Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1452 odpowiedzi w tym temacie

#151 kusiek

kusiek
  • 832 post贸w

Napisano 30 marca 2012 - 18:32

Mam ju偶 ipada od ponad 3 godzin i nie zauwa偶y艂em problem贸w z ekranem.

Kolejny zadowolony klient ;)

#152 mar99

mar99
  • 829 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 30 marca 2012 - 18:57

Procedura zwrotu u mnie wygl膮da艂a tak:
1) telefon do Appla
2) wys艂anie zdj臋cia iPada
3) nadanie numeru zwrotu
4) potwierdzenie zam贸wienia nowego iPada

Panowie ja wiem, 偶e barwy mog膮 by膰 cieplejsze. Ale na ca艂ym ekranie. Ja mia艂em w lewym g贸rnym roku 偶贸艂te ko艂o. Nie mam zamiary wypala膰, wygrzewa膰 itd. To powinni zrobi膰 w fabryce.

Czyli przyje偶d偶a kurier z now膮 sztuk膮 i zabiera star膮? Czy najpierw jeden odbiera star膮, a p贸藕niej po X czasu przyje偶d偶a kolejny z now膮?

#153 tdulinicz

tdulinicz
  • 28 post贸w

Napisano 30 marca 2012 - 19:16

Mo偶e jestem 艣lepy, mo偶e mia艂em szcz臋艣cie, a mo偶e ta afera z 偶贸艂ci膮 to jaka艣 d臋ta sprawa... M贸j odpakowany przed 15 minutami, ekran jednolity, brak widocznych bad pixeli, nie widz臋 r贸偶nic w bieli mi臋dzy jedynk膮 a tr贸jk膮... Ale ogl膮dam dalej, mo偶e co艣 si臋 pojawi...

#154 Solos

Solos
  • 227 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 30 marca 2012 - 19:27

Ja z艂o偶y艂em zam贸wienie dzi艣 ok. 13.00 (28 marzec). Dostawa przewidziana: 10-16 kwiecie艅.

Dzi艣 iPad dla mnie zosta艂 wys艂any przez Apple. Data dor臋czenia wg strony TNT to 2 kwiecie艅, czyli poniedzia艂ek :)

#155 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 30 marca 2012 - 20:27

Czyli przyje偶d偶a kurier z now膮 sztuk膮 i zabiera star膮? Czy najpierw jeden odbiera star膮, a p贸藕niej po X czasu przyje偶d偶a kolejny z now膮?

Zlecenie na nowego zosta艂o ju偶 przyj臋te bo dosta艂em maila. Najpierw kurier ma odebra膰 starego potem dostane nowego. Podobno ze wszystkim maj膮 si臋 wyrobi膰 do 艣wi膮t. Nie zwlekaj i oddawaj.

#156 eroberto1

eroberto1
  • 285 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 30 marca 2012 - 20:45

Eh tragedia... nie do艣膰, 偶e niekt贸rzy musz膮 si臋 naczeka膰 d艂u偶ej ni偶 inni, to jeszcze te ekrany... kto艣 w Apple powinien bekn膮膰 za to, bo to ju偶 jest przesada i nie s艂ysza艂em o czym艣 takim, 偶eby by艂o na tak膮 skal臋 w urz膮dzeniach innego topowego producenta. Takiej sytuacji spodziewa艂bym si臋 po chinszczy藕nie, a nie po produktach Apple...

Przecie偶 to chi艅szczyzna designed in California ;)

#157 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 30 marca 2012 - 20:48

Zasadniczo wszystko marno艣膰 ;)

#158 mar99

mar99
  • 829 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 30 marca 2012 - 20:48

Dobra, zobacz臋 co wyjdzie z tego "wypalania". Jak zacz膮艂em to sko艅cz臋. W razie czego po po艂udniu b臋d臋 dzwoni膰.

#159 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 30 marca 2012 - 20:52

Chyba w week nie robi膮 :)

#160 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 30 marca 2012 - 20:53

No chi艅szczyzna, ale wiesz, jednak zawsze jest chi艅szczyzna i chi艅szczyzna. Czytaj, ta najta艅sza bez jakiejkolwiek kontroli jako艣ci, kt贸ra l膮duje w biedronce i ta, kt贸ra pochodzi z fabryk du偶ych i znanych producent贸w, kt贸rzy do jakosci jednak si臋 przyk艂adaj膮... Niestety u Apple ostatnio kontrola jako艣ci co艣 chyba mocno podupad艂a. Pozostaje tylko mie膰 nadziej臋, 偶e co艣 z tym zrobi膮, bo jak tak dalej p贸jdzie, to mog膮 si臋 zacz膮膰 problemy, czego im nie 偶ycz臋, bo mimo wszystko lubi臋 ich produkty.

#161 mar99

mar99
  • 829 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 30 marca 2012 - 20:59

No to telefon wykonam w poniedzia艂ek rano.

#162 eroberto1

eroberto1
  • 285 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 30 marca 2012 - 20:59

No chi艅szczyzna, ale wiesz, jednak zawsze jest chi艅szczyzna i chi艅szczyzna. Czytaj, ta najta艅sza bez jakiejkolwiek kontroli jako艣ci, kt贸ra l膮duje w biedronce i ta, kt贸ra pochodzi z fabryk du偶ych i znanych producent贸w, kt贸rzy do jakosci jednak si臋 przyk艂adaj膮... Niestety u Apple ostatnio kontrola jako艣ci co艣 chyba mocno podupad艂a. Pozostaje tylko mie膰 nadziej臋, 偶e co艣 z tym zrobi膮, bo jak tak dalej p贸jdzie, to mog膮 si臋 zacz膮膰 problemy, czego im nie 偶ycz臋, bo mimo wszystko lubi臋 ich produkty.

Zgadzam si臋 偶e jest chi艅szczyzna bardziej chi艅ska i mniej chi艅ska ale je艣li chodzi o jako艣膰 apple to dodatkowo dochodzi skala produkcji przy kt贸rej nie spos贸b unikn膮膰 wadliwych sztuk a druga sprawa 偶e u偶ytkownicy sprz臋tu apple maj膮 zazwyczaj wysokie poczucie estetyki i ich zabawka musi by膰 idealna - nie krytykuje tu oczywi艣cie niezadowolenia u偶ytkownik贸w bo pewnie te偶 bym si臋 pieni艂 na waszym miejscu, no chyba 偶e ekran mia艂 by tylko cieplejsze barwy jak w 4S no to burzy bym nie robi艂 :)

#163 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 30 marca 2012 - 21:06

No ja na swojego ci膮gle czekam, bo "z przyczyn technicznych" wysy艂ka mojej sztuki zosta艂a cofni臋ta i nie doczeka艂em si臋 tak jak inni wysy艂ki ;) W przysz艂ym tygodniu si臋 oka偶e, czy zostawiam czy odsy艂am. Tak jak m贸wisz, jaka艣 lekko cieplejsza barwa raczej nie b臋dzie powodem do robienia burzy, ale nier贸wnomierne jej roz艂o偶enie, pod艣wietlenie, nie m贸wi膮c ju偶 o bad pixelach - jak najbardziej.

#164 protek

protek
  • 7 post贸w

Napisano 30 marca 2012 - 21:33

Witam, to m贸j pierwszy post na forum chocia偶 ju偶 troszk臋 je studiowa艂em. Do rzeczy chc臋 zakupi膰 nowego iPada 16gb + 4g, ale mam problem poniewa偶 w 偶adnym sklepie (mediamarkt, ispot, Euro) go nie ma. Wsz臋dzie tylko wersje 32gb, 64gb. Dzisiaj pomimo niekompetencji iSpot贸w, odwiedzi艂em jedn膮 z pozna艅skich plac贸wek i dosta艂em informacj臋, 偶e w ca艂ej Polsce ich nie ma oraz 偶e b臋d膮 dost臋pne od 4 kwietnia. Napomkn膮艂em oczywi艣cie o wadliwych egzemplarzach, po czym zosta艂em zjechany wzrokiem i us艂ysza艂em, 偶e wadliwych modeli nie ma. Tak na zdrowy rozum, czy 16gb to nie za ma艂o? Aplikacje (zalezy mi na scetch booku pro, czym艣 do obr贸bki zdj臋膰, kilku grach, muzyce, zdj臋ciach) Kolejne pytanie: Macie jakie艣 do艣wiadczenie co do koloru biel/czer艅? Co lepiej wybra膰? Patrze膰 tylko i wy艂膮cznie przez pryzmat w艂asnych upodoba艅 estetycznych? Czy po w艂aczeniu 3g, internet jest ca艂y czas dost臋pny? zale偶y mi na bie偶膮cym odbiorze maili? Dzi臋kuj臋 za odpowiedz, prosz臋 o wyrozumia艂o艣膰 za litanie ; ) Pozdrawiam.

#165 iWP

iWP
  • 336 post贸w
  • Sk膮dGliwice

Napisano 30 marca 2012 - 21:46

Na bia艂ym nie wida膰 tak bardzo odcisk贸w palc贸w :)

#166 iukasz

iukasz
  • 112 post贸w
  • Sk膮dT-d

Napisano 31 marca 2012 - 20:16

No ja ju偶 swojego mam! Od wczoraj testuj臋 i ciesz臋 si臋 jak dzieciak now膮 zabawk膮. Na szcz臋艣cie, m贸j 32GB 4G bez 偶adnych przebarwie艅, dead pixeli i innych bzdet贸w.

#167 wolfik

wolfik
  • 56 post贸w

Napisano 31 marca 2012 - 23:39

Mam pytanie do os贸b, kt贸re s膮 obeznane w temacie zwrot贸w. Kupuje Ipada na granic膮 za miesi膮c lub dwa. Niestety nie osobiscie. Przywozi mi go krewny i raczej jest to laik w kwestii sprz臋tu wszelakiej ma艣ci, wi臋c s膮dz臋, 偶e nie bedzie sie bawil w sprawdzanie z贸艂ci i bad pixeli. Czy jezeli dostane Ipada z USA bede m贸g艂 go odes艂ac do Apple store w Polsce i zarz膮da膰 wymiany na inny model ?

#168 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 02 kwietnia 2012 - 07:54

Kurier ju偶 dzwoni艂 i zabiera o 12. Nowy ju偶 przygotowany do wysy艂ki. Podaj膮, 偶e do 4 kwietnia ma by膰 u mnie. Ciekawy jestem czy teraz sprawnego przy艣l膮.

#169 mar99

mar99
  • 829 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 02 kwietnia 2012 - 08:29

Zwrot za艂atwiony. Pan z obs艂ugi bardzo pomocny, mi艂y, bez problemu za艂atwi艂 zwrot. Kurier b臋dzie u mnie w ci膮gu 48h i jest mo偶liwo艣膰, 偶e nowego dostan臋 jeszcze przed 艣wi臋tami.

#170 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 02 kwietnia 2012 - 09:38

Mam nadzieje, 偶e teraz dostaniemy I jako艣ci. Jako, 偶e oni wiedz膮 ju偶 o naszej 艣wiadomo艣ci.

#171 mattkally

mattkally
  • 564 post贸w
  • Sk膮dZambr贸w

Napisano 02 kwietnia 2012 - 10:02

Mam pytanie do os贸b, kt贸re s膮 obeznane w temacie zwrot贸w.
Kupuje Ipada na granic膮 za miesi膮c lub dwa. Niestety nie osobiscie. Przywozi mi go krewny i raczej jest to laik w kwestii sprz臋tu wszelakiej ma艣ci, wi臋c s膮dz臋, 偶e nie bedzie sie bawil w sprawdzanie z贸艂ci i bad pixeli. Czy jezeli dostane Ipada z USA bede m贸g艂 go odes艂ac do Apple store w Polsce i zarz膮da膰 wymiany na inny model ?

R贸wnie偶 si臋 przy艂膮czam do pytania.

#172 mar99

mar99
  • 829 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 02 kwietnia 2012 - 11:53

Mam nadzieje, 偶e teraz dostaniemy I jako艣ci. Jako, 偶e oni wiedz膮 ju偶 o naszej 艣wiadomo艣ci.

Mam tak膮 nadziej臋, chocia偶 w膮tpi臋 偶eby wiedzieli kt贸re sztuki s膮 "gorsze" i "lepsze",

#173 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 02 kwietnia 2012 - 12:35

Mam tak膮 nadziej臋, chocia偶 w膮tpi臋 偶eby wiedzieli kt贸re sztuki s膮 "gorsze" i "lepsze",

W ka偶dej produkcji w fabryce s膮 lepsze i gorsze partie. I producent doskonale to wie.

#174 mar99

mar99
  • 829 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 02 kwietnia 2012 - 12:42

Kurier w艂a艣nie odebra艂 ode mnie iPada. Teraz pozostaje czeka膰 na now膮 sztuk臋 :)

#175 kusiek

kusiek
  • 832 post贸w

Napisano 02 kwietnia 2012 - 13:06

My艣leli 偶e w Polsce nikt si臋 nie dopatrzy zasikanych ekran贸w... a tu zonk, ciekawe czy po takiej ilo艣ci zwrot贸w Apple jako艣 to wyt艂umaczy, skomentuje swoje stanowisko w tej sprawie.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych