Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#151 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 30 marca 2012 - 18:32

Mam już ipada od ponad 3 godzin i nie zauważyłem problemów z ekranem.

Kolejny zadowolony klient ;)

#152 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 marca 2012 - 18:57

Procedura zwrotu u mnie wyglądała tak:
1) telefon do Appla
2) wysłanie zdjęcia iPada
3) nadanie numeru zwrotu
4) potwierdzenie zamówienia nowego iPada

Panowie ja wiem, że barwy mogą być cieplejsze. Ale na całym ekranie. Ja miałem w lewym górnym roku żółte koło. Nie mam zamiary wypalać, wygrzewać itd. To powinni zrobić w fabryce.

Czyli przyjeżdża kurier z nową sztuką i zabiera starą? Czy najpierw jeden odbiera starą, a później po X czasu przyjeżdża kolejny z nową?

#153 tdulinicz

tdulinicz
  • 28 postów

Napisano 30 marca 2012 - 19:16

Może jestem ślepy, może miałem szczęście, a może ta afera z żółcią to jakaś dęta sprawa... Mój odpakowany przed 15 minutami, ekran jednolity, brak widocznych bad pixeli, nie widzę różnic w bieli między jedynką a trójką... Ale oglądam dalej, może coś się pojawi...

#154 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 marca 2012 - 19:27

Ja złożyłem zamówienie dziś ok. 13.00 (28 marzec). Dostawa przewidziana: 10-16 kwiecień.

Dziś iPad dla mnie został wysłany przez Apple. Data doręczenia wg strony TNT to 2 kwiecień, czyli poniedziałek :)

#155 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 30 marca 2012 - 20:27

Czyli przyjeżdża kurier z nową sztuką i zabiera starą? Czy najpierw jeden odbiera starą, a później po X czasu przyjeżdża kolejny z nową?

Zlecenie na nowego zostało już przyjęte bo dostałem maila. Najpierw kurier ma odebrać starego potem dostane nowego. Podobno ze wszystkim mają się wyrobić do świąt. Nie zwlekaj i oddawaj.

#156 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 marca 2012 - 20:45

Eh tragedia... nie dość, że niektórzy muszą się naczekać dłużej niż inni, to jeszcze te ekrany... ktoś w Apple powinien beknąć za to, bo to już jest przesada i nie słyszałem o czymś takim, żeby było na taką skalę w urządzeniach innego topowego producenta. Takiej sytuacji spodziewałbym się po chinszczyźnie, a nie po produktach Apple...

Przecież to chińszczyzna designed in California ;)

#157 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 30 marca 2012 - 20:48

Zasadniczo wszystko marność ;)

#158 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 marca 2012 - 20:48

Dobra, zobaczę co wyjdzie z tego "wypalania". Jak zacząłem to skończę. W razie czego po południu będę dzwonić.

#159 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 30 marca 2012 - 20:52

Chyba w week nie robią :)

#160 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 marca 2012 - 20:53

No chińszczyzna, ale wiesz, jednak zawsze jest chińszczyzna i chińszczyzna. Czytaj, ta najtańsza bez jakiejkolwiek kontroli jakości, która ląduje w biedronce i ta, która pochodzi z fabryk dużych i znanych producentów, którzy do jakosci jednak się przykładają... Niestety u Apple ostatnio kontrola jakości coś chyba mocno podupadła. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że coś z tym zrobią, bo jak tak dalej pójdzie, to mogą się zacząć problemy, czego im nie życzę, bo mimo wszystko lubię ich produkty.

#161 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 marca 2012 - 20:59

No to telefon wykonam w poniedziałek rano.

#162 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 marca 2012 - 20:59

No chińszczyzna, ale wiesz, jednak zawsze jest chińszczyzna i chińszczyzna. Czytaj, ta najtańsza bez jakiejkolwiek kontroli jakości, która ląduje w biedronce i ta, która pochodzi z fabryk dużych i znanych producentów, którzy do jakosci jednak się przykładają... Niestety u Apple ostatnio kontrola jakości coś chyba mocno podupadła. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że coś z tym zrobią, bo jak tak dalej pójdzie, to mogą się zacząć problemy, czego im nie życzę, bo mimo wszystko lubię ich produkty.

Zgadzam się że jest chińszczyzna bardziej chińska i mniej chińska ale jeśli chodzi o jakość apple to dodatkowo dochodzi skala produkcji przy której nie sposób uniknąć wadliwych sztuk a druga sprawa że użytkownicy sprzętu apple mają zazwyczaj wysokie poczucie estetyki i ich zabawka musi być idealna - nie krytykuje tu oczywiście niezadowolenia użytkowników bo pewnie też bym się pienił na waszym miejscu, no chyba że ekran miał by tylko cieplejsze barwy jak w 4S no to burzy bym nie robił :)

#163 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 marca 2012 - 21:06

No ja na swojego ciągle czekam, bo "z przyczyn technicznych" wysyłka mojej sztuki została cofnięta i nie doczekałem się tak jak inni wysyłki ;) W przyszłym tygodniu się okaże, czy zostawiam czy odsyłam. Tak jak mówisz, jakaś lekko cieplejsza barwa raczej nie będzie powodem do robienia burzy, ale nierównomierne jej rozłożenie, podświetlenie, nie mówiąc już o bad pixelach - jak najbardziej.

#164 protek

protek
  • 7 postów

Napisano 30 marca 2012 - 21:33

Witam, to mój pierwszy post na forum chociaż już troszkę je studiowałem. Do rzeczy chcę zakupić nowego iPada 16gb + 4g, ale mam problem ponieważ w żadnym sklepie (mediamarkt, ispot, Euro) go nie ma. Wszędzie tylko wersje 32gb, 64gb. Dzisiaj pomimo niekompetencji iSpotów, odwiedziłem jedną z poznańskich placówek i dostałem informację, że w całej Polsce ich nie ma oraz że będą dostępne od 4 kwietnia. Napomknąłem oczywiście o wadliwych egzemplarzach, po czym zostałem zjechany wzrokiem i usłyszałem, że wadliwych modeli nie ma. Tak na zdrowy rozum, czy 16gb to nie za mało? Aplikacje (zalezy mi na scetch booku pro, czymś do obróbki zdjęć, kilku grach, muzyce, zdjęciach) Kolejne pytanie: Macie jakieś doświadczenie co do koloru biel/czerń? Co lepiej wybrać? Patrzeć tylko i wyłącznie przez pryzmat własnych upodobań estetycznych? Czy po właczeniu 3g, internet jest cały czas dostępny? zależy mi na bieżącym odbiorze maili? Dziękuję za odpowiedz, proszę o wyrozumiałość za litanie ; ) Pozdrawiam.

#165 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 30 marca 2012 - 21:46

Na białym nie widać tak bardzo odcisków palców :)

#166 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 31 marca 2012 - 20:16

No ja już swojego mam! Od wczoraj testuję i cieszę się jak dzieciak nową zabawką. Na szczęście, mój 32GB 4G bez żadnych przebarwień, dead pixeli i innych bzdetów.

#167 wolfik

wolfik
  • 56 postów

Napisano 31 marca 2012 - 23:39

Mam pytanie do osób, które są obeznane w temacie zwrotów. Kupuje Ipada na granicą za miesiąc lub dwa. Niestety nie osobiscie. Przywozi mi go krewny i raczej jest to laik w kwestii sprzętu wszelakiej maści, więc sądzę, że nie bedzie sie bawil w sprawdzanie zółci i bad pixeli. Czy jezeli dostane Ipada z USA bede mógł go odesłac do Apple store w Polsce i zarządać wymiany na inny model ?

#168 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 07:54

Kurier już dzwonił i zabiera o 12. Nowy już przygotowany do wysyłki. Podają, że do 4 kwietnia ma być u mnie. Ciekawy jestem czy teraz sprawnego przyślą.

#169 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 kwietnia 2012 - 08:29

Zwrot załatwiony. Pan z obsługi bardzo pomocny, miły, bez problemu załatwił zwrot. Kurier będzie u mnie w ciągu 48h i jest możliwość, że nowego dostanę jeszcze przed świętami.

#170 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 09:38

Mam nadzieje, że teraz dostaniemy I jakości. Jako, że oni wiedzą już o naszej świadomości.

#171 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 10:02

Mam pytanie do osób, które są obeznane w temacie zwrotów.
Kupuje Ipada na granicą za miesiąc lub dwa. Niestety nie osobiscie. Przywozi mi go krewny i raczej jest to laik w kwestii sprzętu wszelakiej maści, więc sądzę, że nie bedzie sie bawil w sprawdzanie zółci i bad pixeli. Czy jezeli dostane Ipada z USA bede mógł go odesłac do Apple store w Polsce i zarządać wymiany na inny model ?

Również się przyłączam do pytania.

#172 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 kwietnia 2012 - 11:53

Mam nadzieje, że teraz dostaniemy I jakości. Jako, że oni wiedzą już o naszej świadomości.

Mam taką nadzieję, chociaż wątpię żeby wiedzieli które sztuki są "gorsze" i "lepsze",

#173 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 12:35

Mam taką nadzieję, chociaż wątpię żeby wiedzieli które sztuki są "gorsze" i "lepsze",

W każdej produkcji w fabryce są lepsze i gorsze partie. I producent doskonale to wie.

#174 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 kwietnia 2012 - 12:42

Kurier właśnie odebrał ode mnie iPada. Teraz pozostaje czekać na nową sztukę :)

#175 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 13:06

Myśleli że w Polsce nikt się nie dopatrzy zasikanych ekranów... a tu zonk, ciekawe czy po takiej ilości zwrotów Apple jakoś to wytłumaczy, skomentuje swoje stanowisko w tej sprawie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych