Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#751 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 19 maja 2012 - 12:24

w takim razie zgłaszam dzisiaj sprawę na infolinii apple jako że mój iPad był kupiony w USA i w poniedziałek postaram się go oddać. mam nadzieję że do trzech razy sztuka.

#752 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 19 maja 2012 - 12:58

Nie wiem jak w Twojej sytuacji to będzie wyglądało, ale mój iPad jest tez z Usa i z tego co mi wiadomo to tylko serwis nam zostaje, chyba ze masz inne informacje to daj znać... Tak mi powiedziano na infolini Apple store Polska. W związku z tym wstrzymalem się z wymiana na kilka dni kiedy będę wiedział czy będę ponownie w USA za miesiąc, jakbym oddał tu do serwisu, stracę 2tyg otrzymam nowego, ale w starym pudełku i jak będzie znów do wymiany to w USA już mi go nie wymienia...

#753 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 19 maja 2012 - 13:02

u mnie to wyglądało tak, że po telefonie na infolinię apple zostałem skierowany do cortlandu gdzie w kilka dni wymieniono mi iPada na nowego. uzyskałem informacje, iż w przypadku kolejnej wadliwej sztuki mogę go po raz kolejny wymienić- procedura wygląda tak samo- telefon do apple i wymiana poprzez serwis na nową sztukę.

#754 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 19 maja 2012 - 13:08

Taka sama informacje dostałem, tak z ciekawości dostałeś stare czy nowe pudełko? iPad z Usa miał lżejsze wady niż te serie z polski?

#755 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 19 maja 2012 - 13:10

Taka sama informacje dostałem, tak z ciekawości dostałeś stare czy nowe pudełko? iPad z Usa miał lżejsze wady niż te serie z polski?

ja oddawałem samego iPada bez pudełka i tak też dostałem zafoliowanego w białym papierowym woreczku. oba iPady miały różne wady - pierwszy miał zażółcony ekran- połowa żółta, połowa neutralna. natomiast druga sztuka wygląda tak, że część od strony home button jest różowo- czerwona a część od strony kamery zielona. ja tego nie odpuszczę będę wymieniał do skutku.

#756 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 19 maja 2012 - 13:24

Ja tez mam lekko zazolcona prawa stronę, 3 już wymienilem w USA, teraz czwarty pójdzie za niedługo do serwisu, zastanawiam się nad tym czy istnieją całkiem 100% bez wad ipady, czy te które nie są zwracane poprostu nikt na te wady nie zwraca uwagi. Pierwsze dwa to moja narzeczona nie zauważyła w ogóle!!! Musiałem jej palcem pokazywać pod różnym kontem :) niestety ja to widzę ;)

#757 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 19 maja 2012 - 13:46

[ATTACH=CONFIG]11064[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]11065[/ATTACH]

Ja tez mam lekko zazolcona prawa stronę, 3 już wymienilem w USA, teraz czwarty pójdzie za niedługo do serwisu, zastanawiam się nad tym czy istnieją całkiem 100% bez wad ipady, czy te które nie są zwracane poprostu nikt na te wady nie zwraca uwagi. Pierwsze dwa to moja narzeczona nie zauważyła w ogóle!!! Musiałem jej palcem pokazywać pod różnym kontem :) niestety ja to widzę ;)

podobno istnieją iPady bez wad;] ja w każdym bądź razie liczę na taką sztukę. dzisiaj już infolinia apple nie działa także w poniedziałek zgłaszam kolejnego bubla;] uważam, że płacąc nie małe pieniądze mamy prawo do niewadliwego urządzenia.

dorzucam zdjęcia iPadów- jedno na którym widać różowo-czerwony ekran i jedno z podzieloną klawiaturą na którym widać zażółcenie.

Bardzo proszę o stosowanie się do http://myapple.pl/ip...ego-font-b.html Nie chciałbym karać ostrzeżeniem, więc proszę o poprawę. renqien

#758 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 19 maja 2012 - 13:57

Jakaś masakra...

#759 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 19 maja 2012 - 14:07

Infolinia dzisiaj już nie działa, przejdę się zatem do iSpotu popołudniu i zobaczę czy u nich można sprzęt wymienić.

#760 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 19 maja 2012 - 19:46

Myślę, że o idealny ekran w nowym iPadzie jest ciężko, przynajmniej tyle mogę powiedzieć po tym co tu czytam i moich 3 wymianach :). Dla mnie mój jest bliski ideałowi dlatego przy nim zostaję, ale obawiam się że niektórzy nawet z moją sztuką nie zaznali by spokoju i dalej by wymieniali, znowuż dla innych te co ja wymieniłem może okazałby się ok :).

Co do różowego lub fioletowego odcienia ekranu, szczególnie widocznego przy dziennym oświetleniu (na zewnątrz) to myślę, że podobnie jest to w przypadku iPada 2, przynajmniej z tymi co porównywałem miały podobnie, nowy iPad może był nieco bardziej różowy, z resztą zerknijcie na porównanie tabletu Asus Prime z:
Szczególnie jest to widoczne w przypadku białego iPada, na zewnątrz kontrast ekranu z białą ramką wydaje się być różowy, natomiast wewnątrz domu biała ramka sprawia wrażenie lekko szarej/kremowej. Mnie to nie przeszkadza, jednak tym którym przeszkadza polecam czarnego :).

#761 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 19 maja 2012 - 19:52

Myślę, że o idealny ekran w nowym iPadzie jest ciężko, przynajmniej tyle mogę powiedzieć po tym co tu czytam i moich 3 wymianach :). Dla mnie mój jest bliski ideałowi dlatego przy nim zostaję, ale obawiam się że niektórzy nawet z moją sztuką nie zaznali by spokoju i dalej by wymieniali, znowuż dla innych te co ja wymieniłem może okazałby się ok :).

Co do różowego lub fioletowego odcienia ekranu, szczególnie widocznego przy dziennym oświetleniu (na zewnątrz) to myślę, że podobnie jest to w przypadku iPada 2, przynajmniej z tymi co porównywałem miały podobnie, nowy iPad może był nieco bardziej różowy, z resztą zerknijcie na porównanie tabletu Asus Prime z:

Szczególnie jest to widoczne w przypadku białego iPada, na zewnątrz kontrast ekranu z białą ramką wydaje się być różowy, natomiast wewnątrz domu biała ramka sprawia wrażenie lekko szarej/kremowej. Mnie to nie przeszkadza, jednak tym którym przeszkadza polecam czarnego :).

Powiem szczerze, że jeżeli ekran w całości miałby jeden odcień to nic bym nie wymieniał. A tak mam pół ekranu różowo-czerwone a pół zielone. Dla mnie jest to nie do zaakceptowania. Zresztą sam zobacz na zdjęcie które wrzuciłem. Czy uważasz, że ekran jest jednolity?

#762 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 maja 2012 - 20:34

Nie o to chodzi. Co innego jeżeli ekran ma jednolita barwę. To jest akurat zrozumiałe i występuje od zawsze, że urządzenia różnią się barwą ekranu, ale tak jak kolega wyżej wspomniał - pół ekranu różowa, pół zielona/neutralna to jest coś nie tak, prawda?

Jeżeli nie jest możliwe uzyskanie jednolitego ekranu to ja podziękuję. Kupię iPada 2 i zobaczymy czy poprawią się ekrany w trójce. Jeżeli nie, to może zniwelują tą przypadłość w czwórce?

#763 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 19 maja 2012 - 21:52

Spoko, rozumiem Was, sam wymieniałem bo miałem nierówny odcień w drugim egzemplarzu - też różowo-zielony. Natomiast ktoś wspomniał o tym, że miał różowy odcień, który widział tylko w aucie i wymieniał, więc bardziej odnosiłem się do tego w moim poście.

#764 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 19 maja 2012 - 23:05

Spoko, rozumiem Was, sam wymieniałem bo miałem nierówny odcień w drugim egzemplarzu - też różowo-zielony. Natomiast ktoś wspomniał o tym, że miał różowy odcień, który widział tylko w aucie i wymieniał, więc bardziej odnosiłem się do tego w moim poście.

To ja pisałem, ale wymienilem nie z powodu różowego odcienia w aucie ale żółci na jednej stronie...

#765 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 19 maja 2012 - 23:53

To ja pisałem, ale wymienilem nie z powodu różowego odcienia w aucie ale żółci na jednej stronie...

Heh, nieźle, z powodu żółci ja wymieniałem pierwszego +gratis jeszcze dostałem do niego 2 dead pixele :).

#766 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 20 maja 2012 - 09:57

Teraz mam w ipadzie lekka roznice zolci na lewej stronie, nie wiem moze sie wstrzymac na razie bo jak apple rozdaje tyle dodatkow, to jeszcz gratis z nowym dostane wiecej zolci troche rozu i jeszcze moze jakis kawalek zielonego z extra dead pixelem na sniezno bialym tle ;). Tak na powaznie to troche masakra jest, to jest sprzet dla Polakow za duza kase, nie tablet z Biedronki... Moze jak ktos jest odwazny ze setki ludzi na forum nie znajda mu wad to moze niech pokaze zdjecie dobrago ipada, porownam go do swojego :).

#767 kristof19c

kristof19c
  • 22 postów
  • SkądŻarki/Sosnowiec/Kraków

Napisano 20 maja 2012 - 21:44

Witam. Dziś odwiedziłem 3 Stawy w Katowicach i tam w MM miła pani z działu reklamacji poinformowała mnie że odkąd prowadzą sprzedaż iPadów tj. ponad rok były tylko 2 zwroty i to z iPadem pierwszej i drugiej generacji. Jak do tej pory nie mieli żadnych reklamacji związanych z przebarwieniami ekranu, brakiem uszczelek itp. To samo powiedział pan przy stoisku z produktami Apple. Sam dziś widziałem wersję New (3) na wystawie i była idealna. Jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupem polecam to miejsce.

#768 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 maja 2012 - 21:55

Też kiedyś odwiedziłem parę iSpotów i usłyszałem, że nie ma problemów z nowym iPadem. Co mają mówić? Że jest masa zwrotów? Chyba słabo wypada takie informowanie klientów marketingowo. Nie pomawiam nikogo, bo może faktycznie nikt nie widział wady i nie reklamował produktów, ale na forum i moja sytuacja nauczyły mnie, że problem występuje masowo. Poza tym w takim sztucznym, jasnym świetle ciężko dostrzec wadę. Wychodzi z reguły wieczorem.

#769 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 20 maja 2012 - 22:05

kristof powiem szczerze ze nie wierze ze w jednym akurat miejscu beda idealne ipady. Nie chodzi o to ze jestem negatywnie nastawiony, ale dam Ci przyklad moich zakupow i wczesniejszych spostrzezen. Za nim bylem w USA, bylem kilkukrotnie w MM w Szczecinie (taka schiza nie moglem sie doczekac zakupu ipada w USA) i po obejrzeniu dema czarnego i bialego, nawet sciagnalem slynne zdjecia sprawdzajace przebarwienia i dead pixele z netu i dziwilem sie na co Ci ludzie na myapple narzekaja. Coz pojechalem do USA, akurat bylem w Delaware (sprzet z 0% VATu), kupilem 64gb z 4g, przygladalem sie jemu jak idiota na tle Amerykanow, nic nie zauwazylem, pojechalem do domu inne oswietlenie, inne miejsce i jak w morde strzelil zazolcenia na lewej stronie, kurz pod wyswietlaczem, wynienilem na nowy (w USA, wymieniaja nie tylko sam ipad, ale daja calkowicie nowego zafoliowanego), sprawdzilem w sklepie, nic nie widac, w domu ponowna historia, wymienilem na kolejnego najlepszy z nich wszystkich w sklepie super, w domu mozesz sie domyslic, znow taki sam problem z zolcia. Nie mowie, ze nie zdazaja sie ipady 100% sprawne, ale sa dwie kwestie w sklepie nie zauwazysz wszystkiego, a i duzo osob nie przywiazuje uwagi do tego typu wad...

#770 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 maja 2012 - 23:25

Szczerze Wam wszystkim współczuję. Sam nabyłem mojego iPada z duszą na ramieniu ponieważ lektura tego postu raczej nie napawa optymizmem. Postanowiłem dokonać zakupu online - bo tak raczej wszystcy doradają. Poszedłem jednak do iSpotu (Wrocław). Dowiedziałem się, że możemy otworzyć pudełko z moim nowym nabytkiem i razem go sprawdzić. Jeśli znajdziemy cokolwiek, gdziekolwiek sprzęt wymienimy od ręki na miejscu. Na nowy egzemplaż z nowego pudełka od ręki. Jeśli dalej będzie zażółcony, różowy, bez uszczelek lub walnięte pixele wymienimy jeszcze raz. Obiecali że możemy wymieniać aż do wyczerpania asortymentu. Po takiej rozmowie postanowiłem kupić na miejscu. Nie zgadniecie co stało się po otwarciu pudełka i uruchomieniu iPada. Uszczelki były, wszystkie pixele sprawne, żadnych paprochów pod szkłem i co najbardziej "zaskakujące" nie było zaróżowień i zażółceń... Dacie wiarę? Zapytałęm co będzie jeśli odpalę go w domu i okaże się że jednak ekran nie jest idealny? Odpowiedzieli - "zapraszamy na wymianę". Żadnej wymiany nie było. Wszystko extra. Co Wy na to? Czy pisząć o zjawiskach masowych wymian uwzględniacie fakt, że wypowiedzi pozytywnych na forach jest jak na lekarstwo? Oczywiste jest, że na forach się narzeka.

#771 jardins

jardins
  • 160 postów

Napisano 21 maja 2012 - 08:10

To gratuluję! No, a po co są fora. Jak Ci wszystko działa to nie będziesz się produkował bez sensu. Proste ;)

#772 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2012 - 08:27

Panowie ile czekaliście na zwrot kasy na konto?

#773 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 maja 2012 - 10:34

walnięte pixele wymienimy jeszcze raz

Pixele mogą wyjść po kilku dniach.

---------- Wpis dodano o 11:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:33 ----------

Panowie ile czekaliście na zwrot kasy na konto?

Ja ok 3 dni roboczych.

#774 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2012 - 11:48

3 dni robocze od wysłania maila z danymi do przelewu?

#775 malkontent

malkontent
  • 5 postów

Napisano 21 maja 2012 - 12:03

Witam Państwa, przepraszam z góry, za pytanie i nie przeczytanie powyzszych postów, ale strasznie mnie czas goni. Otóż jestem obecnie w US i mam dylemat: czy kupować ipada 3 czy 2. Czy kupujac 3-jkę zadziała mi 3G w Polsce, bo sporo juz sie naczytałem, że 4G nie działa. Jak to jest. Bardzo dziekuje za pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)