Nowy iPad w polskim Apple Store
Napisano 19 maja 2012 - 12:24
Napisano 19 maja 2012 - 12:58
Napisano 19 maja 2012 - 13:02
Napisano 19 maja 2012 - 13:08
Napisano 19 maja 2012 - 13:10
Taka sama informacje dostałem, tak z ciekawości dostałeś stare czy nowe pudełko? iPad z Usa miał lżejsze wady niż te serie z polski?
ja oddawałem samego iPada bez pudełka i tak też dostałem zafoliowanego w białym papierowym woreczku. oba iPady miały różne wady - pierwszy miał zażółcony ekran- połowa żółta, połowa neutralna. natomiast druga sztuka wygląda tak, że część od strony home button jest różowo- czerwona a część od strony kamery zielona. ja tego nie odpuszczę będę wymieniał do skutku.
Napisano 19 maja 2012 - 13:24

Napisano 19 maja 2012 - 13:46
Ja tez mam lekko zazolcona prawa stronę, 3 już wymienilem w USA, teraz czwarty pójdzie za niedługo do serwisu, zastanawiam się nad tym czy istnieją całkiem 100% bez wad ipady, czy te które nie są zwracane poprostu nikt na te wady nie zwraca uwagi. Pierwsze dwa to moja narzeczona nie zauważyła w ogóle!!! Musiałem jej palcem pokazywać pod różnym kontem
niestety ja to widzę
podobno istnieją iPady bez wad;] ja w każdym bądź razie liczę na taką sztukę. dzisiaj już infolinia apple nie działa także w poniedziałek zgłaszam kolejnego bubla;] uważam, że płacąc nie małe pieniądze mamy prawo do niewadliwego urządzenia.
dorzucam zdjęcia iPadów- jedno na którym widać różowo-czerwony ekran i jedno z podzieloną klawiaturą na którym widać zażółcenie.
Bardzo proszę o stosowanie się do http://myapple.pl/ip...ego-font-b.html Nie chciałbym karać ostrzeżeniem, więc proszę o poprawę. renqien
Napisano 19 maja 2012 - 13:57
Napisano 19 maja 2012 - 14:07
Napisano 19 maja 2012 - 19:46

Co do różowego lub fioletowego odcienia ekranu, szczególnie widocznego przy dziennym oświetleniu (na zewnątrz) to myślę, że podobnie jest to w przypadku iPada 2, przynajmniej z tymi co porównywałem miały podobnie, nowy iPad może był nieco bardziej różowy, z resztą zerknijcie na porównanie tabletu Asus Prime z:
Szczególnie jest to widoczne w przypadku białego iPada, na zewnątrz kontrast ekranu z białą ramką wydaje się być różowy, natomiast wewnątrz domu biała ramka sprawia wrażenie lekko szarej/kremowej. Mnie to nie przeszkadza, jednak tym którym przeszkadza polecam czarnego

Napisano 19 maja 2012 - 19:52
Myślę, że o idealny ekran w nowym iPadzie jest ciężko, przynajmniej tyle mogę powiedzieć po tym co tu czytam i moich 3 wymianach
Szczególnie jest to widoczne w przypadku białego iPada, na zewnątrz kontrast ekranu z białą ramką wydaje się być różowy, natomiast wewnątrz domu biała ramka sprawia wrażenie lekko szarej/kremowej. Mnie to nie przeszkadza, jednak tym którym przeszkadza polecam czarnego. Dla mnie mój jest bliski ideałowi dlatego przy nim zostaję, ale obawiam się że niektórzy nawet z moją sztuką nie zaznali by spokoju i dalej by wymieniali, znowuż dla innych te co ja wymieniłem może okazałby się ok
.
Co do różowego lub fioletowego odcienia ekranu, szczególnie widocznego przy dziennym oświetleniu (na zewnątrz) to myślę, że podobnie jest to w przypadku iPada 2, przynajmniej z tymi co porównywałem miały podobnie, nowy iPad może był nieco bardziej różowy, z resztą zerknijcie na porównanie tabletu Asus Prime z:
.
Powiem szczerze, że jeżeli ekran w całości miałby jeden odcień to nic bym nie wymieniał. A tak mam pół ekranu różowo-czerwone a pół zielone. Dla mnie jest to nie do zaakceptowania. Zresztą sam zobacz na zdjęcie które wrzuciłem. Czy uważasz, że ekran jest jednolity?
Napisano 19 maja 2012 - 20:34
Myślę, że o idealny ekran w nowym iPadzie jest ciężko, przynajmniej tyle mogę powiedzieć po tym co tu czytam i moich 3 wymianach
Szczególnie jest to widoczne w przypadku białego iPada, na zewnątrz kontrast ekranu z białą ramką wydaje się być różowy, natomiast wewnątrz domu biała ramka sprawia wrażenie lekko szarej/kremowej. Mnie to nie przeszkadza, jednak tym którym przeszkadza polecam czarnego. Dla mnie mój jest bliski ideałowi dlatego przy nim zostaję, ale obawiam się że niektórzy nawet z moją sztuką nie zaznali by spokoju i dalej by wymieniali, znowuż dla innych te co ja wymieniłem może okazałby się ok
.
.
Nie o to chodzi. Co innego jeżeli ekran ma jednolita barwę. To jest akurat zrozumiałe i występuje od zawsze, że urządzenia różnią się barwą ekranu, ale tak jak kolega wyżej wspomniał - pół ekranu różowa, pół zielona/neutralna to jest coś nie tak, prawda?
Jeżeli nie jest możliwe uzyskanie jednolitego ekranu to ja podziękuję. Kupię iPada 2 i zobaczymy czy poprawią się ekrany w trójce. Jeżeli nie, to może zniwelują tą przypadłość w czwórce?
Napisano 19 maja 2012 - 21:52
Napisano 19 maja 2012 - 23:05
Spoko, rozumiem Was, sam wymieniałem bo miałem nierówny odcień w drugim egzemplarzu - też różowo-zielony. Natomiast ktoś wspomniał o tym, że miał różowy odcień, który widział tylko w aucie i wymieniał, więc bardziej odnosiłem się do tego w moim poście.
To ja pisałem, ale wymienilem nie z powodu różowego odcienia w aucie ale żółci na jednej stronie...
Napisano 19 maja 2012 - 23:53
To ja pisałem, ale wymienilem nie z powodu różowego odcienia w aucie ale żółci na jednej stronie...
Heh, nieźle, z powodu żółci ja wymieniałem pierwszego +gratis jeszcze dostałem do niego 2 dead pixele

Napisano 20 maja 2012 - 09:57

Napisano 20 maja 2012 - 21:44
Napisano 20 maja 2012 - 21:55
Napisano 20 maja 2012 - 22:05
Napisano 20 maja 2012 - 23:25
Napisano 21 maja 2012 - 08:10

Napisano 21 maja 2012 - 08:27
Napisano 21 maja 2012 - 10:34
walnięte pixele wymienimy jeszcze raz
Pixele mogą wyjść po kilku dniach.
---------- Wpis dodano o 11:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:33 ----------
Panowie ile czekaliście na zwrot kasy na konto?
Ja ok 3 dni roboczych.
Napisano 21 maja 2012 - 11:48
Napisano 21 maja 2012 - 12:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)