Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1232 odpowiedzi w tym temacie

#501 Castor Troy

Castor Troy
  • 16 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:33

Cze艣膰, Czytam, czytam i a偶 nie wierz臋. Mia艂em dzi艣 po robocie jecha膰 kupi膰 sobie nowego iPada 32GB 4G ale po przeczytaniu tego ca艂ego w膮tku to a偶 si臋 boj臋. Niby TAKA marka, a lipa si臋 zrobi艂a. W w膮tku obok wszyscy "tr膮bi膮", o problemie z transmisj膮 3G (najwi臋cej przy simach T-Mobila - a ja te偶 mam w艂a艣nie T-Mobile! :-| ). Lipa i tyle i teraz sam nie wiem co mam zrobi膰. Kupowa膰 czy nie. :(

#502 reticuli

reticuli
  • 25 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:53

kupowac zdecydowanie, ale DOKLADNIE sprawdzic jakosc wykonania. Niestety proces produkcyjny odbywa sie w Chinach i niestety odbija sie to negatywnie na jakosci niektorych urzadzen, a sam Samsung (czy celowo?) dostarczyl sporo wadliwych ekranow lcd. Urzadzenie jest drogie wiec mamy moralne prawo domagac sie 100% jakosci i nie isc na kompromis z defektami, to nie jest tablet z biedronki za 300zl i trzeba ostro walczyc o swoje

#503 koliberek1

koliberek1
  • 1聽091 post贸w
  • Sk膮dRadom, Poland

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:55

Ja ju偶 raz wymienia艂em i kolejny te偶 by艂 偶贸艂ty. Apple da艂o du.. na ca艂ej lini, wstyd dla firmy s艂yn膮cej z jako艣ci produktu. Trzeba poczeka膰 ze 2 miesi膮ce na jakie艣 normalne partie, mo偶e co艣 poprawi膮 przez ten czas. Albo zainwestowa膰 w konkurencje. Kusi mnie Asus Transformer Infinity 700, kt贸ry nied艂ugo si臋 pojawi.

#504 barneius

barneius
  • 220 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 15:14

Cze艣膰,

Czytam, czytam i a偶 nie wierz臋. Mia艂em dzi艣 po robocie jecha膰 kupi膰 sobie nowego iPada 32GB 4G ale po przeczytaniu tego ca艂ego w膮tku to a偶 si臋 boj臋. Niby TAKA marka, a lipa si臋 zrobi艂a. W w膮tku obok wszyscy "tr膮bi膮", o problemie z transmisj膮 3G (najwi臋cej przy simach T-Mobila - a ja te偶 mam w艂a艣nie T-Mobile! :-| ).

Lipa i tyle i teraz sam nie wiem co mam zrobi膰. Kupowa膰 czy nie. :(

Kupowa膰! I m贸wi臋 to mimo faktu, 偶e sam zosta艂em posiadaczem przebarwionego ekranu. IMO Retina w iPadzie jest genialna i warto cho膰by tylko dla niej zainwestowa膰 w now膮 generacj臋... Po 艣wi臋tach zamierzam zareklamowa膰 swoj膮 tr贸jeczk臋. Zdam relacj臋 :) A wady ekranu? No c贸偶... jest to przykre ale tego rodzaju wady produkcyjne zdarzaj膮 si臋 niestety u wi臋kszo艣ci producent贸w elektroniki u偶ytkowej. Szkoda tylko, 偶e dotyczy to w r贸wnym stopniu Apple. Od tej firmy oczekuj臋 znacznie wi臋cej. No ale "nobody's perfect" :)

#505 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 16:10

a ja wymienia艂em tylko raz ale to mnie wystarczaj膮co zniech臋ci艂o i ja ju偶 bym drugi raz nie kupi艂 ,ma艂o tego gdybym teraz mia艂 od reki kupca na mojego to bym sprzeda艂 go nawet st贸wk臋 taniej zeby odzyska膰 got贸wk臋 i przeznaczy艂 bym to na co innego np. TV 51 cali kt贸ry chce tez kupi膰 ,dosta艂em niez艂膮 nauczk臋.To tyle ode mnie.

#506 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 16:33

A ja raczej jutro dostan臋 3 (2 poprzednie zasikane). Teraz rozgryzam tablet z Biedronki. Jego cena powala.

#507 corba

corba
  • 242 post贸w
  • Sk膮dBielsko-Bia艂a

Napisano 05 kwietnia 2012 - 17:13

Cze艣膰,

Czytam, czytam i a偶 nie wierz臋.

Lipa i tyle i teraz sam nie wiem co mam zrobi膰. Kupowa膰 czy nie. :(

Moja rada: karta sim do kieszeni, najbli偶szy MM lub Saturn i wszystko sprawdzisz na miejscu. W tych sklepach obs艂uga jest naprawd臋 pro kliencka...

#508 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 05 kwietnia 2012 - 17:59

no i co ja mam teraz zrobic ? druga wymiana jeszcze gorsza od pierwszej hot pixele + zolc. Uruchomilem zwrot kasy z AOS. Problem w tym ze ja chce miec ipada:/ gdzie go kupic zeby nie bylo problemow ???

#509 bar-trek

bar-trek
  • 6聽159 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 18:01

Np. w Media Markt. By艂em mile zaskoczony z obs艂ugi. Kiedy艣 tak tam nie by艂o i dlatego nie kupowa艂em drogiego sprz臋tu, ale teraz jest tak jak by膰 powinno.

#510 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 05 kwietnia 2012 - 18:05

Np. w Media Markt. By艂em mile zaskoczony z obs艂ugi. Kiedy艣 tak tam nie by艂o i dlatego nie kupowa艂em drogiego sprz臋tu, ale teraz jest tak jak by膰 powinno.

Czyli wchodze do sklepu wybieram model i otwieram go przy kolesiu czy jak ? Co jest w przypadku jezeli znajde defekty ? ile sztuk moge przejzec ?

#511 SilentFisher

SilentFisher
  • 192 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 18:11

Czyli wchodze do sklepu wybieram model i otwieram go przy kolesiu czy jak ? Co jest w przypadku jezeli znajde defekty ? ile sztuk moge przejzec ?

Nie, musisz go najpierw kupi膰, wyj艣膰 ze sklepu, usi膮艣膰 na 艂awce, odpakowa膰, zobaczy膰 i jak co艣 b臋dzie nie tak, to wracasz do sklepu i albo wymieniasz albo zwracaj膮 Ci pieni膮dze, w sklepie nie ma mo偶liwo艣ci otwarcia opakowania.

#512 bar-trek

bar-trek
  • 6聽159 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 18:51

Przed zakupem pytali mi si臋 czy chc臋 otworzy膰 i sprawdzi膰, ale ju偶 po zap艂acie w kasie - jakby co艣 nie gra艂o mog臋 wymieni膰 (nie odda膰 na gwarancj臋) lub odda膰. Nie sprawdza艂em, bo si臋 troch臋 艣pieszy艂em, ale okaza艂o si臋, 偶e wszystko gra.

#513 ron_1

ron_1
  • 156 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:39

Mnie to dziwi 偶e sprz臋t w cenie 艣redniej krajowej pensji trzeba wymienia膰 po 2-3 razy 偶eby trafi膰 na egzemplarz bez wad. (nie licz膮c szcz臋艣liwc贸w kt贸rzy trafili za 1 razem dobr膮 sztuk臋)

#514 midar

midar
  • 38 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 20:03

Ja kupi艂em noc膮 w Galerii Mokot贸w w iSpot. Ekran "zasikany" by艂 po stronie kamery. Poszed艂em do iSpota, pokaza艂em, powiedzieli, 偶e rzeczywi艣cie i Kierownik zaproponowa艂 wymian臋 (po dostawie nowych lub zwrot). Odda艂em po paru dniach i poszed艂em w tym samym centrum do Komputronika. Mieli jedn膮 sztuk臋 (chcia艂em bia艂y 4G 64 giga). Powiedzieli, 偶e moge sprawdzi膰. Pan przytacha艂 iPada i co艣 mnie tkn臋艂o. Pude艂ko by艂o rozfoliowane, z ty艂u jab艂ko mia艂o paluchy i na obudowie co艣 przyklejone. Ale powali艂 mnie ekran; nie do艣膰, 偶e "obsikany" to jeszcze przez 艣rodek bieg艂 ciemny pas (przebarwienie). S艂owem, chcieli mi wcisn膮膰 gniota z reklamacji. Pojecha艂em prosto do MediaMarkt na Ostrobramskiej (Wa-wa). Tam pan powiedzia艂, 偶e dostali dzi艣 7 sztuk interesuj膮cego mnie modelu. Powiedzia艂, 偶e po zakupie mog臋 sprawdzi膰 na serwisie i wymienic od r臋ki lub w ci膮gu 14 dni od daty zakupu. Na serwisie nie chcieli odpali膰 swojego wi-fi (b臋d臋 wtedy mia艂 ich has艂o) wi臋c zrobi艂em hot spota z mojego iPhona 4 i aktywowa艂em iPada. Ekran idea艂, idea艂 i jeszcze raz idea艂. Zabra艂em do domu i ciesze si臋 nim w pe艂ni. Jeszce dodam, 偶e sprzedawca (m艂ody ch艂opak) zapewni艂, 偶e sprzedali ju偶 du偶o sztuk i nie mieli ani jednej reklamacji i jest spokojny, 偶e m贸j egzemplarz w czasie sprawdzania te偶 b臋dzie ok. Sprawdzilo si臋 co do joty.

#515 imarcin73

imarcin73
  • 48 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 21:01

no ja czeka艂em na mojego zakupionego przez AppleStore. Czyta艂em te wszystkie opowie艣ci o wadliwych partiach, grzaniu si臋 i te inne straszzzne historie. Po czytaniu tego wszystkiego stwierdza艂em 偶e ten m贸j TheNewIpad musi mie膰 jak膮艣 wad臋! i... nic Ekran jest po prostu krystalicznie pi臋kny i czysty, a sprz臋t nie zacina sie, nie grzeje. Jest tak jak by膰 powinno.

#516 corba

corba
  • 242 post贸w
  • Sk膮dBielsko-Bia艂a

Napisano 05 kwietnia 2012 - 21:23

Nie, musisz go najpierw kupi膰, wyj艣膰 ze sklepu, usi膮艣膰 na 艂awce, odpakowa膰, zobaczy膰 i jak co艣 b臋dzie nie tak, to wracasz do sklepu i albo wymieniasz albo zwracaj膮 Ci pieni膮dze, w sklepie nie ma mo偶liwo艣ci otwarcia opakowania.

Oczywi艣cie, 偶e mo偶na rozpakowa膰 przy sprzedawcy przed zakupem i zwyczajnie uruchomi膰.

---------- Wpis dodano o 20:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:17 ----------

Pojecha艂em prosto do MediaMarkt na Ostrobramskiej (Wa-wa). Ekran idea艂, idea艂 i jeszcze raz idea艂. Zabra艂em do domu i ciesze si臋 nim w pe艂ni.
Jeszce dodam, 偶e sprzedawca (m艂ody ch艂opak) zapewni艂, 偶e sprzedali ju偶 du偶o sztuk i nie mieli ani jednej reklamacji i jest spokojny, 偶e m贸j egzemplarz w czasie sprawdzania te偶 b臋dzie ok. Sprawdzilo si臋 co do joty.

Razem ze mn膮 w MM kupowa艂y w tym samym czasie jeszcze dwie osoby bo tylko tam mieli sztuki na stanie. Ka偶dy by艂 rozpakowany przed zakupem a dla sprzedawca to by艂a naturalna sytuacja.
Czytam te posty i jak widz臋 co dzieje si臋 w typowych salonach reseller贸w Apple wiem, 偶e b臋d臋 je omija艂 z daleka.

#517 kusiek

kusiek
  • 832 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 21:43

R贸wnie偶 polecam MM(w moim przypadku wawa G贸rczewska) uda艂o si臋 za pierwszym razem + 14 dni na zwrot.

#518 picik

picik
  • 288 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2012 - 22:37

Witam, sprawa mojego ipada ci膮gle w toku po stronie Apple Polska, ale mo偶e kto艣 wie, czy ew. wymiana zasikanego ekranu b臋dzie na 100% na nowy egzemplarz ipada, czy b臋d膮 w moim d艂uba膰 ?! Rozumiem, 偶e nie dostan臋 偶adnego refurba, tylko pe艂nowarto艣ciowy produkt 'p贸艂kowy' ? Dzi臋ki P

#519 Zwickau

Zwickau
  • 817 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2012 - 22:40

Nie tylko MediaMarket, a r贸wnie偶 polecam Saturn gdy kupi艂em iPada (to same niemieckie firmy).

#520 corba

corba
  • 242 post贸w
  • Sk膮dBielsko-Bia艂a

Napisano 05 kwietnia 2012 - 22:58

Macro, Media M, Saturn, Real - ten sam w艂a艣ciciel czyli Metro Grup.

#521 pawel-ferchmin

pawel-ferchmin
  • 109 post贸w

Napisano 06 kwietnia 2012 - 00:17

przepraszam 偶e przerwe wasze spory na temat ile procent ipad贸w ma wady fabryczne, ale ja swojego dosta艂em wczoraj ze stan贸w nie ma 偶adnych wad ale nie po to pisze. Czy kto艣 jeszcze zauwa偶y艂 偶e funkcja ramki ze zdjeciami nie jest przystosowana pod retine ? Zdj臋cia wygladaj膮 s艂abo ( gorzej ni偶 w app "zdjecia" ) i jeszcze bardziej to wida膰 przy przejsciu "origami"...

#522 Riba

Riba
  • 9 post贸w

Napisano 06 kwietnia 2012 - 12:04

Mam zamiar kupi膰 na dniach nowego Ipada i to co si臋 dzieje, nie mo偶na opisa膰 inaczej ni偶 呕ENADA. 呕eby wydaj膮c(jak ju偶 kto艣 wy偶ej napisa艂) 艣redni膮 krajow膮 na sprz臋t z najwy偶ej p贸艂ki i martwi膰 si臋 o to, czy m贸j egzemplarz b臋dzie sprawny, to po prostu 偶enada, nie da si臋 tego okre艣li膰 inaczej. Niestety szkoda, 偶e firma, kt贸ra tak si臋 che艂pi艂a kontrol膮 jako艣ci, nie mo偶e przez tyle czasu wyeliminowa膰 problemu "zasikanych ekran贸w", nie wspominaj膮c o innych usterkach, jak wi-fi.
Przez te wszystkie zawirowania mocno zastanawiam si臋 nad innym sprz臋tem, niekoniecznie tabletem, bo takie problemy potrafi膮 skutecznie zniech臋ci膰 do zakupu.

#523 KrispPL

KrispPL
  • 20 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 06 kwietnia 2012 - 12:07

czy ew. wymiana zasikanego ekranu b臋dzie na 100% na nowy egzemplarz ipada, czy b臋d膮 w moim d艂uba膰 ?!
Rozumiem, 偶e nie dostan臋 偶adnego refurba, tylko pe艂nowarto艣ciowy produkt 'p贸艂kowy' ?

Apple Polska m贸wi, 偶e nikt nie bawi si臋 w naprawianie, tylko wysy艂aj膮 nowy. Co wy艣l膮, tego nie wie nikt :)

---------- Wpis dodano o 13:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:04 ----------

Wygl膮da na to, 偶e po 48h ju偶 wi臋kszej poprawy si臋 nie uzyska: efekt po 60h znajdziecie tutaj.

#524 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 06 kwietnia 2012 - 12:09

dzisiaj dzwonilem do AOS i poprosilem o wymiane po raz 3. Pan zaproponowal mi nowego ipada + 200 zl z takiego powodu ze caly czas znajduje jakies defekty.

#525 koliberek1

koliberek1
  • 1聽091 post贸w
  • Sk膮dRadom, Poland

Napisano 06 kwietnia 2012 - 13:17

200 z艂 tak po prostu? W got贸wce, czy do wydania u nich na stronie np. na covera?Dziwne, mo偶e i ja po raz trzeci spr贸buje, bo dwa razy ju偶 wymienia艂em:-)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 3

0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych