Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S vs. Samsung GSIII

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
513 odpowiedzi w tym temacie

#76 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 czerwca 2012 - 14:59

Czyli łatwość piractwa jest dla Ciebie zaletą systemu? Zgłoś sie lepiej sam od razu na komende...

#77 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwca 2012 - 15:06

Jakie piractwo, to, ze w markecie jest za darmo a w appstore za to samo sie placi to jeszcze nie piractwo (bardziej zdzierstwo ze strony apple) a jak ktos chce to i na jednym i na drugim systemie bedzie piracil, tak samo ze sciaganiem filmow i muzyki z internetu.

#78 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 czerwca 2012 - 15:12

jak ktos nie chce placic 40zl za gierke to znajdzie w sieci i sobie sciagnie

A to co jest?

#79 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwca 2012 - 15:23

Ten urywek to piracenie ale nie o to mi chodzilo (i tyczy sie iphonow, w samsungapps wszystkie asphalty i inne gry sa tez za free po 2-3 miesiacach od premiery, taki prezent od samsunga dla uzytkownikow), rzecz w tym, ze te same tytuly na androidzie sa w wiekszosci darmowe (pelne wersje bez reklam) a w appstore sie za nie placi, glupie to troche bo jak ktos znajdzie sobie kilka modeli telefonow z ktorych moze wybrac to wlasnie to, ze na androida wiekszosc rzeczy jest za darmo moze decydowac o tym, czy sie kupi sprzet z andkiem czy ios, taki strzal w kolano w wykonaniu apple, fakt, ze sa kraje w ktorych ludzie nie zarabiaja 2000zl miesiecznie i moga sobie pozwolic na wydanie 300 euro miesiecznie na apki do telefonu. Zeby "wyposarzyc" andka we wszystkie potrzebne apki nie trzeba za nic placic a w przypadku apple trzeba wydac dobra dniowke (albo i wiecej) zeby miec to, co jest potrzebne.

#80 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 czerwca 2012 - 15:52

W AppStore bardzo czesto sa promocje i mozna kupic najfajniejsze tytuly po 0.99$ lub za free. Kupuje od 2 lat i nie wydalem wiecej jak 100zl na ponad 40 aplikacji i gier. No i kupujac SGS3 musisz czekac az developerzy zajmą sie tym modelem. A i to nie trwa zbyt dlugo, bo zaraz samsung wyda cos nowego. Co jak co, systemy sa kwestia osobista, ale akurat AppStore nie ma konkurencji. Zarowno pod wzgledem jakosci i ilosci oferowanych aplikacji dzialajacych na pojedynczym urzadzeniu. Na forach Androida mowi sie o tym otwarcie i bez kompleksow.

#81 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 16:08

Są wartosciowe aplikacje na które nie ma promocji. Ja np kupilem sobie Atlas Człowieka (Body Visual) za 100zł i nie żałuję Szczypałem się przez 2 miechy ;) Generalnie kupuje wiecej edukacyjnych aplikacji niz gier bo akurat w gry wolę grać na 3DS czy na VICIE (nie liczą fliperów które na iPAD są kapitalne)

#82 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 czerwca 2012 - 16:27

Tez stoje przed wyborem SGS III i Iphone 4s, obecnie mam sgs I, mialem tez iphona 3 ale do rzeczy, wg mnie caly bajer z androidem dotyczy kasy - za nic sie nie placi, w markecie na androidzie sa np angry birdsy (oczywiscie darmowe) jak i reszta gier, oczywiscie sa tytuly platne (typu gta III) ale jak ktos nie chce placic 40zl za gierke to znajdzie w sieci i sobie sciagnie, to samo z aplikacjami, multum zamiennikow (np odtwarzacze ktore sa duzo lepsze od tych standardowych - wg mnie sa one skopane bo ani to gra ani co, pomylka producentow) i tez darmo a w appstore chcial nie chcial trzeba bulic, tu tkwi chyba fenomen androida, sa telefony i po 500zl i po 3000 z andkiek i tu jest chyba pies pogrzebany bo i ci z zasobnym portfelem i ci majacy troche mniej pieniedzy moga miec te same gry i aplikacje za darmo, filmy, muzyka, zmiany wygladu itd bez grzebania w systemie, wyciagasz telefon z pudelka, sciagasz z marketu i gotowe albo kablem podpinasz do kompa, na jedno wychodzi.

Spróbuj uruchomić Google Chrome na telefonie za 500 zł ;)

#83 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwca 2012 - 20:48

Uruchomic sie uruchomi tylko gorzej z plynnoscia bedzie ale zeby rozowo nie bylo tak samo jest i ze starszymi wersjami iphona na ktorych najnowsze gry tez nie beda chodzily. Dzis bawiac sie wlasnie SIII na stoisku zauwazylem jego wade - jest ogromny, jak dla mnie chyba za duzy, niby fajnie na nim filmy ogladac i przegladac www ale w codziennym uzytkowaniu (uczelnia, autobus, praca itd) jego rozmiar bedzie bardziej wada niz zaleta

#84 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 czerwca 2012 - 21:13

Na starszym iPhone (3G/2G) już nie uruchomisz wszystkiego, ale właśnie dlatego nie są już w sprzedaży. Tragedią jest kiedy do sprzedaży wprowadza telefon, ktory po pierwsze już w dniu premiery jest stary i już nie uruchamia większości nowych aplikacji.

---------- Wpis dodano o 22:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:13 ----------

Chrome nie uruchomisz jak nie masz ICS'a więc musisz wydać conajmniej 1000zł na Nexus S żeby mieć tą przeglądarke. Tak swoją drogą to ona bardzo daje rade nawet na 1 rdzeniowym telefonie. Być może dlatego, że nie wspiera flash'a ;)

#85 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwca 2012 - 21:54

Z tym wprowadzaniem "nowych" telefonow na ktorych sporej czesci aplikacji nie da sie uruchomic to sie zgodze, totalna durnota, laik kup telefon i szlag go trafia bo nie dzialaja mu apki ktorych potrzebuje. Tak patrze, ze ten SGS III wcale nie jest taki oh i ah, swoje zalety ma ale tez i wad troche, czeka mnie jeszcze wiele przemyslen zanim kupie nowy telefon :P

#86 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 19:15

Na kazdym forum pelno czytam zbdur ktorym przeczę, więc tu jestem fanbojem Nexus'a a gdzie indziej iPhone'a. Już mnie brzuch boli od śmiania sie jak szybko końcą sie ludziom argumenty i błagają żebym im odpuścił. Dobrze, prosze bardzo :D czuj łaskę pana.

Gratulacje, czujesz sie spelniony z tego powodu? Grunt to miec w zyciu cel, widocznie Ty masz taki, nie wnikam :)

#87 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 05 lipca 2012 - 11:55

podepne się pod temat bo znowu mnie nosi na iPhone. Szukam białego (jakas odskocznia bo zawsze miałem czarnego). Ciezko znalezc iPhone 4 w dobrej cenie bo niewiele się dopłaca i jest 4S. Tak samo z pamięcią - w kolorze białym sa zwykle 16GB, juz nie pamiętam jak to w iPhonie sie rozkładało, starczy tyle pamieci na podstawowe działania? zdjecia z aparatu, czasem filmy itp. Dzisiaj i tak wszystko w dropboxie mozna trzymac. Ale nie wiem czy szukać iphone4 16gb czy 4S, a jak już 4S to raczej 32/64gb . Czy za chwile ma wyjść piątka i nie warto teraz kupować? jak to jest?

#88 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 05 lipca 2012 - 12:05

FishBB, ja mam 3GS z 16GB pamięci i póki co mam cały czas z 6-7GB wolnego, a mam parę gier, trochę muzyki itp. Po dodaniu 3-4 filmów dopiero by mi zaczęło brakować. W iPadzie z kolei miałem 16gb i mi miejsca brakowało, może człowiek zaczął się starzeć i już nie potrzebuje tylu gier?

#89 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 05 lipca 2012 - 12:08

filmów nie trzymam w telefonie, jedynie te nakręcone ale pozniej je się uploaduje automatycznie teraz do dropboxa więc myśle ze 16gb powinno mi starczyć (kiedys to by było za mało). Pytanie tylko czy warto 4S brać z 16gb? Tam chyba siri coś bierze (ogolnie sam system więcej chyba waży) a i filmy czy zdjęcia robione z iphone zajmują więcej niż we wcześniejszym modelu. Czy się w ogole wstrzymać i poczekac co pokaze iphone 5? Kiedy ma być?

#90 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 lipca 2012 - 13:28

Czy się w ogole wstrzymać i poczekac co pokaze iphone 5? Kiedy ma być?

Na Twoim miejscu bym się wstrzymał. iPhone 5 ponoć ma być około września - października dostępny.

#91 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 05 lipca 2012 - 13:34

to gdybym sie jednak zdecydował, co byście wybrali? iPhone 4 white 32gb (lub ostatecznie 16) czy iPhone 4S ok 400-500 zł drozej. Bo tak mniej wiecej do 4S trzeba dopłacić, warto dzisiaj?

#92 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 lipca 2012 - 14:47

FishBB. Zdecydowanie bierz iPhone 4S. Kamera nie 5mpx tylko 8mpx. SIRI. Lepszy procek. No i wiadomo , że 4S będzie dłużej wspierany przez APPLE. Dołóż 400zł bo pewnie da rade na tyle poszukać i nawet się nie wachaj. Ja wiem , że może to błache powody , ale chce Ciebie utwierdzić w przekonaniu. Ja w grudniu ubiegłego roku byłem bliski wzięcia iPhone 4 8GB to dopiero była by lipa , ale dołożyłem te 550zł i mam 4S.

#93 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 03 sierpnia 2012 - 17:04

Plamy na ekranie przy wyświetlaniu ciemnego tła w SGSIII

#94 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 17:13

Plamy na ekranie przy wyświetlaniu ciemnego tła w SGSIII

Właśnie miałem możliwość wejść w posiadanie SGSIII bo umowa w firmie się kończy, ale po przeczytaniu tego co piszą na forum Androida wstrzymałem się. Ktoś na tamtym forum pisał, że PS Vita też ma takie plamy. Akurat mój egz takich plam nie ma.

#95 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 03 sierpnia 2012 - 18:06

Od razu ci napiszę, że HTC One X, Sony Xperia S i Nokie Lumia 900 też mają problemy z wyświetlaczami więc zanim kupisz poczytaj o tym modelu w internecie.

#96 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 10 sierpnia 2012 - 14:04

Ja mam Galaktyę w wersji 3 od ponad miesiąca. Byłem z niego w 100% zadowolony dopóki brat nie sprawił sobie New iPada.Chociaż mam PC , laptopa , SGS3 to juz odraz znalazłem zastosowania dla iPada chociaż go nie mam :D. S3 to bardzo dobry , chodź drogi telefon. On dopiero teraz jest/będzie wykorzystywany w 100% . Takie gry jak najnowszy Batman , Asphlalt 7 pływają i granie z takim ekranem jest kosmiczne. Takie Dead Trigger chodzi płynniej z tymi samymi efektami(aby uzyskać dokładnie te same efekty co na iPadzie 3 musiałem do S3 dograć Pluginy od Tegry 3 hehe) niż na New iPadzie :P. Sam ekran takze wydaje mi się lepszy w S3 niz w iPadzie.Ale postanowiłem sprzedać S3 na rzecz kupna iPada 3 generacji. Internet przegląda się lepiej , aplikacje są lepiej dopracowane. TO PRZEMAWIA ZA IOS ! Po długiej drodze z iOS (najpierw iPod Touch 2G , póżniej długo nic i nagle iPod Touch 4G az do niedawna iPhone 4) postanowiłem zmienic ten system na S3 ale gdy znów ujrzałem coś z iOS (iPad) to znów go chciałem :) Co do ONE X , Xperi S. HOX to telefon bardzo niedorobiony. Prawie co drugi egzemplarz ma coś niesprawnego , jakies migotanie ekranu itd. Z Xperią S jest duzooooooo lepiej pod tym względem;) Więc reasumując.Jak telefon to bierz SGS3 a napewno się nie zwiedziesz. Ja na twoim miejscu wziął bym iPada 3 generacji +iPhone 3G lub Samsung Wave (S8500).

#97 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 sierpnia 2012 - 22:27

Więc reasumując.Jak telefon to bierz SGS3 a napewno się nie zwiedziesz. Ja na twoim miejscu wziął bym iPada 3 generacji +iPhone 3G lub Samsung Wave (S8500).

Telefon + tablet to średni zestaw odkąd istnieje Galaxy Note. Wygoda użytkowania i brak potrzeby przechodzenia między dwoma urządzeniami to świetna sprawa!

#98 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 sierpnia 2012 - 22:29

Galaxy Note i wygoda użytkowania? Bitch, please...

#99 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 sierpnia 2012 - 22:55

Wymieniłem 4S na GS3. Nie żałuje, jak iP 5 nie pokaże czegoś rewelacyjnego to na stałe przenoszę się na Andka.

#100 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 sierpnia 2012 - 02:46

Galaxy Note i wygoda użytkowania? Bitch, please...

Mam metr osiemdziesiąt i dłonie normalnego rozmiaru i nie mam żadnych problemów z obsługiwaniem tego telefonu jedną ręką, może nie trzymam go wtedy zbyt pewnie w ręce, ale w ciągu 2 miesięcy jeszcze mi nie wypadł z tego powodu, a zatem pewnie już nigdy nie wypadnie. Dla mnie Note na przykład jeżeli chodzi o przeglądanie internetu jest najlepszym urządzeniem z tych, które mieszczą się normalnie w kieszeni.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)