Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Please log in to reply
1452 replies to this topic

#701 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 13:28

Fatalnie.

#702 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 16 May 2012 - 13:48

Dołączona grafika

Ja swój to już nie wiem czy wymieniać bo napisali mi na forum że definitywnie mam zażółcenie. :( Tragedia, muszę iść do okulisty

#703 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 14:21

Dołączona grafika

Ja swój to już nie wiem czy wymieniać bo napisali mi na forum że definitywnie mam zażółcenie. :( Tragedia, muszę iść do okulisty

Dla mnie jest ok

#704 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 16 May 2012 - 15:19

Dołączona grafika

Ja u Ciebie nie widzę zażółcenia , u mnie było bardzo widoczne , po tygodniu wygląda tak jak na fotce poniżej , jeśli zażółcenie nie zniknie całkowicie do środy to będę wymieniał na nowy egzemplarz , chociaż obawiam się ze dostane jeszcze gorszy model :/

Dołączona grafika

#705 vvalery

vvalery
  • 9 posts

Posted 16 May 2012 - 16:18

[url=http://ifotos.pl/zobacz/DSCF4566J_rwhqxra.JPG/]Dołączona grafika[/url]

Jak nie widać jak widać. Spojrz na klawiature po prawej i na rzad Klawiszy na gorze i na dole. jedne sa zolte a drugie biale.

#706 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 16:32

Może Asus Transformer Pad 300 / TF300 jest odpowiedzią...na nasze zmartwienia.

#707 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 16 May 2012 - 16:50

Jak nie widać jak widać. Spojrz na klawiature po prawej i na rzad Klawiszy na gorze i na dole. jedne sa zolte a drugie biale.

Na krawedziach widać, pozatym przydałaby by sie druga fotka ale odwrócona żeby lepiej było widać drugą strone i jasność na połowe bo na maxa to nigdy prawie nie widać bo to rozswietla przebarwienia.

#708 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 16 May 2012 - 16:54

To kwestia Aparatu. Nad tabletem świeciła świetlówka dlatego delikatnie inny odcień.
Wystarczy że delikatnie zrobię zdjęcie pod innym kątem i już ekran będzie inny.
Taki urok LED IPS o wysokim zagęszczeniu.

#709 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 16 May 2012 - 17:13

Ja po przemyśleniu czego oczekuję od sprzętu, będę próbować dalej z trójką, ale nie wiem czy od razu. Zwrot pieniędzy już załatwiony. Będę śledzić temat i zobaczymy jaki będzie dalszy obrót sprawy.

#710 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 17:27

Ja po przemyśleniu czego oczekuję od sprzętu, będę próbować dalej z trójką, ale nie wiem czy od razu.
Zwrot pieniędzy już załatwiony. Będę śledzić temat i zobaczymy jaki będzie dalszy obrót sprawy.

Nie myślałeś o Samsungu czy Asusie?

#711 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 16 May 2012 - 18:02

To zażółcenie to chyba jest podobna kwestia jak wyczucie, że pita kawa była mielona w chińśkim młynku za 90zł a nie w takim za 500zł, albo że muzyka płynie z kabli za 10zł/m a nie 200zł/m. Ja nie widzę wad ani na tych fotkach, ani na filmach na YT w postach wcześniej (choć tu ciężko oceniać bo wpływa ma i balans bieli aparatu i nasz monitor itp itd.), nie widziałem na żadnym ipadzie3 na standach w iSpocie i media markcie... Może kupujcie wystawowe, po obejrzeniu całego jak wyświetla klawiaturę? Trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że wyświetlacze są pewnie robione już jak w iphonie 4s i mają cieplejsze odcienie.

#712 ron_1

ron_1
  • 156 posts

Posted 16 May 2012 - 18:19

Ja myślałem o Galaxy Tab jakiś czas temu ale fragmentacja androida jest zbyt duża przez co dużo aplikacji jest niedopracowanych lub nieprzystosowanych do każdego urządzenia. Do tego bardzo krótki czas wspierania z nowymi wersjami systemu. Znajomy miał Sony Tablet S i mimo posiadania przez niego slotu na kartę itp. przesiadł się niedawno na iPada 3 i jest o wiele bardziej zadowolony (mimo że raz wymieniał z powodu żółtego ekranu).

#713 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 16 May 2012 - 18:27

Przyglądałem się innym tabletom, lecz całokształt nadal przemawia za iPadem.
Czytałem temat na zagranicznym forum odnośnie numerów seryjnych zaczynających się na DY. Obecny ma DY w przodzie, a ekran taki, jak na zdjęciu parę postów wcześniej, więc raczej ta reguła się nie sprawdza.

#714 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 18:34

Też się cały czas zastanawiam nad kolejnym zamówieniem. Mam w domu tablet z Biedronki na Andku 4.0, wiec wiem na czym polega ten system i wolę IOS. Może trzeba poczekać jeszcze chwile. Jak mam znowu 5x przechodzić kabaret z kurierami UPS to się zniechęcam. Czekam na kilka wpisów, że jest już ok i ludzie są zadowoleni.

#715 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 16 May 2012 - 19:25

Ja miałem zamawiać dwójkę, ale po przekalkulowaniu cen, plusów i minusów, to wolę jednak strzelać w trójkę. Dwójka za 2200zł 16GB + 3G w AOS to spora suma, a z innych źródeł boję się kupować po takich problemach. Zrobię tak samo jak Ty - poczekam na jakieś pozytywne wpisy w tym wątku i wtedy ewentualnie zamówię.

#716 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 16 May 2012 - 19:26

Osobiście przed iPad 3 miałem. Asus Transformer, Asus Transformer Prime, Siostra ma Galaxy Tab. Dla mnie każdy z tych tabletów był o lata świetlne do tyłu za iPadem. Najbardziej co mnie drażniło to super chiper wielordzeniowy z mega grafiką a sam system zacinał się nawet przewijając ekrany główne. Nie wszystkie gry działały z racji rożnych podzespołów. Do tego niespodziewane restarty i zawiechy oraz fatalna niska rozdzielczość ekranów, mała optymalizacja, brak wygody i tandetne wykonanie. Nie znalazłem na ryku lepszego urządzenia, a nie należę do ludzi którzy zadowolą się segmentem średniej klasy. Nie pakujcie się w coś czego możecie żałować. Każdy kto miał w rękach New iPad po przesiadce na inny tablet z systemem Android może go poważnie zirytować.

#717 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 19:32

a nie należę do ludzi którzy zadowolą się segmentem średniej klasy.
Nie pakujcie się w coś czego możecie żałować.

Mam dokładnie takie samo podejście do tej sprawy. Ale 5x odesłałem już iPada i trochę się zirytowałem. Potem wyjechałem na majówkę, przyjechałem i myślałem, że ludzie są już zadowoleni z zakupu. Okazuje się, że nie.

#718 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 16 May 2012 - 19:39

Dzisiaj Pani z AOS nawet przyznała, że faktycznie jest wadliwa seria, ale nie mają pojęcia ile to jeszcze potrwa. W sumie wątpię by to była jakaś konkretna partia. Na całym świecie ludzie zgłaszają na forach problemy z yellow/red/pink/blue/green tint więc raczej to sprawa na większą skalę.

#719 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 May 2012 - 19:42

Dzisiaj Pani z AOS nawet przyznała, że faktycznie jest wadliwa seria, ale nie mają pojęcia ile to jeszcze potrwa. W sumie wątpię by to była jakaś konkretna partia. Na całym świecie ludzie zgłaszają na forach problemy z yellow/red/pink/blue/green tint więc raczej to sprawa na większą skalę.

Czytając ten wątek, można dojść do wniosku, że wszystkie są złe. Zawsze są wadliwe egzemplarze.

#720 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 19:46

Czekam na taki tydzień, gdzie będą same wpisy ludzi otrzymujących sprawne urządzenia.

#721 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 May 2012 - 19:48

Czekam na taki tydzień, gdzie będą same wpisy ludzi otrzymujących sprawne urządzenia.

Ilu kupujących iPady jest na tym forum?

#722 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 19:49

Ilu kupujących iPady jest na tym forum?

Myślę, że sporo.

#723 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 16 May 2012 - 19:52

Czytając ten wątek, można dojść do wniosku, że wszystkie są złe. Zawsze są wadliwe egzemplarze.

Ja bazując na własnej sytuacji, mogę stwierdzić, że większość jest zła. Każda z pięciu sztuk miała wadę. Sporo wystawowych iPadów w sklepach/salonach też miało problemy z ekranem, więc chyba mam prawo mieć takie zdanie.

#724 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 May 2012 - 19:55

Ja bazując na własnej sytuacji, mogę stwierdzić, że większość jest zła. Każda z pięciu sztuk miała wadę. Sporo wystawowych iPadów w sklepach/salonach też miało problemy z ekranem, więc chyba mam prawo mieć takie zdanie.

Każda ma prawo do własnego zdania ;)
Mam od wczoraj swój egzemplarz i nie ma wad.

#725 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 16 May 2012 - 19:56

Ja powiem więcej, nigdy niczego nie oddawałem 5x. Natomiast zawsze robię zakupy przemyślane i wiem czego oczekiwać.

---------- Wpis dodano o 20:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:55 ----------

Mam od wczoraj swój egzemplarz i nie ma wad.

Zazdroszczę.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users