Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Ipad 2 czy Ipad 3

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
349 odpowiedzi w tym temacie

#326 Jojox

Jojox
  • 585 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 29 pa藕dziernika 2012 - 18:12

Ja od jakiegos tygodnia jestem posiadaczem nowej dwojki i jestem zachwycony. Kupilem za polowe ceny iPada 3 i choc widze brak retiny to poza tym same plusy. Identycznie szybki, lzejszy, zimniejszy, krocej sie laduje a bateria spokojnie mi trzyma 14-15 godzin. (Nie gram!)

#327 Colin 79

Colin 79
  • 263 post贸w
  • Sk膮dWa艂brzych, Poland

Napisano 23 listopada 2012 - 21:22

Mam takie pytanie mo偶e troch臋 dziwne, ale mam. Ot贸偶 posiadam iPhona 4S i mam okazj臋 kupi膰 za 1400 miesi臋cznego iPada 3 16 GB WiFi z Saturna lub n贸wk臋 za 1550 parametry takie same, ale wygrana w konkursie czyli bez paragonu. Czy to w og贸le ma sens je艣li si臋 ma iPhona i czy cena jest ok ? Pozdrawiam

#328 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2聽464 post贸w

Napisano 23 listopada 2012 - 21:25

Oczywi艣cie 偶e ma sens. Cena te偶 ujdzie:)

#329 Colin 79

Colin 79
  • 263 post贸w
  • Sk膮dWa艂brzych, Poland

Napisano 23 listopada 2012 - 21:35

Oczywi艣cie 偶e ma sens. Cena te偶 ujdzie:)

Tylko kt贸rego za 1400 miesi臋cznego z Saturna czy 1550 n贸wk臋 wygranego w konkursie... Hm... sam ju偶 nie wiem.

#330 piotrrz

piotrrz
  • 13 post贸w

Napisano 24 listopada 2012 - 09:46

Ja bym bra艂 miesi臋cznego z Saturna - zawsze na gwarancji, a i 150z艂 to mo偶na na jakie艣 fajne etui do niego przeznaczy膰

#331 Jojox

Jojox
  • 585 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 24 listopada 2012 - 10:56

Paragon Ci niepotrzebny. Masz rok gwarancji apple od aktywowania realizowane po numerze seryjnym. Ja bym wybra艂 n贸wk臋. Chyba 偶e "odfoliowana w celu sprawdzenia..."

#332 Colin 79

Colin 79
  • 263 post贸w
  • Sk膮dWa艂brzych, Poland

Napisano 26 listopada 2012 - 21:15

W og贸le op艂aca si臋 kupowa膰 "Okazje" z USA ?

#333 belekeke

belekeke
  • 1 post贸w
  • Sk膮dRusocin, Gdansk, Poland, Poland

Napisano 29 listopada 2012 - 17:00

Witam, planuj臋 kupi膰 iPada. W zasadzie w gr臋 wchodzi ka偶dy poza mini. Chc臋 wyda膰 jak najmniej, maksymalnie powiedzmy 1600z艂. Mo偶e by膰 zar贸wno u偶ywany jak i nowy. Przede wszystkim s艂u偶y艂by mi do przegl膮dania stron internetowych, ale r贸wnie偶 do ogl膮dania koszyk贸wki (przez NBA GameTime) i film贸w/seriali a tak偶e plik贸w pdf. Gry itp. mnie nie interesuj膮 za bardzo. W zasadzie zastanawiam si臋 mi臋dzy iPad 2 a iPad 3. My艣l臋 o pojemno艣ci 16GB, chyba taka powinna mi wystarczy膰 do moich cel贸w. Teraz pytanie, czy iPad 2 sprosta moim oczekiwaniom, czy lepiej wyda膰 wi臋cej i zdecydowa膰 si臋 na kusz膮c膮 retink臋 ? Z tym 偶e do 1600z艂 wyb贸r tr贸jek nie jest osza艂amiaj膮cy.

#334 piotrrz

piotrrz
  • 13 post贸w

Napisano 29 listopada 2012 - 18:01

bierz 3-k臋 skoro chcesz czyta膰 PDF-y. Ja kupi艂em za 1750 n贸wk臋 iPada 16GB z 3G wi臋c w swoim bud偶ecie s膮dz臋, 偶e te偶 kupisz bez problemu wersj臋 Wi-Fi

#335 Michasss8

Michasss8
  • 1聽515 post贸w
  • Sk膮dLeszno

Napisano 29 listopada 2012 - 18:06

Ostatni zakup dla babci iPad 3, 4g 16gb 10 miesi臋cy na gwarancji. Jak si臋 szuka, to si臋 znajdzie. Pozdrawiam

#336 pavi7600

pavi7600

• 1聽199 post贸w

Napisano 29 listopada 2012 - 18:34

W og贸le op艂aca si臋 kupowa膰 "Okazje" z USA ?

