Monster - dyskusja o słuchawkach
Napisano 01 września 2012 - 12:21
Napisano 01 września 2012 - 21:36
Solo.. i tu wspomne słowa Pana sprzedającego z iSpotu.. "między Solo a Solo HD nie ma żadnej różnicy dzwięku, jedyna róznica jest w cenie gdzie ta dopłata do HD idzie na cele charytatywne" ile w tym prawdy to nie wiem, ale porównując obie pary słuchawek to jak dla mnie grają identycznie
Pan z iSpotu miał rację w jakiejś 1/4: Na cele charytatywne idzie różnica ceny zwykłych Solo HD a specjalnej wersji RED, a nie Solo i Solo HD (patrz katalog, który dostałeś ze swoimi słuchawkami). No chyba, że iSpot zorganizował na własną rękę jakąś akcję o której nie wiem. A co do różnicy w dźwięku: jest (Solo podobno stawiają na basy, podczas gdy HD na średnicę i soprany), ale myślę, że po prostu niesłyszalna dla zwykłych userów.
Przy okazji ponawiam moje pytanie 2 posty wyżej

Napisano 02 września 2012 - 17:59
Napisano 02 września 2012 - 18:05
Napisano 02 września 2012 - 20:46
Wersja Studio ma dużo mniejszy bass i troszeczke gorszą jakość dźwięku oraz wykonania. Natomiast wersja Pro nie ma nic sobie do zarzucenia :]
Zapraszam na mój kanał YT: kamilsawicki1 na którym już w przyszłym tygodniu pojawi się unboxing oraz recenzja wersji pro.
PS. Zapraszam do subskrypcji !!
No, jakość wykonania to ma raczej zdecydowanie lepszą (Aluminium > Plastik). No ale ogólnie dzięki za odpowiedź

PS. Fajny unboxing Solo. Spóźniasz się z ich recenzją

Używam ponad rok, model Studio. Świetne do czarnej muzy, do reszty słabe. Po trzech miesiącach popsuły się, wymiana bez problemów. Drugi raz nie kupiłbym. Zdecydowanie lepsze B&W.
Napewno pod względem dźwięku wiele słuchawek jest lepszych od Beatsów i pod tym względem są zapewne bardzo nieopłacalne. Ale, jeżeli dodać do tego genialną jakość wykonania i świetny design (choć to akurat jest kwestia indywidualna), to oferta Monstera robi się całkiem atrakcyjna

Napisano 03 września 2012 - 12:25
Zapraszam do oglądania,subskrybcji,łapkowania i komentowania!!
Pozdrawiam,
norki21/kamilsawicki1
Napisano 08 września 2012 - 09:59
Napisano 08 września 2012 - 10:43
Napisano 09 września 2012 - 12:18
Monster Beats DETOX to po prostu Beatsy Pro tylko że w wersji czarnej , bo DETOX to nazwa albumu Dr.Dre który wydał .
Hmm, słucham rapu już ładnych parę lat i jakoś nie kojarzę, bym kiedykolwiek słuchał Detox'u (który zapowiadany jest już ponad 10 lat

EOT
Moje Beatsy Solo HD (Red) wciąż spisują się świetnie

Napisano 09 września 2012 - 12:26
Na moim kanale YouTube Vlogi,recenzje i unboxingi - YouTube pojawiła się recenzja słuchawek Beats Solo.
Zapraszam do oglądania,subskrybcji,łapkowania i komentowania!!
Pozdrawiam,
norki21/kamilsawicki1
widać, umiesz czytać
Napisano 09 września 2012 - 12:55

Napisano 09 września 2012 - 13:14
Wojny tu nie wywołasz, ale na pewno dużo śmiechuNo, jakość wykonania to ma raczej zdecydowanie lepszą (Aluminium > Plastik). No ale ogólnie dzięki za odpowiedź
PS. Fajny unboxing Solo. Spóźniasz się z ich recenzją
Napewno pod względem dźwięku wiele słuchawek jest lepszych od Beatsów i pod tym względem są zapewne bardzo nieopłacalne. Ale, jeżeli dodać do tego genialną jakość wykonania i świetny design (choć to akurat jest kwestia indywidualna), to oferta Monstera robi się całkiem atrakcyjnaJa zdecydowanie nie żałuję wydanych 1400 zł na moje Pro i jestem nimi zachwycony pod każdym względem, również pod względem dźwięku, ponieważ nie jestem audiofilem i w przypadku dźwięku na tak wysokim poziomie różnicy już po prostu nie słyszę. Dlatego postanowiłem "przepłacić", i kosztem gorszego dźwięku (którego i tak nie usłyszę) dostać kilka użytecznych rozwiązań, których w B&W nie dostanę (odłączany kabel, 2 gniazda mini-jack, możliwość daisy-chaningu, możliwośc złożenia słuchawek itd.). Tak więc jak na razie słuchawkami jestem zauroczony i zdecydowanie nie zgadzam się z tym wszędobylskim hejtem otaczającym Beatsy. No ale podkreślan, że jest to tylko moje zdanie i nie chcę rozpętać kolejnej wojny

Genialna jakość wykonania? Co przez to rozumiesz?
Lewy slajder zepsuł się po miesiącu używania, skóra ze słuchawek zaczyna wychodzić spod mocowań, elementy w środku się wysypują, nie które części przyczepiali nawet taśmami klejącymi, skóra do poduszek jest przyklejona jakimś badziewnym sylikonem i zaczyna się po jakimś czasie odklejać, jack w kablu wygiął się przy lekkim pociągnięciu, nie mówiąc nawet o "pozłacaniu", które zeszło nie wiadomo kiedy.
Już nawet nie wspominam o Studio, które celowo mają 2 krytyczne punkty na pałąku, aby się łatwo łamały.
Pro mają zadowalającą jakość dźwięku, szczególnie na dobrym sprzęcie. Jest przyjemny dla ucha. Nie znam osoby której by się nie spodobał już za pierwszym razem.
Ogólnie Beatsy są zrobione tak, żeby z zewnątrz wyglądały dobrze: ładne pudełko, ładny design, ciekawe ficzery, dr. dre takich używa [śmiech]. W gruncie rzeczy to tylko badziewny sprzęt Made in China, zrobiony za jak najtańsze pieniądze, tylko że sygnowany dobrą marką. Drugi raz bym ich nie kupił, bo jak dla mnie taka jakość wykonania nie jest warta ceny, którą za nie wołają.
Napisano 09 września 2012 - 16:59

Napisano 09 września 2012 - 19:03
Napisano 11 września 2012 - 22:05
Napisano 12 września 2012 - 12:43

Napisano 12 września 2012 - 13:23
Napisano 12 września 2012 - 13:47
Napisano 12 września 2012 - 16:34
Ale to prawda, że na rynku nie ma lepszych słuchawek w przystepnej cenie, które zagrałyby bas tak dokładnie i głęboko jak "Sonki" podane przez Kolegę.
Co do Monster...żenujący temat, jak ktoś lubi lans - najlepsze słuchawki na rynku.
Jak ktoś uwielbia muzykę, bardzo dobre brzmienie, wybaczcie ale tego w tych słuchawkach się nie znajdzie.
Co ma lans do tego?
Mam Studio, słucham tylko w domu np. jak sprzątam, lans jak nie wiem co :-)
Napisano 12 września 2012 - 22:06
Co ma lans do tego?
Mam Studio, słucham tylko w domu np. jak sprzątam, lans jak nie wiem co :-)
Dokładnie, u mnie taka sama sytuacja: Przecież nie obnoszę się z wielkimi aluminiowymi Pro po mieście: leżą sobie na biurku w domowym zaciszu i używane są tylko podczas korzystania z komputera. Świeżego powietrza zaznały raz: podczas powrotu ze sklepu do domu (chociaż były wtedy w pudełku, więc nie wiem, czy to sie liczy). No więc powtórzę pytanie Artura: co ma do tego lans?
Napisano 13 września 2012 - 23:18
Napisano 14 września 2012 - 14:53

Napisano 14 września 2012 - 15:05
Cześć, mam do was pytanie.
Mam beatsy studio i zastanawiam się czy nie wymienić ich na beatsy pro. Albo moje oddam do sklepu(ale pewnie nie przyjmą) albo je sprzedam na allegro.
Opłaca się zamienić te słuchawy czy różnicy wielkiej nie odczuje ?
A co do lansu. Ja swoje beatsy nosze na co dzień do szkoły, jak gdzies wychodze i nie po to zeby sie lansowac tylko dlatego ze nie moge żyć bez muzykiMialem kiedyś kilka par słuchawek do usznych które dawały rade jednak we wszystkich popsul sie mini jack. Dziwne jest to że te wszystkie słuchawki byly takie same i w taki sam sposób sie zepsuly.
Jak dla mnie troche bez sensu studio to bardzo dobre słuchawki a teraz sprzedasz swoje ze stratą a nowe pro kosztują około 1400zł wiec trzeba by było troche dołożyć.
Ja bym został przy tych studio.
Napisano 14 września 2012 - 15:50
Napisano 14 września 2012 - 18:55
Gdybym juz zamieniał studio na pro to kupowałbym za 1200zł na amazonie czyli musiałbym dołożyć jakies 400zł wiec jeszcze ujdzie.
Dzisiaj wieczorem ide do ispota zobaczyć jaką grają pro tylko boje sie ze mój telefon nie sprosta pro a na podstawowym ipodzie do którego są podłączone słuchawki mają nie taką muzyke której głównie slucham.
Pro grają inaczej niż Studio: Dźwięk z nich jest "czysty": nie mają wbudowanego wzmacniacza, ani aktywnej redukcji szumów. Tak więc, pierwsze co możesz odczuć, to brak basów. Dlaczego? Ponieważ Pro nie przerabiają i nie usztuczniają dźwięku, tak jak Studio. Basów w Pro jest oczywiście od cholery i jeszcze trochę, ale są one naturalne, a nie sztucznie wzmacniane jak w Studio. Poza tym, pod względem dźwięku Pro przewyższają Studio praktycznie pod każdym względem: dźwięk jest czyściejszy, wyraźniejszy i ogólnie wyższej jakości niż w Studio. Druga sprawa, to jakość wykonania: Studio= Plastik, Pro= aluminium. Oznacza to, że Pro będą kilka razy wytrzymalsze, niż Studio. To, z czego będziesz musiał zrezygnować, to wygoda: słuchawki są względnie wygodne, ale brak aktywnego wyciszania muszą rekompensować pasywnym. Oznacza to ,że nauszniki mocno przylegają do ucha i po jakimś czasie uciskają. Nie wiem, czy to urok słuchawek, czy mojej małżowiny, ale w moim przypadku wystarczy je zdjąć na jakieś 30 sekund i znów jest tak, jakbym dopiero co je założył. No ale wolę ostrzec

A jeśli chodzi o źródło: sprawdzałem jakiś czas temu na moim iP4 i słuchawki grają bardzo dobrze: nie miał problemu z ich napędzeniem.
Tak więc, gdybym jeszcze raz stanął przed wyborem, już bez wachania wziąłbym Pro. Ale zależy też gdzie ich będziesz używał (Pro są bardzo duże i rzucają się w oczy: nie wyszedłbym z czymś takim na miasto). No i dochodzi jeszcze fakt, że nie kupujesz "od zera" ale wymieniasz jedne na drugie: w takim wypadku zastanowiłbym się nad opłacalnością takiej wymiany. Musisz po prostu podejść do tego iSpota i sprawdzić, czy potrzebujesz takiej wymiany. Bo może się okazać, że dźwięk z Pro wcale ci się nie podoba i cała ta wymiana straci sens.
Mam nadzieję ze pomogłem. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania: wal śmiało

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych