Odpal na Pentium II 600 mhz IE z flashem, zobaczymy jak Ci będzie chodzić.
I to na Viscie, bo zakladam, że masz na imacu tygrysa.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 31 lipca 2007 - 16:26
Odpal na Pentium II 600 mhz IE z flashem, zobaczymy jak Ci będzie chodzić.
Napisano 31 lipca 2007 - 16:29
Właśnie.I to na Viscie, bo zakladam, że masz na imacu tygrysa.
Napisano 31 lipca 2007 - 19:23
Napisano 31 lipca 2007 - 19:30
Napisano 31 lipca 2007 - 20:45
[ciach] Nawet G4 do tego Athlona jest dziadkiem. [ciach] Nawet odpalenie programów do obliczeń typu BOINC pokaże co jest wydajniejsze w czystych operacjach procesora. [ciach]
Napisano 31 lipca 2007 - 21:33
Tu masz rację :-) Co do czystej , matematycznej mocy obliczeniowej ...
Problem polega na tym na tym , że porównujemy komputery zbudowane na bazie tych procesorów , a nie zasilane z bateryjki procesory zajmujące się mieleniem 0 i 1 .
G4 w Mac'u jest silne systemem , który potrafi jego moc wykorzystać . Chodzi nawet nie tyle o faktyczne możliwości procka , ale bardziej o .... hmmm ... wrażenie szybkości (?) .
Jest oczywiste , że tam gdzie potrzebna będzie moc obliczeniowa (a nawet bardziej prędkość taktowania zegara) Mak na G4 przegra z kretesem , niemniej sam komfort pracy z komputerem (szybkość otwierania czy zamykania aplikacji , ochrona antywirusowa , internet , przeglądanie zdjęć , wielowątkowość) MOIM zdaniem wyżej stawia duet G4+OSX niż Athlon+XP .
Jako punkt odniesienia przyjąłem G4 QS 733 .
Końcem PPC w Makach nie były jakieś ułomności tych procesorów , ale tarcia na linii Apple<->IBM , a G4 był chyba najbardziej dopracowanym prockiem z tej rodziny .
Napisano 01 sierpnia 2007 - 08:19
Może jeszcze powiecie że Commodore 64 jest lepsze niz Athlon
Napisano 01 sierpnia 2007 - 10:04
Ja bym tak powiedzial, ze wzgledow sentymentalnych
Napisano 01 sierpnia 2007 - 11:31
Napisano 01 sierpnia 2007 - 20:02
;)Ciekawe jak za 10 lat będziemy postrzegać obecnie nam panujące Mac'i C2D/Xeon
Napisano 01 sierpnia 2007 - 21:12
Mógłbym polemizować z tym zdaniem (z tandemami procesor system), ale zostawię to tak jak jest. Mnie nie przekonasz Podoba mi się za to Twoje podejscie i trzeźwe spojrzenie na sprawę. Tak jak już kiedyś napisałem sam system choćby niewiadomo jak dobrze zrobiony nie wykrzesa ze starego procesora mocy której zwyczajnie ten procesor fizycznie nie ma
Pozdrawiam.
Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:10
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych