zachodu? Ew. gdize to kupić w Niemczech, gdzieś blisko granicy? Berlin?

#8 goto206-13305c6036

goto206-13305c6036
  • 605 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 sierpnia 2007 - 17:40

Need for speed Carbon.
Note: This game does not support the GMA950 integrated graphics card.

:-(

Chociaż należało się tego spodziewać.

#9 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 18 sierpnia 2007 - 18:05

Czyli na żadnym MacBooku nie pogramy.. fajnie :/

#10 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 18 sierpnia 2007 - 20:43

Intel GMA 950 nie jest demonem prędkości to było wiadome od początku, kupując Macbooka chyba byłeś świadomy co kupujesz prawda? dla tego ja wole poczekać dwa tygodnie dłużej dozbierać kasę i kupić Maccbook Pro tam siedzi GF 8600 z 256 ramu, mogło by być 512 osobiście uważam.

#11 białko

białko
  • 240 postów

Napisano 18 sierpnia 2007 - 21:14

teraz się zacznie stękanie, że gry nie działają :-) i dobrze, ktoś chciałby mieć 5fps w grze? na więcej układ pseudograficzny z macbooka nie pozwoli, GMA to największy kibel Apple jaki pamiętam, ale w sumie jak ktoś kupił mb do grania to pozostaje życzyć powodzenia :-) a jeśli chodzi o same gry to fajnie, że coś się jednak ruszyło w tym temacie, może skończy się marudzenie, że nie ma gier?

#12 iMuck

iMuck
  • 510 postów
  • Skądstolyca

Napisano 18 sierpnia 2007 - 21:18

NFS na OS X? Niech mnie ktoś uszczypnie ;)
Szkoda tylko, że po dekadzie dominacji NFS-a, teraz zadowoliłaby mnie Forza Motorsport koncernu, którego nazwy lepiej na tym forum głośno nie wypowiadać.
Wniosek pozostaje zatem ten sam, co dotychczas: chcesz grać, kup sobie konsolę ;)

---- Dodano 18-08-2007 o godzinie 20:25 ----

teraz się zacznie stękanie, że gry nie działają :-)
i dobrze, ktoś chciałby mieć 5fps w grze? na więcej układ pseudograficzny z macbooka nie pozwoli, GMA to największy kibel Apple jaki pamiętam, ale w sumie jak ktoś kupił mb do grania to pozostaje życzyć powodzenia :-)
a jeśli chodzi o same gry to fajnie, że coś się jednak ruszyło w tym temacie, może skończy się marudzenie, że nie ma gier?

NFSy wydane do 2002roku chodzą na MacBooku jak burza ;) W czym problem? W tym, że trzeba sobie zainstalować XPeka, żeby w nie pograć?

Jest tylko jeden powód, dla którego ekspansja EA na maki może się okazać...zabawna.
Wtedy, mianowicie, kiedy Steve podczas WWDC zacznie udowadniać, że NFS ma na MacBooku Pro ośmiokrotnie wyższy FPS niż na Dellu o identycznej konfiguracji sprzętowej.
Będziemy się wtdy mogli oficjalnie zsikać ze śmiechu ;)

#13 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 18 sierpnia 2007 - 22:52

Carbon nie dziala na GMA950 rowniez pod Win. Hot Pursuit, oba Undergroundy oraz Most Wanted dzialaja. Sprawdzalem osobiscie.

#14 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 18 sierpnia 2007 - 23:01

teraz się zacznie stękanie, że gry nie działają :-)
i dobrze, ktoś chciałby mieć 5fps w grze? na więcej układ pseudograficzny z macbooka nie pozwoli, GMA to największy kibel Apple jaki pamiętam, ale w sumie jak ktoś kupił mb do grania to pozostaje życzyć powodzenia :-)
a jeśli chodzi o same gry to fajnie, że coś się jednak ruszyło w tym temacie, może skończy się marudzenie, że nie ma gier?

Mnie to osobiście jakoś nie pasuje, chyba jestem konserwatystą , mac to mac żadnych gier gdzie te czasy? powoli to zaczyna sie robić zwykły PC, wyjdzie jeszcze trochę gier i trzeba będzie wymieniać co kilka miesięcy grafikę bo nowa gra już nie pociągnie np GeForce 8600, totalny kibel, niech mac pozostanie makiem a nie konsolą do grania.

#15 VietnamCargo

VietnamCargo
  • 57 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2007 - 23:19

Całkowicie się z Tobą zgadzam, fajnie, że wyszło trochę gier na Maka, ale wszystko pójdzie w złym kierunku, jak Jobs zacznie robić z Maków komputery przeznaczone dla graczy, przynajmniej takie jest moje zdanie.

#16 białko

białko
  • 240 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 06:53

apple chce odebrać jak najwięcej rynku PC i jakby nie było gry to poważny argument, dla mnie granie na komputerze to porażka ale jak ktoś chce to niech gra :-)

NFS na OS X? Niech mnie ktoś uszczypnie ;)
Szkoda tylko, że po dekadzie dominacji NFS-a, teraz zadowoliłaby mnie Forza Motorsport koncernu, którego nazwy lepiej na tym forum głośno nie wypowiadać.

forza i nfs to dwie zupełnie inne gry i raczej nie konkurują ze sobą, forza to symulator a nfs-y od zawsze były zręcznościówkami (od jakiegoś czasu dosyć słabymi)

Wniosek pozostaje zatem ten sam, co dotychczas: chcesz grać, kup sobie konsolę ;)

dokładnie tak :-)

NFSy wydane do 2002roku chodzą na MacBooku jak burza ;) W czym problem? W tym, że trzeba sobie zainstalować XPeka, żeby w nie pograć?

no tak, chcesz pograć w grę za 100zł to kup jeszcze system za 500zł, zainstaluj go i jak będziesz chciał popykać 15 minut to restartuj system, trochę to kiepskie rozwiązanie :-)

Jest tylko jeden powód, dla którego ekspansja EA na maki może się okazać...zabawna.
Wtedy, mianowicie, kiedy Steve podczas WWDC zacznie udowadniać, że NFS ma na MacBooku Pro ośmiokrotnie wyższy FPS niż na Dellu o identycznej konfiguracji sprzętowej.
Będziemy się wtdy mogli oficjalnie zsikać ze śmiechu ;)

wiesz, że masz rację?
tylko czekać na takie rewelacje, okłamywali z wydajnością PPC to teraz zmyślają z Intelem, nawet jak Apple włoży do swojego komputera ZX80 to wszystkich przekona, że to stacja graficzna :-)

#17 Maynard

Maynard
  • 36 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 10:11

Heheheheh to spytajcie PC- towca czy mu gry chodzą na kartach zintegrowanych z płyta. A jak chodzą to w jaki sposób. Karta zintegrowana jest do zastosowań biurowych a nie do grania. Wiec rozsądne było, że została pominięta przy pisaniu gier. Ten temat poruszony przez niektóre osoby w taki sposób bardzo uwydatnia ich brak wiedzy na temat komputerów.

#18 goto206-13305c6036

goto206-13305c6036
  • 605 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 sierpnia 2007 - 10:18

Ten temat poruszony przez niektóre osoby w taki sposób bardzo uwydatnia ich brak wiedzy na temat komputerów.

Oooo, widzę Pan najmądrzejszy.
Po pierwsze są gry, które chodzą na zintegrowanych systemach graficznych. Po drugie, nowsze gry na nich nie pójdą, bo są nowsze i mają duże wymagania. Po trzecie, można sobie chyba postękać, to jest forum - miejsce na wymianę poglądów, w czym mieści się również narzekanie.

Wszystko to jest oczywiste, chyba dla każdego. Nie ma więc powodów, żeby zarzucać innym brak wiedzy czy niekompetencje. A nawet jeśli są na forum osoby, które nie posiadając elementarnej wiedzy na temat komputerów, to może są tu po to by ją zyskać i takie uwagi są conajmniej nie na miejscu.

Przepraszam za OT, ale przywykłem do ogólnej życzliwości na tym forum i takie teksty lekko wyprowadzają mnie z równowagi.

#19 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 19 sierpnia 2007 - 11:43

Ja kupując swoje Mac'i byłem świadomy, że kupuje sprzęt który do grania nie został zaprojektowany i nie służy do tego typu rozrywki.

Nie wiem, po co niektórzy z Was teraz narzekają?? Mieliście klapki na oczach, czy nie widzieliście co kupujecie??

Mimo to ucieczył mnie fakt że na Maca można pograć w dwie moje ulubione gry: WoW i teraz Batllefield 2142.
Ale jest to tylko miły DODATEK, do tego systemu, czy komputera, a nie jego zakres kompetencji.

O wiele łatwiej tym malkontentom będzie się żyć z taką myślą - "gra na Mac'a ok, ale to tylko miły dodatek. Jest to super, chodzi płynnie to jeszcze lepiej, a jak nie ma czy nie chodzi, to nie szkodzi, i tak uwielbiam swój komputer, BO TO NIE JEST KONSOLA DO GIER".

Osobiście również podzielam obawy, i patrzę z niepokojem na "PCtowanie" Mac'ów, na rozpoczynający się po woli "wyścig mocy obliczeniowych do gier".
Wszak PC też kiedyś był tylko do pracy, a gry były dodatkiem.
Czy Mac pójdzie w tę stronę? Okaże się.
Jedyna nadzieja w tym, by konsole zdominowały rynek gier i zostawiły PC/Mac do pierwotnych i zadań.

---- Dodano 19-08-2007 o godzinie 13:06 ----
Aha, no i takie małe moje ogłoszenie.
Poszukuje kogoś kto mógłby mi kupić w USA Battlefield 2142 na Mac i przesłać do Polski.
No i jakby tak mógł podać całkowitą cenę (gra+wysyłka+"fatyga")
Oferty na PM.
Dziękuje.

#20 VietnamCargo

VietnamCargo
  • 57 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2007 - 13:03

Grałem w gry na Maku przez Cider - nizc nadzwyczajnego, wręcz przeciwnie moim zdaniem. Skoro te wszystkie gry nie są wersjami natywnymi, to podziękuję za takie "coś".

#21 Maynard

Maynard
  • 36 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 13:06

Skąd stwierdzenie, że Mac nie jest do gier. Która część np. iMac 20" nie spełnia oczekiwań użytkownika chcącego pograć sobie np. w World of WarCraft ? Proszę podać konkretny przykład. Gry na konsole to są gry mało rozbudowane pod względem merytorycznym. Strzelanki, wyścigi a gdzie RPG, strategie, itp. Mac to wszystko ma i ma jeszcze więcej od czasu wejścia Intela.

#22 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2007 - 13:13

To doam coś od siebie, gram trochę w HOMM V na Maku i muszę przyznać,że chodzi wyjątkowo kiepsko :/ Potrafi się niestety zamulić. a problem wynika,że całość jest napisana na "genialnym" Ciderze. Ludzie się cieszą,że wychodzą nowe gry, tylko nie zauważają,że developerzy olewają pisanie pod OS X, tylko na żywca biorą wersję pod Windows, dokładająa Cider i już. World of Warcraft od początku był pisany natywnie na Maka i chodzi zarówno pod PPC jak i pod Intelem. Jak widać przesiadka na intela dała nam tyle,że wydawcy gier nie zawracają sobie głowy pisaniem gier natywnych

#23 Maynard

Maynard
  • 36 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 13:20

Owszem asortyment gier nie jest przeogromny ale chodzą dobrze. Ja osobiście nie narzekam. Zresztą można sobie na potrzeby grania zainstalować Windowsa Xp. Chodzi mi bardziej o osoby negujące wartość samego sprzętu, jego konfiguracji, stertowników w kontekście grania. Wszystko to moim skromnym zdaniem jest jak najbardziej na +. I nie trzeba wydawać kasy na konsole i Tv by sobie pograć. Można to śmiało zrobić na Mac.

#24 brzoza

brzoza
  • 207 postów
  • Skądokolice Bydgoszczy

Napisano 19 sierpnia 2007 - 14:49

Wie ktoś kiedy te gry pojawią*się w Polsce albo w Angli gdzie kuzyn mi kupi:lol:

#25 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 sierpnia 2007 - 14:57

Może kiedyś apple wypuści jakiś sprzęcior do grania ;) taki specjalny do tych "zadań". Nie zabijajcie mnie tylko powiedzcie co o tym sądzicie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych