iPhone 4S vs. Samsung GSIII
Napisano 19 listopada 2012 - 14:52
Napisano 19 listopada 2012 - 16:03
A co jest nie tak z HTC One X+, Droid DNA i Deluxe, LG Optimus G oraz Motorolami Razr HD i Razr Maxx HD?
Bo moim zdaniem wszystkie one są lepsze od Galaxy S III.
Nie działają aktualizacje zatem wszystkie są poniżej progu akceptowalności ArkaP.
Napisano 19 listopada 2012 - 16:07
Napisano 19 listopada 2012 - 16:13
Napisano 19 listopada 2012 - 16:41
SGS3 też nie dostał Androida 4.2.Nie działają aktualizacje zatem wszystkie są poniżej progu akceptowalności ArkaP.
Napisano 19 listopada 2012 - 16:55
SGS3 też nie dostał Androida 4.2.
Przecież wiem, dlatego napisałem "wszystkie".
Napisano 19 listopada 2012 - 23:23
Tak jak napisał Homer. HTC nie przykłada się do aktualizacji, zeszłoroczny flagowiec htc sensation najprawdopodobniej nie otrzyma już 4.2 (nie wiem czy ma chociaż 4.1). Miałem LG i więcej nie kupię (2x dalej nie ma ics'a i pewnie już nie dostanie, lg zapowiedzialo nowego flagowca, o aktualizacji 4x hd nic się nie mówi) motorola też robiła jaja z aktualizacjami.A co jest nie tak z HTC One X+, Droid DNA i Deluxe, LG Optimus G oraz Motorolami Razr HD i Razr Maxx HD?
Bo moim zdaniem wszystkie one są lepsze od Galaxy S III.
Na dziś dzień poza nexusami jedynie topowe samsungi są aktualizowane albo powiem inaczej rozwijane bo to nie tylko zmiana numerka to nowe funkcje. Do tego odblokowany bootloader sprawia że mimo zaprzestanai oficjalnego wsparcia chłopaki na xda będą mieli co robić.
Napisano 20 listopada 2012 - 07:00
Napisano 20 listopada 2012 - 12:41
Tak jak napisał Homer. HTC nie przykłada się do aktualizacji, zeszłoroczny flagowiec htc sensation najprawdopodobniej nie otrzyma już 4.2 (nie wiem czy ma chociaż 4.1). Miałem LG i więcej nie kupię (2x dalej nie ma ics'a i pewnie już nie dostanie, lg zapowiedzialo nowego flagowca, o aktualizacji 4x hd nic się nie mówi) motorola też robiła jaja z aktualizacjami.
Na dziś dzień poza nexusami jedynie topowe samsungi są aktualizowane albo powiem inaczej rozwijane bo to nie tylko zmiana numerka to nowe funkcje. Do tego odblokowany bootloader sprawia że mimo zaprzestanai oficjalnego wsparcia chłopaki na xda będą mieli co robić.
Z drugiej strony 4.2 jest tak niedopracowany, że brak aktualizacji do niego to dla wielu będzie zaleta.
Android 4.2 – plaga usterek zgłaszana przez użytkowników - Artykuły - Chip.pl
Nowy Android 4.2 z wieloma błędami. Niektóre bardzo irytują
Napisano 20 listopada 2012 - 12:48
Napisano 20 listopada 2012 - 23:12
Z drugiej strony 4.2 jest tak niedopracowany, że brak aktualizacji do niego to dla wielu będzie zaleta.
Android 4.2 – plaga usterek zgłaszana przez użytkowników - Artykuły - Chip.pl
Rebooty, słaba bateria, automatyczna jasność? Nie stwierdziłem. Nowy lockscreen owszem, jest dość bezużyteczny, ale jakoś szczególnie nie przeszkadza. Bluetootha nie testowałem. Mam 4.2 na obu urządzeniach z sygnatury i z żadnym nie mam problemu, magia?
Napisano 20 listopada 2012 - 23:50
Napisano 22 listopada 2012 - 00:48
Ile działają na baterii przy przeglądaniu internetu?Rebooty, słaba bateria, automatyczna jasność? Nie stwierdziłem. Nowy lockscreen owszem, jest dość bezużyteczny, ale jakoś szczególnie nie przeszkadza. Bluetootha nie testowałem. Mam 4.2 na obu urządzeniach z sygnatury i z żadnym nie mam problemu, magia?
No ale tych błędów w WP8 czy iOS 6 było znacznie mniej niż na Androidzie 4.2.Nikt z Was nie pomyslal o 4.2.1? Nigdy sie nie zdarzylo w historii swiata by nowe funkcje byly od razu w 100% dopracowane. Patrz Win8 i zwiechy, restarty. Patrz iOS - niedzialajaca OTA, problem ze scrollowaniem.
Parafrazujac, cudze ganicie, swego nie znacie.
Zresztą starszy 4.0 też miał problemy z zasięgiem, multitouch, baterią, samoczynnie regulował głośność itp.
2.3 zrywał połączenia, naliczał opłaty za 3G przy połączeniu przez WiFi, wysyłał smsy na przypadkowe numery itd.
Napisano 22 listopada 2012 - 14:13
Napisano 25 listopada 2012 - 13:57

Napisano 25 listopada 2012 - 14:09
Napisano 25 listopada 2012 - 14:15
Co do jakości aplikacji, masz rację. Połowa aplikacji jak nie więcej jest gorzej wykonana niż wersja iOS'owa a szkoda (Android ma potencjał) :/.Z ta wygoda uzytkowanianto nie przesadzaj. Uzywalem go dwa tygodnie i wrocilem do iPhona 4. Nie dosc ze to wielkie, ledwo w dloni sie miesci to bateria jak dla mnie porazka. Nawet na najmniejszym podswietleniu procenty baterii znikaja w oczach. Smialo moge powiedziec ze iphone trzyma 2 razy dluzej przy tym samym uzytkowaniu. Mimo tych wszytkich miliona rdzeni i gigabajtow ramu, interfejs potrafi przyciac tak masakrycznie ze rece opadaja. Daleko mu jeszcze do plynnosci ios. No i na koniec bida jesli chodzi o ilosc i jakosc apek w sklepie. Po 2 latach z ios chcialem przetestowac cos nowego, ale zawiodlem sie.
Co do baterii, nie zauważyłem różnicy pomiędzy iPhone'em a S3, tu i tu muszę ładować codziennie wieczorem.
Co do wielkości wyświetlacza jest to dla mnie wielki plus, iPhone był zdecydowanie za mały.
Przy włączonym oszczędzaniu energii można czuć delikatne lagi, jednak przy normalnym działaniu wszystko działa płynnie, niczym na iOS, gdzie interfejs, jest o 90% uboższy...
Napisano 25 listopada 2012 - 14:25
Napisano 25 listopada 2012 - 15:28
Ile działają na baterii przy przeglądaniu internetu?
Tablet około 8-9 godzin, a telefon przy intensywnym użytkowaniu przez cały dzień ma wieczorem około 20% baterii. Moim zdaniem bardzo dobre wyniki.
Napisano 25 listopada 2012 - 16:49
Napisano 25 listopada 2012 - 16:52
Ja właśnie stoję przed wyborem zmiany iPhona 4s na Galaxy S3 i nie wiem czy się zdecydować czy nie, jednak największym minusem w IP jest dla mnie wyświetlacz, troszkę mały. Jak jest z odtwarzaniem muzyki? Jakość w samsungu jest porównywalna jak w 4s bo to ma dla mnie duuże znaczenie.
Jakość muzyki w obu telefonach jest porównywalna, jedynie zależy jakich słuchawek używasz. Jeśli chodzi o wyświetlacz, to jak Ci zależy na większym, bo np dużo serfujesz po necie i oglądasz filmy, to bierz S3.
Wg mnie do codziennego użytkowania S3 jest za duży. Totalny dyskomfort użytkowania.
Napisano 25 listopada 2012 - 18:24
Ja właśnie stoję przed wyborem zmiany iPhona 4s na Galaxy S3 i nie wiem czy się zdecydować czy nie, jednak największym minusem w IP jest dla mnie wyświetlacz, troszkę mały. Jak jest z odtwarzaniem muzyki? Jakość w samsungu jest porównywalna jak w 4s bo to ma dla mnie duuże znaczenie.
Napisze coś od siebie. Jakies 3 tyg temu stalem przed podobnym dylematem. Zamieniłem 4S na S3 ( przed 4S mialem 4ke a przed 4ką jakis rok SGS)
Jako ze mialem juz wczesniej dosyc dluga przygode z androidem, nie obawialem sie przejscia, chcialem sprobowac czegos nowego, wiadomo

I co sie okazalo ? ........ Zrobilem najwiekszy blad jaki moglem sobie wyobrazic. Wada iphona w postaci 3,5' wyswietlacza okazala sie paradoksalnie najwieksza zaleta. S3 poprostu najzwyczajniej w swiecie byl dla mnie nie poreczny. A uzytkowanie bylo katorgą wlasnie ze wzgledu na gabaryty telefonu.
Jesli chodzi o cala intuicyjnosc interfejsu, to nie dorasta do pięt IOSowi, tutaj jest przepasc. Natomiast co do mozliwosci muzycznych... Te same sluchawki, ten sam plik i co ? Tutaj to juz nie ma o czym w ogole rozmawiac. IP'ek wypada zdecydowanie lepiej, zarowno pod wzgledem jakosci dzwieku jak i samej glosnosci, on poprostu Napier....

Pozdrawiam
Napisano 25 listopada 2012 - 19:16
Jeśli chodzi o odtwarzanie muzyki to mam porównanie Galaxy S3 do iPhone 4 i iP4 na tych samych słuchawkach(SoundMagic PL11) gra lepiej, poza tym iPhone 4 ma dużo lepszy głośnik, u mnie w SGS3 przy większej głośności trzeszczy czego w iP4 nie uświadczyłem.
Napisano 25 listopada 2012 - 21:06
Napisano 25 listopada 2012 - 21:37
Generalnie w iOS denerwują mnie tylko 3 rzeczy:
- 3,5 calowy ekran
A co ma jedno do drugiego? iOS można mieć na 3,5, 4, 7,9 i 9,7 cala.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych