Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Please log in to reply
1452 replies to this topic

#1001 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 June 2012 - 09:36

Zaglądam tu raz na jakiś czas i podziwiam waszą cierpliwość, przy sprzęcie za tą kasę nie powinny mieć miejsca wymiany do trzech razy sztuka, do czterech razy sztuka, są i twardziele co pięć razy wymieniali...kasa zamrożona i tylko odliczanie czasu od wizyty do wizyty kuriera... Ciesze się że mam swoją dwójkę nienaganną:) Swoją drogą kiedy skończą się choroby wieku dziecięcego trójki? Jak wyjdzie czwórka?;)

#1002 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 22 June 2012 - 10:06

są i twardziele co pięć razy wymieniali...kasa zamrożona i tylko odliczanie czasu od wizyty do wizyty kuriera...

Byli i tacy zawodnicy jak ja co 7x wymieniali :)

#1003 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 June 2012 - 10:20

podziwiam, z jednej strony może doszukujecie się na siłę wad, ale z drugiej strony to jest spora kasa więc trzeba mieć ideał, powodzenia :)

#1004 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 24 June 2012 - 18:06

Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj :) Czy kupował/będzie kupował ktoś w najbliższym czasie iPada w salonie xkom ? Nie wiecie może czy bez problemu wymieniają sprzęt ? Jeszcze jedno, ile mniej więcej czeka się na iPada kupić przesz AOS ?

#1005 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 24 June 2012 - 21:18

Jeszcze jedno, ile mniej więcej czeka się na iPada kupić przesz AOS ?

Teraz chyba 24h.

#1006 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 24 June 2012 - 22:32

Teraz chyba 24h.

Uuuu, to szybciutko ;) Myślałem, że z 2 tyg. ;d

#1007 kolo470

kolo470
  • 13 posts

Posted 25 June 2012 - 18:23

A jednak nie wytrzymalem ze swoim Ipadem i uruchomilem procedure zwrotu...zobaczymy co teraz dostane...Pytanie do tych ktorzy mieli problemy z ekranem jaki kolor Ipada mieliscie bo w czarnych z tego co czytalem na forach zagranicznych czesciej zdazaja sie te slynne zolte naloty ale chyba nie ma reguly na to...Pozdrawiam.

#1008 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 25 June 2012 - 19:47

A jednak nie wytrzymalem ze swoim Ipadem i uruchomilem procedure zwrotu...zobaczymy co teraz dostane...Pytanie do tych ktorzy mieli problemy z ekranem jaki kolor Ipada mieliscie bo w czarnych z tego co czytalem na forach zagranicznych czesciej zdazaja sie te slynne zolte naloty ale chyba nie ma reguly na to...Pozdrawiam.

7 x czarny

---------- Wpis dodano o 20:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:26 ----------

Czy ktoś z kolegów ostatnio odbierał jakieś nowe iPady ze sklepu on line?

#1009 jayp

jayp
  • 94 posts

Posted 25 June 2012 - 20:00

Ja kupiłem w cortlandzie i wydaje mi sie, ze wszystko jest ok. Nie widzę hot lub bad pixeli... ekran wydaje sie być cacy.

#1010 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 25 June 2012 - 21:43

Panowie, iPad 2 przyszedł zasikany na całej długości lewej strony :roll: Jutro jak znajdę chwilę, to wrzucę zdjęcia. NIE MAM PYTAŃ. PS. Uprzedzam o postach szukania wad na siłę. Zauważyłem to podczas pierwszego wysunięcia się klawiatury przy konfiguracji iPada.

#1011 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 25 June 2012 - 21:54

iPad 2 ???

#1012 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 26 June 2012 - 05:48

Panowie, iPad 2 przyszedł zasikany na całej długości lewej strony :roll:
Jutro jak znajdę chwilę, to wrzucę zdjęcia.

Masakra jakaś.

#1013 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 26 June 2012 - 05:49

Ja zaczynam mieć dosyc, po wysylce do cortlandu, miałem nadzieje ze 3 wymiany w USA to stanowczosc i będzie sprawa rozwiązana, czwarty dead pixele, piąty jest cały żółty, biały ani trochę nie przypomina białego a jak porownam do iPhone 4s to wyglada to już całkowicie masakrycznie... Jutro jadę do Apple store w NYC i jak mi powiedzą ze nie wymienia mi bo był wymieniany w Polsce to już chyba nie wyrobie...

#1014 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 26 June 2012 - 07:33

jak mi powiedzą ze nie wymienia mi bo był wymieniany w Polsce to już chyba nie wyrobie...

Ciekawe czy będą widzieć gdzie to jest LOL

#1015 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 26 June 2012 - 08:13

U mnie jeszcze lepiej sytuacja wygląda. Swojego trzeciego różowo- zielonego dostałem na wymianę z Cortlandu. Z racji tego że kolejne sztuki z ich serwisu były wadliwe zdecydowałem się oddać iPada do iSource w Warszawie. I teraz zaczyna się najlepsze - serwis Cortland wymieniając mi iPada dał mówiąc kolokwialnie "ciała" i nie wbił w system nowego numeru seryjnego. W tej sytuacji wygląda to tak, że mam nowego iPada, który został zakwalifikowany do wymiany ale w obecnym momencie nie ma gwarancji!!! Sytuację próbuje rozwiązać infolinia Apple ale od ponad tygodnia jestem zbywany i ciągle zapewniany, że już jutro sytuacja się wyjaśni. Z jednej strony to żenada, a z drugiej to dobrze, że wyjaśniło się to teraz a nie np. za rok gdyby coś się w iPadzie zepsuło i byłbym ugotowany bez gwarancji.

#1016 ron_1

ron_1
  • 156 posts

Posted 26 June 2012 - 16:13

Ale masakra z tym, żeby nie "aktywować" gwarancji w nowym sprzęcie? Coraz większe cuda się dzieją. Wciąż się obawiam zamawiać swojego, już myślałem że sytuacja się poprawiła a tu du..

#1017 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 26 June 2012 - 17:17

Też sie zastanawiam, miałem już kupować w tym tygodniu, no ale nie wiem ;/

#1018 kolo470

kolo470
  • 13 posts

Posted 26 June 2012 - 19:30

Dostalem dzisiaj Nowego Ipada po raz drugi i niestety 1/3 wyswietlacza jest "zoltawa" na gorze pod kamerka...innych wad nie stwierdzono ale chyba sprobuje szczescia po raz kolejny..do 3 razy sztuka...no chyba ze jakims cudem ekran sie wygrzeje i zolty kolor zniknie za pare godzin, bo slyszalem ze u niektorych to znika po jakims czasie(ponoc to wina kleju ale nie wiem do konca czy to sprawdzona informacja) ,tak czy inaczej bede tu pisal jak dalej sie sprawa potoczy,ale kurcze za taka kasa wolalbym nie miec takich problemow tylko po prostu uzywac Ipada...trzeba bylo nie czytac tego watku to bym nie byl taki wyczulony,eh..zastanawiam sie tez i tak sobie mysle ze wiekszosc posiadaczy nowego Ipada jest zadowolona gdyz jest po prostu nieswiadoma tych wad a pewnie 80% ma zoltawe ekrany.Pozdrawiam.

#1019 tmb

tmb
  • 119 posts

Posted 26 June 2012 - 21:19

Moja historia: Nowy iPad 64GB 4G kupiony w dniu premiery. Cały ekran lekko różowy, w świetle słonecznym bardzo różowy, w ciemnych wnętrzach niejednorodne różowe plamy, książek się na tym czytać się nie dało. Plus jeden mały martwy pikselik w górnym lewym rogu, ale to pikuś. Wymiana bezproblemowa dopiero w maju, bo był mi potrzebny do pracy, poza tym chciałem przeczekać wadliwe serie. Drugi egzemplarz: bardzo ładna, zimna biel. Wady - na szarościach widoczny lekki gradient żółci od lewa do prawa przez całą wysokość w orientacji portrait + lekki lightbleeding spod lewej części dolnej krawędzi (ale nie brak uszczelki). Bicie się z myślami, czy zwrócić, bo o wiele lepszy od pierwszego. Poza tym po "wygrzewaniu" (biały ekran Sketchbook Pro na całą noc w jasności na maksa i tak trzy razy) zażółcenie mniejsze, w jasnym świetle, szczególnie jarzeniowym - niewidoczne. Ale ludzie piszą, że są ideały, więc wymiana, przede wszystkim ze względu na lightbleeding. Dziś przyszedł 3 egezemplarz. Najlepszy ze wszystkich, lekka żółć w prawym górnym rogu, ale naprawdę byłem w stanie to przełknąć, bo zero lightbleedingu, poza tym żółć trochę zeszłaby w "wygrzewaniu". Ustawiam więc Sketchbook Pro na pełną biel i niestety - widzę martwy piksel, spory (pewnie kilka przylegających, bo o wiele większy od tego z pierwszej sztuki). No i wymiana, a szkoda... Bo był już - przynajmniej dla mnie - prawie dobry, zdecydowanie najlepszy. Moje obserwacje: niestety, ideałów chyba nie ma. Nie oszukujmy się, siedmiokrotne, a nawet dziewięciokrotne wymiany pokazują, że większość jest zła, a ideały - jeśli istnieją - to są to tylko wyjątki. Zrobiłem mały rajd po Saturnach i iSpotach - WSZYSTKIE egzemplarze ekspozycyjne miały wady. Niedoświadczone oko nie wyłapie, szczególnie, że w świetle jarzeniowym lub energooszczędnym prawie nie widać. Jednak jak się wie, czego się szuka, to niestety wady widać na każdym. Żaden egzemplarz nie miał dwóch połówek klawiatury takich samych. Widziałem zielenie, żółcie i róże. Czasem lekkie, ledwie widoczne, czasem ewidentne. Jak nie w orientacji portrait, to w landscape. Na rogach albo przez całą wysokość. Wady były mniejsze bądź większe, ale były zawsze - wystarczyło się dokładnie wpatrzeć, przesunąć ekran czterema palcami do góry i pobawić się jasnością. Moja strategia jest taka: czekam na iPada z taką wadą, która najmniej mi przeszkadza i bez ewidentnych wad typu lightbleeding, uszczelki czy piksele (dziur w uszczelkach żaden z moich trzech egz. nie miał). Ten ostatni był dla mnie już naprawdę OK - zaakceptowałem go mimo lekkiej żółci w rogu i bardzo się z niego cieszyłem. Gdyby nie ten piksel, zostałbym przy nim.

#1020 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 26 June 2012 - 21:38

Moja historia:

Witamy w klubie.

#1021 kolo470

kolo470
  • 13 posts

Posted 26 June 2012 - 21:50

Jak jak wczesniej napisalem tez mam podobne wnioski jak kolega tmb ze wiekszosc Ipadow jest wadliwa tylko niektore mniej niektore bardziej i grunt to trafic na tego z mniejsza iloscia zolci:),a jezeli chodzi o lightbleeding to moj obecny tez ma w lewym dolnym rogu najbardziej ale w niewielkim stopniu i poprzedni tez to mial wiec z tego co wiem to niestety norma w tego typu ekranach chyba ze macie jakies inne spostrzezenia? a jeszcze pytanie tmb kupowales oczywiscie a w apple online strore i bedziesz wymienial dalej az dostaniesz dobra sztuke czy odczekasz jakis czas zanim zamowisz nastepny? Pozdrawiam.

#1022 tmb

tmb
  • 119 posts

Posted 26 June 2012 - 22:01

Witamy w klubie.

Dzięki, miło mi dzielić niedolę z prekursorem multiwymiany w Polsce :)
Twoje posty - jak również inne w tym wątku - były dla mnie bardzo cenne.
Nie wiem, jak Ty, ale ja już przyjąłem - na podstawie doświadczeń z moich wymian i postów w tym wątku - strategię "iPad z najmniej przeszkadzającą wadą", a nie "iPad idealny", bo nie wierzę w takowe. Na pociechę - w nowym MacBooku Pro też są problemy z Retiną, choć inne niż w nowym iPadzie: Some Apple Retina display MBPs suffering from ghosting - Neowin

Kolejny egz. iPada będę miał jutro, najpóźniej w czwartek - zobaczymy. Mam nadzieję, że będzie OK, bo potrzebuję go do pracy, i to bardzo...

---------- Wpis dodano o 23:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:59 ----------

Do kolegi kolo470: Nie, kupowałem w iSpocie, ale nie wymieniam przez iSpot, bo wiem, że mogliby robić tam problemy (choćby ze względu na to, że w ich mocnym świetle wadę trudno zobaczyć), tylko idę do serwisu (odesłany tam zreszta przez iSpot) - tam się przyglądają i kwalifikują do wymiany. Co do iSpot (Galeria Kraków), to musze im oddać honor - wymienili mi plecki Puro na gwarancji (czekałem niecały tydzień). Pękły mi samoistnie w rogu - nie było upadku, złego zdejmowania, itp. iSpot stwierdził, że nie powinny pęknąć i tyle, i kazał przynieść egz. do reklamacji. Tydzień potem miałem nowy.

#1023 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 27 June 2012 - 06:11

Dzięki, miło mi dzielić niedolę z prekursorem multiwymiany w Polsce :)

Ale się poczułem :) Ojciec założyciel :):) Ja nie zaakceptuje wady. Musi być wszystko ok.

#1024 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 27 June 2012 - 06:26

Kurde, mam na dniach kupić najnowszego iPada... Chcę 16GB z 4G. Po tym co się tutaj naczytałem- powoli mi się odechciewa. Nie lubię szarpania się z serwisem, wymian etc. Mam pytanie: Jak szacunkowo oceniacie procent wadliwych iPadów ? Czy wady dotyczą pierwszych serii, czy wadliwe są nawet te, pochodzące z najnowszej? Gdzie kupić, by prawdopodobieństwo zakupu walniętej sztuki było jak najmniejsze i czy to w ogóle jest możliwe ?

#1025 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 27 June 2012 - 06:42

Kurde, mam na dniach kupić najnowszego iPada...

Nie stresuj się i zamawiaj. Wymiana w sklepie on line, jest praktycznie bezproblemowa. Ciężko ocenić odsetek wadliwych. Ja miałem 100% (7 sztuk). Na jakiś czas podłamany też zrezygnowałem. Ale znowu chcę kupić.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users