Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#626 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 13 kwietnia 2012 - 20:02

Ile czasu ładujecie swojego nowe iPady? Podłączacie na całą noc?

Normalnie jakieś 5h. Nie zauważyłem, żeby dłużej się ładował niż iPad 1... Może minimalnie.

#627 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 13 kwietnia 2012 - 20:03

Rozumiem, ze spędziłem z nowym iPadem kilka godzin skoro dokładnie sprawdziles, że sie grzeje, ma żółty ekran i długo się ląduje...

Jeśli kilka to 2 godziny to tak. Tak sie składa, że musiałem na kogoś czekać.

#628 piotrr

piotrr
  • 47 postów

Napisano 13 kwietnia 2012 - 20:40

Odebrałem dzisiaj mojego po naprawie ( czyli wymianie) . Nówka jest bez żółci na ekranie i wszystko piknie działa. Co do grzania się - może lekko mocniej niż dwójka, bez żadnego wpływu na użytkowanie, nie ma znaczenia. Ładowanie? NIe odczuwam jakiejś różnicy, włączam w na noc i rano jest 100%. Bez stresu. No pewno ekranik odczuwalnie lepszy niż w i2. Dla kogoś kto to sporadycznie wykorzystuje - lepsza kamera , filmy są super. Reszta bez większych szałów w stosunku do dwójki.

#629 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 13:41

Po ostatnich "rewelacjach" odkrytych w nowych Ipadach2 moze lepiej poczekac bo po cichu Apple moze wprowadzic ipada3 z prockiem w 32nm. A ten grzac sie napewno nie bedzie i bateria pociagnie ciut dluzej, moze i ekrany dopracuja bardziej jak zaczna sie dostawy od Sharpa a nie tylko od Samsunga. Bo obecnie odnosze wrazenie ze jestesmy beta-testerami czegos na co Apple zabraklo czasu.

#630 dandan999

dandan999
  • 85 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 13:45

No tak, tylko ile czekać ?! Ja zamierzam kupić koło czerwca/lipca, może będzie lepiej ;)

#631 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:18

Moich 4 kumpli z pracy kupiło ostatnio nowe iPady. Wszyscy modele 32GB WiFi i żaden nie skarży się na wady ekranu. Ciepło to coś około 30 stopni czyli całkiem normalnie. Ja osobiście uważam to za przyjemne bo mam ciepłą obudowę miłe dla rąk.
Albo macie pecha albo jest was garstka tym bardziej że na forum jest bardzo mało ludzi którym działa sprzęt. Tutaj raczej wszyscy przychodzą z problemami.

Bo obecnie odnosze wrazenie ze jestesmy beta-testerami czegos na co Apple zabraklo czasu.

Raczej nie Apple tylko producentowi podzespołów czyli Samsungowi.

#632 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 15:39

To że żaden się nie skarży nie znaczy że żaden podobnego problemu nie ma. Mój kumpel też mówił, że tego zażółcenia u mnie nie widzi i na moim miejscu by nie wymieniał, mnie jednak to przeszkadzało, wymieniłem i nie żałuję. Nie sądzę, że tylko my tutaj na forum jesteśmy takimi pechowcami, co po 3-4 i więcej razy wymieniają sprzęt, chociaż kto wie może tak jest ;).

#633 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:00

Ja dostałem 4 sztuki ze sklepu on line i każda miała wady. Nie jestem dzieckiem co ma jakieś fobie. Po prostu wiem czego oczekuje i ile i za co płacę. Takie mam podejście do życia generalnie. Nie znoszę tandety i nie toleruje bubli.

#634 neg

neg
  • 134 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:23

Krótko i subiektywnie o nowym iPad3 Mam ipada pierwszej generacji. genialne i potrzebne urządzenie. No i przede wszystkim relatywnie tanie. Zastanawiałem się nad zmianą kiedy weszła dwójka ale nie znalazłem nic dla siebie w nim co jest potrzebne a czego nie ma poprzednik. Czekałem na trójkę no i się doczekałem. W MM po krótkiej zabawie wiem jedno. Retina jest mega przereklamowana. Obok leżał ipad2 i włączałem dokładnie to samo i za nic w świecie nie mogłem dostrzec tej rewolucji. Zero różnicy. Za to od razu poznałem który jest który. Grzeje się ;) Tyle. Tylko bez stresów bo na pewno każdy musi n własne oczy ocenić czy Retina to powód aby się przesiadać. Dla mnie żadna. Wstrzymywałem się z komentarzem do momentu naocznego przetestowania. Teraz nie mam złudzeń. Nie mniej na pewno jeśli to ma być pierwszy czy jedyny Ipad - polecam.

#635 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:29

"Zero różnicy" - polecam poradnię okulistyczną.

#636 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:42

@neg, ja nie zamienilem jedynki na dwójkę ponieważ wtedy nie widziałem sensu bo faktycznie różnicy brak dla kogoś kto nie używa kamerami/aparatu. Ale jeśli nie widzisz różnicy w stosunku do trójki to gratuluje poczucia humoru. Retina to podstawowy powód wymiany nawet dla posiadacza dwójki.

#637 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:46

Ja dostałem 4 sztuki ze sklepu on line i każda miała wady

Bez obrazy ale podejrzewam że w twoich oczach wszystkie będą miały wadę.
Doskonale nadawałbyś się do inspektoratu czegokolwiek.
Ja to bym nerwicy chyba dostał odbierając iPada i z powrotem go pakując.
Po 2 sztuce kupiłbym coś od konkurencji.

#638 neg

neg
  • 134 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:48

Własnie dlatego nie wypowiadałem się nie widząc na oczy. Teraz widziałem, porównywałem i to moja subiektywna opinia. Nie jestem z tych co liczą piksele tylko używają po prostu... i różnic dla mnie nie ma żadnych. Dlatego każdemu polecam samemu sprawdzić zanim np. napali się się i kupi online po hiper opiniach. Ja bym się wściekł.

#639 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:48

Znam osoby, które szczerze twierdzą, ze dla nich wyświetlacz iP 3gs i iP 4 wygląda identycznie, więc rożnie bywa z tym dostrzeganiem różnicy.

#640 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 18:01

Ja wiem, ze Retina to nie jest wielki powod dla zmiany iPada dla kazdego, ale ci co mowia, ze nie ma roznicy, to naprawde powinni pomyslec o wizycie u okulisty, moze jeszcze nie jest za pozno!

#641 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 18:04

Bez obrazy ale podejrzewam że w twoich oczach wszystkie będą miały wadę.
Doskonale nadawałbyś się do inspektoratu czegokolwiek.
Ja to bym nerwicy chyba dostał odbierając iPada i z powrotem go pakując.
Po 2 sztuce kupiłbym coś od konkurencji.

Absolutnie jest inaczej niż myślisz. Dwie wady były takie same (żółty ekran), następnie hot pixel, potem brak uszczelki pod ekranem. Ostatni egz. ma super ekran ale nie ma uszczelki. Podchodzę do sprawy na spokojnie, chociaż już mnie to trochę irytuje. Co mam kupić konkurencyjnego ? Androida znam bo też mam w domu (np. tablet z biedronki na Andku 4.0 dla syna i mi system nie odpowiada). Ostatnio miałem przez kilka dni Nokie Lumie 710 i ten system jest fajny. Ale tabletów nie ma na tym.

A tak na marginesie kupiłem LCD Samsunga i dwie sztuki oddałem bo miały po sporo hot poxeli. Pierwszy kilkanaście a drugi takie wielkie place hot pixeli.

#642 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 kwietnia 2012 - 20:20

Dzisiaj z ciekawości byłem w MM w CH M1 w Czyżynach. Były wystawione 3 nowe iPady. Dwa "na chodzie", trzeci rozładowany. Jeden na pierwszy rzut oka - OK, po podzieleniu klawiatury, wyraźne zażółcenie po stronie kamery. Drugi to samo, lecz w znacznie mniejszym, prawie niezauważalnym stopniu. Jeżeli dostałbym taki ekran, byłbym usatysfakcjonowany.

#643 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 20:38

Absolutnie jest inaczej niż myślisz. Dwie wady były takie same (żółty ekran), następnie hot pixel, potem brak uszczelki pod ekranem. Ostatni egz. ma super ekran ale nie ma uszczelki. Podchodzę do sprawy na spokojnie, chociaż już mnie to trochę irytuje. Co mam kupić konkurencyjnego ? Androida znam bo też mam w domu (np. tablet z biedronki na Andku 4.0 dla syna i mi system nie odpowiada). Ostatnio miałem przez kilka dni Nokie Lumie 710 i ten system jest fajny. Ale tabletów nie ma na tym.

A tak na marginesie kupiłem LCD Samsunga i dwie sztuki oddałem bo miały po sporo hot poxeli. Pierwszy kilkanaście a drugi takie wielkie place hot pixeli.

Pewnie są wady to się wymienia i już a nie macha ręka i może być , poza tym na macrumors tak samo ludzie piszą ze wymieniali nowe ipady po x razy 6 i nawet więcej.

#644 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 15 kwietnia 2012 - 09:52

moj juz ma 7 dni pracy za soba, narazie wszystko ok, jesli ktos nie widzi roznicy miedzy ekranem w ipadzie 1/2 a 3 to proponuje posiedziec z 2 dni na 3 i potem luknac na 1/2 :) ja teraz widze w 1 ze nawet klawiatura ma widoczne piksele :P nie ukrywam ze jak chwycilem do reki 3 to stwierdzilem ze jest lepszy ekran ale bez rewelacji, teraz smialo moge powiedziec ze jest rewelacyjny :D acha i nie wiem czy juz bylo na forum wersja 32 gb wifi posiada GPS :)

#645 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 10:31

Jak wifi moze posiadać GPS skoro GPS jest na module 3G/4G ? :)

#646 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 10:52

moj juz ma 7 dni pracy za soba, narazie wszystko ok, jesli ktos nie widzi roznicy miedzy ekranem w ipadzie 1/2 a 3 to proponuje posiedziec z 2 dni na 3 i potem luknac na 1/2 :)

Po kilkudniowej przerwie w używaniu MacBook'a Pro (kiedy korzystałem tylko z nowego iPada) ponownie go włączyłem i nie mogłem się nadziwić jaką mam na ekranie pikselozę :D Po kilkunastu minutach wzrok znów się jakoś przyzwyczaił do klasycznej rozdziałki ale to zupełnie inny komfort pracy. Naprawdę trudno mi zrozumieć ludzi, którzy twierdzą, że nie dostrzegają różnicy pomiędzy Retiną a klasycznymi ekranami...

#647 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 15 kwietnia 2012 - 12:37

A przestańcie już z tymi pixelami :) Dla mnie rozdzielczość ipada 2 jest optymalna do przekątnej ekranu. Pracuje na macbook'u i tez nie mam rozdzielczości full HD i jest super, na stacjonarnym monitor 17" (1280 x 1024) i jest elegancko. Nagle Apple dało ipadowi 3 mega - hiper rozdzielczość i już nikt nie może patrzyć na inną :) Pozdr, kostek

#648 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 kwietnia 2012 - 13:54

Nie to ze nie moze patrzec ale fakt jest faktem ze wzrok sie szybko przyzwyczaja do takiej ostrosci i po jakims czasie spedzonym z ekranem retina, po przesiadce na macbooka pro przez chwile zaczyna sie zauwazac pojedyncze piksele... Potem wzrok znow sie przyzwyczaja i jest w normie, ale co by nie mowic roznica w ostrosci jest niezaprzeczalna.

#649 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 15 kwietnia 2012 - 14:02

A przestańcie już z tymi pixelami :) Dla mnie rozdzielczość ipada 2 jest optymalna do przekątnej ekranu. Pracuje na macbook'u i tez nie mam rozdzielczości full HD i jest super, na stacjonarnym monitor 17" (1280 x 1024) i jest elegancko. Nagle Apple dało ipadowi 3 mega - hiper rozdzielczość i już nikt nie może patrzyć na inną :)

Pozdr,
kostek

Ja mam wysoką rozdzielczość w tv, laptopie, monitorze, telefonie. Przy ciągłym używania mniejsza rozdzielczość od minimum full hd to dla mnie nieporozumienie.

#650 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 17:50

Co powiecie o tym filmiku? Ja mam podobnie, ale mi to zupełnie nie przeszkadza, w jasnym pomieszczeniu trochę widać ten różowy odcień na białym, tym bardziej że mam białą ramkę, ale poza tym jest w porządku :).

Gościu mówi, że to już jego 6-ta sztuka :), nieźle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych