Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S vs. Samsung GSIII

• Please log in to reply
513 replies to this topic

#251 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 27 August 2012 - 09:55

Ja chętnie bym poużywał SGS3 ale bawić się w dobór roomów i kombinować z Androidem już mi się nie chce. Pamiętam jak jeszcze niedawno walczyłem z psuciem zdjęć w kontaktach po synchronizacji z Google i innymi duperelami.

#252 Harrunio

Harrunio
  • 325 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 August 2012 - 10:15

Psucie zdjęć w kontaktach to wina serwera Google, podczas synchronizacji serwer zmniejsza fotki i dlatego lipnie wyglądają. Można to oczywiście obejść na różne sposoby. Co do wyboru romów to nie musisz nic kombinować jak nie chcesz. Samsung dostarcza telefon z zainstalowanym już systemem i co jakiś czas wypuszcza update-y. Custom ROM jest tylko dla zapaleńców. Dla fanbojów powiem jeszcze że SGS3 ma przewagę nad iPhonem w kilku podstawowych aspektach: DZIAŁA BLUETOOTH Mogę go trzymać w ręku jak mi się podoba, android nie jest tak ograniczony jak iOS.

#253 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 27 August 2012 - 10:21

-Szczerze ktoś w ogóle uzywa jeszcze bluetooth? rozumiem że do przesyłania plików? smartfon to taki sprzet że wszystko się wysyła mailowo wiec nie wydaje mi sie ze to az taki minus tym bardziej że zagosci on juz na stale w ios6 i tak bedzie mozna dzielic pliki.. -trzymanie go w reku na rozne sposoby jest przewaga? :D iPhona moge nawet do gory nogami trzymac.. -za to ma lepszy wybór aplikacji :) możemy tak dnie i noce.. każdy ma swojego lidera

#254 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 27 August 2012 - 10:29

Mam złe doświadczania z nakładkami na androida i późnymi aktualizacjami. Uznaje tylko czystego Androida ;-)

---------- Wpis dodano o 11:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:27 ----------

Mam złe doświadczania z nakładkami na androida i późnymi aktualizacjami. Uznaje tylko czystego Androida ;-)

Mylisz się bo android jest ograniczony przez różny sprzęt, producentów, operatorów jak i przez samego Google.

#255 Harrunio

Harrunio
  • 325 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 August 2012 - 10:52

BT będzie w iOS 6? No to rewelacja, Apple potrzebowało aż 5 lat i 5 modeli telefonu na wymyślenie jak przesyłać pliki przez BT. Dużo ludzi używa bluetooth, nie każdy jest tak związany z internetem że wysyła mailowo, nie każdy ma maila w komorce i nie kazdy na internet w komórce, a przede wszystkim nie każdy ma smartphona. Zdziwłbyś się jak dużo osób używa BT. Poza tym Apple lubi utrudniać wykonywanie prostych rzeczy. "android jest ograniczony przez różny sprzęt" mógłbyś to rozwinąć?

#256 dziobolek

dziobolek
  • 336 posts
  • SkądDublin, Ireland, Ireland

Posted 27 August 2012 - 11:10

...Zdziwłbyś się jak dużo osób używa BT...

Zgadza się.
No ale dla troli i fanbojów apple BT kojarzy się JEDYNIE z przesyłaniem plików ;)
O pozostałych zastosowaniach BT nie mają zielonego pojęcia.

Pozdrówka!

#257 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 27 August 2012 - 11:58

Rozumiem, że fanboy, ale co ma wspólnego takie Vertu z high-endem?

No właśnie nie rozumiesz, sprawdź w słowniku albo wygooglaj co znaczy high end, bo to określenie dotyczy produktów takich producentów jak Vertu, Mark Levinson, Luvaglio czy Rolls Royce.

Rozbawiłeś mnie :D.
Wskaż mi funkcje które nie działają w naszym kraju.

Google Music, Books, Movies and TV Shows, Wallet itd.

Tandetne wykonanie?
Tak, jest to plastik, ale bardzl dobrej jakości .

Gdyby był dobrej jakości to by nie musieli wycofywać z rynku 600 tys. niebieskich Galaxy S III.

Problemy z produkcją Samsunga Galaxy S III: 600 tysięcy wadliwych egzemplarzy - Artykuły - Chip.pl
Trzeszczenie tylnej klapki a gwarancja

Słabe ekrany?
Retina przy super amoled plus niestety wysiada.

Nie masz racji, bo Super AMOLED Plus ma PenTile i plamy.

Plamy na ekranie przy wyświetlaniu ciemnego tła

Daleko mu do jakości ekranów LCD IPS w iPhonach, LG Swift 4X HD, HTC One X i XL, Sony Xperia ion oraz XG.

Twoje (jeśli mogę na Ty) argumenty są po części bez podstawne i nie jestem do końca pewien czy SGS III w życiu w rękach trzymałeś albo porównywałeś z iPhonem.

Wszystkie mają solidne podstawy, miałem z nim do czynienia i porównywałem do wielu telefonów.

Ale cała reszta (patrz system, ekran, aparat) to przepaść między Apple, a Samsung.

Na niekorzyść Samsunga, bo to są jego najsłabsze punkty.

Zgadza się.
No ale dla troli i fanbojów apple BT kojarzy się JEDYNIE z przesyłaniem plików ;)
O pozostałych zastosowaniach BT nie mają zielonego pojęcia.

A które to pozostałe zastosowania nie działają?

#258 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 August 2012 - 12:22

A ja lubie Androida, ale GS3 tez bym nie chcial. Wolne aktualizacje i krotki okres wsparcia, plastik obojetnie co dla kogo znaczy plastik dobrej jakosci to dla mnie brzmi jak g*wno, ale wcale nie smierdzi :D Kolory tego ekranu mozna recznie kontrolowac, ale nie wyswietla bialego koloru, ma pelno plam nawet jak ich wlasciciel nie przyjmuje do wiadomosci, ze tam są. I tak, mam telefon samsunga. Jest to juz druga sztuka Galaxy Nexus, nie dotycza go wyzej opisane problemy z softem ale ten napis samsung na obudowie i ekranie psuje dobre wrazenie. Mam nadzieje, ze kolejnego Nexusa zrobi Asus albo Motka i bedzie idealny.

#259 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 27 August 2012 - 12:39

Mam nadzieje, ze kolejnego Nexusa zrobi Asus albo Motka i bedzie idealny.

Ostatnie plotki mówią, że kolejnego zrobią Samsung, LG i Sony.

Motorola i HTC pewnie też, bo wcześniej były o tym, że na 5 urodziny Androida ma powstać 5 Nexusów od różnych producentów.

#260 krl.krl

krl.krl
  • 522 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 August 2012 - 13:09

No właśnie nie rozumiesz, sprawdź w słowniku albo wygooglaj co znaczy high end, bo to określenie dotyczy produktów takich producentów jak Vertu, Mark Levinson czy Rolls Royce.

Tyle, że takie RR jest dopieszczony pod każdym względem, wartość Vertu z kolei można wyznaczyć wartością obudowy + marka. Chyba, że istnieją jakieś tajemnicze funkcjonalności, o których nie wiem.
Równie dobrze można kamień zalać złotem, przyczepić diodę i bateryjkę. To będzie hi-end?

#261 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 27 August 2012 - 13:20

Tyle, że takie RR jest dopieszczony pod każdym względem, wartość Vertu z kolei można wyznaczyć wartością obudowy + marka.

Vertu też są dopieszczone pod każdym względem, szczególnie jakościowym.

Chyba, że istnieją jakieś tajemnicze funkcjonalności, o których nie wiem.

Istnieją.

Vertu exclusive services - Vertu Concierge, City Brief and Vertu Select

Równie dobrze można kamień zalać złotem, przyczepić diodę i bateryjkę. To będzie hi-end?

Prędzej dzieło sztuki.

#262 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 27 August 2012 - 13:22

Tyle, że takie RR jest dopieszczony pod każdym względem, wartość Vertu z kolei można wyznaczyć wartością obudowy + marka. Chyba, że istnieją jakieś tajemnicze funkcjonalności, o których nie wiem.

A czym w praktyce różni się sztaba złota od solidnego kamienia?

#263 krl.krl

krl.krl
  • 522 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 August 2012 - 13:35

Vertu też są dopieszczone pod każdym względem, szczególnie jakościowym.

A czym jest ta jakość, ja widzę Nokię w lepszej obudowie.
Oczywiście te usługi to wielki plus, mimo wszystko mówię teraz tylko o telefonie.

A czym w praktyce różni się sztaba złota od solidnego kamienia?

Jest ładniejsze, cenniejsze, mniej pospolite.
A co do praktycznych zastosowań - jest świetnym przewodnikiem.
Mówię ogólnie o złocie, nie o sztabach, które jedynie wyrażają wartość.

#264 MeGusta

MeGusta
  • 253 posts

Posted 27 August 2012 - 13:47

Nie rozumiem, dlaczego ktoś nie może zrozumieć, że komuś się nie podoba prawie 5 calowy kloc samsunga. Dla mnie iPhone jest bardziej poręczny, lepiej wykonany i ma znacznie (dla mnie) lepszy system. A wyzywanie kogoś od gimnazialisty (?) już jest poniżej poziomu.

#265 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 August 2012 - 15:54

Ale pisanie że za darmo plus nawet dopłata się nie weźmie już jest idiotyczne.

A skąd, za przeproszeniem wiesz jakimi wartościami się kieruję i co bym zrobił? Sorry, ale wmawianie komuś jakby się zachował jest niedorzeczne, stary nie siedzisz w moim mózgu ;o.

#266 reader

reader
  • 1119 posts
  • Skąddokąd?

Posted 27 August 2012 - 15:56

Panowie. Proszę o ew. powstrzymanie się od okazywania sobie miłości i skupienie się ew. na merytorycznym dyskutowaniu o wspieranych funkcjonalnościach w obu telefonach. Ponowne czułości będą nagradzane promocyjnymi punktami :-)

#267 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 27 August 2012 - 16:34

Temat zamknąć i każdy odsapnie z ulgą.. bo to istna prowokacja do kłótni.

#268 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 27 August 2012 - 17:24

A według mnie takie tematy porównawcze miałyby sens, gdyby każdy mógł jednoroazowo wyrazić swoją opinię, bo chyba autorowi tematu chodzi o różnorodne punkty widzenia, a nie czytanie kilakaście razy postów tej samej osoby, że kupiła i jest zadowolona.

#269 japusz

japusz
  • 361 posts

Posted 27 August 2012 - 19:42

Niektórzy takie głupoty piszą,że aż odechciewa się czytać. Podał ktoś,że wycofano 600tys wadliwych SIII. Brawa dla producenta! Przynaujmniej nikt nie odstanie wadliwego nowego produktu jak to bywa w przypadku Apple (gubienie zasięgu) i jeszcze zostanie poinformowany,że to nie wina telefonu tylko wyłącznie użytkownika. Znakomite podejście do klienta,który jeszcze jest z takiego wytłumacznie zadowolony. Bo to w końcu nie wina tego super niezawodnego telefonu,tylko samego użytkownika.... Oba telefony mają swoje plusy jak i minusy. Ale szukanie na siłę minusów Samsunga jest niedorzeczne. A jak ktoś wytknie wadę Apple to zaraz oblewa się go smołą i obrzuca pierzem a na dodatek doczepia karteczkę "głupek" ;] Wyobraźcie sobie,że z BT w telefonach korzysta wiele,ale to bardzo wiele osób. To,że wam nie jest potrzebny,ani waszym znajomym nie znaczy,że jest to przeżytek. A jak ktoś wspomniał,że już niedługo będzie dostępny w nowej wersji,to pewnie użytkownicy popuszczą z wrażenia ;) Mam SII,nie ma żadnego mulenia,zacięć,opóźnień. Wszystko działa jak należy. Rewelacyjna jakość obrazu. W SIII nie każdy ma problemy z rzekomymi plamami na ekranie. Płacimy za pełnowartościowy telefon/smartfon i mimo,że i tak przepłacamy mamy świadomość,że nie jest to wygórowana cena. A to,że Apple traci wolniej na wartości w żadnym stopniu nie usprawiedliwia jego ceny a tym bardziej ograniczeń.

#270 reader

reader
  • 1119 posts
  • Skąddokąd?

Posted 27 August 2012 - 19:57

Wydaje mi się, że to co miało być powiedziane (napisane) o Galaxy SIII oraz iPhone 4S (również w formie porównawczej) zostało tutaj (tak jak i w innych podobnych wątkach) "uwiecznione". Niniejszym zamykam ten temat i proszę o nie podejmowanie nowych polemik o wyższości Galaxy SIII nad 4S i odwrotnie. No chyba, że pojawi się śmiałek z czymś niesamowicie odkrywczym wtedy... zobaczymy. Poza tym czekamy na nowe telefony zarówno od Apple jaki i konkurencji - pojawią się wtedy nowe tematy i okazje do polemik.

#271 ArekP

ArekP
  • 38 posts

Posted 18 November 2012 - 11:25

Jestem właśnie na etapie zmiany Galaxy S3 na IP (prawdopodobnie 4s z uwagi na problemy z dostępnością modelu 5). Jako użytkownik samsunga chciałbym wszystkim niezdecydowanym zwrócić uwagę na pewien (dla mnie) ważny szczegół. Od jakiegoś czasu na scenie androidowych producentów samsung jest niepodważalnym liderem. Stosunkowo szybko wydał Jelly Bean dla S3, potem zapowiedział przeniesienie kilku ciekawych opcji z NOTE II do S3 a na zakończenie wymknął mu się wyciek romu z JB dla Galaxy S2 który (o dziwo) zawiera bardzo dużo smaczków jak Smart Stay. Można by powiedzieć żyć nie umierać patrząc na poczynania HTC, LG o Motoroli nawet nie wspominając. A dla mnie to jest ciągle niewystarczające. Głupi przykład: samsung wydał dla S3 Jelly Bean. Wszystko fajnie tylko niestety ten soft posiada kilka bugów a jeden jest na tyle irytujący że doprowadza mnie do białej gorączki. Otóż gdy wykonuję połączenie, często się zdarza że w słuchawce jest cisza! Muszę wtedy się łaskawie rozłączyć i połączyć na nowo. Na ICS'ie (do którego notabene wróciłem) tego nie ma więc wykluczam problemy sprzętowe. Inne problemy to znikający GPS w automapie czy dziwny czarny margines w galerii w pozycji horyzontalnej. Finał jest taki że jestem skazany na czekanie na update który MOŻE pojawi się w tym roku. Jestem przekonany że Apple nie kazałoby tyle czekać bo bądź co bądź bug upośledza główną funkcję urządzenia tj. komunikację głosową (tak są jeszcze osoby które głównie do tego używają smartfona xD ). Nie jest to oczywiście werdykt który smartfon jest lepszy ale polecam wziąć pod uwagę nawet takie głupoty jak opisana przeze mnie sytuacja jeżeli będzie dylemat co wybrać czy 4s czy SGS3. Pozdrawiam

#272 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 November 2012 - 15:06

Jak masz kase na 5 to problem z dostępnością jest zadnym problemem. Wejdź na allegro.

#273 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 November 2012 - 15:10

Jak masz kase na 5 to problem z dostępnością jest zadnym problemem. Wejdź na allegro.

Dlatego pisałem, dla chcącego nic trudnego.
Dostać iPhone 5 to żaden problem, zależy tylko czy jesteśmy ograniczeni finansowo.

#274 ArekP

ArekP
  • 38 posts

Posted 18 November 2012 - 17:45

Telefon chce raczej od operatora. Normalnie może i bym kupił z wolnej sprzedaży ale raz że i tak abo mi się kończy a dwa że idą święta, wydatki a i chciałbym trochę w samochód zainwestować ;)

#275 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 19 November 2012 - 14:30

Jestem właśnie na etapie zmiany Galaxy S3 na IP (prawdopodobnie 4s z uwagi na problemy z dostępnością modelu 5).

Jako użytkownik samsunga chciałbym wszystkim niezdecydowanym zwrócić uwagę na pewien (dla mnie) ważny szczegół.
Od jakiegoś czasu na scenie androidowych producentów samsung jest niepodważalnym liderem. Stosunkowo szybko wydał Jelly Bean dla S3, potem zapowiedział przeniesienie kilku ciekawych opcji z NOTE II do S3 a na zakończenie wymknął mu się wyciek romu z JB dla Galaxy S2 który (o dziwo) zawiera bardzo dużo smaczków jak Smart Stay.

Można by powiedzieć żyć nie umierać patrząc na poczynania HTC, LG o Motoroli nawet nie wspominając.
...

A co jest nie tak z HTC One X+, Droid DNA i Deluxe, LG Optimus G oraz Motorolami Razr HD i Razr Maxx HD?

Bo moim zdaniem wszystkie one są lepsze od Galaxy S III.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users