Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Stereotypowy obraz fana Apple

• This topic is locked This topic is locked
149 replies to this topic

#101 CEHM

CEHM
  • 639 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 August 2012 - 20:30

Smutne, że to nie dotyczy tylko nastolatków, a również dorosłych, dojrzałych facetów. Właśnie wróciłem z warsztatów i kilku 40 latków, teksty w stylu "lans, strajków, gejfon", szok.

Jestes rzeczywiscie taki wrazliwy?

#102 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 20:32

Jestes rzeczywiscie taki wrazliwy?

Tak, płakałem przez dwa dni.

#103 CEHM

CEHM
  • 639 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 August 2012 - 20:33

Codziennie na studiach słyszę co najmniej jedna docinke o iPhone. To po 5 latach się już nudne robi... (wcześniej to samo w liceum było - tylko tam mieli głupsze teksty).

Jesli jestes na piatym roku, to w twoich czasach licealnych iPhonow jeszcze nie bylo...

#104 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 20:34

Jesli jestes na piatym roku, to w twoich czasach licealnych iPhonow jeszcze nie bylo...

Haha dobre

#105 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 20:34

artur olać idiotów :) Ci co piszą, że lans itp to mało inteligentne osobniki bez szkoły. Ogólnie pozostaje im tylko współczuć.

#106 cinkibolek

cinkibolek
  • 402 posts

Posted 07 August 2012 - 20:36

to było szkolenie dla ludzi bez szkoły czy jak? i co tam artur robil

#107 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 20:37

artur olać idiotów :) Ci co piszą, że lans itp to mało inteligentne osobniki bez szkoły. Ogólnie pozostaje im tylko współczuć.

Olewam :)

Wykształceni ludzie, obowiązkowo każdy miał wyższe.

#108 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 07 August 2012 - 20:38

Jesteśmy prymitywnym społeczeństwem wiejskim. Wszyscy muszą być tacy sami, żreć to samo, biedować tak samo, chodzić do kościoła w niedzielę i pić wódę na umór. Dlatego każde odstępstwo od normy nie jest tolerowane. Lekka patyna cywilizacji XXI wieku nie zmieni nas tak szybko.

#109 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 20:38

Olewam :)

Wykształceni ludzie, obowiązkowo każdy miał wyższe.

OK, mój błąd :) Wykształceni nie zawsze są inteligentni :)

#110 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 20:39

OK, mój błąd :) Wykształceni nie zawsze są inteligentni :)

Powiem szczerze, że nie spodziewałem się. Fakt byli po paru piwach :)

#111 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 07 August 2012 - 20:40

Wykształceni? Chyba żartujecie.

#112 CEHM

CEHM
  • 639 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 August 2012 - 20:40

Tak, płakałem przez dwa dni.

Proponuje wyprowadzke do Tybetu. A tak na serio: tam gdzie czlowiek, tam stereotypy. Placzac tutaj tylko je potwierdzasz. "smutne", "szok".

#113 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 20:42

Proponuje wyprowadzke do Tybetu. A tak na serio: tam gdzie czlowiek, tam stereotypy. Placzac tutaj tylko je potwierdzasz. "smutne", "szok".

Płacząc? Nie mierz wszystkich swoją miarą.

#114 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 07 August 2012 - 20:44

Przejrzałem na szybko parę wypowiedzi i muszę powiedzieć, że w Warszawie jest zupełnie inaczej! Przez parę lat liczba użytkowników iPhone'ów bardzo się powiększyła i na dzień dzisiejszy normalnym widokiem jest komunikacja miejska, w której połowa lub nawet więcej ludzi piszę/rozmawia przez iPhone'a. Spotkałem się za to z takimi tekstami w wypadku BlackBerry, który nadal jest na naszym rynku dosyć egzotyczną marką, pomimo ciągle wzrastającej ilości użytkowników. Parę lat temu jak wyciągałem BlackBery z kieszeni, to ludzie pytali się mnie jaki to model Nokii, teraz potrafią padać różnego rodzaju docinki, których nie usłyszy się już raczej w kierunku posiadacza iPhone'a, gdyż jest on już na tyle popularny, że można praktycznie spotkać go na każdym kroku. Byłem ostatnio na imprezie, gdzie większość gości miała iPhone'a. Ale to do mnie były kierowane teksty w stylu "lansik", pomimo iż posiadałem najtańszy model BlackBerry za 1/3 ceny iPhone'a. Takie zachowania nie dotyczą tylko Apple, a marek, które są uważane za luksusowe na naszym rynku i ciężko dostępne dla przecietnego Kowalskiego. A jako, że w Warszawie często widzi się iPhone'a u osoby, dla której był to koszt dwóch miesięcznych pensji, to ludzie przerzucili swoje złośliwości na użytkowników innych marek ;)

Ahh stolica....
W poznaniu to jednak prowincja na maxa, bo w komunikacji dominują w 50% nokie z klawiaturą, potem 40% to dotykowe samsungi, a dopiero potem cała reszta HTC z iphonami i blackberry... to samo na imprezach albo ja się w kiepskich kręgach obracam... ;)

#115 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 20:46

e tam, Poznań lipa :) Za to w Szczecinie od groma iPhonów widuję na ulicach, nie ma to jak wielki SZCZECIN :)

#116 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 07 August 2012 - 20:46

Tylko, że większość tych stereotypów jest już nieaktualna.

#117 matjas

matjas
  • 109 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 07 August 2012 - 20:47

Ahh stolica....
W poznaniu to jednak prowincja na maxa, bo w komunikacji dominują w 50% nokie z klawiaturą, potem 40% to dotykowe samsungi, a dopiero potem cała reszta HTC z iphonami i blackberry... to samo na imprezach albo ja się w kiepskich kręgach obracam... ;)

Za to macie tanie mieszkania, więc nie ma co narzekać :)

#118 CEHM

CEHM
  • 639 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 August 2012 - 21:24

Płacząc? Nie mierz wszystkich swoją miarą.

Gdybys to olewal, reka by cie nie swierzbila, aby tu poskarzyc sie na niecnych panow ze szkolenia.

#119 cinkibolek

cinkibolek
  • 402 posts

Posted 07 August 2012 - 21:26

dokladnie. wszyscy piszacy "mam to gdzies" nie maja tego gdzies, gdyby mieli to 5 sek. po incydencie by zapomnieli ze ktos cos powiedzial.

#120 CEHM

CEHM
  • 639 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 August 2012 - 21:29

Ahh stolica....

Ja wiem w przypadku dwoch osob, jakie maja telefony. Jedna jest moja dziewczyna, druga ja. W przypadku ludzi z pracy wiem, ze maja jakies telefony "z klawiszami". I na tym sie moja wiedza konczy. Aha, przepraszam. Ostatnio bylem na piwie z kolega. I mial jakiegos smartphone'a. Chyba byl to HTC...albo SE..

#121 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 August 2012 - 21:29

Nie chce mi się z Wami pisać, widzę, że wiecie lepiej co mam gdzieś, a co nie. Niech zostanie, że przez dwa dni płakałem i mam uwówioną wizytę u psychoanalityka.

#122 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 07 August 2012 - 21:30

Nie zauważyliście o czym jest rozmowa?
Kolega arturcisz napisał na temat. Boli Was?

---------- Wpis dodano o 22:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:30 ----------

Gdybys to olewal, reka by cie nie swierzbila, aby tu poskarzyc sie na niecnych panow ze szkolenia.

Ciebie też ewidentnie iPhony kolą w oczy co?

#123 CEHM

CEHM
  • 639 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 August 2012 - 21:48

e tam, Poznań lipa :) Za to w Szczecinie od groma iPhonów widuję na ulicach, nie ma to jak wielki SZCZECIN :)

No, powierzchniowo to miasto imponuje...

---------- Wpis dodano o 22:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:43 ----------

Nie zauważyliście o czym jest rozmowa?
Kolega arturcisz napisał na temat. Boli Was?

---------- Wpis dodano o 22:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:30 ----------

Ciebie też ewidentnie iPhony kolą w oczy co?

Pudlo. Marka telefonu jest chyba ostatnia rzecza, jaka mnie interesuje.

---------- Wpis dodano o 22:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:47 ----------

Nie chce mi się z Wami pisać, widzę, że wiecie lepiej co mam gdzieś, a co nie. Niech zostanie, że przez dwa dni płakałem i mam uwówioną wizytę u psychoanalityka.

Mam nadzieje, ze cie za bardzo nie skasuje.

#124 cinkibolek

cinkibolek
  • 402 posts

Posted 07 August 2012 - 22:09

Boli Was?

Nie bardzo, po prostu śmieszna ta cala dyskusja na maxa i sobie jaja robimy, przynajmniej ja. Zapisz sobie gdzieś zagadka rozwiazana.

#125 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 posts

Posted 09 August 2012 - 10:18

Jeśli ktoś jeszcze twierdzi, że to nie zazdrość napędza hejterów, to polecam przeczytać:

W jednym z ostatnich numerów pseudo-prawicowego tygodnika (albo dwutygodnika - nie wiem, bo nie czytam) "Uważam Rze", pojawił się Alfabet Leminga, w którym starano się wyśmiać tzw. "młodych, wykształconych, z dużego miasta".
Cały alfabet został napisany w taki sposób, że statystyczny wyborca partii "prawicowych" (z małego miasteczka, lub wsi; niewiele zarabiający; katolik; patriota; z wykształceniem zawodowym, lub góra średnim), zrozumiał cały tekst w sposób dosłowny: "bogaci są be".

Okładka tygodnika - Ken i Barbie w samochodzie, Ken trzyma kubek ze Starbucksa, a Barbie iPhone'a.

Całość alfabetu tutaj: Leming | Katon Najmłodszy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users