Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Apple TV 3 - pytania

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
765 odpowiedzi w tym temacie

#176 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 post贸w

Napisano 18 czerwca 2012 - 21:56

Ale przecie偶 napisa艂em, jaki sprz臋t mam i 偶e si臋 wy艣mienicie sprawdza. Generalnie na tym forum zak艂adamy, 偶e ka偶dy z nas dzieli si臋 swoj膮 wiedz膮, na podstawie w艂asnych do艣wiadcze艅. Zaraz publika zapomni o co by艂o pytanie. Ja po raz kolejny m贸wi臋, 偶e TP-LINK za 200z艂 JEST (na moim przyk艂adzie) wy艣mienit膮 alternatyw膮. Nawet je艣li nie jest koloru bia艂ego i nie ma logo ugryzionego jab艂ka...

#177 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 19 czerwca 2012 - 20:38

OleYek - oki nie widz臋 sensu daleszego pisania, ka偶dy z nas wie swoje. 呕ycie zweryfikuje czy masz racje a z tego co wiem to nie masz :)

呕ycie dawno zweryfikowa艂o kilkana艣cie lat do艣wiadczenia w budowie i projektowaniu sieci, do tego do艣膰 skomplikowanych sk艂adaj膮cych si臋 z dziesi膮tek a w jednym urz膮dze艅 na du偶ych obszarach, powoduje, 偶e jednak mam jakie艣 poj臋cie o tym co m贸wi臋. Powiem wi臋cej Routery SMB Cisco kosztuj膮ce 3-4 razy tyle co TP-Link cz臋sto nie daj膮 rady na tak prostej rzeczy jak prze艂膮czanie ruchu ponad 100 Mbps pomi臋dzy LAN<->Wan bo si臋 sprz臋t nie wyrabia. Chcesz przep艂aca膰 bo wiesz lepiej, prosz臋 bardzo, ale nie wciskaj innym, 偶e nic innego ni偶 AirPort nie uci膮gnie.

#178 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8聽114 post贸w

Napisano 19 czerwca 2012 - 20:46

Chcesz przep艂aca膰 bo wiesz lepiej, prosz臋 bardzo, ale nie wciskaj innym, 偶e nic innego ni偶 AirPort nie uci膮gnie.

Sorry ale tego ja nie napisa艂em, co艣 nie doczyta艂e艣. Ja za router (ten g艂贸wny) u偶ywam obecnie RB450G :)

#179 Pan Rafa艂

Pan Rafa艂
  • 79 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 25 czerwca 2012 - 12:16

Apple TV 3 - bardzo wolny streaming S艂uchajcie mam taki problem. ATV bez problemu 艂aduje YouTube, zwiastuny i wszystko co "na zewn膮trz" w internecie, natomiast Kolekcj臋 domow膮 po AirPlay wczytuje wiekami, do tego stopnia, 偶e nawet muzyka si臋 zacina. iStat odpalony na MacBooku z kt贸rego streamuj臋 m贸wi, 偶e na "Out" jest maksymalnie ok. 70kB/s. Sie膰 wi-fi jest zrobiona w oparciu o Airport Express (n z godny z a 2,4GHz). Zak艂adam, 偶e problem jest z pr臋dko艣ci膮 WLAN, ale mo偶e jest jaka艣 inna przyczyna?

#180 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 25 czerwca 2012 - 13:25

Pod艂膮cz ATV kablem zamiast wifi i powinno pom贸c...

#181 meiss

meiss
  • 1聽345 post贸w

Napisano 25 czerwca 2012 - 15:50

ip w apple tv masz ustawione na sta艂e czy po dhcp?

#182 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 25 czerwca 2012 - 16:06

ip w apple tv masz ustawione na sta艂e czy po dhcp?

A jakie to ma znaczenie dla transferu ? 呕adne.

#183 Pan Rafa艂

Pan Rafa艂
  • 79 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 25 czerwca 2012 - 20:14

Niestety, pod艂膮czenie po kablu nie pomog艂o. Ustawione jest na DHCP

#184 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 25 czerwca 2012 - 20:35

To dziwne, tym bardziej, ze masz AirPorta ... Jedyne co mi do g艂owy przychodzi, to masz tak zapchan膮 wok贸艂 siebie sie膰 (WiFi) 偶e po prostu przez zak艂贸cenia nie daje rady z transferem.

#185 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8聽114 post贸w

Napisano 25 czerwca 2012 - 21:17

Ustaw jaki艣 skrajny kana艂 i zobacz efekt :)

#186 Pan Rafa艂

Pan Rafa艂
  • 79 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 25 czerwca 2012 - 21:33

Dobra. To musi by膰 kwestia mojej sieci. Znalaz艂em jak膮艣 niezabezpieczon膮 sie膰, pod艂膮czy艂em si臋 pod ni膮 i tam 艣miga. Ale to ju偶 chyba musze u providera interweniowa膰, bo na mojej nijak nie mog臋 ustawi膰, 偶eby chodzi艂o.

#187 Netty

Netty
  • 123 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕, Poland

Napisano 25 czerwca 2012 - 21:38

Ciekawa teoria tplink za 200z艂, powiem tak mia艂em wpi臋ty pomi臋dzy ATV a moj膮 sie膰 lokaln膮 router ustawiony w tryb AP (router off) kt贸ry jest w cenie lekko powy偶ej 300z艂 firmy buffalo oczywi艣cie wifi N itd ... Oczywi艣cie jako dost臋p do internetu si臋 sprawdza 艣wietnie, ale streamowanie przez niego HD1080p z komputera do ATV powodowa艂o i偶 AP si臋 wypierdziela艂 po 10 minutach.

Zgadzam si臋 z tym 偶e airport extreme base station nie jest dobrym wyborem z wzgl臋du na cen臋 i mo偶liwo艣ci, ale twierdzenie 偶e tplink za 200z艂 da rade mo偶e by膰 mocno naci膮gni臋t膮 teori膮 :)

B臋d臋 broni艂 koncepcji Airport Extreme + Dysk = koszt 1000 PLN , Synology + dysk = 1000 PLN a co routerem, kt贸ry to obs艂u偶y? Bo taki za 200 PLN nie da rady - wiem, bo mia艂em. Airport mo偶e i jest drogi i nawet nie najbardziej wypasiony na 艣wiecie, ale wiesz co ? U mnie sie膰 po prostu DZIA艁A - zawsze, o ka偶dej porze i bez 偶adnych zwiech - zaci臋cia przy full HD - a co to? itd, itd.

Sam prze膰wiczy艂em r贸偶ne koncepcje sieci i urz膮dze艅 i dopiero ca艂kowite przej艣cie na jab艂ka da艂o efekt jakiego szuka艂em - wszystko zawsze dzia艂a jak nale偶y - ile wyda艂em kasy po drodze bez sensu (oczywi艣cie po to, 偶e nie "przep艂aca膰" za Apple) to ju偶 mi si臋 nawet nie chce liczy膰. Teraz wiem, 偶e lepiej uzbiera膰 kas臋 i zrobi膰 wi臋kszy krok od razu ni偶 kombinowa膰 prowizorki.

Pozdrowienia,
netty

#188 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8聽114 post贸w

Napisano 25 czerwca 2012 - 21:48

U prowidera chcesz reklamowa膰 to 偶e sobie z lanem poradzi膰 nie mo偶esz? :) Sorry ale to nie ich kwestia, jak zap艂acisz pewnie pomog膮 :)

---------- Wpis dodano o 22:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:39 ----------

B臋d臋 broni艂 koncepcji Airport Extreme + Dysk = koszt 1000 PLN , Synology + dysk = 1000 PLN a co routerem, kt贸ry to obs艂u偶y? Bo taki za 200 PLN nie da rady - wiem, bo mia艂em. Airport mo偶e i jest drogi i nawet nie najbardziej wypasiony na 艣wiecie, ale wiesz co ? U mnie sie膰 po prostu DZIA艁A - zawsze, o ka偶dej porze i bez 偶adnych zwiech - zaci臋cia przy full HD - a co to? itd, itd.

Sam prze膰wiczy艂em r贸偶ne koncepcje sieci i urz膮dze艅 i dopiero ca艂kowite przej艣cie na jab艂ka da艂o efekt jakiego szuka艂em - wszystko zawsze dzia艂a jak nale偶y - ile wyda艂em kasy po drodze bez sensu (oczywi艣cie po to, 偶e nie "przep艂aca膰" za Apple) to ju偶 mi si臋 nawet nie chce liczy膰. Teraz wiem, 偶e lepiej uzbiera膰 kas臋 i zrobi膰 wi臋kszy krok od razu ni偶 kombinowa膰 prowizorki.

Pozdrowienia,
netty

Zgadzam si臋 偶e aby dzia艂a艂o trzeba zap艂aci膰 i tak podobn膮 cen臋 ni偶 za AirPort Extreme, jednak samego rozwi膮zania apple nie zamierzam ani chwali膰 ani gani膰. Nie m贸wi臋 偶e wygl膮da kiepsko bo ma procek 1,2Ghz (Marvell) do tego 16MB rom i 128MB ram czego nie da si臋 zestawi膰 z zabawkami za grosze kt贸re s膮 tak okrojone 偶e a偶 艣mieszne. Tak samo zgadzam si臋 偶e nie ma co kombinowa膰 z prowizorkami bo trzeba potem od nowa kupowa膰. Aczkolwiek jak mam zap艂aci膰 grub膮 kas臋 to ja wole sprz臋t SOHO a nie rozwi膮zania firm kt贸re si臋 tym nie trudni膮 :)

Ale jak zobaczymy ju偶 na specyfikacje:

Total Simultaneous Throughput (Mbps) -- 496.5

Okazuje si臋 偶e z deklarowanego prze艂膮cznika osi膮gamy mniej ni偶 po艂ow臋 deklarowanej warto艣ci.

#189 Pan Rafa艂

Pan Rafa艂
  • 79 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 26 czerwca 2012 - 12:02

Problem rozwi膮zany. Kwestia by艂a 藕le skonfigurowanej sieci.

#190 picik

picik
  • 288 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 lipca 2012 - 09:02

Hejka, mam pytanie. Posiadam obecnie MacBooka Pro Mid2010. Chcia艂bym z sofy streamowa膰 dzwi臋k+obraz na Apple TV. O ile z iTunes wiem, 偶e nie b臋dzie problemu (AirPlay) o tyle zastanawiam si臋 jak sprawa wygl膮da z MplayerX albo innymi playerami ? B臋d臋 m贸g艂 pu艣ci膰 film na aTV bez kabli ? R贸wnie偶 mam pytanie, czy jak odtwarzam muzyk臋 ze strony www (np. SoundCloud) to jest jaki艣 spos贸b na puszczenie audio przez aTV ? Bo wiem, 偶e w Mountain Lionie b臋dzie jaki艣 AirMirroring, ale m贸j MBP si臋 nie za艂apuje na ten feature :/// Dzi臋ki P

#191 GAMA007

GAMA007
  • 1聽394 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBochum

Napisano 13 lipca 2012 - 17:05

Witam,

@picik,

poczytaj prosze TUTAJ

Pozdrawiam

GAMA007

#192 keet72

keet72
  • 3 post贸w

Napisano 06 sierpnia 2012 - 08:36

Witam M贸j Macbook Pro dogaduje si臋 z ATV3 pi臋knie. Ale obraz obraz i d藕wi臋k przycina przy divx, to samo a nawet gorzej mkv 720p. W膮skim gard艂em jest pewnie Linksys WRT54GL i jego brak N. Czy przesiadka na Airport Express to dobre rozwi膮zanie czy musi to by膰 Extreme ? Dodam, 偶e nie interesuj膮 mnie dodatkowe mo偶liwo艣ci Extreme tylko rozwi膮zanie problemu obraz/d藕wi臋k.

#193 michobo

michobo
  • 1聽160 post贸w

Napisano 07 sierpnia 2012 - 16:23

Nie wiem o czym piszesz Ja mam r臋cznie "zduszon膮" siec do G (nie wszystkie urz膮dzenia komunikuj膮 si臋 przy autoroutingu BGN) i nic mis i臋 nie tnie - nawet przy 1080p (iP4S->ATV3)

#194 arturkrusinski

arturkrusinski
  • 17 post贸w

Napisano 08 sierpnia 2012 - 17:22

Witam zastanawiam sie nad kupnem ATV3.Czy istnieje mo偶liwo艣膰 odtwarzania muzyki bez koniecznosci zostawiania otwartego MacBooka Pro?Moja Biblioteka ITunes znajduje si臋 na TimeCapsule Pozdrawiam

#195 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8聽114 post贸w

Napisano 08 sierpnia 2012 - 18:19

Witam zastanawiam sie nad kupnem ATV3.Szczeg贸lnie interesuj臋 mnie mo偶liwo艣膰 odtwarzania muzyki bez koniecznosci zostawiania otwartego MacBooka Pro.Moja Biblioteka ITunes znajduje si臋 na TimeCapsule
Pozdrawiam

Fajnie :) tylko po co to napisa艂e艣 skoro nie ma tutaj 偶adnego pytania?

#196 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 post贸w

Napisano 09 sierpnia 2012 - 09:36

Witaj, Teoretycznie i tak i nie. Bo je艣li wy艂膮czysz Macbooka to ATV3 nie b臋dzie mia艂a dost臋pu do Biblioteki iTunes, kt贸ra znajduje si臋 na TimeCapsule. Ni mniej ni wi臋cej. Dos艂ownie, jak napisa艂em. Tak to wymy艣li艂 Apple. Je艣li natomiast masz wykupion膮 us艂ug臋 iTunes Match to w贸wczas ATV3 streamuje wszystkie Twoje legalnie zakupione utwory z iTunes plus maksymalnie 10.000 "zakupionych inaczej" np na p艂ytach CD i zripowanych, ale wrzuconych do iTunes Match. One po prostu s膮 w chmurze, a widoczne s膮 r贸wnoprawnie z programu iTunes na macbookach, w iTunes w Windows, w sekcji "Muzyka" na iPod Touch i na iPhone... Ja kombinowa艂em z r贸偶nymi rzeczami, ale, np streamowaniem z iPod Touch na ATV itd. Natomiast iTunes Match jest po prostu wygodne... P.S. Co innego, je艣li zainstalujesz jaki艣 program typu Nito TV lub XBMC na ATV3. W贸wczas b臋dziesz mia艂 dost臋p do biblioteki na TimeCapsule, ale w formie dost臋pu do folder贸w i plik贸w, w spos贸b inny ni偶 w iTunes.

#197 arturkrusinski

arturkrusinski
  • 17 post贸w

Napisano 09 sierpnia 2012 - 17:06

Marriu Dzi臋ki wielkie za odpowied藕 :)

---------- Wpis dodano o 18:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:01 ----------

Poprawione :) Jeste艣 w 100% pewien 偶e fajnie ? Za to Twoje pytanie jest odpowiednie co do poziomu tego forum :) za ka偶dym razem znajdzie si臋 tu kto艣 kto chce si臋 napina膰 ...Po co ?? Peace ''Stifie D偶obsie''

#198 Erykos

Erykos
  • 2聽847 post贸w

Napisano 09 sierpnia 2012 - 18:11

Zam贸wi艂em Apple TV 3 gen. Zakupi艂em kabel HDMI za 49 z艂 firmy Arkas. I nie wiem, czy on si臋 nada do tego, czy ud藕wignie HD, fHD. Jeszcze go nie rozpakowywa艂em, w razie czego to oddam i mi zwr贸c膮 pieni膮dze i kupi臋 inny.
Kabel HDMI - HDMI Arkas BHH-15 1,5m - ARKAS - Tworzymy Tw贸j 艣wiat ciekawszym - uchwyty lcd, s艂uchwki z mp3 xx.y, disney, uchwyty led

100% sygna艂 cyfrowy, bez dodatkowej konwersji digital-analog, analog-digital

Sygna艂 cyfrowy, czyli HD te偶 p贸jdzie bez przeskok贸w?
Na opakowaniu mam obrazek gdzie jest DVD player, nie ma Blu-ray. Jest DVD i Playstation, ale Blu-ray czy co艣 w HD nie.

#199 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4聽139 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 09 sierpnia 2012 - 18:18

Zam贸wi艂em Apple TV 3 gen. Zakupi艂em kabel HDMI za 49 z艂 firmy Arkas. I nie wiem, czy on si臋 nada do tego, czy ud藕wignie HD, fHD. Jeszcze go nie rozpakowywa艂em, w razie czego to oddam i mi zwr贸c膮 pieni膮dze i kupi臋 inny.
Kabel HDMI - HDMI Arkas BHH-15 1,5m - ARKAS - Tworzymy Tw贸j 艣wiat ciekawszym - uchwyty lcd, s艂uchwki z mp3 xx.y, disney, uchwyty led

Sygna艂 cyfrowy, czyli HD te偶 p贸jdzie bez przeskok贸w?
Na opakowaniu mam obrazek gdzie jest DVD player, nie ma Blu-ray. Jest DVD i Playstation, ale Blu-ray czy co艣 w HD nie.

Da rad臋. Tutaj par臋 fakt贸w i mit贸w na temat kabli hdmi => HDMI Cable Speed & Features Explained — Reviews and News from Audioholics

#200 Erykos

Erykos
  • 2聽847 post贸w

Napisano 09 sierpnia 2012 - 18:24

Ja czyta艂em ostatnio o tym, 偶e dro偶sze wcale nie oznacza, 偶e lepsze. Wystraszy艂em si臋 tym, 偶e tu w og贸le nie pisze o Hd, o Blu-ray i nie wiem czy rozpakowa膰.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych