Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ponowne pobranie/ściąganie aplikacji/gier/muzyki/filmów/& … z iTunes Store Redownload

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#76 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 11:39

To niech Apple oddaje kasę tymbardziej że promuje backup w icloud, a nie fizyczny przez itunes na dysku.

A czytałeś warunki użytkowania iCloud? Doczytałeś, że dotyczy to tylko aplikacji które znajdują się w AppStore, a nie tych, których tam nie ma. ze chcesz zwrotu pieniędzy za coś ? Apple nie ma wpływu na działania developerów. Swoje roszczenia kieruj do EA, że wycofali aplikację z AppStore.

#77 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 11:55

Być może jest to złe miejsce do zadania tego pytania, lecz nie chcę zakładać nowego tematu. Czy ktoś wie, co stało się z FIFA 12 w App Store? Przez przypadek usunąłem ją ze swojego telefonu i chciałem wgrać na nowo, a tu zonk... Nie ma już tej aplikacji. Przecież jeszcze mamy 2012 rok... Swojego czasu zapłaciłem za tą app całkiem sporo i teraz nie mogę z niej korzystać... O co chodzi?

iTunes 10 dla systemu Windows: Pobieranie wcześniejszych zakupów z iTunes Store
iPad Podręcznik użytkownika - Support - Apple <- "Wyświetlanie i pobieranie poprzednich zakupów".

#78 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 12:19

iTunes 10 dla systemu Windows: Pobieranie wcześniejszych zakupów z iTunes Store
iPad Podręcznik użytkownika - Support - Apple <- "Wyświetlanie i pobieranie poprzednich zakupów".

Akurat to niewiele mu da, bo jeżeli aplikacji nie ma fizycznie w AppStore to jakim cudem ma ją pobrać ponownie ?

#79 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 22 listopada 2012 - 12:37

To niech Apple oddaje kasę tymbardziej że promuje backup w icloud, a nie fizyczny przez itunes na dysku.

Fifę 12 znajdziesz w "Purchased".

#80 blestgokudragon

blestgokudragon
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2012 - 15:30

iTunes - brak kupionego filmu dostepnego w bibliotece. Dzisiaj rano zakupilem interesujacy mnie film za posrednictwem mojego iPhone'a z iTunes. Po powrocie do domu chcialem go odtworzyc na moim iPadzie / Macbook Airze - niestety plik ten nie znalazl sie w mojej bibliotece. Przy probie pobrania ponownie ze sklepu otrzymuje komunikat iz juz zakupilem ten plik i czy chce go kupic ponownie. Nie usmiecha mi sie placenie dwa razy za ten sam produkt, wobec czego mam pytanie: czy kupienie filmu na iTunes nie jest rownoznaczne z mozliwoscia posiadania go na kazdym urzadzeniu Apple?

#81 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 21:02

Problem z kupionych grami Witam. Nie mogę ponownie pobrać za darmo gier, ktore kupiłem jakiś czas temu z app store i po jakimś czasem usunalem. Apple każe mi ponownie za nie płacić. Są to m.in. Garage Band, Asphalt 7, N.O.V.A. 2, Angry Birds, Bad Piggies itd, a więc gry od różnych deweloperów. Można coś na to poradzić?

#82 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 21:17

Niemozliwe... Pewnie myslisz, ze musisz placic... Masz pewnie tak, ze zalozmy wyszukasz sobie garageband, masz cene, to pykasz na cene tak jakbys kupowal, wtedy wyskakuje ci komunikat, ze juz kupiles ta appke i pobranie bedzie darmowe i normalnie sciagasz, i tak masz ze wszystkimi aplikacjami co juz kupiles...

#83 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 21:24

Ok, sprawdziłem i... Masz rację :D Ale dlaczego w app store pokazuje mi cenę przy tych grach?

#84 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 21:53

Ok, sprawdziłem i... Masz rację :D Ale dlaczego w app store pokazuje mi cenę przy tych grach?

Nie wiem wlasnie od czego to zalezy, bo sam tez tak czasem mam przy tych kupionych a nie zainstalowanych, a czasem mam normalnie install :D
Tak czy inaczej to w niczym nie przeszkadza, bo jesli chcesz sie dowiedziec, ktore appki masz juz kupione (a nie masz ich obecnie sciagnietych), to wchodzisz w purchased (w itunes), a na iphone w appstore w updates i tam masz purchased, a tam jest lista tych wlasnie aplikacji.

#85 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 22:02

No i tu pojawia się kolejny problem :D ... Od jakiegoś czasu zakładka purchased nie ładuje mi się, tzn. cały czas widnieje napis "wczytuję" i nic się nie dzieje dalej.

#86 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 22:22

No i tu pojawia się kolejny problem :D ... Od jakiegoś czasu zakładka purchased nie ładuje mi się, tzn. cały czas widnieje napis "wczytuję" i nic się nie dzieje dalej.

Powiem ci tak to cale appstore to jest zbugowane strasznie wiec sie nie dziwie, bo ja tez tak czasem mam...jesli dzieje ci sie tak na iphone to sie sprobuj wylogowac z appstore i sie jeszcze raz zaloguj, pomaga tez reset modemu internetowego jesli na wifi ci sie tak robi, a jesli to nie pomoze to po paru godzinach samo przejdzie (przynajmniej u siebie to zauwazylem).

#87 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 23:50

Na purchased u mnie trzeba poczekać, niby się ładuje, potem nie ma nic (w tym momencie zamykałem app store), jednak odkryłem przypadkowo, że chwilę po odczekaniu z 5 s., może 10, pokazują się zakupione. Może spróbuj podobnie, poczekaj.

#88 wojtek56

wojtek56
  • 3 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 16:50

Pobieranie kupionych filmów. Witam. Mam problem ze ściągnięciem kupionych filmów. Po zmianie komputera i po podłączeniu iPada i synchronizacji z nową biblioteką iTunes, z iPada zniknęły kupione filmy i App'y. Wszystkie App'y i muzykę udało mi się przywrócić dzięki przyciskowi Purchased, natomiast nigdzie niema opcji do ściągnięcia kupionych filmów. W historii zakupów na koncie Apple widnieją kupione filmy jednak nie mam możliwości ich ściągnięcia na iPada. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy ktoś zna sposób na rozwiązanie tego problemu? Pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie.

#89 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 16:58

Witam. Mam problem ze ściągnięciem kupionych filmów.
Po zmianie komputera i po podłączeniu iPada i synchronizacji z nową biblioteką iTunes, z iPada zniknęły kupione filmy i App'y.

To jak najbardziej normalne, dlatego należy kopiować biblioteke ze starego komputera do nowego.

Wszystkie App'y i muzykę udało mi się przywrócić dzięki przyciskowi Purchased, natomiast nigdzie niema opcji do ściągnięcia kupionych filmów. W historii zakupów na koncie Apple widnieją kupione filmy jednak nie mam możliwości ich ściągnięcia na iPada.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy ktoś zna sposób na rozwiązanie tego problemu?

Jedynym sposobem na odzyskanie filmów jest ich ponowny zakup. W Polskim sklepie iTunes w Chmurze nie obsługuje filmów, tylko muzykę, książki i aplikacje. Nawet gdyby obsługiwał, jak np. amerykański sklep, nie wszystkie filmy kupione da się w ten sposób odzyskać, bo zależy od filmów. Z tego co pametam, to przy zakupie filmów iTunes krzyczy, że należy zrobić kopię zakupionych rzeczy.

#90 patinka

patinka
  • 8 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 17:59

Calineczka/Thumbelina Jakiś rok temu kupiłem w AppleStore interaktywną bajkę thumbellina. Pisaliście o niej nawet na myapple. Świetna książka po polsku z lektorem i dodatkowymi grami w środku. Jakiś czas potem musiałem pokasować gry bo potrzebowałem wrzucić na swoje marne 16gb trochę dokumentów. Teraz ipad służy znowu głównie dzieciom. Chciałem znowu zainstalować calineczkę, ale nie ma jej w moich kupionych aplikacjach, a w appstore jest tylko do ściągnięcia wersja po angielsku z reklamami. WTF pomyślałem. Do tej pory sądziłem, że jak zapłaciłem za jakąś appkę to będzie ona w każdej chwili do powtórnego ściągnięcia (naprawcie mnie jeśli się mylę). Można coś z tym zrobić, czy tylko można zacisnąć zęby i przeboleć stracone 3eur?? Pozdrawiam

#91 necnon

necnon
  • 23 postów

Napisano 25 marca 2013 - 12:15

Nie mogę pobrać filmu kupionego w iTunes Store Witam! Miesiąc temu kupiłem (nie wypożyczyłem) w iTunes Store film Resident evil: Retribution. Obejrzałem go na MacBook'u. Wczoraj chciałem go obejrzeć po raz drugi, ale nie mam takiej możliwości. Nie mogę go pobrać z iTunes Store na kompa. Po raz kolejny mam za niego płacić. Czy coś da się z tym zrobić?

#92 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 25 marca 2013 - 12:24

W polskim iTS?

#93 necnon

necnon
  • 23 postów

Napisano 25 marca 2013 - 14:21

Tak. W polskim sklepie.

#94 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 25 marca 2013 - 15:29

Witam!
Miesiąc temu kupiłem (nie wypożyczyłem) w iTunes Store film Resident evil: Retribution. Obejrzałem go na MacBook'u. Wczoraj chciałem go obejrzeć po raz drugi, ale nie mam takiej możliwości. Nie mogę go pobrać z iTunes Store na kompa. Po raz kolejny mam za niego płacić.
Czy coś da się z tym zrobić?

Gdybyś cofnął się o do strony nr 9 to byś zobaczył wypowiedź kolegi OleYek...

Jedynym sposobem na odzyskanie filmów jest ich ponowny zakup. W Polskim sklepie iTunes w Chmurze nie obsługuje filmów, tylko muzykę, książki i aplikacje. Nawet gdyby obsługiwał, jak np. amerykański sklep, nie wszystkie filmy kupione da się w ten sposób odzyskać, bo zależy od filmów. Z tego co pametam, to przy zakupie filmów iTunes krzyczy, że należy zrobić kopię zakupionych rzeczy.

#95 Darth Envious

Darth Envious
  • 128 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 14:42

iTunes Store - kupowanie albumów Witam, jeszcze nigdy nie kupowałem piosenek w iTunesie, stąd moje (może głupie) pytanie. Kiedy kupię album lub piosenkę i pobiorę go na dysk i, przykładowo, komputer straci wszystkie dane, to czy do mojego konta jest przypisana lista elementów kupionych i czy potem mogę pobrać piosenki od nowa? Czy tracę wszystkie wydane pieniądze? Pozdrawiam.

#96 jakubrybak

jakubrybak
  • 3 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 czerwca 2013 - 17:51

Tak przypisana jest do konta.

#97 Darth Envious

Darth Envious
  • 128 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 18:01

Super, bardzo dziękuję :D

#98 abuser

abuser
  • 36 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 20:55

Aplikacje z przeceny kilka pytań Dobry wieczór, jak wiadomo pojawiają się przeceny lub promocje, że aplikacje są za darmo. W przypadku pobrania takiej aplikacji jak wygląda sprawa z aktualizacją apki, systemu oraz w przypadku wyzerowania / wymazania zawartości i ustawień telefonu? Czy jeśli pojawia się aktualizacja danej aplikacji, można ją pobrać nadal bezpłatnie? Jeśli taką aplikację się usunie, to ponowna instalacja jest już normalnie płatna? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

#99 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 26 czerwca 2013 - 21:15

Nie ma problemu z update'ami. Nie ważne czy kupiłeś ją za pół ceny, czy ściągnąłeś z AppStore jak była za darmo. Aplikacja zostaje przypisana do AppleID i nie ma znaczenia czy podrożała czy ją skasowałeś. Dopóki jest ona dostępna w AppStore możesz ją instalować bez żadnego problemu.

#100 abuser

abuser
  • 36 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 21:19

Kracek, bardzo Ci dziękuję za szybką odpowiedź! O to mi chodziło. Pozdrawiam serdecznie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych