Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
374 odpowiedzi w tym temacie

#1 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 26 marca 2012 - 10:43

Monster - dyskusja o słuchawkach
Wiele już było tematów o marce słuchawek Monster, ale praktycznie wszystkie są zamknięte lub w koszu. I żeby nie zaśmiecać innych tematów stworzyłem ten aby to dawać swoje opinie o nich, aby tu wywiązała się dyskusja. Bo chyba żadna inna marka nie wywołuje tyle skrajnych opinii co Monster. Z jednej stronie słychać rewelacyjne opinie a z drugiej, że gorszych słuchawek chyba nie ma. Temat ten może nie jednej osobie pomóc w ewentualnym wyborze lub ją do tego zniechęcić.

Jak wiadomo firma Monster jest głównie z założenia producentem kabli, ale w ostatnich kilku latach zaczęła produkować również słuchawki.

Cała oferta słuchawek znajduje się pod tym adresem: MONSTER

Marki Monster to:

iSport
Inspiration
Purity
Ncredible
Gratitude
Beats By Dr. Dre
Turbine
Diesel

W większości tematów o słuchawkach Monster wywiązywała się specyficzna kłótnia między użytkownikami forum, między fanami marki a jej przeciwnikami. Myślę, że to była główna przyczyna iż postów tych już nie ma.

Z mojej strony, jako zadowolonego użytkownika Monster Beats By Dr. Dre Studio, przy wyborze testowałem różne słuchawki takich firm. I nie mam zamiaru pisać, że dana firma jest fatalna i opierać to tylko na tym że mi nie pasował ich dźwięk. Studio mi po prostu pasowały i dalej idealnie pasują.

Mam nadzieję, że wywiąże się tu konstrukcyjna dyskusja. I że krytyka będzie oparta na testach a nie na tym co się przeczytało na internecie.

#2 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 26 marca 2012 - 11:33

Sa jeszcze:

iBeats
Just Beats
Diddybeats
HeartBeats By Gaga

Trwa wlasnie wyprzedaz w sklepie monstera, ciekawy jestem czy to nie sa refurby? [url=http://www.monstercable.com/outletstore/linelist.asp]Monster Cable

#3 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 26 marca 2012 - 12:07

on wymieniał marki a nie modele (co mógłby poprawić).

---------- Wpis dodano o 13:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:03 ----------

a Ty popraw link :)

---------- Wpis dodano o 13:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:03 ----------

zapewne jest to ten link: [url=http://www.monstercable.com/outletstore/linelist.asp]Monster Cable

#4 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 postów

Napisano 26 marca 2012 - 12:08

Sa jeszcze:

iBeats
Just Beats
Diddybeats
HeartBeats By Gaga

Trwa wlasnie wyprzedaz w sklepie monstera, ciekawy jestem czy to nie sa refurby?
[URL="http://www.monstercable.com/outletstore/linelist.asp"]Monster Cable[/URL]

Za taką cenę? Oczywiście, że to refurby. Szkoda tylko, że gwarancja 90 dni.
Apple też zaczyna sprzedawać refurby, tyle że dają normalną 1 roczną gwarancję.

Poza tym Monster i tak nie wysyła poza granice, więc nic nam z tej oferty.

#5 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 26 marca 2012 - 13:21

pytanie dla posiadaczy studio, bo nurtuje mnie "wyciszanie otoczenia" jak ono Wam działa, wiem że ciężko będzie to określić ale może jakoś się da:) np. przy wyłączonej muzyce, a przy włączonych słuchawkach jak bardzo słychać otoczenie w mieszkaniu, np. włączony TV. bo u mnie minimalnie jest ciszej, między włączonymi słuchawkami a wyłączonymi.

#6 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 marca 2012 - 13:44

Jest jako takie wyciszenie, które faktycznie zmniejsza hałas dookoła ale nie jest to znowu jakieś przesadne.

#7 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 26 marca 2012 - 18:49

Czyli w sumie OK:-)

#8 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 26 marca 2012 - 19:47

Nic nie warte jest to wyciszanie ze Studio, jak założy się same słuchawki bez tego noise-cancelling'u jest tak samo jak z nim, minimalnie oczywiście ciszej przez ten szum, tak naprawdę nie wiem po co to komu na 70% głośności i tak nie słychać własnego oddechu, a co dopiero otoczenia :) Tak samo z Beats Pro, w tak mocnych słuchawkach albo jak ktoś woli "bass-heavy" to jest według mnie zupełnie niepotrzebne.Co nie zmienia faktu, że słuchawki są bardzo fajne :D

#9 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 26 marca 2012 - 21:28

O jeszcze jedno pytanie odnośnie Studio, bo w sumie nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi. Czy one maja w sobie wzmacniacz? Jeśli tak to jaki?

#10 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 postów

Napisano 27 marca 2012 - 09:34

Mają wzmacniacz, przecież w opisie produktu jest podane. A jaki to pojęcia nie mam. Co do wyciszenia w Studio to wg. mnie jest bardzo dobre, jak mam założone to z trudem rozumiem co mówię. Wycina szczególnie dobrze bass i trochę góry, bardzo zauważalna różnica.

#11 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 12:01

Wątek trochę oczyściłem. Przypominam, że w tym temacie nie pytamy, czy dany egzemplarz jest oryginalny. Od tego są inne tematy.

#12 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2012 - 18:45

Dzięki wielkie za cynk o przecenach. Solo HD red kosztują tylko 100$, miło, nie powiem, że nie. Orientuje się ktoś, jak to jest z kosztami wysyłki? + Wiem, że większość firm na terenie Polski, np.: Rock'n'Roll, które prowadzę sprzedaż Monsterów ustalają cenę na podstawie kursu dolara i ceny hurtowej, która jak widać zmalała. Myślicie, że i one znacznie obniżą ceny?

#13 severne

severne
  • 2 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 04 kwietnia 2012 - 21:39

Mogę prosić o link do tej promocji? A i przy okazji jaka jest różnica między Solo a Solo HD

#14 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 kwietnia 2012 - 15:30

@severne Różnica między Solo a Solo HD jest następująca: w Solo HD masz zastosowany inny plastik i niektóre elementy są z lepszego materiału (w solo masz kolor matowy, a w solo HD masz błyszczący jak w Studio) ale bebechy mają takie same, czyli innymi słowy jakość dźwięku jest taka sama.

#15 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:14

@Tomuś211 Mylisz się, różnica między Solo, a Solo HD w dźwięku jest znaczna. Solo koncentrują się na basie, Solo HD bardziej na środku i górze pasma.

#16 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 22:02

nie wiem jak w solo hd, ale z solo bas zalewa cala reszte tak ze przykro jest tego sluchac. do tego solo baardzo lubia sie lamac (moje na palaku polamaly sie dwa razy i teraz juz ich nie ruszam w ogole)

Przypominam http://myapple.pl/ip...ego-font-b.html renqien

#17 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 09:27

Witam , znalazłem temat co do oryginalności słuchawek lecz został niedawno zamknięty . Mam nadzieję że nikogo nie zdenerwuję, prosząc o pomoc/poradę pytając czy te słuchawki są oryginalne SŁuchawki Monster beats dr. dre mp3 wy-Polsk Bila (2280626213) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?

#18 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2012 - 09:36

Witam , znalazłem temat co do oryginalności słuchawek lecz został niedawno zamknięty . Mam nadzieję że nikogo nie zdenerwuję, prosząc o pomoc/poradę pytając czy te słuchawki są oryginalne SŁuchawki Monster beats dr. dre mp3 wy-Polsk Bila (2280626213) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?

Zastanów się logicznie jak słuchawki kosztujące dobrze ponad 400 zł, mogą być sprzedawane za 49 zł, uważasz że sprzedawca to instytucja charytatywna?
Na kilometr widać że do podróba.

#19 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 12:20

Zastanów się logicznie że ja się nie znam na słuchawkach :) dzieki za odpowiedź

#20 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2012 - 12:27

Zastanów się logicznie że ja się nie znam na słuchawkach :) dzieki za odpowiedź

Załozyłam, że potrafisz sprawdzić cenę rynkową także poza Allegro, ale jak widać pomyliłam się.

#21 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 20 kwietnia 2012 - 14:11

ostatnio zakupiłem oryginalne urBeats(model od HTC Sensation XL) . Podobno grają jak iBeats do iUrządzeń.Ale teraz pytanie. Kupiłem je pod iPhone 4 . Czy one wgl będą pod nim działać , skoro było dodawane do HTC? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam:)

#22 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 15:01

Będą, jak mają nie działać? Nie wiadomo jak z pilotem, ale pewnie też zadziała :)

#23 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 20 kwietnia 2012 - 16:05

A nie wiesz moze , jak u nich z jakością dźwięku pod iP4? iPhone ma wyjscie Pino 3.5 , wiec powinien ogarniac w tym temacie , tylko nie wiem jaki poziom reprezentują same słuchawki (będę je miał dopiero w przyszlym tygodniu:))

#24 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2012 - 17:32

To najpierw je kupiłeś, a teraz się doszukujesz opinii? Rewelacja...

#25 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 20 kwietnia 2012 - 20:39

Nie ma internecie (a przynajmniej po Polsku i Angielsku) opisane , jak grają te słuchawki pod iP4 ! Wiadomo , ze pod aplikacją Beats Audio (ustawienie korektora specjalanie przez Monster) jak grają urBeats :) więc się pytam , jak grają pod iP4 . Jak nie wiesz , nie miales z nimi stycznosci to się nie wypowiadaj bo zaśmiecasz :) Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych