Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Please log in to reply
1452 replies to this topic

#801 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 23 May 2012 - 16:10

Szansa jest zawsze. To nie kwestia urządzenia tylko pecha użytkownika. Ja dostałem za pierwszym razem ok.

#802 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 23 May 2012 - 17:01

Ja bym poczekał jeszcze na Twoim miejscu i próbowałbym z Trójką:)

A może ktoś, kto kupował w Cortlandzie (albo KDS) w Katowicach powiedzieć, czy bez problemu wymieniają na nowy sprzęt w razie jakiegoś problemu ?

Kds unikaj dużym łukiem- To banda oszustów i ściemniaczy!!! Wymieniałem tam miesiąc moją trójkę ,w końcu z łaska oddali kasę jak ich postraszyłem sądem.

#803 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 23 May 2012 - 17:05

Ja jutro odbieram kolejną wymienianą sztukę w Cortlandzie - według zapewnień został on sprawdzony i jest ok - nie zasikany, nie różowo-zielony, posiadający wszystkie uszczelki. Zobaczę jutro na własne oczy i się przekonamy czy trafiają się sprawne iPady.

#804 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 23 May 2012 - 17:06

Ja czekam na 7 sztukę. Jak będzie znowu to samo co poprzednio (uszczelki, ekran zasikany) to poproszę o pieniądze.

#805 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 23 May 2012 - 17:13

Ja póki co nie mogę się doczekać na te pieniądze. Dzisiaj dostałem informację, że dopiero przelew będzie nadany 28.05... i czas oczekiwania 5-7 dni od tej daty. Trochę długo.

#806 ron_1

ron_1
  • 156 posts

Posted 23 May 2012 - 19:36

Ja póki co nie mogę się doczekać na te pieniądze. Dzisiaj dostałem informację, że dopiero przelew będzie nadany 28.05... i czas oczekiwania 5-7 dni od tej daty. Trochę długo.

Trochę ? moim zdaniem to bardzo długo. Ja może zaryzykuję w czerwcu z iPadem -przyda się studentowi na wakacje.

#807 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 23 May 2012 - 19:38

Kds unikaj dużym łukiem- To banda oszustów i ściemniaczy!!! Wymieniałem tam miesiąc moją trójkę ,w końcu z łaska oddali kasę jak ich postraszyłem sądem.

Ok, dzięki, więc kupie chyba w cortlandzie albo aos :D

#808 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 23 May 2012 - 19:45

No męcząca jest ta współpraca z Apple. Od marca nie mam ani sprzętu ani pieniędzy i do czerwca mieć nie będę. Doskwiera brak Apple Store w Polsce. Kupiłbym w iMadzie, ale muszę się dopytać jak wygląda wymiana, bo już mam serdecznie dość wymian w AOS.

#809 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 23 May 2012 - 20:48

Ja płacę zawsze kartą i zwrot był szybko.

#810 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 23 May 2012 - 21:46

Ja jutro odbieram kolejną wymienianą sztukę w Cortlandzie - według zapewnień został on sprawdzony i jest ok - nie zasikany, nie różowo-zielony, posiadający wszystkie uszczelki. Zobaczę jutro na własne oczy i się przekonamy czy trafiają się sprawne iPady.

Można jeszcze o to poprosić? Dziś dostałem maila, że dotarł i sprawdzenie potrwa 2-3 dni...da się jakoś "domówić" tę "usługę" :D

#811 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 24 May 2012 - 05:27

Ja poprosiłem osoby pracujące w serwisie o takie sprawdzenie- zapewniono mnie że iPad został sprawdzony pod kątem wad ekranu i jest wszystko ok z tym egzemplarzem. Jadę odebrać po 9 także się okaże czy faktycznie jest tak dobrze :)

#812 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 24 May 2012 - 09:54

Ja poprosiłem osoby pracujące w serwisie o takie sprawdzenie- zapewniono mnie że iPad został sprawdzony pod kątem wad ekranu i jest wszystko ok z tym egzemplarzem. Jadę odebrać po 9 także się okaże czy faktycznie jest tak dobrze :)

No i jak?

#813 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 24 May 2012 - 14:47

Wlasnie jak? Tez z ciekawością czekam na odpowiedz...

#814 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 24 May 2012 - 15:43

Osoby otrzymujące dobrego iPada raczej zapominają o tym wątku :) Więc im mniej negatywnych komentarzy tym więcej dobrych iPadów. A widać że wątek już powoli zwalnia i coraz mniej ludzi tu pisze. Co daje duże prawdopodobieństwo iPadów bez wad.

#815 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 24 May 2012 - 16:06

Mój Ipad został odesłany do serwisu z powodu zażółcenia prawej strony ekranu, powiedziano mi że w środę mogę się spodziewać przesyłki z nowym ipadem , dam znać jak tylko dojdzie.

#816 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 24 May 2012 - 16:09

Oglądałem nowego pada w media markcie w poznaniu i wg miał idealny ekran, taka sama biel na pustej stronie safari na całej jej powierzchni... Chciałbym na żywo zobaczyć takiego "zasikanego"...

#817 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 24 May 2012 - 16:09

Co daje duże prawdopodobieństwo iPadów bez wad.

Oby tak było.

#818 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 24 May 2012 - 16:12

Oglądałem nowego pada w media markcie w poznaniu i wg miał idealny ekran, taka sama biel na pustej stronie safari na całej jej powierzchni... Chciałbym na żywo zobaczyć takiego "zasikanego"...

Przy sztucznym świetle w sklepie tego nie zobaczysz. To doskonale widać wieczorem, przy przyciemnionym ekranie i słabym świetle. Poza tym na białej stronie też nie bardzo się to sprawdza. Na klawiaturze, najlepiej podzielonej na dwie jest to widoczne.

#819 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 24 May 2012 - 22:43

Dzisiaj kolejny iPad odebrany. Ekran nie jest idealny. Ja w tym momencie pasuje z wymianą. Będę w sierpniu w USA to postaram się z tym coś zrobić. Według mnie szanse na dostanie dobrej sztuki są minimalne. Praktycznie każdy iPad jakiego widziałem ma jakiś problem z podświetleniem. Obecna sztuka jest kolejną, która jest czerwono zielona. Ja to widzę natomiast w serwisie stwierdzili że jest idealny. W świetle serwisowych wydawał mi się ok. Natomiast w ciemnym pomieszczeniu widzę że znowu jest różowo zielono. Także uważam, że Apple wypuściło totalnego bubla. Nie zdarzyło mi się jeszcze kupić jakiegokolwiek sprzętu, w którym trzy kolejne sztuki byłyby zepsute.

#820 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 25 May 2012 - 05:47

Problem jest taki ze ja w USA wymienialem trzy razy w dwóch rożnych stanach, i tez jest kaszana. Przynajmniej była,ale patrząc po tym co się dzieje to nie liczylbym na coś lepszego... Sam nie wiem czy teraz odsyłać do cortlandu czy się jeszcze wstrzymać. Druga sprawa to jeżeli wymienia mi go w Polsce a będzie zły i pojadę na kilka miesięcy do USA nie wiem czy bez problemu wymienia model z Europy z pudelkiem po starym z USA, oni z tym maja niezła fazę!!!

#821 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 25 May 2012 - 13:34

Ja swojego trzeciego kolejnego wadliwego iPada - z różowo - zielonym ekranem zostawiam do momentu wyjścia jailbreaka- w Cydii jest aplikacja color profiles dzięki której można zmienić temperaturę ekranu i barwę . Jeżeli to nie pomoże to wymieniam iPada po raz kolejny.

#822 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 25 May 2012 - 19:53

juz jest ;)

#823 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 25 May 2012 - 22:07

Nie ważne jaki dojdzie...i tak z nim zostanę, jailbreak będzie tylko ten przez najbliższe pół roku pewnie, a możliwość zrobienia go pewnie tylko przez najbliższy tydzień...

#824 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 26 May 2012 - 06:57

Bez przesady Apple nie wyda tak szybko nowej aktualizacji, a i jeszcze musi minąć sporo czasu żeby nowe były w Polsce właśnie z nowym softem

#825 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 26 May 2012 - 16:10

juz jest ;)

Jak na razie nie mogę pobrać nic z repo bigbossa także nie jestem w stanie stwierdzić czy zostawię tego iPada czy znowu będę wymieniał. Wieczorem postaram się zrobić zdjęcia ekranu i pokazać wam kolejnego pięknie różowo - zielonego iPada w zestawieniu z iPhonem 4 - którego ekran ma normalną barwę.

Udało mi się w końcu zainstalować aplikację color profiles z cydii. Powiem wam że jest to recepta na różowo-zielony ekran. Udało mi się ustawić barwę ekranu na taką jaka powinna być od początku - praktycznie naturalnie białą. W tym momencie będę miał tylko zagwozdkę czy oddawać iPada i wymieniać do skutku na dobrego czy też zostać z tym i cieszyć się z tego, że w Cydii istnieje aplikacja color profiles :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users