Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Please log in to reply
1452 replies to this topic

#101 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 29 March 2012 - 20:24

Proponuję zadzwonić na info linię.

#102 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2012 - 20:28

Hehe no ja od wczoraj mam przygotowanie do wysyłki i jakoś nie mogą się zebrać żeby go w końcu wysłać do tej pory mimo że kolegom właśnie już nadali paczki, a niektórzy z nich zamówili później ode mnie... Pisałem do człowieka z Apple After Sales Service to stwierdził, że wszystko jest ok i w przeciągu 24h od zmiany statusu na przygotowanie do wysyłki paczka powinna być do mnie nadana... No cóż. Chyba jutro znów będę musiał się z nim skontaktować.

#103 zuzanna77

zuzanna77
  • 8 posts

Posted 29 March 2012 - 20:49

Dzięki za pomoc

#104 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2012 - 20:51

O heh, a teraz znów mi się zmienił status, ale z powrotem na "przetwarzanie pozycji"... od początku wiedziałem, że coś tam się dzieje nie tak, skoro Wam wysłali, a mi przez tyle czasu nie mogli. Ktoś miał kiedyś taką sytuację?

#105 dugipl

dugipl
  • 7 posts

Posted 29 March 2012 - 20:55

Czy to normalne, że kupując na polskiej stronie apple faktura jest wystawiona przez apple w Irlandii, a przelew ma iść na konto w polsce należące do firmy " Wiśniowy Business"?

Przelew idzie na konto firmy realizującej płatności dla Apple - WorldPay, które jest w Polskim oddziale banku RBS, który ma siedzibę w Wiśniowy Business Park.

#106 zuzanna77

zuzanna77
  • 8 posts

Posted 29 March 2012 - 21:04

Przelew idzie na konto firmy realizującej płatności dla Apple - WorldPay, które jest w Polskim oddziale banku RBS, który ma siedzibę w Wiśniowy Business Park.

Bardzo dziękuję za pomoc, jestem dozgonnie wdzięczna ;)

#107 iNeisa

iNeisa
  • 6 posts

Posted 29 March 2012 - 21:10

Ludzie, a nie lepiej zakupić najtańszą wersje gdzieś na miejscu tak jak ja? 2019zł + 3 letnie ubezpieczenie od kradzieży itp. Oraz możliwość zwrotu jak by coś było nie tak... Poza tym w sklepie jak to w sklepie, na gorąco można zobaczyć czy "na starcie" z ekranem nie ma problemów itp. A za zaoszczędzone 80zł mam folię na ekran, plecki, oraz kilka dobrych piw w barze, aby poprawnie świętować zakup nowego japcoka. :) PS. no i mam białą wersję której w "moich" iSpotach, MM, Saturnach nie było...

#108 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2012 - 21:24

No właśnie niby chciałem mieć możliwość skorzystania z tego 14-dniowego okresu na wymianę sprzętu, bo sporo tych wadliwych sztuk wypuścili, więc chciałem mieć ten komfort. Ale teraz coraz bardziej zaczynam żałować, że zamówiłem na AOS, zamiast kupić w sklepie :/ To moja pierwsza przygoda z AOS i już jestem zniechęcony do dalszych zakupów tam.

#109 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 29 March 2012 - 21:41

Dzisiaj byłem obejrzeć nowe iPady w iSpocie w Bonarce. Były dwa - biały i czarny. W oby dwóch ekrany były super jakości. Zero zasikanych obszarów. Nie było też "yellow tint". Pytałem czy były jakieś reklamacje i Pani powiedziała, że od daty premiery, tj. 23 marca nie było żadnej reklamacji odnośnie zażółconych ekranów. Mam nadzieję, że jutro dostanę tak samo poprawny egzemplarz.

#110 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 29 March 2012 - 21:42

Co Ciebie zniechęciło? Widać, nie miałeś przejść z polskimi stacjonarnymi sklepami.

#111 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2012 - 21:46

Co Ciebie zniechęciło? Widać, nie miałeś przejść z polskimi stacjonarnymi sklepami.

Masz racje, nie miałem aż takich przejść z polskimi stacjonarnymi sklepami, jakie mam teraz z AOS.

Macbooka kupowałem w iSpocie i nie było z tym żadnych problemów.
Zniechęciło mnie to, że nie po to zrywałem się z łóżka o nieludzkiej porze, żeby jak najszybciej zamówić produkt w dniu premiery, aby potem został do mnie wysłany jako ostatniemu.
Druga sprawa, że nie rozumiem, dlaczego status zamówienia zamiast iść do przodu to się cofa ;) (było przygotowanie do wysyłki, a teraz znów jest przetwarzanie zamówienia...).

#112 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 29 March 2012 - 21:54

Zadzwoń do nich i wyjaśnij sprawę. Swoją drogą skoro zrywałeś się z łózka w tym celu powinieneś dostać za darmo;)

#113 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2012 - 22:01

Hehe, no póki co wyraziłem swoje niezadowolenie w mailu do konsultanta, który po pierwszej rozmowie na infolinii wysłał mi maila, że we wszelkich sprawach związanych z zamówieniem mam się kierować do niego. Zobaczymy co odpowie. Miło by było, gdyby potrafili wyjść z tej sytuacji z twarzą, bo jak na razie to słabo to wygląda niestety. Wiesz mi nawet już nie chodzi o to czekanie, bo świadomie pisałem się na dłuższy czas realizacji stawiając bardziej na jakość usługi. Niestety jak na razie na tej jakości się tylko zawodzę.

#114 iukasz

iukasz
  • 112 posts
  • SkądT-d

Posted 29 March 2012 - 22:34

[...]
Zniechęciło mnie to, że nie po to zrywałem się z łóżka o nieludzkiej porze, żeby jak najszybciej zamówić produkt w dniu premiery, aby potem został do mnie wysłany jako ostatniemu.
[...]

Nie przesadzasz z lekka? Trochę cierpliwości. Nie tylko Twoje zamówienie jest obsługiwane i widocznie nie jesteś jedyny, który złożył zamówienie o 'nieludzkiej porze'....
A ten cofający się status to może wynik twoich 'interwencji' ;)
Wyluzuj...

#115 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2012 - 23:16

iukasz: no tak, ale skoro widzisz, że ludziom, którzy wcześniej pisali, że zamówili później od Ciebie, zostały już nadane paczki, a Ty nadal czekasz to chyba oczywiste, że zaczynasz myśleć, że coś tu jest nie tak prawda? Jestem wyluzowany jak najbardziej, po prostu wychodzę z założenia, że tak jak w zwykłym sklepie, klienci obsługiwani są według jakiejś kolejki, tak i tutaj powinno być podobnie. A tu wygląda na to, że kolejność jest zupełnie przypadkowa i trochę mnie to dziwi. Ale tak jak już mówiłem, jestem wyluzowany, nie mam zamiaru popełniać harakiri ani nic z tych rzeczy, mam nadzieję, że jutro otrzymam jakąś odpowiedź z wyjaśnieniami.

#116 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 30 March 2012 - 07:58

A moja sztuka dojechała do Gdańska i już do mnie jedzie.

#117 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 30 March 2012 - 08:06

Mój po 8 był już w Katowicach (jechał z Pragi). Ok. 13-14 powinien dotrzeć :)

#118 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 30 March 2012 - 08:19

Domyslam sie czemu moje zamowienie stoi w miejscu - zamowilem dodatkowo usluge grawerowania napisu na obudowie, wiec pewnie to potrwa.

#119 dugipl

dugipl
  • 7 posts

Posted 30 March 2012 - 09:16

O drugiej w nocy paczka była w Belgii, o 9 wyjechała z Katowic.

#120 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 30 March 2012 - 09:44

A ja dostałem odpowiedź, że nie wiadomo na razie, dlaczego wysyłka do mnie została cofnięta... ale termin pomiędzy 4 a 12 kwietnia powinien być dotrzymany... na prawdę świetnie, może nawet bym się ucieszył gdyby nie to, że wszyscy dookoła odbierają już swoje przesyłki, a ja zostałem za przeproszeniem wydymany. Następnym razem głęboko się zastanowię nad tym czy kupować coś w Apple Online Store, a planowałem kupić macbooka po tym jak wyjdzie nowa seria. Chyba po prostu wybiorę się do ISpot'u.

#121 czapav

czapav
  • 6 posts
  • SkądBiałystok

Posted 30 March 2012 - 10:15

Witam, u mnie podobna sytuacja, wczoraj (29 marca) był status że "Przygotowanie do wysyłki", a dziś się odmieniło i ponownie wróciło na status "Przetwarzanie pozycji", spokojnie... nie jesteś sam :)

#122 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 30 March 2012 - 10:20

Hehe no popatrz, już myślałem, że tylko ja jestem taki wyjątkowy ;) Najwyraźniej sklep nie może się zdecydować czy wysłać czy jednak nie ;) Daj znać jak się coś u Ciebie zmieni. Jakiego IPada zamawiałeś? Btw. kontaktowałeś się jakoś z nim w tej sprawie?

#123 czapav

czapav
  • 6 posts
  • SkądBiałystok

Posted 30 March 2012 - 10:49

Zamówiłem new Ipad, wersja 16GB biały. Jakoś nie przyszło mi do głowy aby pisać czy dzwonić do Apple, termin mam i tak ustawiony na 4-12 kwietnia, więc póki co grzecznie czekam. Zamówienie złożyłem o 7 rano 23 marca, w dniu premiery.

#124 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 30 March 2012 - 10:58

Ja czekam dokładnie na takiego samego jak Twój ;) Mojemu kumplowi, który zamawiał ze mną w tym samym czasie, dostarczyli jakieś dwie godziny temu takiego samego. Termin mam ustawiony również na 4-12, a zamówienie złożone 23 marca o 5 nad ranem ;)

#125 dugipl

dugipl
  • 7 posts

Posted 30 March 2012 - 10:59

Zamawiałem wersję 64gb 4g i paczka jest już w moim mieście.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users