tak po prostu najnormalniej na świecie,spodziewałem się czegoś znacznie lepszego...a co do jego rozmiarów...to przesiadłem się z iPhone który miał tylko 3,5 cala i głupio się czułem z Galaxy(może to kwestia przyzwyczajenia)Marcinie - po co kupiłeś za duży telefon?

iPhone 4S vs. Samsung GSIII
Posted 29 November 2012 - 01:00
Posted 30 November 2012 - 09:32
Posted 30 November 2012 - 12:06
Posted 30 November 2012 - 12:09
Gratuluje wyobraźni... To i klasyczny iPad mógłby mieć funkcje dzwonienia, bo co to za różnica, i jeden i drugi się nie zmieści do kieszeni w normalnych spodniach.Gdyby iPad mini miał funkcję dzwonienia (przez słuchawki) to zrezygnował bym z telefonu w ogóle na jego korzyść.
Posted 30 November 2012 - 12:36
Posted 30 November 2012 - 14:09
I jak bys odbierał rozmowy w tłumie ludzi? Zanim byś rozplątał i podłączył słuchawki to by było po rozmowie. Ludzie to nie mają wyobraźni...
Słuchawki "blutuf" coś Ci mówią?

Poza tym sporo osób nosi plecak,teczkę,aktówkę itp więc rozmiar urządzenia nie jest dla nich żadnym problemem.
Posted 30 November 2012 - 14:48
Słuchawki "blutuf" coś Ci mówią?
Poza tym sporo osób nosi plecak,teczkę,aktówkę itp więc rozmiar urządzenia nie jest dla nich żadnym problemem.
To skoro jest koncert życzeń, to ja bym chciał móc dzwonić z MB Air 11", malutki, poręczny, do plecaka się zmieści, aktówki również.
Posted 30 November 2012 - 14:57

Posted 30 November 2012 - 15:40
(...)W końcu do dzwonienia został wymyślony telefon a nie tablet i tego się trzymajcie, w końcu myślało nad tym stado inżynierów i geniuszów wiec nie udawajcie mądrzejszych
Zupełnie poważnie zastanawiałem się nad zastąpieniem telefonu - tabletem Nexus 7 w wersji 3G. Gdyby na dzień dzisiejszy zaoferował mozliwosc prowadzenia rozmów telefonicznych - nabyłbym ten tablet bez wahania. (Aby nie było niejasności - tablet, który wykorzystywałbym również - a może i głownie jako telefon).
Niestety - na chwile obecna Nexus 7 oferuje tylko transfer danych oraz SMSy przez aplikacje GO SMS Pro - bez konieczności rootowania tableta. Szkoda... ale może... niedługo się to zmieni?
Wielkość telefonu nie jest nigdy czynnikiem krytycznym w moim przypadku. Nie muszę koniecznie telefonu wkładać do obcisłych spodni - skoro mam ze sobą komputer + tablet + inne urządzenia a do tego telefon w ilości większej niż jeden, a poruszam się samochodem - to generalnie wszystkie urządzenia mogą zajmować mi nawet cały bagażnik - nie dbam o to.
Posted 30 November 2012 - 18:10
Zbyt przewidywalne to wasze życie jest. Dzwonienie tylko wieczorami, odbieranie zawsze naładowaną do max słuchawką bluetooth no i oczywiście noszenie jej 24/7. Raz dwa by takie rozwiązanie "telefon w tablecie" wykazało miliardy wad. W końcu do dzwonienia został wymyślony telefon a nie tablet i tego się trzymajcie, w końcu myślało nad tym stado inżynierów i geniuszów wiec nie udawajcie mądrzejszych
Idąc tym tokiem nie mogę cały dzień korzystać ze słuchawki "blutuf" sparowanej z telefonem? Dla mnie wygodniejsze i szybsze jest włożenie słuchawki do ucha,którą mam przypiętą do bluzy/koszuli niż wyginanie się np siedząc w autobusie próbując wyciągnąć z kieszeni telefon.
Posted 29 December 2012 - 12:07
Posted 29 December 2012 - 16:15
Samsung Galaxy S III: smartfony padają jak muchy - wadliwa jest płyta główna?
Jest już odpowiedź:
Aktualizacja [28.12.2012 / 14.00]: Na forach pojawiają się posty kolejnych osób, które są już po wymianie wadliwych płyt głównych w swoich smartfonach. Według podawanych przez nie informacji, firma Samsung wymienia je już na nowsze rewizje (1.400, 1.500), a nie te same, w których błąd ten występował, jak było to dej pory.
Posted 29 December 2012 - 17:15
Posted 29 December 2012 - 17:24
Zbyt przewidywalne to wasze życie jest. Dzwonienie tylko wieczorami, odbieranie zawsze naładowaną do max słuchawką bluetooth no i oczywiście noszenie jej 24/7. Raz dwa by takie rozwiązanie "telefon w tablecie" wykazało miliardy wad. W końcu do dzwonienia został wymyślony telefon a nie tablet i tego się trzymajcie, w końcu myślało nad tym stado inżynierów i geniuszów wiec nie udawajcie mądrzejszych
Homer ma 100% racji. Trochę zastanawia mnie niszowość i alternatywność niektórych forumowiczów

Co do S3 to nie miałem, ale w czasie świątecznym porównałem działanie przeglądarki na 'wyspie' Samsunga w markecie. Jedne co muszę powiedzieć, to że S3 z JellyBean gniecie iP4s. S3 wczytuje wszystkie strony dużo szybciej. Pinch to zoom działa rownież o wiele lepiej, przyjemność z syrfowania jest rownież nieporównywalna. W iP brakuje choćby tak podstawowej funkcji jak ustawienie jasności wyświetlanego obrazu z poziomu przeglądarki, o ściąganiu plików nie wspomnę.
Z niecierpliwością wyczekuję S4, którego pewnie nabędę zamiast iP5s.
Pozdr.
Ł
Posted 29 December 2012 - 17:30
Od jakiegoś czasu się zastanawiam nad zmianą 4S na SIII, przed 4S miałem jeszcze 4 a wcześniej tylko Androidy. Ostatnio trochę się pobawiłem SIII i nie wiem co robić. W sumie to tylko kaprys, bo 4S mi wystarcza ale zwyczajnie mi się to znudziło. Od 3 lat prawie bez zmian w przypadku iOS. Siri, które w polsce nie ma sensu, iCloud coś tam używam ale właściwie tylko do kopii zapasowej… Przydałby się większy ekran, jestem na studiach i nie zawsze mogę wziąć ze sobą tablet. No i brakuje mi paru funkcji JB które ułatwiały mi używanie telefonu, jak choćby SBSettings czy skróty do kontaktów z LockScreen'a…
Myślałem też nad nowym Nexusem, mam tablet z tej serii (7, bez 3G) i jestem naprawdę z niego zadowolony…
Ja mialem podobny kaprys, zmienilem 4 na sgs3. Wytrzymalem tydzien, sprzedalem samsunga i kupilem iP5:-) Predkosc dzialania 5 bije na glowe kazdy telefon z androidem, chociaz nie powiem, sgs3 jest dosc szybki. Niestety potrafi sie nieraz niezle zaciac, zamyslec, a aplikacja telefon, otwierajaca sie tak na oko 2-3 s to wielka porazka. To wszystko bym przebolal, ale najbardziej wkurzal mnie ekran. Jest taki.... mniej wyrazny, mniej ostry, tekst przy zmniejszeniu wydaje sie troche rozmyty. I te cukierkowe kolory tez mi sie nie podobaly. Tak wiec nie polecam, bo bedziesz wracal do iPhona za jakis czas:-)
Posted 30 December 2012 - 00:11
Posted 30 December 2012 - 00:19
Ja posiadam SGS3 i naprawdę mi się podoba. Ma duży wyraźny ekran i ciekawą obudowę. Dobry procesor i 4 rdzenie. Moim zdanie IOS przegrywa z Androidem. System google jest otwarty, ma widżety i dostępnych wiele programów do zarządzania telefonem. Jedynymi minusami są mniejsza zawartość sklepu z aplikacjami (wielu gier z app store nie ma) i telefon czasami się tnie np. podczes pobierania aplikacji. Mam iPada i iPody więc postanowiłem spróbować nowego systemu i się nie zawiodłem. Naprawdę polecam.
Ja posiadam i używam jednocześnie SIII i 4s. Powiem od siebie, że samsung to dla mnie jakaś kpina. Mam te telefony od dosyć dawna i nie będąc negatywnie nastawiony do SIII szybko musiałem zmienić zdanie. Dla mnie Android to jeden wielki śmietnik, a wygląd tego telefonu (SIII) za każdym razem przypomina mi tanią plastikową zabawkę. Sprzedałbym go lecz z ciekawości trzymam go dalej odkrywając wiele niewątpliwych "zalet" samsunga i androida...
Posted 30 December 2012 - 00:28
Posted 30 December 2012 - 12:39
Posted 30 December 2012 - 17:28
Posted 31 December 2012 - 12:31
Posted 06 January 2013 - 12:55
Posted 06 January 2013 - 13:55
Posted 06 January 2013 - 17:22

Posted 06 January 2013 - 17:37
Dobry procesor i 4 rdzenie.
Zapomniałes dopisac "...a i tak gówniana wydajność, telefon tnie muli zacina i jest dnem"
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users