Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dlaczego mój następny komputer to nie będzie Mac...

• Please log in to reply
357 replies to this topic

#126 piekamil

piekamil
  • 117 posts

Posted 02 August 2007 - 16:59

a mi dzisiaj komputer przyszedł z serwisu. Czyli trzymali go 12 dni. Wymiana wiatraków, superdriva i jeszcze nową baterię dostałem. Szybko i przyjemno. Tylko bateria ma pogiętą blachę i będę musiał ją wymienić... (no i tylko 3 cykle więc nowiutka). Może trudności z serwisem nie są normą w Sadzie?

#127 Denver

Denver
  • 53 posts
  • SkądGiżycko / Wrocław

Posted 02 August 2007 - 17:04

No ale bateria ma pogiętą blachę... :)

#128 piekamil

piekamil
  • 117 posts

Posted 02 August 2007 - 17:16

no ale bez problemu wymienią. Poza tym ja tylko im napisałem, że z "baterią jest coś nie tak" a pan Arek od razu wymienił - jakby nie było to jest ze 300zł dla mnie. A mogli powiedzieć - skoro działa to się pan odczep. Jak z tym kawałem o Stalinie - "a mógł zabić". poprawka - bateria w sklepie sadu to 550zł

#129 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 August 2007 - 20:47

a pan Arek od razu wymienił

Jakby nie było... Z opinii krążących po internecie wynika, że Pan Arek to jedna z najbardziej kompetentnych osób w serwisie SAD, dlatego nie ma co jeździć do serwisu, lub do niego dzwonić i rozmawiać z panią sekretarką, tylko od razu Mail do Pana Arka i pójdzie gładko i bez problemów.

#130 MacGyver

MacGyver
  • 1263 posts

Posted 02 August 2007 - 21:05

sad chyba tez ma door2door tylko ze sie tym nie chwali ;) przeciez mozna zamowic kuriera dhl na ich koszt i odesla ci go w ramach naprawy gwarancyjnej

A po 10 dniach zadzwonią i powiedzą, że Mac przyszedł do nich rozbebeszony i zmaltretowany:).
Pamiętam, że była taka akcja, ale szczegóły umknęły mi

#131 Izzi

Izzi
  • 5 posts
  • SkądPszczyna/Wrocław

Posted 02 August 2007 - 22:52

yhm jak tak czytam to wszystko to sie zaczynam mocno zastanawiac...mam bowiem ambitny plan: za miesiąc jadę i Irlandii i mam zamiar kupić sobie macbook pro....a jak wiecie sporo kasy za niego bym musiala wybulic...czy z Pro jest tak jak z MB? Ma go może ktoś z was ??? Jakie wrazenia?? wart swojej ceny czy lepiej dac sobie spokój? aaa no i jak jest z officem na macach? odczytuje potem te dokumenty windows??

#132 marad_co

marad_co
  • 450 posts
  • SkądEU

Posted 02 August 2007 - 23:31

U mnie na windzie dokumenty smigaja bez problemu

#133 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 02 August 2007 - 23:38

yhm
jak tak czytam to wszystko to sie zaczynam mocno zastanawiac...mam bowiem ambitny plan: za miesiąc jadę i Irlandii i mam zamiar kupić sobie macbook pro....a jak wiecie sporo kasy za niego bym musiala wybulic...czy z Pro jest tak jak z MB?
Ma go może ktoś z was ??? Jakie wrazenia?? wart swojej ceny czy lepiej dac sobie spokój?
aaa no i jak jest z officem na macach? odczytuje potem te dokumenty windows??

Polecam zakup w drodze powrotnej w Dixons Tax Free o ile będziesz lecieć z Belfastu zaoszczędzisz spoko kasy.

#134 wirus

wirus
  • 398 posts
  • SkądGrudziądz

Posted 02 August 2007 - 23:39

nie chodzi tu o wyższość systemów ale panowie ile % komputerów na świecie ma systemy windows??? a ile % mac osa i co wy myślicie że cały czas życie będzie piękne bo mamy mac os i tu nie ma wirusów? jeśli mac os będzie w tylu kompach co winda lub zacznie być popularniejszy to sami się przekonacie że wirusy są :] a co do windowsa to sam używam w pracy i nigdy nie było tam wirusów i system chodzi bardzo stabilnie.I jeszcze jedno sam handluje maczkami i żaden a sprzedałem ich trochę nie miał takich wad co opisują tu co niektórzy,być może wina leży po stronie dostawcy i faktycznie na Polski rynek daje się gorszego typu jabłka ?? sam nie wiem.

#135 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 03 August 2007 - 00:04

Mac OS to Unix. Dużo bardziej stabilna i bezpieczna (uprawnienia..) platforma niż NT6 (Vista)

#136 Izzi

Izzi
  • 5 posts
  • SkądPszczyna/Wrocław

Posted 03 August 2007 - 00:11

Jak na moje oko to prawie wszystko jest bardziej stabilne niż Vista ( na której niestety przyszło mi chwilowo pracować:( )

#137 marad_co

marad_co
  • 450 posts
  • SkądEU

Posted 03 August 2007 - 00:17

Co do Vistyjako ze nowy system to sie zgodze ze moze byc niestabilny. Natomiast do komentarzy o np XP ze jest badziewiem to chcialbym dodac ze w wiekszosci pisza to uzytkownicy ktorzy nawet potrafia uzyskac blad krytyczny w kalkulatorze. Co bardziej zaznajomieni pracuja i jakos nie maja problemow. Tak wiec duzo zalezy od uzytkownika (jak nie wiekszosc)

#138 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 03 August 2007 - 00:19

A reszta to fanatycy Apple, którzy albo zostali zahipnotyzowani przez Steve'a, albo wmawiają sobie, że dobrze zrobili przepłacając za swój sprzęt ;)

#139 marad_co

marad_co
  • 450 posts
  • SkądEU

Posted 03 August 2007 - 00:25

No widzisz, zaczynasz kumac :D

#140 Izzi

Izzi
  • 5 posts
  • SkądPszczyna/Wrocław

Posted 03 August 2007 - 01:21

no a czy ktoś wie coś użytecznego o leopardzie? bo sie zastanawiam..lepiej ryzykować nowość czy zostać przy tigerze? nie mam doświadczenia z tymi systemami a nauczona po Windowsie ( słuszna uwaga Marada co do Xp i Visty)jestem bardzo sceptyczna co do nowości...

#141 kwieto

kwieto
  • 640 posts

Posted 03 August 2007 - 06:38

U mnie na windzie dokumenty smigaja bez problemu

A ja mam znowu problemy, co by było ciekawiej windowsowego excela na windowsowym windowsie. Plik ma niecałe 50 MB i niestety niewiele się da zrobić. Komp ma PV i 1GB RAM, a mimo to przy próbie np. wstawienia kolumny w tabeli excel siada i twierdzi, że "nie ma zasobów" (albo się po prostu zamraża)

Ostatni raz kiedy miałem do czynienia z podobnym plikiem, pecet w ogóle go nie otwierał, a kiedy spróbowałem go otworzyć na maczku to śmigał aż miło.

I dlatego mój następny komputer nie będzie pecetem :"P

Używam XP (praca) i generalnie nie mam problemów (nigdy nie udało mi się zrobić "kernel panica" na kalkulatorze :"P). Tyle że jakoś to tak zwykle jest, że jak mam robotę która wymaga od systemu trochę więcej niż otwarcie programu pocztowego i tabelka excelowa pt. "moje wydatki na paliwo z tego roku", to im bardziej skomplikowaną rzecz otwieram, tym bardziej ten system siada.

#142 piekamil

piekamil
  • 117 posts

Posted 03 August 2007 - 08:10

ja tam jak wyjdzie Leoś to z kasą w zębach polecę do sklepu - akurat nowości od appla są zawsze znakomite

#143 krzemien

krzemien
  • 1038 posts
  • SkądRG21 7UQ

Posted 03 August 2007 - 08:14

...a wracając do pierwotnego tematu, dlatego:

http://lowermemoryslot.editkid.com/

Właśnie padł mi drugi PowerBook. QED.

#144 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 03 August 2007 - 09:25

...Co bardziej zaznajomieni pracuja i jakos nie maja problemow. Tak wiec duzo zalezy od uzytkownika (jak nie wiekszosc)

W Apple chodzi o to żeby nie tylko "zaznajomieni" używali komputera bez problemów.

#145 piekamil

piekamil
  • 117 posts

Posted 03 August 2007 - 09:27

właśnie - wracając do gwarancji i napraw. Jeśli miałem wymienione podzespoły to gwarancja na nie liczy się 12 miesięcy od nowa - nieprawdaż?

#146 marad_co

marad_co
  • 450 posts
  • SkądEU

Posted 03 August 2007 - 10:01

W Apple chodzi o to żeby nie tylko "zaznajomieni" używali komputera bez problemów.

Co sie za bardzo nie udaje bo jak moge zauwazyc ludzie tam maja problemy podobne jak na windzie.

właśnie - wracając do gwarancji i napraw. Jeśli miałem wymienione podzespoły to gwarancja na nie liczy się 12 miesięcy od nowa - nieprawdaż?

Apple nie daje od nowa gwarancji po wymianie podzespolow, moze inaczej jest w SAD

#147 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 03 August 2007 - 12:45

No widzisz, zaczynasz kumac :D

Niee, ja byłem tego świadom od dawna, a świetnym przykładem zaślepienia jest ten post:

ja tam jak wyjdzie Leoś to z kasą w zębach polecę do sklepu - akurat nowości od appla są zawsze znakomite

;)

#148 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 03 August 2007 - 12:52

Apple nie daje od nowa gwarancji po wymianie podzespolow, moze inaczej jest w SAD

Może Apple nie ale SAD działa wg polskiego prawa i daje na każdą serwisowaną część gwarancję.
Gdyby tak nie robił, łamałby prawo.

#149 Laborman

Laborman
  • 397 posts
  • SkądDeep Space 9

Posted 03 August 2007 - 12:52

Niee, ja byłem tego świadom od dawna, a świetnym przykładem zaślepienia jest ten post:

;)

Heh, no tak. Nie ważne jaki to produkt dobry czy zwykły gniot ważne że "made by Apple". W domu ołtarzyk z portretem Jobsa i codzienna modlitwa. "Ojcze nasz któryś jest w Cupertino" itd.
Oczywiście to żart by co wrażliwsi nie mieszali mnie z błotem!! No chyba że obraziłem czyjeś uczucia religijne za co z góry przepraszam!! :)
Pozdrawiam :)

#150 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 03 August 2007 - 12:55

Heh, no tak. Nie ważne jaki to produkt dobry czy zwykły gniot ważne że "made by Apple". W domu ołtarzyk z portretem Jobsa i codzienna modlitwa. "Ojcze nasz któryś jest w Cupertino" itd.
Oczywiście to żart by co wrażliwsi nie mieszali mnie z błotem!! No chyba że obraziłem czyjeś uczucia religijne za co z góry przepraszam!! :)
Pozdrawiam :)

Za to Ty się modlisz do PC Core 2 Duo E6300, 2GB DDR2 800 MHz, GF 7600GT 256MB/256Bit.
Z dwojga złego wolę Apple ;)
( to też jest żart oczywiście )

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users