Mo偶esz troszk臋 wiecej napisa膰 o co Ci dok艂adnie chodzi z tymi "Okazjami".

#337 Colin 79

Colin 79
  • 263 post贸w
  • Sk膮dWa艂brzych, Poland

Napisano 29 listopada 2012 - 21:29

Mo偶esz troszk臋 wiecej napisa膰 o co Ci dok艂adnie chodzi z tymi "Okazjami".

Np. na allegro ta艅szy od modelu krajowego np o 300 z艂 chodzi mi g贸wnie o ewentualne problemy z gwarancja lub dzia艂aniem 4G lub LTE.

#338 Damixs74

Damixs74
  • 252 post贸w
  • Sk膮dPozna艅/Cieszyn

Napisano 28 kwietnia 2013 - 12:14

Witam W przeci膮gu kilku dni dotrze do mnie paczka z nowym iPad'em 2 16GB Wi-Fi + 3G, kt贸rego wymieni艂em za punkty za tankowanie na stacjach Shell Smart. Zastanawiam sie, czy warto si臋 w niego ''pakowa膰'', czyli wzi膮膰 dla siebie i u偶ywa膰, czy lepiej sprzeda膰, ze wzgl臋du na to, ze za nied艂ugo moze przestac by膰 wspierany. Mam jeszcze iPhone 5 16GB, wi臋c to tez mo偶e mie膰 jakie艣 znaczenie (iCloud), lecz wszystkie moje komputery dzia艂aj膮 pod kontrol膮 Win XP/7/8. Co radzicie ? iPad by艂by u偶ywany 90% czasu w domu, lecz czy to ma sens, gdy w domu mam komputer, no i je艣li chodzi o gry, to ma iPhone 5, kt贸ry jest paradoksalnie du偶o wydajniejszy od iPada, wi臋c argument ''gry'' nie ma w tym wypadku duzego znaczenia

#339 Motumbe

Motumbe
  • 5 post贸w

Napisano 28 kwietnia 2013 - 13:54

Je艣li sam si臋 zastanawiasz, to znaczy, 偶e nie ma sensu przekonywa膰 si臋 na si艂臋 :P. Wnioskowa膰 mo偶na, 偶e du偶o je藕dzisz po tych punktach SHELL? A tak od tematu, uniwersalna wypoweid藕: B臋d臋 tylko kolejn膮 odpowiedzi膮 na cz臋sto zadawane pytanie: Tak, jest ogromna r贸偶nica mi臋dzy iPadem 2G, a 3G/4G. Mam wszystkie i jest niepor贸wnywalnie lepszy ekran; zerkn膮wszy na ekran tzw. "tr贸jki", czyli ekranu z retin膮, ekran "dw贸jki" b臋dzie niczym monitor CRT a nowy z matryc膮 IPS. warto zaznaczy膰, 偶e "dw贸jka" jest wr臋cz "zakazana" dla os贸b, kt贸re my艣l膮 o iPadzie jako narz臋dziu do czytania - Retina naprawd臋 s艂u偶y oczom i nie odwdzi臋cza im si臋 zm臋czeniem/b贸lem/czymkolwiek z艂ym.

#340 wiktor96

wiktor96
  • 420 post贸w

Napisano 28 kwietnia 2013 - 20:00

Mia艂em dw贸jk臋 przez ponad rok i nie mia艂em jakich艣 problem贸w z czytaniem czyt.nie bola艂y mnie oczy ani nic, bardzo fajnie si臋 z iPada korzysta艂o, ale gdy zmieni艂em na tr贸jk臋 i popatrzy艂em na dw贸jk臋 to od razu pixele zacz臋艂y by膰 bardziej zauwa偶alne ni偶 przed zmian膮.

#341 arago

arago
  • 10 post贸w

Napisano 12 maja 2013 - 18:20

witam Chc臋 kupi膰 ipada u偶ywanego oczywi艣cie, reszt臋 kasy na g艂upoty wyda艂em ale mniejsza z tym. Ma s艂u偶y膰 do zabicia czasu w szkole czy te偶 czasem w domu. Wi臋c gry jakie艣 wymagaj膮ce nie, bo mia艂em setki gier na iphone, i nic specjalnego, strata kasy, jedynie jakie艣 proste gierki typu angry birds czy inne badziewie by sobie dla zabawy popyka膰, a nie by rozkoszowa膰 si臋 grafik膮. Przegl膮danie internetu ma by膰 wygodne, i nic wi臋cej, 偶eby mozna by艂o jaki艣 filmik na youtube obejrze膰, poczyta膰 artyku艂y, popisa膰 na forum itd itd. G艂贸wnie b臋d臋 te偶 poczt臋 tam sprawdza艂, tak dla informacji. By pdf od czasu do czasu sobie przejrze膰, nie zamierzam regularnie na nim czyta膰. No, 偶ebym mia艂 zawsze jakie艣 proste zaj臋cie na nim w czasie przerwy albo nudnej lekcji. Chyba to wszystko. No i 偶ebym nie mia艂 problem贸w, typu iTunes nie chce wsp贸艂pracowa膰 z moim ipadem, 偶e nie da sie przesy艂a膰 na niego aplikacji czy co艣 takiego. To jakiego wybra膰? Licz臋 na wasz膮 pomoc. Pozdrawiam.

#342 JaN008

JaN008
  • 284 post贸w

Napisano 13 maja 2013 - 19:09

Je艣li wymagaj膮ce gry nie s膮 istotne to lepiej do艂o偶y膰 do iPada 3. Przepa艣膰 w ekranie mi臋dzy starszym iPadem jest nie do opisania.

#343 Mercz

Mercz
  • 2聽783 post贸w
  • Sk膮dSzczecin, PL

Napisano 13 maja 2013 - 19:11

@arago Mo偶e je艣li nic wymagaj膮cego to kup sobie iPada mini ? W zasadzie bardziej mobilny skoro do szko艂y ... cho膰 z tego co piszesz to iPad 2 r贸wnie偶 by Ci si臋 spodoba艂 (sam do tej pory u偶ywam polecam). Na Twoim miejscu kupi艂bym mini .

#344 arago

arago
  • 10 post贸w

Napisano 14 maja 2013 - 07:48

@arago
Mo偶e je艣li nic wymagaj膮cego to kup sobie iPada mini ? W zasadzie bardziej mobilny skoro do szko艂y ... cho膰 z tego co piszesz to iPad 2 r贸wnie偶 by Ci si臋 spodoba艂 (sam do tej pory u偶ywam polecam). Na Twoim miejscu kupi艂bym mini .

O tym samym pomy艣la艂em kolego ^^ Taniej wyjdzie, i bardziej mobilny. Dzi臋ki za rady.

#345 Vdr

Vdr
  • 159 post贸w

Napisano 28 maja 2013 - 02:21

Szukajcie czasami w ispotach... nie wiem czy teraz sa jeszcze takie promocje, ale kilka miesiecy temu kupilem nowego ipada 3 64gb black ponad 500-800 zl taniej niz na allegro w tym samym czasie.

#346 chico

chico
  • 207 post贸w
  • Sk膮d127.0.0.1

Napisano 07 listopada 2013 - 12:18

Mam okazj臋 kupi膰 iPada 2 dosy膰 tanio. Czy warto jeszcze kupi膰 ten sprz臋t? Zastosowania: 1. WWW-Internet + YT 2. Fora internetowe 3. Mail 4. Czasami jaka艣 ksi膮偶ka Nie mia艂em nigdy sprz臋tu z iOS. Na co dzie艅 u偶ywam HTC One i Nexusa 7 i do nich mia艂bym por贸wnanie je艣li chodzi o szybko艣膰 dzia艂ania i jako艣膰 wykonania. Pytanie: warto? Jaki iOS na tym p贸jdzie z maksymaln膮 wydajno艣ci膮 i komfortem pracy? Pozdrawiam KS

#347 Conradez

Conradez
  • 199 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 08 listopada 2013 - 14:17

Mam okazj臋 kupi膰 iPada 2 dosy膰 tanio. Czy warto jeszcze kupi膰 ten sprz臋t? Zastosowania:

1. WWW-Internet + YT
2. Fora internetowe
3. Mail
4. Czasami jaka艣 ksi膮偶ka

Nie mia艂em nigdy sprz臋tu z iOS. Na co dzie艅 u偶ywam HTC One i Nexusa 7 i do nich mia艂bym por贸wnanie je艣li chodzi o szybko艣膰 dzia艂ania i jako艣膰 wykonania. Pytanie: warto? Jaki iOS na tym p贸jdzie z maksymaln膮 wydajno艣ci膮 i komfortem pracy?

Pozdrawiam
KS

Je艣li faktycznie 'dosy膰 tanio' to bierz - okazje si臋 wykorzystuje ;-)

#348 chico

chico
  • 207 post贸w
  • Sk膮d127.0.0.1

Napisano 11 listopada 2013 - 15:18

Je艣li faktycznie 'dosy膰 tanio' to bierz - okazje si臋 wykorzystuje ;-)

Jako pierwszy sprz臋t z iOS my艣l臋, 偶e taki iPad jest jak najbardziej w porz膮dku. Cena - 500 z艂;)

#349 PiezegApple

PiezegApple
  • 1 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 09 kwietnia 2014 - 19:53

Zdecydowanie polecam ci iPada 3 poniewa偶 jest szybszy ni偶 iPad 2 i du偶o lepiej si臋 go u偶ywa

#350 Burczyk

Burczyk
  • 662 post贸w

Napisano 19 kwietnia 2014 - 18:17

R贸wnie偶 polecam New iPad 3 , jest szybszy i ma Retine

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych