Jeśli jesteś ciekaw jakiego typu treści mogą być pobranie w poszczególnych sklepach tutaj znajdziesz więcej informacji:
iTunes in the Cloud Availability English / iTunes in the Cloud availability by country
Dostępność usługi iTunes w chmurze = w PL można pobierać ponownie tylko i wyłącznie /na dzień dzisiejszy/: aplikacje (z App Store), książki (z Books) oraz muzykę (Music).
Aby ponownie pobrać oferowane treści z iTunes Store: Downloading past purchases from the App Store, iBookstore, and iTunes Store.
Muzyka:
Po polsku: Pobieranie wcześniej zakupionych materiałów ze sklepów App Store, iBookstore i iTunes Store5. Czytałem że jak mam muzę kupioną w itunes a padnie mi dysk to nie będę mógł jej już ściągnąć z iTunes store jako "wcześniej zakupioną" tak jak programy i gry, nadal tak jest?
Po angielsku: Downloading past purchases from the App Store, iBookstore, and iTunes Store
... warto też zapoznać się z: iTunes Store: jakiego typu elementy mogę kupić w swoim kraju?
Jeśli masz konto w polskim iTunes można pobierać bezpłatnie zakupioną wcześniej muzykę przez zakładkę "Purchased" . Na stronach supportu apple możesz zapoznać się z przejrzystą rozpiską co i gdzie jest dostępne do ponownego pobrania bez opłaty. Dostępność usługi iTunes w chmurze i funkcji iTunes Match.
Filmy:
Jeśli kupiłem kiedyś filmy w HD 720p to czy mogę ściągnąć teraz wersję 1080p? Oczywiście bez dodatkowych płatności/ponownego kupienia ich.
Watpie by Apple zaoferowalo taka mozliwosc. Jesli kupiles kiedys za darmo plyte DVD, to plyty BD za darmo nie dostaniesz...
Aktualnie w polskim iTunes Store nie ma opcji pobrania ponowanie za darmo, wcześniej zakupionego filmu.iTunes in the Cloud Availability English
Some previously purchased movies may not be available in iTunes in the Cloud.
W USA można pobrać ponownie filmy - bez ponownej opłaty korzystając z iCloud - z zastrzeżeniem, że nie każdy film może być pobrany. Wątpię, aby obejmowało to inną rozdzielczość. W USA można ponownie pobierać (bez opłaty): Muzyka, Teledyski, Programy TV (nie mylić z filmami), Filmy, Aplikacje, Książki.
Tematy pokrewne:
Świeży system a aplikacje z iTunes
Czy muszę płacić ponownie za gry i programy z iTunes Store po restore?
iTunes - ponowne pobranie zakupionych utowrów i aplikacji
Wymienność aplikacji między iPhone'm oraz iPad'em & ponowne pobieranie z App Store
ETC. było to poruszane wiele razy.
2012/10/06 Post został zaktualizowany.