jak by ktos chcial hp 7 po polsku to na pw moge podeslac linki.
i wogole sie nie zgadzam z prostota i dziecinnoscia hp...ale o tym nie chce dyskutowac.....
pozdrawiam
A zgadzasz się z tym że jesteś złodziejem?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 31 lipca 2007 - 13:06
jak by ktos chcial hp 7 po polsku to na pw moge podeslac linki.
i wogole sie nie zgadzam z prostota i dziecinnoscia hp...ale o tym nie chce dyskutowac.....
pozdrawiam
Napisano 31 lipca 2007 - 13:16
Napisano 31 lipca 2007 - 13:24
Taaaaaaa... Zatrzymalem sie w podstwowce w takim razie. Nadal uwazam, ze HP mozna przyczytac i czerpac swojego rodzaju przyjemnosc z tego. Opowiesci z Narni takze sa fajne...
Napisano 31 lipca 2007 - 13:40
A zgadzasz się z tym że jesteś złodziejem?
Napisano 31 lipca 2007 - 13:50
nie, nie zgadzam sie z tym, wystarczy ze mam orginal ang i moge korzystac z tlumaczenia
po drugie nie pozwalaj sobie kolego na za duzo nazywajac mnie zlodziejem...
Napisano 31 lipca 2007 - 14:50
Wtedy [jeżeli sam przetlumaczył], zgodnie z prawami autorskimi, może udostępniać rodzinie i bliskim znajomym na zasadzie dozwolonego uzytku [bo mniej więcej tak to działa. o ile dobrze kojarzę - mogę się mylić] - zapostowanie na forum, lub udostępnianie obcym ludziom jest łamaniem prawa :]Tego nie byłbym taki pewien, na tłumaczenie też są prawa autorskie więc raczej nie możesz. A już udostępnianie tego tłumaczenia innym, śmierdzi paserstwem. No chyba że sam przetłumaczyłeś.
Napisano 31 lipca 2007 - 16:51
Napisano 31 lipca 2007 - 18:12
Napisano 31 lipca 2007 - 18:26
Jako, że 'ludzie' odnosi się najprawdopodobniej do osób wypowiadających się w tym wątku, zajmując jednocześnie stanowisko przeciwne do fanów książki, o której toczy się dyskusja, pozwolę sobie wypowiedzieć się w moim [i tylko moim] imieniu: nie lubię, gdy zarzuca mi się niekompetencję w przedmiocie, w którym się wypowiadam, bowiem nie zwykłem wyrażać swoich poglądów w sytuacji, gdy przedmiotu nie znam.Poza tym ludzie. wiekszosc z was nie przecztala "sagi' Harrego a wypowiadacie sie ze ksiazka do kitu
Napisano 31 lipca 2007 - 20:30
@pank Nie chce sie klocic, ale obrazasz ludzi.
Ludzie lubia rozne rzeczy i nie obrzuca sie ich blotem za to (co ty robisz, porownojac kogos fo "malolatow" bo akurat czyta to).
Ludzie maja roze gusta, jedni lubia fantasy, inni horrory, a inni jeszcze inne ksiazki i kazdy jest madry. Nikt nie jest taki jak ty i nie kazdy lubi to co ty, ale nie powinienes go za to jechac.
Poza tym ludzie. wiekszosc z was nie przecztala "sagi' Harrego a wypowiadacie sie ze ksiazka do kitu (bo taka mi sie tez wydawala, dopoki nie przecztalem; prosta banalna fabula dla dzieci...), ale jak przeczytalem to zauwazylem ze ksiazka jest ciekawa.
Ma wiele "fajnych" (rowniez mrocznych, o co zreszta byla afera, ze ksiazka powinna byc dla doroslych, wiec nie uwazam ze Ci ktorzy czytaja sa dziecmi...
TAK WIEC PANIE PANK, OBRAZA PAN LUDZI
Napisano 31 lipca 2007 - 20:57
Napisano 31 lipca 2007 - 20:59
Pank, inna sprawa, ze jest przepasc jesli chodzi o pierwszy tom i ostatni... Jak juz masz cos przeczytac to przeczytaj ostatni, i to w orginale...
Napisano 31 lipca 2007 - 21:18
Napisano 31 lipca 2007 - 21:24
Skoro tak, to po jaką muchę tu zaglądasz? Nie lubisz HP, to nie pisz tutaj. Załóż własny wątek: "jakaś-tam-książka-jest-fajna" i tyle
Napisano 31 lipca 2007 - 21:30
Nieprawda, nie obrażam. Jak twierdzisz inaczej poproszę o konkretny przykład.
No dobra, to przyjmijmy że w Twoim przypadku to nie infantylizm literacki tylko chęć czerpania, dość perwersyjnej IMO, przyjemności. Dopóki fascynacja młodymi chłopcami z miotłą nie wyjdzie poza czytelnictwo nie ma w tym nic złego. Jesteś poprostu zboczony, ale żyjemy w wolnym kraju i masz do tego święte prawo.
To że czytałeś nie świadczy o niczym, jeżeli Ci się ten typ literatury podoba, to tak, sądzę że Twój poziom oczytania zatrzymał się w podstawówce.
Ale dla takich czytaczy ta książka jest, jak miałem 11 lat podobał mi się Papa Dance, ja pisałem o czytaczach którzy już piwko pić mogą ale poziom oczytania zatrzymał im się w podstawówce.
A może nie zachowujmy się jak niektórzy fani tego czegoś. Chcą polecać takie książki, niech to robią, najwyżej, przy tym co inni tutaj polecają, się ośmieszą.
Napisano 31 lipca 2007 - 21:41
No to proszę:
Czy ktoś jeszcze miał wrażenie w ostatnich rozdziałach 7 tomu, że pisarka zamierzała z początku zakończyć całą powieść w inny sposób (chodzi o wydarzenia) niż tak jak ma to miejsce w ów książce?
Napisano 31 lipca 2007 - 21:56
Napisano 31 lipca 2007 - 22:11
Napisano 31 lipca 2007 - 22:18
Napisano 31 lipca 2007 - 22:19
Przeczytalem ksiazke wlasnie i chociaz duzo osob umarlo w 7 czesci to jednak Voldemort zostal zabity, ale nie tylko przez Horkruksy, ale i przez Deathly Hallows...
Napisano 31 lipca 2007 - 22:26
Napisano 31 lipca 2007 - 22:29
Pank tylko ty nie probujesz DYSKUTOWAC, ale przekonywac ludzi, ze HP jest be. I jak ktos mysli inaczej to cie to denerwuje.
Napisano 31 lipca 2007 - 22:29
Napisano 31 lipca 2007 - 22:32
Napisano 31 lipca 2007 - 22:32
@pank To moze inaczej. Jakie wg. ciebie ksiazki nie sa dla malolatow :?:
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych