Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1452 odpowiedzi w tym temacie

#1001 eroberto1

eroberto1
  • 285 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 22 czerwca 2012 - 09:36

Zagl膮dam tu raz na jaki艣 czas i podziwiam wasz膮 cierpliwo艣膰, przy sprz臋cie za t膮 kas臋 nie powinny mie膰 miejsca wymiany do trzech razy sztuka, do czterech razy sztuka, s膮 i twardziele co pi臋膰 razy wymieniali...kasa zamro偶ona i tylko odliczanie czasu od wizyty do wizyty kuriera... Ciesze si臋 偶e mam swoj膮 dw贸jk臋 nienagann膮:) Swoj膮 drog膮 kiedy sko艅cz膮 si臋 choroby wieku dzieci臋cego tr贸jki? Jak wyjdzie czw贸rka?;)

#1002 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 22 czerwca 2012 - 10:06

s膮 i twardziele co pi臋膰 razy wymieniali...kasa zamro偶ona i tylko odliczanie czasu od wizyty do wizyty kuriera...

Byli i tacy zawodnicy jak ja co 7x wymieniali :)

#1003 eroberto1

eroberto1
  • 285 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 22 czerwca 2012 - 10:20

podziwiam, z jednej strony mo偶e doszukujecie si臋 na si艂臋 wad, ale z drugiej strony to jest spora kasa wi臋c trzeba mie膰 idea艂, powodzenia :)

#1004 dandan999

dandan999
  • 85 post贸w

Napisano 24 czerwca 2012 - 18:06

Nie chcia艂em zak艂ada膰 nowego tematu, wi臋c zapytam tutaj :) Czy kupowa艂/b臋dzie kupowa艂 kto艣 w najbli偶szym czasie iPada w salonie xkom ? Nie wiecie mo偶e czy bez problemu wymieniaj膮 sprz臋t ? Jeszcze jedno, ile mniej wi臋cej czeka si臋 na iPada kupi膰 przesz AOS ?

#1005 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 24 czerwca 2012 - 21:18

Jeszcze jedno, ile mniej wi臋cej czeka si臋 na iPada kupi膰 przesz AOS ?

Teraz chyba 24h.

#1006 dandan999

dandan999
  • 85 post贸w

Napisano 24 czerwca 2012 - 22:32

Teraz chyba 24h.

Uuuu, to szybciutko ;) My艣la艂em, 偶e z 2 tyg. ;d

#1007 kolo470

kolo470
  • 13 post贸w

Napisano 25 czerwca 2012 - 18:23

A jednak nie wytrzymalem ze swoim Ipadem i uruchomilem procedure zwrotu...zobaczymy co teraz dostane...Pytanie do tych ktorzy mieli problemy z ekranem jaki kolor Ipada mieliscie bo w czarnych z tego co czytalem na forach zagranicznych czesciej zdazaja sie te slynne zolte naloty ale chyba nie ma reguly na to...Pozdrawiam.

#1008 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 25 czerwca 2012 - 19:47

A jednak nie wytrzymalem ze swoim Ipadem i uruchomilem procedure zwrotu...zobaczymy co teraz dostane...Pytanie do tych ktorzy mieli problemy z ekranem jaki kolor Ipada mieliscie bo w czarnych z tego co czytalem na forach zagranicznych czesciej zdazaja sie te slynne zolte naloty ale chyba nie ma reguly na to...Pozdrawiam.

7 x czarny

---------- Wpis dodano o 20:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:26 ----------

Czy kto艣 z koleg贸w ostatnio odbiera艂 jakie艣 nowe iPady ze sklepu on line?

#1009 jayp

jayp
  • 94 post贸w

Napisano 25 czerwca 2012 - 20:00

Ja kupi艂em w cortlandzie i wydaje mi sie, ze wszystko jest ok. Nie widz臋 hot lub bad pixeli... ekran wydaje sie by膰 cacy.

#1010 mar99

mar99
  • 829 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 25 czerwca 2012 - 21:43

Panowie, iPad 2 przyszed艂 zasikany na ca艂ej d艂ugo艣ci lewej strony :roll: Jutro jak znajd臋 chwil臋, to wrzuc臋 zdj臋cia. NIE MAM PYTA艃. PS. Uprzedzam o postach szukania wad na si艂臋. Zauwa偶y艂em to podczas pierwszego wysuni臋cia si臋 klawiatury przy konfiguracji iPada.

#1011 dandan999

dandan999
  • 85 post贸w

Napisano 25 czerwca 2012 - 21:54

iPad 2 ???

#1012 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 05:48

Panowie, iPad 2 przyszed艂 zasikany na ca艂ej d艂ugo艣ci lewej strony :roll:
Jutro jak znajd臋 chwil臋, to wrzuc臋 zdj臋cia.

Masakra jaka艣.

#1013 djdom

djdom
  • 210 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 05:49

Ja zaczynam mie膰 dosyc, po wysylce do cortlandu, mia艂em nadzieje ze 3 wymiany w USA to stanowczosc i b臋dzie sprawa rozwi膮zana, czwarty dead pixele, pi膮ty jest ca艂y 偶贸艂ty, bia艂y ani troch臋 nie przypomina bia艂ego a jak porownam do iPhone 4s to wyglada to ju偶 ca艂kowicie masakrycznie... Jutro jad臋 do Apple store w NYC i jak mi powiedz膮 ze nie wymienia mi bo by艂 wymieniany w Polsce to ju偶 chyba nie wyrobie...

#1014 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 07:33

jak mi powiedz膮 ze nie wymienia mi bo by艂 wymieniany w Polsce to ju偶 chyba nie wyrobie...

Ciekawe czy b臋d膮 widzie膰 gdzie to jest LOL

#1015 belmondoo

belmondoo
  • 78 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 08:13

U mnie jeszcze lepiej sytuacja wygl膮da. Swojego trzeciego r贸偶owo- zielonego dosta艂em na wymian臋 z Cortlandu. Z racji tego 偶e kolejne sztuki z ich serwisu by艂y wadliwe zdecydowa艂em si臋 odda膰 iPada do iSource w Warszawie. I teraz zaczyna si臋 najlepsze - serwis Cortland wymieniaj膮c mi iPada da艂 m贸wi膮c kolokwialnie "cia艂a" i nie wbi艂 w system nowego numeru seryjnego. W tej sytuacji wygl膮da to tak, 偶e mam nowego iPada, kt贸ry zosta艂 zakwalifikowany do wymiany ale w obecnym momencie nie ma gwarancji!!! Sytuacj臋 pr贸buje rozwi膮za膰 infolinia Apple ale od ponad tygodnia jestem zbywany i ci膮gle zapewniany, 偶e ju偶 jutro sytuacja si臋 wyja艣ni. Z jednej strony to 偶enada, a z drugiej to dobrze, 偶e wyja艣ni艂o si臋 to teraz a nie np. za rok gdyby co艣 si臋 w iPadzie zepsu艂o i by艂bym ugotowany bez gwarancji.

#1016 ron_1

ron_1
  • 156 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 16:13

Ale masakra z tym, 偶eby nie "aktywowa膰" gwarancji w nowym sprz臋cie? Coraz wi臋ksze cuda si臋 dziej膮. Wci膮偶 si臋 obawiam zamawia膰 swojego, ju偶 my艣la艂em 偶e sytuacja si臋 poprawi艂a a tu du..

#1017 dandan999

dandan999
  • 85 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 17:17

Te偶 sie zastanawiam, mia艂em ju偶 kupowa膰 w tym tygodniu, no ale nie wiem ;/

#1018 kolo470

kolo470
  • 13 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 19:30

Dostalem dzisiaj Nowego Ipada po raz drugi i niestety 1/3 wyswietlacza jest "zoltawa" na gorze pod kamerka...innych wad nie stwierdzono ale chyba sprobuje szczescia po raz kolejny..do 3 razy sztuka...no chyba ze jakims cudem ekran sie wygrzeje i zolty kolor zniknie za pare godzin, bo slyszalem ze u niektorych to znika po jakims czasie(ponoc to wina kleju ale nie wiem do konca czy to sprawdzona informacja) ,tak czy inaczej bede tu pisal jak dalej sie sprawa potoczy,ale kurcze za taka kasa wolalbym nie miec takich problemow tylko po prostu uzywac Ipada...trzeba bylo nie czytac tego watku to bym nie byl taki wyczulony,eh..zastanawiam sie tez i tak sobie mysle ze wiekszosc posiadaczy nowego Ipada jest zadowolona gdyz jest po prostu nieswiadoma tych wad a pewnie 80% ma zoltawe ekrany.Pozdrawiam.

#1019 tmb

tmb
  • 119 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 21:19

Moja historia: Nowy iPad 64GB 4G kupiony w dniu premiery. Ca艂y ekran lekko r贸偶owy, w 艣wietle s艂onecznym bardzo r贸偶owy, w ciemnych wn臋trzach niejednorodne r贸偶owe plamy, ksi膮偶ek si臋 na tym czyta膰 si臋 nie da艂o. Plus jeden ma艂y martwy pikselik w g贸rnym lewym rogu, ale to piku艣. Wymiana bezproblemowa dopiero w maju, bo by艂 mi potrzebny do pracy, poza tym chcia艂em przeczeka膰 wadliwe serie. Drugi egzemplarz: bardzo 艂adna, zimna biel. Wady - na szaro艣ciach widoczny lekki gradient 偶贸艂ci od lewa do prawa przez ca艂膮 wysoko艣膰 w orientacji portrait + lekki lightbleeding spod lewej cz臋艣ci dolnej kraw臋dzi (ale nie brak uszczelki). Bicie si臋 z my艣lami, czy zwr贸ci膰, bo o wiele lepszy od pierwszego. Poza tym po "wygrzewaniu" (bia艂y ekran Sketchbook Pro na ca艂膮 noc w jasno艣ci na maksa i tak trzy razy) za偶贸艂cenie mniejsze, w jasnym 艣wietle, szczeg贸lnie jarzeniowym - niewidoczne. Ale ludzie pisz膮, 偶e s膮 idea艂y, wi臋c wymiana, przede wszystkim ze wzgl臋du na lightbleeding. Dzi艣 przyszed艂 3 egezemplarz. Najlepszy ze wszystkich, lekka 偶贸艂膰 w prawym g贸rnym rogu, ale naprawd臋 by艂em w stanie to prze艂kn膮膰, bo zero lightbleedingu, poza tym 偶贸艂膰 troch臋 zesz艂aby w "wygrzewaniu". Ustawiam wi臋c Sketchbook Pro na pe艂n膮 biel i niestety - widz臋 martwy piksel, spory (pewnie kilka przylegaj膮cych, bo o wiele wi臋kszy od tego z pierwszej sztuki). No i wymiana, a szkoda... Bo by艂 ju偶 - przynajmniej dla mnie - prawie dobry, zdecydowanie najlepszy. Moje obserwacje: niestety, idea艂贸w chyba nie ma. Nie oszukujmy si臋, siedmiokrotne, a nawet dziewi臋ciokrotne wymiany pokazuj膮, 偶e wi臋kszo艣膰 jest z艂a, a idea艂y - je艣li istniej膮 - to s膮 to tylko wyj膮tki. Zrobi艂em ma艂y rajd po Saturnach i iSpotach - WSZYSTKIE egzemplarze ekspozycyjne mia艂y wady. Niedo艣wiadczone oko nie wy艂apie, szczeg贸lnie, 偶e w 艣wietle jarzeniowym lub energooszcz臋dnym prawie nie wida膰. Jednak jak si臋 wie, czego si臋 szuka, to niestety wady wida膰 na ka偶dym. 呕aden egzemplarz nie mia艂 dw贸ch po艂贸wek klawiatury takich samych. Widzia艂em zielenie, 偶贸艂cie i r贸偶e. Czasem lekkie, ledwie widoczne, czasem ewidentne. Jak nie w orientacji portrait, to w landscape. Na rogach albo przez ca艂膮 wysoko艣膰. Wady by艂y mniejsze b膮d藕 wi臋ksze, ale by艂y zawsze - wystarczy艂o si臋 dok艂adnie wpatrze膰, przesun膮膰 ekran czterema palcami do g贸ry i pobawi膰 si臋 jasno艣ci膮. Moja strategia jest taka: czekam na iPada z tak膮 wad膮, kt贸ra najmniej mi przeszkadza i bez ewidentnych wad typu lightbleeding, uszczelki czy piksele (dziur w uszczelkach 偶aden z moich trzech egz. nie mia艂). Ten ostatni by艂 dla mnie ju偶 naprawd臋 OK - zaakceptowa艂em go mimo lekkiej 偶贸艂ci w rogu i bardzo si臋 z niego cieszy艂em. Gdyby nie ten piksel, zosta艂bym przy nim.

#1020 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 21:38

Moja historia:

Witamy w klubie.

#1021 kolo470

kolo470
  • 13 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 21:50

Jak jak wczesniej napisalem tez mam podobne wnioski jak kolega tmb ze wiekszosc Ipadow jest wadliwa tylko niektore mniej niektore bardziej i grunt to trafic na tego z mniejsza iloscia zolci:),a jezeli chodzi o lightbleeding to moj obecny tez ma w lewym dolnym rogu najbardziej ale w niewielkim stopniu i poprzedni tez to mial wiec z tego co wiem to niestety norma w tego typu ekranach chyba ze macie jakies inne spostrzezenia? a jeszcze pytanie tmb kupowales oczywiscie a w apple online strore i bedziesz wymienial dalej az dostaniesz dobra sztuke czy odczekasz jakis czas zanim zamowisz nastepny? Pozdrawiam.

#1022 tmb

tmb
  • 119 post贸w

Napisano 26 czerwca 2012 - 22:01

Witamy w klubie.

Dzi臋ki, mi艂o mi dzieli膰 niedol臋 z prekursorem multiwymiany w Polsce :)
Twoje posty - jak r贸wnie偶 inne w tym w膮tku - by艂y dla mnie bardzo cenne.
Nie wiem, jak Ty, ale ja ju偶 przyj膮艂em - na podstawie do艣wiadcze艅 z moich wymian i post贸w w tym w膮tku - strategi臋 "iPad z najmniej przeszkadzaj膮c膮 wad膮", a nie "iPad idealny", bo nie wierz臋 w takowe. Na pociech臋 - w nowym MacBooku Pro te偶 s膮 problemy z Retin膮, cho膰 inne ni偶 w nowym iPadzie: Some Apple Retina display MBPs suffering from ghosting - Neowin

Kolejny egz. iPada b臋d臋 mia艂 jutro, najp贸藕niej w czwartek - zobaczymy. Mam nadziej臋, 偶e b臋dzie OK, bo potrzebuj臋 go do pracy, i to bardzo...

---------- Wpis dodano o 23:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:59 ----------

Do kolegi kolo470: Nie, kupowa艂em w iSpocie, ale nie wymieniam przez iSpot, bo wiem, 偶e mogliby robi膰 tam problemy (cho膰by ze wzgl臋du na to, 偶e w ich mocnym 艣wietle wad臋 trudno zobaczy膰), tylko id臋 do serwisu (odes艂any tam zreszta przez iSpot) - tam si臋 przygl膮daj膮 i kwalifikuj膮 do wymiany. Co do iSpot (Galeria Krak贸w), to musze im odda膰 honor - wymienili mi plecki Puro na gwarancji (czeka艂em nieca艂y tydzie艅). P臋k艂y mi samoistnie w rogu - nie by艂o upadku, z艂ego zdejmowania, itp. iSpot stwierdzi艂, 偶e nie powinny p臋kn膮膰 i tyle, i kaza艂 przynie艣膰 egz. do reklamacji. Tydzie艅 potem mia艂em nowy.

#1023 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 27 czerwca 2012 - 06:11

Dzi臋ki, mi艂o mi dzieli膰 niedol臋 z prekursorem multiwymiany w Polsce :)

Ale si臋 poczu艂em :) Ojciec za艂o偶yciel :):) Ja nie zaakceptuje wady. Musi by膰 wszystko ok.

#1024 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 post贸w

Napisano 27 czerwca 2012 - 06:26

Kurde, mam na dniach kupi膰 najnowszego iPada... Chc臋 16GB z 4G. Po tym co si臋 tutaj naczyta艂em- powoli mi si臋 odechciewa. Nie lubi臋 szarpania si臋 z serwisem, wymian etc. Mam pytanie: Jak szacunkowo oceniacie procent wadliwych iPad贸w ? Czy wady dotycz膮 pierwszych serii, czy wadliwe s膮 nawet te, pochodz膮ce z najnowszej? Gdzie kupi膰, by prawdopodobie艅stwo zakupu walni臋tej sztuki by艂o jak najmniejsze i czy to w og贸le jest mo偶liwe ?

#1025 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 27 czerwca 2012 - 06:42

Kurde, mam na dniach kupi膰 najnowszego iPada...

Nie stresuj si臋 i zamawiaj. Wymiana w sklepie on line, jest praktycznie bezproblemowa. Ci臋偶ko oceni膰 odsetek wadliwych. Ja mia艂em 100% (7 sztuk). Na jaki艣 czas pod艂amany te偶 zrezygnowa艂em. Ale znowu chc臋 kupi膰.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych