Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Opinia. Pancerny MacBook.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
400 odpowiedzi w tym temacie

#326 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 02 października 2007 - 11:00

wicko idiotów to wg mnie akurat to robiłeś Ty z większości tu wypowiadających się. Ale oczywiście mogę się mylić...

#327 nicomsw

nicomsw
  • 728 postów

Napisano 02 października 2007 - 11:04

Wicka wątek wiecznie żywy ;) Chłopaki, przecież to jest trollownia... Zamknąć wątek, opinie Wicko wyraził i finito. Jak ktoś będzie chciał wyraźić inną, to założy swój. A jak Wicko w innym wątku będzie trollował to ostrzeżenie dostanie i basta. Ile można. Czytam to i czytam i odnosze wrażenie, że co do niektórych to nic nie przemówi, bo są developerami i pozjadali wszystkie rozumy.

#328 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 02 października 2007 - 12:52

nicomsw: Albo jeszcze patriotami czy czymś podobnym.

Ani razu.

No to podziękuję :)

Kolega już Ci wyjaśnił, że nie posiada prywatnego Maca, ale to nie znaczy, iż nie ma kontaktu z tym systemem.

Więc nie wie jak się zachowuje po dłuższym czasie osobistego używania. Nie wie jakie ma problemy itp.
Takie coś można porównać do próbnej jazdy w salonie jakimś autem, a używaniem go przez kilka lat.

Wiem. Oznacza to, że Ty nie będziesz się już odzywał w tym wątku.

Kto Ci takich bzdur nagadał? :lol: End of topic. Koniec tematu.

#329 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 02 października 2007 - 13:04

Takie coś można porównać*do próbnej jazdy w salonie jakimś autem, a używaniem go przez kilka lat.

to akurat marne porównanie. Wsiadłem rok temu do auta w salonie i jakoś do dziś nie narzekam na niego a ma zrobione 22 tys. km. Cały czas mam to samo wrażenie jakie było wtedy (w trakcie jazdy próbnej). Druga honda jeździ już 9 lat i też zero problemów...

#330 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 02 października 2007 - 13:12

I co w związku z tym? Nie znałeś wtedy wszystkich wad. A nawet jeżeli, po czasie odkrywa się wady OS X takie jak mulący dashboard (tak tak, wiem, Ty na pewno nie masz, a jednak istnieje taki wątek) czy mocno pofragmentowany dysk. Albo przywijele.

#331 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 02 października 2007 - 13:16

chodziło mi o to że porównanie do auta to marny przykład... Kiedyś sam powiedziałeś że trzeba czytać ze zrozumieniem

#332 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 października 2007 - 19:58

No to podziękuję :)

Nie ma za co. Będziesz mógł podziękować, jeżeli przemyślisz ten prosty fakt, że system może działać sprawnie bez zbędnego voo-doo, a na koniec wyciągniesz z tego dla siebie wnioski. Na przykład zastanowisz się, czego jeszcze nie wiesz lub co robisz źle, że u Ciebie wygląda to zgoła inaczej.

Więc nie wie jak się zachowuje po dłuższym czasie osobistego używania. Nie wie jakie ma problemy itp.

Akurat na ten temat to możesz sobie jedynie gdybać. Tym bardziej, iż Twoja wiedza ogranicza się do znajomości tego, jakie Ty masz problemy z systemem, a nie jakie problemy ma system.

Kto Ci takich bzdur nagadał? :lol: End of topic. Koniec tematu.

Nie wątpię, iż potrafisz przepisać rozwinięcie tego skrótu. Ale pytałem o to, czy go rozumiesz. A właściwie już nie muszę. Właśnie mi odpowiedziałeś.

#333 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 02 października 2007 - 22:12

kim ten dzieciak jest że jedzie ostro z takimi osobami jak Heidi??? Heidi może Ty wiesz??? Bo ja już tracę orientację. Totalny brak kultury i poszanowania innych. Same pretensje...

#334 MacGyver

MacGyver
  • 1 263 postów

Napisano 02 października 2007 - 22:15

kim ten dzieciak jest że jedzie ostro z takimi osobami jak Heidi???
Heidi może Ty wiesz??? Bo ja już tracę orientację. Totalny brak kultury i poszanowania innych. Same pretensje...

insider wie. Nawet portret kiedyś wkleił;)

#335 grzegor

grzegor
  • 1 125 postów
  • SkądKRK

Napisano 03 października 2007 - 00:32

Naprawdę tracę jakikolwiek entuzjazm do odpowiadania komukolwiek na cokolwiek jak czytam takie wypowiedzi. To ile kto ma lat czy jakim to super hiper zaawansowanym uzytkownikiem mam w głębokim poważaniu akurat. O ile pisze z sensem. @Wicko dobił ten wątek. No i trochę mnie, bo wydawał się mądrzejszy od pana gameboya. To tylko komputery![1] Dajcie żesz spokój z tymi niekończącymi sie kłótniami bo przez nie mam ochotę zmienić hasło na jakieś losowe i zastosować żeby nie kusiło powtórnym zalogowaniem. Szkoda mi nerwów na czytanie tego a niestety tendencja wzrostowa takich wątków. [1]- cytat @Sofeicz z którym się zacząłem kłócić o jakąś pierdółkę właśnie a skończyło się na "peace mode" i rozdzieleniu sobie po plusie.
  • Heidi lubi to

#336 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 03 października 2007 - 05:06

Naprawdę tracę jakikolwiek entuzjazm do odpowiadania komukolwiek na cokolwiek jak czytam takie wypowiedzi. To ile kto ma lat czy jakim to super hiper zaawansowanym uzytkownikiem mam w głębokim poważaniu akurat. O ile pisze z sensem. @Wicko dobił ten wątek. No i trochę mnie, bo wydawał się mądrzejszy od pana gameboya.

To tylko komputery![1] Dajcie żesz spokój z tymi niekończącymi sie kłótniami bo przez nie mam ochotę zmienić hasło na jakieś losowe i zastosować żeby nie kusiło powtórnym zalogowaniem. Szkoda mi nerwów na czytanie tego a niestety tendencja wzrostowa takich wątków.

[1]- cytat @Sofeicz z którym się zacząłem kłócić o jakąś pierdółkę właśnie a skończyło się na "peace mode" i rozdzieleniu sobie po plusie.

Nareszcie jakiś głos rozsądku!

#337 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 03 października 2007 - 05:47

Sorry , ale nie mogę się oprzeć ... to pewnie chuck norris ;p A tak serio to tylko zależy od usera jak będzie wyglądał jego system bo jak miały by wady jakie opisujecie to nie sprzedały by sie w xxx milionów sztuk i dot. to się zarówno apple , MS czy nowvella ...

#338 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2007 - 08:53

kim ten dzieciak jest że jedzie ostro z takimi osobami jak Heidi???
Heidi może Ty wiesz??? Bo ja już tracę orientację. Totalny brak kultury i poszanowania innych. Same pretensje...

Wybacz, ale nie podoba mi się takie stawianie sprawy. Nie jest ważnym ani to kim on jest, ani to kim ja jestem. Ważnym jest to, co i jak obaj piszemy i tylko to może być tu oceniane.

#339 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 03 października 2007 - 09:06

Heidi, w drugim zdaniu oceniłem to co i jak pisze... A co do tego co Ci się nie podoba to sorry ale wg mnie i sporej części forum to masz większą wiedzę od niego bo potrafisz pomóc a nie tylko drażnić kolejne osoby. To moje prywatne zdanie.

#340 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2007 - 09:13

Wiem i rozumiem. Chciałbym jednak uniknąć przesunięcia akcentu w ocenianiu innych z prezentowanej przez nich wiedzy i kultury wypowiedzi na ich wiek czy wygląd. Przepraszam, jeżeli odniosłeś to tylko do siebie, bo była to uwaga skierowana do wszystkich. Może nawet bardziej swoisty apel niż uwaga.

#341 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 03 października 2007 - 09:16

no to niestety z kulturą wypowiedzi tutaj coś zawiodło... Kończmy ten głupi temat bo miał być o macbooku

#342 adix666

adix666
  • 530 postów
  • SkądPoznań, Wielkopolskie

Napisano 13 października 2007 - 18:37

Wracając do wątku. Wicko, jeżeli nie podoba ci się MacOS to masz jeszcze 3 większe systemy do wyboru: Windows, Linux oraz Solarisa. Czym chata bogata.

#343 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 października 2007 - 19:30

Bardzo chętnie. Kupisz ode mnie MacBooka? :)

#344 adix666

adix666
  • 530 postów

Napisano 14 października 2007 - 19:44

A czemu na MacBooku nie zainstalujesz innego systemu :?: Niektóre dystrybujce Linuxa są na Maci :!:

#345 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 października 2007 - 20:38

1. Linuksa albo GNU/Linux, a nie Linuxa. 2. Maki Bo nie chcę. Bałbym się robić jakieś upgrady firmware (telefonu czy X360) na Maku z Windowsem z trefnymi sterownikami od BootCampa, przez które co jakiś czas wyskakują BSOD.

#346 adix666

adix666
  • 530 postów

Napisano 14 października 2007 - 21:03

Nie samą windą człowiek żyje. Sam używałem przez 2 lata Linucha i byłem zadowolony ;)

#347 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 października 2007 - 22:22

Ja też. Długo. Nigdy więcej.

#348 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2007 - 22:55

Nie to żebym się czepiał, ale...

Bałbym się robić jakieś upgrady firmware (telefonu czy X360) na Maku z Windowsem z trefnymi sterownikami od BootCampa, przez które co jakiś czas wyskakują BSOD.

Zanim zaczniesz pisać takie androny, sprawdź najpierw zestaw sterowników oferowanych przez BootCamp. To są sterowniki do tego, co jest w Macu, a cała reszta sterowników przychodzi z dobrodziejstwem systemu z Redmont. Tak więc sterowniki do telefonów czy X360 są tymi samymi sterownikami, które miałbyś w zwykłym PC pod kontrolą Windows.

#349 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 15 października 2007 - 07:11

poza tym trzeba dodać że ja raczej bałbym się upgrade'ować firmware dziecka microsoftu jakim jest xbox pod osX'em a nie pod windowsem. To chyba jest zrozumiałe... @wicko weź zainstaluj sobie windowsa pod bootcampem, sprawdź jak to działa i jak bardzo kulawe są sterowniki a potem dopiero pisz głupoty.

#350 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 15 października 2007 - 09:09

Heidi zamknij ten temat(i kilka innych) bo namnozylo sie tu wpisow nie zwiazanych w ogole z tytulem watku,zalosna dziecinada

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych