Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Opinia. Pancerny MacBook.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
400 odpowiedzi w tym temacie

#101 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 sierpnia 2007 - 14:20

Ale rzucanie po schodach komputerem nie możebyć wyznacznikiem czy sprzęt mam kupić czy nie.

Powiedz to Luteckiemu ;)
Albo tym którzy zalali MacBooka piciem.

#102 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 16 sierpnia 2007 - 22:09

Kazdemu moze sie cos takiego przytrafic, ale polecam nakladke na klawiature z foli ;p ;)

#103 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 sierpnia 2007 - 14:21

Jasność jest jak dla mnie często zbyt duża, nigdy nie miałem tak, żebym czegoś niedowidział ze względu na małe podświetlenie ;)

Och, jak ja ci zazdroszczę.

Mój wyświetlacz w Macbooku w ogóle przestał się podświetlać (no, prawie). Nie poddawałem go nawet żadnym testom na wytrzymałość. Jedynie używałem średniointensywnie (kilka godzin dziennie) przez 8 miesięcy. I raptem ciach: ekran ciemny, jabłuszko nie świeci... Czasem się tylko rozjaśnia, gdy dopisze mi szczęście i trafię na ten jedyny, właściwy kąt ustawienia wyświetlacza.

Dałoby się z tym jakoś żyć, gdyby nie to, że chodzi o komputer przenośny, w którym wyświetlacza trzeba często zamykać i otwierać. :grin:

Co się zepsuło: inwerter, płyta logiczna, jakiś kabelek? Nie wiem - dowiem się, jak wróci z serwisu. Wiem też, dzięki googlowaniu, że jest to dość częsta przypadłość posiadaczy Macbooków. Sprzęt Apple'a dużo stracił przez to w moich oczach. Planowałem zakup nowego iMaca, ale chyba jednak się wstrzymam.

#104 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 17 sierpnia 2007 - 18:39

Nie ma się czym chwalić. Złamałeś licencje. Viste też ukradłeś?

nicomsw zanim zaczniesz nazywać kogoś złodziejem to najpierw przyznaj się sam ile masz mp3 i filmów? Obłuda niektórych ludzi jest tragiczna!!!

#105 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:23

Obłuda niektórych ludzi jest tragiczna!!!

Zgadza sie. Miedzy innymi polega ona na tym, ze zlodziej nazwany slusznie zlodziejem, bedzie sie bronil argumentami typu: "kradna wszyscy".

Daruj sobie w przyszlosci.

#106 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:28

insider hamuj troszeczkę bo akurat ja mam licencje na programy których używam (jak każdy pracownik uczelni) więc zanim nazwiesz kogoś złodziejem to się zastanów bo to o Tobie dobrze nie świadczy!!! Zachowanie godne ORMOwca (aha Ty możesz nie wiedzieć kto to). Dostałeś 'władzę' i co teraz myślisz że nikt Ci się nie sprzeciwi?

#107 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:28

Ja sie wcale nie bronię tylko proszę kazdy przejaw takiego procederu nazywać po imieniu a nie tylko przymykac oko. Dla mnie nie ma tematu, nie che się wcale tłumaczyć, wygrała we mnie ciekawość i tyle.

#108 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:35

insider hamuj troszeczkę bo akurat ja mam licencje na programy których używam (jak każdy pracownik uczelni) więc zanim nazwiesz kogoś złodziejem to się zastanów bo to o Tobie dobrze nie świadczy!!!
Zachowanie godne ORMOwca (aha Ty możesz nie wiedzieć kto to). Dostałeś 'władzę' i co teraz myślisz że nikt Ci się nie sprzeciwi?

Napierw, zanim zaczniesz się rzucać, udowodnij, że nicomsw ma nielegalne mp3 i filmy. Jeśli nie możesz tego zrobić to odwołaj, proszę, swoją insynuację, że jest obłudny. Podpada to bowiem pod naruszenie regulaminu i obrazę innych użytkowników.

#109 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:36

Rzady kaczek ci zaszkodzily,czy zobrzydzilo ci sie

#110 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:40

Napierw, zanim zaczniesz się rzucać, udowodnij, że nicomsw ma nielegalne mp3 i filmy. Jeśli nie możesz tego zrobić to odwołaj, proszę, swoją insynuację, że jest obłudny. Podpada to bowiem pod naruszenie regulaminu i obrazę innych użytkowników.

taki mądry jesteś? A nico może od złodziei jechać po całym forum??? Zresztą sam nazwałeś przy okazji mnie złodziejem, bo go bronię.
Kolego, to że jesteś moderatorem szanuję, ale popatrz ilu osobom Laborman pomógł w różnych sprawach. Zna się na komputerach lepiej od Ciebie bo przeszedł przez różne systemy i ja go naprawdę szanuję.
Nie strasz mnie regulaminem bo znam go bardzo dobrze. Obraza użytkownika w tym temacie miała miejsce kilkukrotnie więc proszę Cię wyluzuj bo inaczej założymy wątek czy wszyscy chcą żebyś był nadal moderatorem? Co Ty na to? Nie siedzę na Tym forum dla Ciebie tylko dla garstki ludzi którzy są tu naprawdę po to żeby pomagać użytkownikom maków a nie robić wyprawy krzyżowe na pecetowców. Tyle z mojej strony. Jak coś do mnie masz to PW albo komunikatory bo szkoda miejsca na forum.
Przepraszam wszystkich za OT ale zachowanie insidera ostatnio mnie lekko burzy

#111 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:46

Ja nie chce tu żadnych wojen , nie po to się zapisałem do tego forum by toczyć dziwne pyskówki. Jezeli moje postepowanie skreśla mnie w oczach niektórych jako człowieka to nic na to nie poradzę, nie muszą ze mną rozmawiać. Staram się nikogo nie prowokować, rzeczowo rozmawiać i czytać inne ciekawe i interesujące mnie informacje.

#112 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:46

taki mądry jesteś? A nico może od złodziei jechać po całym forum???

Nie odpowiedziales na pytanie: skad masz pewnosc, ze nico ma nielegalne mp3 i filmy?

#113 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:47

Nie odpowiedziales na pytanie: skad masz pewnosc, ze nico ma nielegalne mp3 i filmy?

udowodnił nico że Laborman ma nielegalną Vistę? w końcu za to go złodziejem nazwał??? Ja wiem że Piotrek ma legalną Vistę...

#114 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:48

Ja nie chce tu żadnych wojen , nie po to się zapisałem do tego forum by toczyć dziwne pyskówki. Jezeli moje postepowanie skreśla mnie w oczach niektórych jako człowieka to nic na to nie poradzę, nie muszą ze mną rozmawiać. Staram się nikogo nie prowokować, rzeczowo rozmawiać i czytać inne ciekawe i interesujące mnie informacje.

I bardzo dobrze. Nico, jako poniekad pracownik Apple, lekko sie zdenerwowal na wiesc, ze uzywasz nielegalnie systemu Apple. I tyle.

---- Dodano 17-08-2007 o godzinie 21:49 ----

udowodnił nico że Laborman ma nielegalną Vistę?

Nie, Laborman sam napisal, ze ma legalna i ja mu wierze na slowo. Ale OS X ma niestety, nielegalny i w tym lezy problem.

#115 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:51

no i sprawa załatwiona. Jak widzisz kolega nico bez sprawdzenia tego faktu rozpoczął wojnę. Uwierz mi że gdyby Labor miał kasę na iMaca to dawno stałby na jego biurku... Ale łatkę złodzieja dostał za windę i to mnie wkurzyło

#116 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:51

Panowie blagam was skonczcie to juz. Jeżeli to pomoże to ja tu mogę wcale się nie wypowiadać. Poczytam co ciekawe i tyle.
  • Ka lubi to

#117 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:54

Dobra. Fajka pokoju?

#118 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:54

FAJA i koniec OT
  • Ka lubi to

#119 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 18 sierpnia 2007 - 09:30

Tak czy siak , po przejrzeniu tematu , nie zgodzę się z tym , że MB jest czołgiem . Przepuszczam ,że ThinkPad z serii T i R a szczególnie te nowe modele przeżyją podróż schodami ;) Co do nielegalności , fakt to , że Labor ma Os X na piecu ( co jest nielegalne , ale niedługo będzie powszechne , a nawet może i legalne w mojej opinii )to wyzywanie go od złodzieji o jakiś inny coft tylko dlatego , ze X ma nielegalnego jest moim zdaniem śmieszne . Mnie również denerwuje obłuda niektórych osób . Przyznaję , nie mam w pełni legalnego softu w posiadaniu jednak wyzywanie , czy dyskryminowanie jakieś osoby która ma 1 słownie jeden ( mamy pewność że tylko os x ma nielegalnego ) nielegalny program jest żałosne . Forum , jest dot. Maców etc. więc nie paczmy na to co kto ma legalnego , tylko skupmy się na tematach odpowiednich . Gdyby labor nie miał X to wieeeeeeeeele osób borykało by się ze swoimi problemami .Legalność to sprawa indywidualna i jeżeli nikt sie z tym nie afiszuje i celowo powraca się do tego tematu jest to chamskie i dziecinne zachowanie . Żebym nie był atakowany za moją wypowiedz , podkreślam , że jest to MOJA opinia , inne osoby mogą się nie zgadzać, jednak proszę o wyrażenie to w kulturalny sposób , i mam nadzieję, że ta wypowiedz , nie wpłynie na opinię innych osób o mnie , ponieważ uważam , ze mam rację , a jest tutaj na forum wiele nietolerancyjnych osób . Tyle :P

#120 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 18 sierpnia 2007 - 10:23

lukas_gab tu się z Tobą całkowicie zgadzam. Tacy ludzie z nielegalnym softem czasem o wiele więcej wnoszą na forum pożytecznego niż wszyscy super pseudo legalni posiadacze osX. Tak jak powiedziałem, gdyby maca nie kupowało się z legalnym osX ciekawe ile osób byłoby chętnych przy zakupie za niego dopłacać 500zł? To forum użytkowników maca i takie ma zostać a nie poszukiwaczy nielegalnego softu. Każdy z nas ma na dysku mp3 czyli poprostu jest złodziejem jeżeli myśleć kategoriami naszych 'legalnych' kolegów

#121 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 18 sierpnia 2007 - 10:34

[ciach]Os X na piecu ( co jest nielegalne , ale niedługo będzie powszechne , a nawet może i legalne w mojej opinii )[ciach]

Znaczy się Apple miało by samo sobie wbić nóż w plecy? Wersja pudełkowa OSXa na PC, to by był najgorszy scenariusz dla wszystkich. Nie sądzę by zaczęli sprzedawać OEM wraz z nowymi pecetami. MS nie zbiło majątku na wersji BOX lecz właśnie na OEM. Podejrzewam, że Apple straciło by strasznie dużo kasy na sprzedaży swojego sprzętu. Musieli by sporo zjechać w dół z cenami albo pogodzić się że już nigdy nie będą sprzedawali tyle sprzętu co obecnie. Oczywiście zyskali by kasę na sprzedaży samego systemu, ale nie sądzę by pokryło to straty. Sporo ludzi nie miało do czynienia z tym systemem, nikt nie chce kupować w ciemno, pierwsze co zrobią to nie kupią, lecz ściągną dla testów i już im na dysku zostanie. Wraz ze wzrostem popularności okazywało by się jak system jest dziurawy, powstawało by coraz więcej wirusów. Antywirusy trzeba było by instalować. OSX stał by się takim odmieńcem Windowsa z dużo mniejszą ilością oprogramowania. Zniechęciło by to sporą część obecnych posiadaczy tego systemu.

#122 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 18 sierpnia 2007 - 10:37

Tacy ludzie z nielegalnym softem czasem o wiele więcej wnoszą na forum pożytecznego niż wszyscy super pseudo legalni posiadacze osX.

Do oceny "wnoszenia" czegokolwiek na forum służy dodawanie punktów reputacji. To jest największy wskaźnik tego, czy ktoś się przydaje na forum czy nie. Jakoś w pierwszej dziesiątce osób z największą reputacją nie ma osób szczycących się piraceniem systemu.

Po drugie, co to znaczy "pseudolegalni posiadacze OS X"? Zastanów się co napisałeś, bo jak na razie to z Twojej wypowiedzi wynika, że osoby mające system nielegalnie wnoszą więcej na forum niż osoby posiadające system także nielegalnie.

#123 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 18 sierpnia 2007 - 10:47

Tacy ludzie z nielegalnym softem czasem o wiele więcej wnoszą na forum pożytecznego

Tacy ludzie to piraci i nic nie wnoszą poza swoją windowsą pseudo moralnością.

niż wszyscy super pseudo legalni posiadacze osX.

Czuję się obrażony i proszę mnie przeprosić.

Tak jak powiedziałem, gdyby maca nie kupowało się z legalnym osX ciekawe ile osób byłoby chętnych przy zakupie za niego dopłacać 500zł?

Dywagacje bez sensu.

To forum użytkowników maca i takie ma zostać a nie poszukiwaczy nielegalnego softu.

Mam mętlik, nie wiem jak to się ma do pierwszego zdania w twoim poście.

Każdy z nas ma na dysku mp3 czyli poprostu jest złodziejem jeżeli myśleć kategoriami naszych 'legalnych' kolegów

Chciałbym Cię uświadomoić że muzykę w foramcie mp3 można także pozyskać legalnie.
Myśląc kategoriami profesjonalistów którzy w przytłaczającej większości są użytkownikami komputerów Apple śmiem twierdzić że nie stać nas na piractwo.

#124 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 18 sierpnia 2007 - 11:08

trata tata,zacytowac wam fragment z bibli?("...jesli ktos z was jest bez winy...")Znalazla sie czolowka reputacji.Wszyscy nagle sa krysztalowi bo zaczeli uzywac jedynie sluszny system,a wczesniej napewno uzywali LCII

#125 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 18 sierpnia 2007 - 11:14

trata tata,zacytowac wam fragment z bibli?("...jesli ktos z was jest bez winy...")Znalazla sie czolowka reputacji.Wszyscy nagle sa krysztalowi bo zaczeli uzywac jedynie sluszny system,a wczesniej napewno uzywali LCII

Wiesz ze jakos nigdy nie lizalem pirackiego windowsa, mimo ze pracowalem na PC, jakos tak zawsze kupowalem kompa czy to HP czy DELL zawsze z preinstalowanym systemem juz o zestawie Adobe nie wspomne, i co niby jestem z tego powodu gorszy? Szlag mnie trafia jak czasem musze konkurowac cenowo z piratami w walce o zlecenie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych