Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro Retina 15'' 2012. Recenzja użytkownika.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1358 odpowiedzi w tym temacie

#326 photostudio

photostudio
  • 25 postów

Napisano 11 października 2012 - 21:36

A to jakiś "zyciowy problem" układ klawiatury z duzym czy małym klawiszem "ENTER"?

Widzę, że masz niezłe poczucie humoru kolego a w dodatku musisz się nieźle nudzić :) Tylko, że mój post nie był skierowany do ciebie a do dwóch użytkowników, którzy mi konkretnie odpowiedzieli na poprzedni.

Jak już musisz wiedzieć to jest dla mnie właśnie "życiowy problem", gdyż tak się składa, że będę wyjeżdżał do krajów anglojęzycznych takich jak UK oraz US i nie chcę mieć w przyszłości problemów ze sprzedażą Mac'a poza granicami naszego kraju. Peace.

#327 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 11 października 2012 - 21:39

Wow...skoro uważasz, że sprzedasz komputer w US, kupuj z układem US - proste. Do tego potrzeba zamieszczać zdjęcia na Forum??? V.

#328 photostudio

photostudio
  • 25 postów

Napisano 11 października 2012 - 21:51

Wow...skoro uważasz, że sprzedasz komputer w US, kupuj z układem US - proste.
Do tego potrzeba zamieszczać zdjęcia na Forum???
V.

Tak, potrzeba gdyż chcę sobie porównać pod względem estetycznym obie wersje i jeśli znajdzie się ktoś kto zechce mi wysłać (btw już to zrobił, za co wielkie dzięki) to nic ci do tego kolego.

#329 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 11 października 2012 - 21:54

Ale by to zobaczyć Szanowny Kolego, nie potrzeba prosic na Forum. Wystarczy skorzystać z przeglądarki i pooglądac sobie w sieci.
Chodzi o ułatwienie sobie i innym zycia. Mozna coś szybciej i prościej.
Natomiast tutaj nie ma miejsca na jakieś osobiste aluzje, bo ich nie ma.
Proszę jakie to proste:
Posted Image
Wystarczyło zapytac "wujka" Google ;)

#330 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 11 października 2012 - 21:55

Ale by to zobaczyć Szanowny Kolego, nie potrzeba prosic na Forum. Wystarczy skorzystać z przeglądarki i pooglądac sobie w sieci.
Chodzi o ułatwienie sobie i innym zycia. Mozna coś szybciej i prościej.
Natomiast tutaj nie ma miejsca na jakieś osobiste aluzje, bo ich nie ma.

No i na tym skończymy przepychanki słowne bo po co śmiecić w temacie? ;)

#331 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 11 października 2012 - 22:00

No i na tym skończymy przepychanki słowne bo po co śmiecić w temacie? ;)

Racja i tego nalezy sie trzymać :)
Pozdro.

#332 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 12 października 2012 - 14:28

Polski układ, ładniejszy :).

#333 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 12 października 2012 - 16:28

To jest duży enter? On jest po prostu poziomy, a w drugim układzie pionowy :) Jeśli są różnice w ich powierzchni to są marginalne :)

#334 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 12 października 2012 - 16:41

"Odwrócone L" - nazywajmy rzeczy po imieniu, a nie mniejszy czy większy, tym bardziej że oba są podobne powierzchniowo.

#335 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 października 2012 - 16:47

Jest długi enter i długi lewy shift. Łatwiej się z nich korzysta i palce mniej bolą.

#336 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 12 października 2012 - 16:53

Czy to jest temat o klawiaturach, potem człowiek czyta a tu same pierdoły jaki enter i shift...

#337 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 12 października 2012 - 16:57

Zaraz wezmę suwmiarkę i zacznę sprawdzać co do setnej części milimetra. Ludzie starczy już tego gadania o klawiszach. Jedna osoba miała pytanie, już wysłałem jej zdjęcie i rozwiałem wątpliwości, koniec tematu.

#338 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 12 października 2012 - 17:06

Jest długi enter i długi lewy shift. Łatwiej się z nich korzysta i palce mniej bolą.

Kosztem braku paragrafu, co w edycji różnego rodzaju umów itd. jest przydatnym klawiszem.
Ja rozumiem że większość z Was używa tylko strzałek do gier - stęd pewnie te marudzenia, ale są na forum osoby dla których klawiatura to pierwszy po ekranie element laptopa i jest to element intensywnie używany do edycji tekstów, pisania programów itd. Dobrze byłoby zebrać doświadczenia w tym temacie, aby ktoś nie wtopił i wybrał sobie odpowiednią znając zalety i wady chociażby tych 2 najpopularniejszych US i GB.

#339 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 14 października 2012 - 19:38

Według niektórych portali, Apple na najbliższej konferencji planuje odświeżenie MBPr 15", jestem trochę rozczarowany i zdenerwowany. Nie minęło nawet pół roku, a oni już kombinują. -Delikatne odświeżenie designu -Rozwiązanie problemu z grzaniem się. Mam nadzieje, że to brednie.

#340 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 14 października 2012 - 20:00

Według niektórych portali, Apple na najbliższej konferencji planuje odświeżenie MBPr 15", jestem trochę rozczarowany i zdenerwowany. Nie minęło nawet pół roku, a oni już kombinują.
-Delikatne odświeżenie designu
-Rozwiązanie problemu z grzaniem się.
Mam nadzieje, że to brednie.

Mało prawdopodobne, raczej wersja 13'' retina. Byłoby to bardzo dziwne, przecież mają zapasy których muszą się wyzbyć.

#341 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 14 października 2012 - 20:04

Mało prawdopodobne, raczej wersja 13'' retina. Byłoby to bardzo dziwne, przecież mają zapasy których muszą się wyzbyć.

Mam taką nadzieje, taką informacje podaje iMagazine, a informacje dostali od użytkownika portalu "WeiPhone"
nie powinni ruszać tej konstrukcji co najmniej 2 lata :), o 13.3" także piszą, że mają problemy z nagrzewaniem się i prezentacja może być opóźniona.

Zobaczymy za 9 dni :).

#342 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 14 października 2012 - 20:07

Jeśli wejdą nowe iMaki to z miejsca możecie pisać do mnie, jeżeli ktoś chce kupić Retina MacBook Pro 15" bo w takim wypadku się go pozbywam :D RMBP 13" jeszcze nie będzie, spokojnie. Na nowe iTunes liczę już 17.10 bo jakoś nie widzę potrzeby czekania z tym tyle czasu. Także 24.10 raczej jedynym emejzingiem będzie The New iPad Mini. Zarzekałem się, że ma go nie być i w sumie dalej w to nie wierzę ale przekonamy się już za niedługo :)

#343 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 14 października 2012 - 20:08

Odświeżenie obecnego modelu jest praktycznie niemożliwe, ludzie nie narzekają a zapasy muszą wyprzedać. Mnie by to zdenerwowało, ale obecnego MBPr mam zamiar wymienić za ok 2-3 lata. Design jest świetny.

#344 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 14 października 2012 - 20:09

Jeśli wejdą nowe iMaki to z miejsca możecie pisać do mnie, jeżeli ktoś chce kupić Retina MacBook Pro 15" bo w takim wypadku się go pozbywam :D

Sprzedaż Retine na rzecz iMac'a?.

#345 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 14 października 2012 - 20:10

Jeśli nowy iMac będzie miał matrycę Retina to oczywiście.

#346 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 14 października 2012 - 20:12

Odświeżenie obecnego modelu jest praktycznie niemożliwe, ludzie nie narzekają a zapasy muszą wyprzedać.

Mnie by to zdenerwowało, ale obecnego MBPr mam zamiar wymienić za ok 2-3 lata.

Design jest świetny.

Szybko, taki sprzęt powinien starczyć spokojnie na 5-6 lat :)
zresztą tak szybko rewolucji nie będzie, ekran żyleta,waga super:)
Ja nie mam do czego się przyczepić.

---------- Wpis dodano o 21:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:11 ----------

Jeśli nowy iMac będzie miał matrycę Retina to oczywiście.

Na to bym chyba nie liczył, może mieć ekran przyklejony do szyby, jak MBPr.

#347 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 14 października 2012 - 20:13

Bez Retiny teraz się niczego nie tykam. Po 3 miesiącach używania podłączyłem wczoraj monitor 24" który zawsze przedtem uznawałem za dobry. Wczorajszy wieczór spędziłem na liczeniu pikseli podczas pracy na nim... ;)

#348 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 14 października 2012 - 20:14

Bez Retiny teraz się niczego nie tykam. Po 3 miesiącach używania podłączyłem wczoraj monitor 24" który zawsze przedtem uznawałem za dobry. Wczorajszy wieczór spędziłem na liczeniu pikseli podczas pracy na nim... ;)

Ja tak mam, jak odpalę PC, po prostu masakra, patrzeć się nie da.
Mogli by dać ATD 27" Retina :).

#349 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 14 października 2012 - 20:18

Najgorsze, że telefon mam sprzed 4 lat i wolałem wydać fortunę na laptopa niż zmienić telefon ;) A tam cały czas rażą mnie pixele...

#350 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 14 października 2012 - 20:20

Pogloski mowia ze przy najblizszej konferencji i mozliwosci odswiezenia rMBP Apple wprowadzi delikatne usprawnienia do tego laptopa(miedzy innymi ukladu chlodzenia). Mozliwe jest rowniez wprowadzenie nowych procesorow, ktore zastapia obecnie oferowane. Beda to procesory 2.4 GHz w podstawowym oraz 2.7 i 2.8 GHz w rozbudowanej wersji. To tylko pogloski, ale patrzac na to, ze w poprzednich latach Apple tez wprowadzalo delikatny refresh laptopow, jest to bardzo prawdopodobne, tym bardziej, ze te modele procesorow sa juz od dluzszego czasu w sprzedazy przez Intela. Edit: Apple na chwile obecna nie posiada zapasow rMBP ;). Na kazda konfiguracje trzeba chwilke poczekac ;). W zapasach(malych) sa jedynie podstawowa wersja, ze sredniej polki i najbardziej rozbudowana.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych