Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#551 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 11:13

Ten na dole i w środku fajny. Ja czekam za zwrot kasy już. Ciekawe co za parę tygodni będzie dostępnego.

#552 ]Bodom[

]Bodom[
  • 3 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 12:33

Ten na dole i w środku fajny. Ja czekam za zwrot kasy już. Ciekawe co za parę tygodni będzie dostępnego.

Z tym na samym dole nie jest zbyt wesoło ze względu na różowy odcień, który nasila się wraz ze zmniejszaniem jasności ekranu. Co daje nam smutną puentę: ekran iPada 2 wygrywa w tym zestawieniu. Hmmm zaczynam powoli odnosić wrażenie, że staliśmy się już tak mocno przewrażliwieni w tym temacie (ciągłego sprawdzania ekranu milimetr po milimetrze), że jedyne wyjście to zwrot kasy a następnie porzucenie roli małego Sherlocka Holmesa ekranów retina. Jestem wręcz pewny, że bez śledzenia tego wątku byłbym szczęśliwym użytkownikiem tego sprzętu. A tak, szukam dziury w całym.

#553 piotrmd

piotrmd
  • 19 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 12:50

Jednak wymieniam lub zwracam. Porównałem w iSpocie i wystawowe nie mają tego różowego odcienia bieli. Dzwoniłem do AOS i zaproponowali mi rekompensatę za zainstniałą sytuację. Nie wiem jeszcze co to ma być, gdyż oczekuję na opinię technika zdjęć, które im przesłałem.

---------- Wpis dodano o 11:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:40 ----------

Bodom[;1867398']. Jestem wręcz pewny, że bez śledzenia tego wątku byłbym szczęśliwym użytkownikiem tego sprzętu. A tak, szukam dziury w całym.

A ja nie. Miałem i mam dużo sprzętu elektronicznego i takiej dysproporcji w natężeniu światła i zabarwieniu na tak małej przestrzeni ekranu nie widziałem. Z jednej strony ekranu biel jest różowa, a z drugiej szara lub żółta. I nie jest to kwestia kąta pod jakim patrzę.

#554 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 21 kwietnia 2012 - 15:10

Zauważyłem że tych marudzących jest garstka w porównaniu z tymi co kupili i nawet nie zaglądają na to forum. Ja pierwszy raz zakupiłem sprzęt Appla gdyż zawsze miałem stycznośc tylko z androidem i ekran jest idealny, biały, uszczelki dookoła, brak plam czy bad pikseli. Pomyślicie że pewnie mam szczęście. Otóż nie. To wy macie pecha bo kolejnych moich czterech kumpli też ma szczęście i nie onanizują się w szukanie wad. Po prostu jeśli włączam ekran i jest okej to wad nie ma i nie lecę po mikroskop czy plansze z RGB żeby sprawdzać ekran. Nie rozjaśniam też na maksa i nie wchodzę do ciemni żeby szukać wad. Jestem użytkownikiem nie kontrolerem jakości. Pozdro.

#555 krzychu-maniac

krzychu-maniac
  • 47 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 15:23

Zauważyłem że tych marudzących jest garstka w porównaniu z tymi co kupili i nawet nie zaglądają na to forum.
Ja pierwszy raz zakupiłem sprzęt Appla gdyż zawsze miałem stycznośc tylko z androidem i ekran jest idealny, biały, uszczelki dookoła, brak plam czy bad pikseli.
Pomyślicie że pewnie mam szczęście. Otóż nie. To wy macie pecha bo kolejnych moich czterech kumpli też ma szczęście i nie onanizują się w szukanie wad. Po prostu jeśli włączam ekran i jest okej to wad nie ma i nie lecę po mikroskop czy plansze z RGB żeby sprawdzać ekran. Nie rozjaśniam też na maksa i nie wchodzę do ciemni żeby szukać wad.
Jestem użytkownikiem nie kontrolerem jakości.
Pozdro.

Zgadzam się z ta wypowiedzią w 100%

#556 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 17:27

Po prostu jeśli włączam ekran i jest okej to wad nie ma i nie lecę po mikroskop czy plansze z RGB żeby sprawdzać ekran. Nie rozjaśniam też na maksa i nie wchodzę do ciemni żeby szukać wad. Jestem użytkownikiem nie kontrolerem jakości.

Hmm, być może właśnie tak działa kontrola jakości w Apple :). Włączył się, czyli jest okej, niech leci na sprzedaż do Polski ;).

#557 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 20:47

Zauważyłem że tych marudzących jest garstka w porównaniu z tymi co kupili i nawet nie zaglądają na to forum.
Ja pierwszy raz zakupiłem sprzęt Appla gdyż zawsze miałem stycznośc tylko z androidem i ekran jest idealny, biały, uszczelki dookoła, brak plam czy bad pikseli.
Pomyślicie że pewnie mam szczęście. Otóż nie. To wy macie pecha bo kolejnych moich czterech kumpli też ma szczęście i nie onanizują się w szukanie wad. Po prostu jeśli włączam ekran i jest okej to wad nie ma i nie lecę po mikroskop czy plansze z RGB żeby sprawdzać ekran. Nie rozjaśniam też na maksa i nie wchodzę do ciemni żeby szukać wad.
Jestem użytkownikiem nie kontrolerem jakości.
Pozdro.

Kolego mój pierwszy komputer to ZX SPECTRUM + ( jeśli wiesz o czym ja mówię LOL ), od tego czasy kupiłem kilka nieruchomości i sporo środków trwałych. Nie mam odchyleń w zakresie sprzętu i nie modle się do niego. Moje doświadczenie pozwala mi obiektywnie ocenić jakie mam oczekiwania. Mam lepsze rozrywki w życiu, niż doszukiwanie się skazy w sprzęcie Apple i marnowanie czasu na odsyłanie urządzeń. Reasumując rozumiem, że zadowoliłbyś się autem na 3 kołach bo też by się dało jeździć. Nikt z Kolegów wskazujących na problemy nie udowadniał nic mikroskopem a jedynie Koledzy wiedzą czego oczekują i w jakim zakresie. Kwestia doświadczenia życiowego lub traktowania obiektywnych problemów jako subiektywnie nie mających znaczenia.pozdro

#558 codename

codename
  • 71 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2012 - 21:22

Da się sprawdzić w jakim tygodniu został wyprodukowany bez otwierania pudełka. Jutro chcę uderzy do GM do iSpota po iPada i takto bym wybrał sobie coś najświeższego do otwierania w razie czego?

#559 Wiolka

Wiolka
  • 9 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 11:00

Da się... [url=http://iknowsomething.com/hands-on-ipad-3-vs-ipad-2-and-issues/]Hands-on Apple new iPad 3 vs iPad 2 and issues | iknowsomething.com[/url] ale to nie zmienia faktu, że wybierając "najświeższego" nie trafisz na wadliwy egzemplarz. Z wymiany w serwisie dostałam iPada wyprodukowanego w kwietniu i ekran był znacznie gorszy niż w modelu ze stycznia.

#560 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 10:30

Trzecia sztuka, teraz zółty na prawie całej lewej stronie :/. To jest jakiś koszmar !!!

#561 piotrmd

piotrmd
  • 19 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 12:59

Trzecia sztuka, teraz zółty na prawie całej lewej stronie :/. To jest jakiś koszmar !!!

[url=http://www.youtube.com/watch?v=k3uZsr50ga8&feature=youtu.be]New IPAD, yellow screen problem 2. - YouTube[/url]

Oj tam, szukasz dziury w całym ;-) Włącza się? No, to znaczy że działa.

#562 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 16:08

New IPAD, yellow screen problem 2. - YouTube

Oddawaj.

#563 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 kwietnia 2012 - 16:22

Oddawaj.

oddali Ci juz kase ?

#564 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 16:23

oddali Ci juz kase ?

Właśnie przed chwilą dzwoniłem do banku i jeszcze nie ma zwrotu. Do 5 dni roboczych mówili na info.

#565 sebbirch

sebbirch
  • 38 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 18:03

Ja dzisiaj odebrałem od kuriera kolejnego i niestety znowu problem: biały pyłek między szybą a LCD widoczny wspaniale na czarnym tle, wifi działa jak chce, o dziwo nie zauważyłem wyjątkowo żółtych przebarwień ... to już mój 4 egzemplarz - tydzień produkcji 14 tego roku. Super

#566 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 18:07

Ja dzisiaj odebrałem od kuriera kolejnego i niestety znowu problem: biały pyłek między szybą a LCD widoczny wspaniale na czarnym tle, wifi działa jak chce, o dziwo nie zauważyłem wyjątkowo żółtych przebarwień ... to już mój 4 egzemplarz - tydzień produkcji 14 tego roku. Super

Szkodą :(

#567 sebbirch

sebbirch
  • 38 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 18:22

Szkodą :(

Mi też jest szkoda :-( wymieniam ostatni jeżeli się nie uda to zapominam o nowym iPad'zie na kilka miesięcy - albo mam takie szczęście albo kontrola jakości niestety zawodzi a może przy tak dużym wolumenie produkcji właśnie tak jest.

#568 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 23 kwietnia 2012 - 19:01

2 sztuka kupiona w MM Kielce tym razem czarna 32 gb & 4G bez skazy , przynajmniej narazie, mam nadzieję że tak zostanie :).

#569 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 21:19

Ile czasu wymieniają jak oddam na gwarancję?

#570 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 08:07

Ile czasu wymieniają jak oddam na gwarancję?

Kupiłeś w sklepie Appla on line?

#571 kondi552

kondi552
  • 97 postów
  • SkądŁomża, PL

Napisano 24 kwietnia 2012 - 12:26

Dołączona grafika tutaj bad pixel
Dołączona grafika tutaj cała lewa strona zasikana... te zdjęcia wysyłam do supportu apple.

#572 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 kwietnia 2012 - 10:49

Kupiłem właśnie iPada w iSpocie. Ekran jednolicie biały i wszystki pikseli sprawne. Pytałem czy go otworzymy i uruchomimy na miejscu i co będzie jeśli ekran będzie do bani. Wymiana od ręki - jak deklarowali sprzedawcy. Nie była na szczęście potrzebna.

#573 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 15:33

Mi dziś kasa wpłynęła. Wracam z majówki 6 maja i zamówię ponownie. Piszcie Panowie jak jakość sprzętu ze sklepu on line wygląda. Może wreszcie będą same dobre sztuki.

#574 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 kwietnia 2012 - 17:16

Mi dziś kasa wpłynęła. Wracam z majówki 6 maja i zamówię ponownie. Piszcie Panowie jak jakość sprzętu ze sklepu on line wygląda. Może wreszcie będą same dobre sztuki.

ja jeszcze na kase czekam ale jak dojdzie w tym tygodniu to zamowie tez 6 w niedziele ;) btw ile w sumie czekales na zwrot kasy ?

#575 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 17:24

Od piątku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych