Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#151 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 24 marca 2012 - 18:24

Spróbuj AVplayerHD

Może faktycznie spróbuję z innym programem, bo jednak vlc nie jest już updateowany długi czas, bo nie ma go już w app storze ;)
Tylko muszę załadować kasę...

EDIT: Teraz działa! Dzięki ;)

#152 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 marca 2012 - 19:30

Może ktoś zrobić zrzut ekranu z iPada z włączoną stroną główną MyApple i wrzucić tu link do pełnej rozdzielczości? ;)

#153 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 24 marca 2012 - 20:00

Może ktoś zrobić zrzut ekranu z iPada z włączoną stroną główną MyApple i wrzucić tu link do pełnej rozdzielczości? ;)

http://dl.dropbox.co...12 19 56 13.png

#154 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 24 marca 2012 - 20:05

Może faktycznie spróbuję z innym programem, bo jednak vlc nie jest już updateowany długi czas, bo nie ma go już w app storze ;)
Tylko muszę załadować kasę...

EDIT: Teraz działa! Dzięki ;)

I odtwarza MKV 1080p?

#155 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 24 marca 2012 - 20:16

I odtwarza MKV 1080p?

Sprawdzałem tylko na skonwertowanych mp4 1080p. Jak wrzuciłem .mts to obraz nie był płynny, a że zamiana na mp4 jest u mnie bezstratna to mi pasuje :)

#156 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 24 marca 2012 - 20:22

W T-mobile nie ma opcji do wpisania apn w modemie są tylko dane sieci komórkowej. W play mogę wpisać dane do modemu internetowego.

I dlatego się nie uaktywnia hotspot.

#157 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 24 marca 2012 - 21:17

iPada2 mam od pół roku. Od wczoraj cieszę się z trzeciej generacji. Moim zdaniem naprawdę warto zainwestować w nowego iPada nawet w przypadku posiadania dwójki. Dla mnie jedynym powodem przesiadki była Retina. Nie zawiodłem się. Ekran jest genialny i godny przymiotnika emejzing :) Czytanie wszelkich tekstów jest teraz niezwykle komfortowe. Jestem zaskoczony tym, że mimo mniejszej ilości ppi niż w iPhone4(s), pojedyńcze piksele nadal są nie do odróżnienia nawet z bardzo bliska. Praca z aplikacjami typu Kalendarz czy Przypomnienia to teraz bajka. Ponadto zupełnie nowego wymiaru nabiera oglądanie (i edycja) zdjęć! Nowy aparat nie ma dla mnie znaczenia bo zdjęć iPadem nie robię. Gram od czasu do czasu ale raczej w pozycje nie za bardzo obciążające hardware. Głównie czytam web, fora, w pracy korzystam z Kalendarza i Przypomnień. Teraz częściej będę przeglądał swoje fotki :) Tak więc dla osób wykorzystujących tablet podobnie jak ja, przesiadka na nowego iPada jest jak najbardziej uzasadniona - powodem jest Retina (pisząc o niej w domyśle mam oczywiście cały nowy hardware, który ją obsługuje włączając w to baterię). Jeśli chodzi o "gorące" tematy: Porównywałem barwę ekranów nowego iPada, iPada2, iPhone'a4 i iPoda touch1. iPod jest najabardziej fioletowy, iPhone jest zdecydowanie zimniejszy niż iPady i jak dla mnie chyba najlepszy. Z kolei nowy iPad ma barwę nieco zimniejszą od dwójki. Są to jednak różnice w zasadzie bez większego znaczenia w codziennym użytkowaniu. Po chwili patrzenia na dany wyświetlacz wzrok ustawia sobie odpowiednio balans bieli i przyzwyczaja się do barwy danego urządzenia. O moim ekranie z pewnością nie można powiedzieć, że jest żółty. iPad2 nie grzeje się wcale. Trójka ciepło wydziela, choć przy moich zastosowaniach to ledwo wyczuwalne. Podczas grania jest to wyczuwalne wyraźnie ale nie przeszkadza (przynajmniej w moim przypadku: gracza - amatora). Nie mam żadnych problemów z WiFi. Nie widzę żadnej różnicy w zasięgu mimo tego, że AP posiadam w zamkniętym pokoju na innym piętrze niż to, gdzie zwykle korzystam z iPada. Nie dostrzegam żadnej róźnicy w szybkości działania obecnej i poprzedniej generacji. Czas ładowania - jeszcze nie wiem ale nie stanowi dla mnie problemu podłączenie sprzętu do prądu na noc. Jakość wykonania - bez zmian - perfekcyjna :)

#158 reticuli

reticuli
  • 25 postów

Napisano 24 marca 2012 - 21:45

nowy ipad 3 bad pixele :( Nowy ipad 3 bad pixele :( Witam, bylem w dniu premiery odebrac nowego ipada (3) jednak wrocilem do sklepu rozczarowany po wymiane bowiem odkrylem 2 bad pixele na wyswietlaczu caly czar prysnal, w porownaniu z iphonem 4 ekran byl poza tym zoltawy. Wymienilem na nowy i on tez mial bad pixele, trzeci rowniez. Wiec sie poddalem i wrocilem niezadowolony do domu. Szkoda bo bardzo sie napalilem na zakup. Mam do was pytanie jak wasze nowe ipady, czy maja ekrany bez zadnych skaz i bad pixeli, moze po prostu trafilem na zla partie? Planuje tym razem zamowic przez www apple bowiem wtedy nie bede musial sobie robic stresu ze zwrotem w sklepie (jeszcze pomysla ze mam cos z glowa ze sie przejmuje takimi drobiazgami, ale ja po prostu nie cierpie bad pixeli, poza tym uwazam ze jak cos kosztuje kolo 3200zl (64gb + 4G) to powinno byc idealne Jesli moj przypadek jest odosobniony i wszyscy jestescie zadowoleni, to zdecyduje sie jeszcze raz zaryzykowac i zamowic przez strone apple, mimo ze bedzie sie to wiazalo z 2 tygodniami czekania :-/

#159 kondi552

kondi552
  • 97 postów
  • SkądŁomża, PL

Napisano 24 marca 2012 - 22:27

Nowy ipad 3 bad pixele :(
Witam, bylem w dniu premiery odebrac nowego ipada (3) jednak wrocilem do sklepu rozczarowany po wymiane bowiem odkrylem 2 bad pixele na wyswietlaczu caly czar prysnal, w porownaniu z iphonem 4 ekran byl poza tym zoltawy. Wymienilem na nowy i on tez mial bad pixele, trzeci rowniez. Wiec sie poddalem i wrocilem niezadowolony do domu. Szkoda bo bardzo sie napalilem na zakup.

Mam do was pytanie jak wasze nowe ipady, czy maja ekrany bez zadnych skaz i bad pixeli, moze po prostu trafilem na zla partie? Planuje tym razem zamowic przez www apple bowiem wtedy nie bede musial sobie robic stresu ze zwrotem w sklepie (jeszcze pomysla ze mam cos z glowa ze sie przejmuje takimi drobiazgami, ale ja po prostu nie cierpie bad pixeli, poza tym uwazam ze jak cos kosztuje kolo 3200zl (64gb + 4G) to powinno byc idealne

Jesli moj przypadek jest odosobniony i wszyscy jestescie zadowoleni, to zdecyduje sie jeszcze raz zaryzykowac i zamowic przez strone apple, mimo ze bedzie sie to wiazalo z 2 tygodniami czekania :-/

Nic nie pomyślą. Wada to wada próbuj aż do skutku.

#160 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2012 - 22:40

BP u mnie nie ma, ekran jest chłodny i jednolity. Mam wersję 32gb+4G.

#161 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 24 marca 2012 - 22:53

Wymienilem na nowy i on tez mial bad pixele, trzeci rowniez. Wiec sie poddalem i wrocilem niezadowolony do domu. Szkoda bo bardzo sie napalilem na zakup.

A gdzie kupowałeś jeżeli można wiedzieć. Ja na razie czekam z zakupem ale dobrze by było wiedzieć gdzie bez problemu wymieniają na nowe.

#162 reticuli

reticuli
  • 25 postów

Napisano 24 marca 2012 - 23:23

A gdzie kupowałeś jeżeli można wiedzieć. Ja na razie czekam z zakupem ale dobrze by było wiedzieć gdzie bez problemu wymieniają na nowe.

kupowalem w Dublinie w sklepie Currys.

#163 Macho

Macho
  • 38 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 marca 2012 - 23:37

Czy kupując nowego ipada jest jeszcze możliwość kupienie go na studenta albo nauczyciela? kiedys na sprzet apple była zniża 6 i 8%. czy to już nie działa?? przeszedłem wszystkie kroki w app store i nie znalazłem takiej opcji... ;//

#164 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 24 marca 2012 - 23:40

Wiecie może czy AppleCare na Ipada działa już w Europie, Polsce ? Miało to niby wydłużyć gwarancję na Ipada do dwóch lat oraz dać możliwość wymiany sprzętu w przypadku dwóch uszkodzeń mechanicznych ?

#165 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 24 marca 2012 - 23:43

Czy kupując nowego ipada jest jeszcze możliwość kupienie go na studenta albo nauczyciela? kiedys na sprzet apple była zniża 6 i 8%. czy to już nie działa?? przeszedłem wszystkie kroki w app store i nie znalazłem takiej opcji... ;//

Zniżka obejmuje tylko komputery Mac

#166 Macho

Macho
  • 38 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 marca 2012 - 23:57

Dzięki. myślałem ze kupując teraz nowego Ipada tez uda mi sie zaoszczędzic te 8% ;) pozdrawiam

#167 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 25 marca 2012 - 00:05

Tylko na komputery i chyba na oprogramowanie.

EDIT: miałem stronkę wcześniej otwartą i bartek001b odpisał wcześniej...

#168 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 marca 2012 - 00:14

Na iPady zniżka edu wynosi 3%.

#169 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 25 marca 2012 - 00:16

Z tego co mi w media markt mówili to jest u nich 14 dni na wymianę lub chyba nawet oddanie sprzętu. Mi się trafił bez wad, więc się cieszę i mam nadzieję, że nie dostanie plam tak jak to bywało w dwójce.

---------- Wpis dodano o 00:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:14 ----------

Na iPady zniżka edu wynosi 3%.

Podlinkuj źródło.

#170 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 25 marca 2012 - 00:21

Czy jest jakakolwiek różnica w nowym ipadzie pomiędzy usa a eu? Czy dostajemy dokładnie to samo urządzenie? Jaka obecnie najlepiej kupić karte, zawsze korzystałem z playa, ale teraz sytuacja się może zmieni, chodzi mi o to aby uzyskać najwyższą predkość. Mój nowy ipad tak samo jak iphone 4 łapie po wifi tylko mój i sąsiada router, natomiast inne urządzenia w domu łapią po kilkanaście innych, macie podobnie? Czas ładowania to jakaś kpina, 1h i poszło jakieś 10-15%. W ipadzie 2 było o wiele szybciej.

#171 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 marca 2012 - 00:24

Rozczarowuje mnie jedno. Zwróćcie uwagę na jakość grafiki na stronach WWW. Moim zdaniem to porażka...

JPEGi na Safari skalowane są do niższej rozdzielczości stąd ten efekt. Problem nie występuję z PNG i progressive JPEG.

#172 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 25 marca 2012 - 00:34

Kupiłem dzisiaj (chociaż nie planowałem) wymieniać iPad 4G 64GB Pierwszy rozpakowany egzemplarz już w sklepie: - Wifi brak poblemów - ekran cieplejsza barwa nawet w porównaniu z ekspozycją - przegrzewania raczej nie zauważyłem. Modele wystawowe mocno używane raczej standardowo ciepłe. No i kilka martwych pikseli na retinie .... Wyglądały jak mały włos.. Wymienili na nowego w ispocie od ręki i generalnie problemów brak oprócz tej cieplejszej barwy ekranu. Już coraz mniej mi to przeszkadza, chociaż drażni mnie ten fakt, że jest takie zróżnicowanie. Generalnie największym atutem jest ekran - powala serio :) Mimo wszystko polecam nawet dla posiadaczy iPada 2

#173 reticuli

reticuli
  • 25 postów

Napisano 25 marca 2012 - 00:39

ja narzekam, moj ipad 1 okazal sie miec lepszy balans bieli niz ipad 3, przynajmniej te egzemplarze ktore testowalem

#174 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 25 marca 2012 - 00:56

Lepszy balans bo? Zmierzyles go jakoś? Jakaś kalibracja? ;) Przesledzilem wątek na forum Apple.. I kilka osób twierdzi, popierając to dowodami, ze ciepły ekran to zaleta a nie wada :)

#175 reticuli

reticuli
  • 25 postów

Napisano 25 marca 2012 - 01:01

Lepszy balans bo? Zmierzyles go jakoś? Jakaś kalibracja? ;)
Przesledzilem wątek na forum Apple.. I kilka osób twierdzi, popierając to dowodami, ze ciepły ekran to zaleta a nie wada :)

uwierz mi ze w porownaniu z ekranem iphona 4s ekran jest gorszy, biel ma byc bielą a nie sikami, mi sie to osobiscie nie podoba i jestem tym sporo zawiedziony. No co to ma byc ze ekrany ipada 1 i 2 wygladaja lepiej? co mi z wyzszej rozdzielczosci jak ekran ipada 3 jest gorszy i ma zle odworowanie bieli? Inne egzemplarze jakie widzialem biel miala zabarwienie fioletowe, co tez nie wygladalo ladnie. Porownywalem ekrany trzymajac mojego iphona 4s w reku. Tak jak mowilem byc moze nie wszystkie ipady takie sa, ale dla mnie to jakas gorsza odmiana lcd, nie moge sie do tego przyzwyczaic.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych