Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Please log in to reply
374 replies to this topic

#226 Pyra24

Pyra24
  • 35 posts
  • SkądOstrów WLKP

Posted 13 October 2012 - 13:51

Kupiłęm tamte, ugadałem na 250 zł. :) Paczka ze sprawdzeniem zawartosci oraz mozliwosc zwrotu . :)

#227 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Posted 13 October 2012 - 15:49

Tamte, to znaczy te Beatsy Solo z licytacji (gościa od pudełka na strychu)?

#228 Pyra24

Pyra24
  • 35 posts
  • SkądOstrów WLKP

Posted 13 October 2012 - 16:40

Tak jest. :))) zdjęć dużo mi wysłał i według mnie niczym sie nie różnią od oryginalnych.

#229 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts

Posted 13 October 2012 - 16:43

No to spoko, życzę miłego użytkowania i jak juz przyjdą to koniecznie daj znać jak się sprawują :)

#230 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2012 - 16:49

@rybak-17 Mój znajomy ma te Marshalle, ale strasznie się rozpadają, już przeszedł przez dwie pary. I wouldn't.

#231 Pyra24

Pyra24
  • 35 posts
  • SkądOstrów WLKP

Posted 13 October 2012 - 16:59

Ok pochwale się. :) A po nr. seryjnym da sie sprawdzic w bazie czy tylko zarejestrowac ?? i na jakeij to stronie ??

#232 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Posted 13 October 2012 - 17:10

Dziś z konieczności zakupu słuchawek do iPod postanowiłem usiąść na spokojnie i posłuchać Wasze ulubione Monstery i konkurencję w kwestii słuchawek o niesamowitej sile niskich tonów. Mowa o:
Dołączona grafika
Słuchawki niszczą Monstery pod każdym mozliwym względem. Niskie tony schodzą w MDR-XB600 aż do 4Hz, przy czym graja niesamowicie czysto na samej górze.
Monstery przepraszam za wyrażenie, ale "popierdziały" tłukąc niskimi jak się tylko da, gubiąc przy tym całą górę.
Jak dla mnie przy DUBSTEP nie ma lepszego wyboru, nie wspomnę o cenie...300,-
No może jednego nie ma, nie ma lansu...ale słuchając muzyki, nie chodzi o lans, a o radochę z wydobywającego się dzwięku.
Monstery jak dla mnie...są przereklamowanym tanim sprzętem, o jakości brzmienia słuchawek za kilkadziesiąt zł.
Na co dzień odsłuchuję muzy na Audio-Technica ATH-W1000X podłączonych do Musical Fidelity, więc jakies porównanie mam.

#233 MeGusta

MeGusta
  • 253 posts

Posted 13 October 2012 - 17:33

Ale trzeba przyznać ze pod względem wyglądu Beatsy wygrywają, te są po prostu ochydne ;)

#234 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts

Posted 13 October 2012 - 17:39

Miałes je w ręce? Więc proponuję wejść do sklepu i poprosić o wyciagnięcie z czarnego pudła... Są rewelacyjne, oczywiście to kwestia gustu. Ale ja na słuchawki nie patrzę, ja słucham muzyki i zadowolenie moje to to, co słyszę. A słyszę więcej, czyściej i szerszą sceną / o dynamice nie wspomnę /. Odsłuch dokonałem na płycie NERO "Welcome to reality"

#235 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts

Posted 13 October 2012 - 18:02

@Pyra24: z tego co wiem, Monster wycofał tą opcję. @ar3kb: kolejny Schlezwig- Holstein się kurna znalazł... Temat Beats vs Sony MDR byl klepany dziesiątki razy zarówno tutaj jak i na wielu innych forach. Naprawde tak ci zależy na wszczęciu następnej wojny?

#236 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts

Posted 13 October 2012 - 18:23

Temat Sony zamykam. Opinie o Montser podtrzymuję. Nic nieznaczące lansiarskie "byle co".

#237 MeGusta

MeGusta
  • 253 posts

Posted 13 October 2012 - 18:52

Ja jednak bym nie chciał chodzić po mieście z jakąś wielką pomyłką projektanta :)

#238 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 13 October 2012 - 18:58

Kwestia gustu, mnie się bardziej podobają Sony, niż Beatsy, chociaż ten złoto-brązowy nieco zbyt "elegancki". Osiemsetki są bardziej stonowane ;) Koniec o SONY.

#239 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts

Posted 13 October 2012 - 19:10

Wow, renqien odezwał się w temacie śmiertelników! :D Przepraszam, ale pierwszy raz widzę, jak piszesz nie na tematy porządkowe i jakoś tak mnie to rozbawiło ;) Ale żeby nie było, że tylko spamuję: co myślicie o Beatsach Tour? Charakterystyką brzmienia przypominają inne Beatsy? A może miał ktoś kiedyś porównanie z Apple In-Ear? Z góry dzięki za pomoc.

#240 weronix

weronix
  • 184 posts

Posted 14 October 2012 - 12:39

ale te sluchawki Sony są wielkie :/ ja używam Sennheiserów Hd-25 1-II, które niszczą zarówno wspomniane Sony i Monstery :D zresztą kto sie pasjonuję słuchawkami wie, że te Sennki to kultowy model. poza tym, mam też Beatsy SOLO i sprawia mi przyjemność słuchanie pewnego rodzaju muzyki na nich (rap, r&b, muzyka elektroniczna). Gorzej jest w przypadku czegoś bardziej subtelnego - wtedy zakładam moje HD 25 :D Oprócz wyglądu niewątpliwą zaleta beatsów jest pilot do iPhone'a - na rower są w sam raz :) a jakość wykonania to poezja!

#241 Pyra24

Pyra24
  • 35 posts
  • SkądOstrów WLKP

Posted 14 October 2012 - 21:33

poza tym, mam też Beatsy SOLO i sprawia mi przyjemność słuchanie pewnego rodzaju muzyki na nich (rap, r&b, muzyka elektroniczna).....

Oprócz wyglądu niewątpliwą zaleta beatsów jest pilot do iPhone'a - na rower są w sam raz :) a jakość wykonania to poezja!

Ja się miedyz innymi tym kierowałem, ponieważ słucham polski rap, dubstep i house, oraz posiadam iPhone i iPoda więc chciałem by było wszystko kompatybilne. :)
Jakąś rade by sprawdzić oryginalnosc możesz dać ?? bo we wtorek dostane swoje słuchawki. Kupione uzywane na allegro.

#242 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts

Posted 15 October 2012 - 23:53

Ja się miedyz innymi tym kierowałem, ponieważ słucham polski rap, dubstep i house, oraz posiadam iPhone i iPoda więc chciałem by było wszystko kompatybilne. :)
Jakąś rade by sprawdzić oryginalnosc możesz dać ?? bo we wtorek dostane swoje słuchawki. Kupione uzywane na allegro.

Ja ci powiem tak: jeśli facet zgodził sie na takie warunki (sprawdzenie zawartości paczki i ewentualne odesłanie), to raczej napewno oryginały. No bo raczej łatwo rozpoznać podróby, więc jeżeli on chciałby ci je na chama opchnąć, to by się na coś takiego nie zgodził. Tak więc ja jestem już prawie pewien ze to oryginałki.

#243 Pyra24

Pyra24
  • 35 posts
  • SkądOstrów WLKP

Posted 16 October 2012 - 16:45

Witam. Słuchawki doszły. Ale ...... Wczoraj jak rozmawiałem ze znajomym powiedział mi że od ma Studio i w ispocie też oglądałem Studio. Więć wczoraj sie przestraszyłem już co kupiłem. Ale nie potrzebnie. Przesyłka była w 100% zgodna z opisem. Ale na pierwszy rzut oka takie małe wyglądały jak zabawka, lecz podłączając je do iPhone wystraszyłem się. Tak mi Jeb** Basem że aż Miło. :D Słuchając ponad godzinę w nich nie żałuje wydanych pieniążków na nich. Dźwięk o wiele lepszy niż w tych co do tej pory miałem. Do tej pory miałem same dokanałowe okolice cenowe 80-150zl. Słucham muzyki klubowej, sety z duzych eventów, i te nuty co tam lecą oraz Polski hiphop. I te słuchawki chyba są stworzone do takiej muzyki. :) A o wyglądzie nie wspomnę. Więc jak ktos to czyta co sie wacha nad kupnem, moge polecić je w 100% Nie zastanawiaj sie tlyko kupuj. :) Dzięki za pomoc i porady przed kupnem. Pozdrawiam

#244 yamimati

yamimati
  • 4 posts

Posted 16 October 2012 - 19:21

Witam . Kupiłem słuchawki z tej aukcji [url=http://allegro.pl/monster-beats-dr-dre-solo-hd-wysylka-z-pl-black-i2700969759.html]MONSTER BEATS DR DRE SOLO HD WYSYLKA Z PL BLACK (2700969759) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] . Są to podróbki idealnie wykonane , w dźwięku nie widzę różnicy , sprawdzałem z oryginałami . Dla mnie jedyną różnicą jest brak kodu seryjnego .

#245 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 October 2012 - 19:39

Witam . Kupiłem słuchawki z tej aukcji MONSTER BEATS DR DRE SOLO HD WYSYLKA Z PL BLACK (2700969759) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Są to podróbki idealnie wykonane , w dźwięku nie widzę różnicy , sprawdzałem z oryginałami . Dla mnie jedyną różnicą jest brak kodu seryjnego .

Wydaje mi się, że to słuchawki z 'kodem seryjnym' są podróbkami, bo ani w iSpocie, ani w moich słuchawkach kupionych za granicą nie ma żadnego nr seryjnego.

#246 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 October 2012 - 20:27

Wydaje mi się, że to słuchawki z 'kodem seryjnym' są podróbkami, bo ani w iSpocie, ani w moich słuchawkach kupionych za granicą nie ma żadnego nr seryjnego.

Potwierdzam, że oryginalne nie mają kodu seryjnego na widoku.

#247 Pyra24

Pyra24
  • 35 posts
  • SkądOstrów WLKP

Posted 16 October 2012 - 21:26

Nowe nie mają kupione jakis czas temu miały. I na stronei przechodzą jako wydane przez nich.

#248 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 16 October 2012 - 22:09

Tak przy okazji wyszły dziś NOWE SŁUCHAWKI i NOWE GŁOŚNIKI

#249 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts

Posted 16 October 2012 - 22:56

No to teraz mam cholipka dylemat: studio vs executive. No bo potrzebuje słuchawek do samochodu z aktywną redukcją szumów. Byłem nastawiony na Studio, a tu Monster mi takie świństwo zrobił i wypuścił nowy model :) Teraz musze czekać na jakieś recenzje Executive. A co do kodu seryjnego, to moje Pro kupione pod koniec sierpnia mają kod kreskowy (za prawym nausznikiem). Więc myśle ze nie jest to do końca reguła.

#250 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 October 2012 - 08:10

Cześć,

MONSTER BEATS STUDIO NOWE DURACELL GW POZNAN!24H! (2719023478) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - czy te słuchawki mogą być oryginalne :)? Cena turboniska niby ale ma pozytywy nawet od ludzi, ktorzy maja po kilkaset komentarzy. No i wyrazne zdjecie srodka sluchawek, ktore zasialy we mnie ziarno nadziei, ze moga to byc oryginalne sluchawki.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users