Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#976 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 13:36

7 sztuka zasikana. Brak słów !!!

http://www.youtube.c..._id=wJYkRNTq2ro

Ja po 7 wymianie zrezygnowałem. Nikt chyba z forum nie doszedł do 8 wymian. Szkoda, że na tablet MS trzeba jeszcze tyle czekać. Za parę dni ma być pokazany tablet Google na Tegra3. Ja teraz mam Samsunga Galaxy Tab 2 i na przeczekanie jest ok.

#977 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 13:44

Na tym filmie w lewym, górnym rogu odbija ci się na szkle jakieś żółte okno! Jak tak stwierdzasz zasikane ipady, to bedziesz je wymienial do konca zycia...

Zapewniam cię, że nie jest to kwestia okna. Gdyby to była kwestia okna to cały ekran by miał inny odcień a nie tylko przy przesuwaniu do górnej krawędzi.

#978 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 19 czerwca 2012 - 13:47

Jak widać po wątku została garstka niezadowolonych :) Kupcie inne urządzenia. Jak po 5 sztukach ciągle widzicie wady to już je będziecie widzieć wszędzie.

#979 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 13:59

Jak widać po wątku została garstka niezadowolonych :)
Kupcie inne urządzenia. Jak po 5 sztukach ciągle widzicie wady to już je będziecie widzieć wszędzie.

Jak lubisz miec wybrakowany produkt za cene 3k to twoj problem. Pisze to glownie dla ludzi takich jak Crisco i innych ktorzy podobnie jak ja nie trafili jeszcze na dobre sztuki. Mar99 trafil dopiero za 7 razem, wiec dobre jednostki tez sie trafiaja. Nie jest to wydumany problem, tylko kwestia akceptacji wady badz tez nie. Jesli ty ja akceptujesz to ok, ale nie narzucaj innym swojego punktu widzenia.

#980 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 19 czerwca 2012 - 14:56

Ja akceptuje. Bo nie spotkałem się jeszcze z wadliwym egzemplarzem. Trzeba mieć sporego pecha.

#981 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 czerwca 2012 - 20:11

Jak lubisz miec wybrakowany produkt za cene 3k to twoj problem. Pisze to glownie dla ludzi takich jak Crisco i innych ktorzy podobnie jak ja nie trafili jeszcze na dobre sztuki. Mar99 trafil dopiero za 7 razem, wiec dobre jednostki tez sie trafiaja. Nie jest to wydumany problem, tylko kwestia akceptacji wady badz tez nie. Jesli ty ja akceptujesz to ok, ale nie narzucaj innym swojego punktu widzenia.

I trzeba pisać dalej. Gdybym trafił ekran jednolity to bym nie odsyłał 7 razy. Też wiem czego oczekiwać. A na pocieszenie zamontowałem sobie dziś SDD i 8 GB do MacBooka i chodzi jak rakieta :) Do iPada pewno w wakacje lub zaraz po będę wracał. Oby już się już sytuacja unormowała.

#982 andachiel

andachiel
  • 24 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 19:54

Witam Zastanawiam sie nad zakupem nowego Ipada . I tu pojawia sie mały problem czy wybrać wersje z 3G czy bez jest to różnica około 500zł to nie tak dużo no ale z tym LTE są problemy więc nie wiem czy jest warto . No i jeszcze koleś w salonie mi powiedział że lepiej poczekać rok bo wtedu wyjdzie jakaś rewolucyjna wersja. Nie jestem jakiś high endowym znawcą ipada potrzebuje do pracy biurowej w trasie . Za pomoc dziekuję .

#983 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 20:38

A za dwa lata kolejna rewolucja, co roku bedzie nowy iPad, możesz czekać, ale za kilkanaście lat znudzi Ci się czekanie... Z LTE nie ma problemów żadnych - w Polsce po prostu LTE nie działa i zostaje 3G.

#984 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 czerwca 2012 - 20:40

Widzę, że wątek nadal aktualny. Dawno nie zaglądałem dogłębnie w lekturę forum, ale muszę napisać, że ostatniego (7) iPada też musiałem odesłać. Pojawiły się dead pixele w dość widocznych miejscach i miałem już dość. Zwrot kasy i zamówiłem iPada 2. Muszę powiedzieć/napisać jedno - NIE KUPIĘ JUŻ IPADA TRZECIEJ GENERACJI. Przeczekam z dwójką do premiery kolejnej.

#985 kolo470

kolo470
  • 13 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 20:55

Do mnie przyszedl dzisiaj nowy Ipad wersja 32 giga ze sklepu online apple,sprawdzalem go pod kazdym katem zeby sprawdzic czy jest ok i niestety lewy dolny rog jest delikatnie zółty(widac to na klawiaturze bo tak ciezko dostrzec),reszta jest wporzadku i wlasnie mam teraz dylemat czy wymieniac czy zostawic bo az tak nie przeszkadza a mozna trafic na jeszcze gorszy z tego co tu czytalem...Pozdrawiam! edit: dodam jeszcze w ramach ciekawostki Model introduced: 2012 Production year: 2012 Production week: 24 (June) robiony oczywiscie w Chinach czyli Ipad dosc "swiezy" a mimo to jednak ma troche tej zolci...

#986 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 20:56

Widzę, że wątek nadal aktualny. Dawno nie zaglądałem dogłębnie w lekturę forum, ale muszę napisać, że ostatniego (7) iPada też musiałem odesłać. Pojawiły się dead pixele w dość widocznych miejscach i miałem już dość. Zwrot kasy i zamówiłem iPada 2.
Muszę powiedzieć/napisać jedno - NIE KUPIĘ JUŻ IPADA TRZECIEJ GENERACJI. Przeczekam z dwójką do premiery kolejnej.

A już myślałem, że zadowolony jesteś. Napisz w tym wątku jak dwójka, czy jest ok. Może trafisz na ten nowy procesor co w nowej technologii jest wykonany.

#987 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 czerwca 2012 - 20:59

Tak dla równowagi, napiszę kolejny raz. Mam normalny egzemplarz.

#988 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 21:03

Ja też, ale nie oglądałem go dwadzieścia razy pod różnymi kątami, nie porównywałem z wzornikiem kolorów itp. Kupiłem go, rozpakowałem i używam. BTW wiem, że bywają naprawdę zasikane egzemplarze, ale mam wrażenie, że większość opisywanych tu przypadków to głównie rozbudzona wyobraźnia sprawdzających.

#989 kolo470

kolo470
  • 13 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 21:03

arturcisz: załoze sie ze Twoj Ipad ma wady tylko po prostu jeszcze o tym nie wiesz:cool: a tak serio to fajnie ze jestes zadowolony moglbys podac jaka masz wersje i gdzie kupiles? Pozdro.

#990 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 czerwca 2012 - 21:05

Zgodnie z tytułem wątku w Apple Online Store Polska. Model 32+3G.

---------- Wpis dodano o 22:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:04 ----------

Ja też, ale nie oglądałem go dwadzieścia razy pod różnymi kątami, nie porównywałem z wzornikiem kolorów itp.
Kupiłem go, rozpakowałem i używam.
BTW wiem, że bywają naprawdę zasikane egzemplarze, ale mam wrażenie, że większość opisywanych tu przypadków to głównie rozbudzona wyobraźnia sprawdzających.

Mam podobne odczucia.

#991 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 czerwca 2012 - 21:12

A już myślałem, że zadowolony jesteś. Napisz w tym wątku jak dwójka, czy jest ok. Może trafisz na ten nowy procesor co w nowej technologii jest wykonany.

No niestety. Wolę kupić dwójkę i mieć spokój. Mam nadzieję, że ekran będzie OK.
PS. Chciałbym trafić na nowy procesor :) Podobno jeżeli zamawia się w AOS, to jest duża szansa.

#992 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 21:16

Ja po tych postach swojego oglądałem na wszystki emożliwe sposoby porównywałem z jedynką i też znalazłem przebarwienie... ale na moim starym iPadzie 1 :) Ale tak mikroskopijne, że gdybym się po tym wątku nie przyglądał nic bym nie znalazł. Na szczęście w mojej 3ce nic nie ma, tak samo oglądałem iPady które dostarczałem klientom i też nic nie znalazłem. Nawet będąc w Saturnie czy MM przyglądam się z ciekawości iPadom tam wystawionym i widziałem tylko raz zasikanego iPada... i to nie w Polsce a w Berlinie.

#993 kolo470

kolo470
  • 13 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 21:20

wojtkow
Ja też, ale nie oglądałem go dwadzieścia razy pod różnymi kątami, nie porównywałem z wzornikiem kolorów itp.
Kupiłem go, rozpakowałem i używam.
BTW wiem, że bywają naprawdę zasikane egzemplarze, ale mam wrażenie, że większość opisywanych tu przypadków to głównie rozbudzona wyobraźnia sprawdzających.

Cos w tym jest ale nie do konca,na pewno gdyby nie ten watek na forum to zylbym w blogiej nieswiadomosci i po prostu nie zdawalbym sobie sprawy ze takie wady sa,ale na wlasne nieszczescie z uwaga studiowalem ten watek i wiem jak sprawdzic czy jest wszystko O.K z Ipadem i obawiam sie ze do konca zycia bede musial zyc z ta skaza jezdzac paluchem wirtualna klawiatura po bialym tle w poszukiwaniu zoltego koloru...czasami lepiej nie wiedziec...ale gdy juz sie wie to jest za pozno i po prostu trzeba dazyc to tego mozliwie "idealnego" ekranu...

A z drugiej strony nie chce mi sie wierzyc ze koledzy wojtkow i arturcisz nie sprawdzali pod takim katem swoich urzadzen a jesli naprawde tego nie robili to czy nigdy ich to nie kusilo by dowiedziec sie jaka maja sztuke;) Pozdrawiam!

EDIT:

OleYek: widziałem tylko raz zasikanego iPada... i to nie w Polsce a w Berlinie.

Zalezy jeszcze jaka jest twoja definicja "zasikanego" Ipada. Jeden zolty rog jak w moim przypadku czy wiekszosc ekranu ma rozne odcienie:)

#994 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 21:21

Tak dla równowagi, napiszę kolejny raz. Mam normalny egzemplarz.

Może normalny czyli wybrakowany LOL

#995 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 21:32

Zalezy jeszcze jaka jest twoja definicja "zasikanego" Ipada. Jeden zolty rog jak w moim przypadku czy wiekszosc ekranu ma rozne odcienie:)

Nie było różnych odcieni tylko lewy górny róg był ewidentnie żółty.

#996 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 22:15

Będziecie się śmiać...Mam dosyć już tego Galaxy Tab 2 i Google Play. Chyba w zakresie tabletu przeproszę się z Apple....

#997 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 21 czerwca 2012 - 22:18

Będziecie się śmiać...Mam dosyć już tego Galaxy Tab 2 i Google Play. Chyba w zakresie tabletu przeproszę się z Apple....

Chyba nikt z nas nie jest specjalnie zaskoczony :)

#998 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 22:23

Chyba nikt z nas nie jest specjalnie zaskoczony :)

Jednak to był zakup pod wpływem emocji. Tablet dobrze wykonany. Ale aplikacje to jakieś nieporozumienie.

#999 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 czerwca 2012 - 08:31

Wiedziałem, że nie wytrzymasz długo ;) Z resztą większość chyba w to wątpiła.
Dam znać jak dojdzie iPad 2 :)

#1000 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 22 czerwca 2012 - 09:17

Wiedziałem, że nie wytrzymasz długo ;) Z resztą większość chyba w to wątpiła.
Dam znać jak dojdzie iPad 2 :)

Już Samsung prawie sprzedany. Teraz pytanie co kupić iPada 2 czy nowego iPada. Czy wszystkie sztuki iPada 2 w Apple On Line są już z nowym prockiem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (3)