Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 3 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
765 odpowiedzi w tym temacie

#651 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 11 listopada 2015 - 14:12

Witam, mam problem z airplayem na iPhonie 6S Plus. Za każdym razem jak przesyłam do ATV muzykę, filmy itp. to muszę mieć włączony ekran w iPhonie bo jak go blokuje to airplay przestaje działać. Na iPadzie Air nie mam tego problemu. Proszę o pomoc.

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#652 Qawel

Qawel
  • 2 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 18:49

Również mam taki problem, czy ktoś zna rozwiązanie.

#653 lukaszset

lukaszset
  • 16 postów

Napisano 28 listopada 2015 - 10:45

Tak znam rozwiązanie zmieńcie tapete na statyczną bo zapewne macie wybraną live.

#654 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 28 listopada 2015 - 13:49

Tak znam rozwiązanie zmieńcie tapete na statyczną bo zapewne macie wybraną live.

Faktycznie pomogło :D . Nie sądziłem że to może być wina głupiej tapety, dzięki.

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#655 lukaszset

lukaszset
  • 16 postów

Napisano 30 listopada 2015 - 14:41

Faktycznie pomogło :D . Nie sądziłem że to może być wina głupiej tapety, dzięki.

Ja również nie ale walczyłem z tym problemem dwie noce, zanim wpadłem na rozwiązanie

#656 Feniu

Feniu
  • 29 postów
  • SkądOstrów Wlkp

Napisano 09 grudnia 2015 - 14:13

Witam.

Czy szanowni forumowicze wiedzą gdzie podziały się zdjęcia (nie chodzi mi o zdjęcia w icloud) w apple tv. Za czasów mac os x 10.10 przy wejściu w komputer mogłem oglądać zdjęcia i słuchać muzyki przez apple tv.

Czy jest to spodowodane aktualizacją apple tv czy też może El capitan?

Ok zapomniałem po aktualizacji zaznaczenia w Kolekcji domowej  udostępniania zdjęć

Użytkownik Feniu edytował ten post 09 grudnia 2015 - 14:53

#657 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 12 grudnia 2015 - 15:27

co mogę zrobić z ATV3? jak "zaświecić" coś polskiego ?

#658 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 15:39

Witam,

@Pabloss,

-Youtube

Przez Airplay z latopa lub i urządzenia w sumie wszystko..

-iPla

-HBO

-Onet VOD

itd.

Pozdrawiam

GAMA007

#659 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 14 grudnia 2015 - 20:53

Witam,

@Pabloss,

-Youtube

Przez Airplay z latopa lub i urządzenia w sumie wszystko..

itd.

Pozdrawiam

GAMA007

Witam,

a czy można oglądać przez Apple TV 3 - Weeb.tv ??

Tzn czy przy jailbreak'u jest taka appka? Bo pewnie opcja numer 2 to streaming z MacBooka...

iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite

instagram: thelifeofhubi //  ortodontachojnice.pl

#660 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 15 grudnia 2015 - 00:34

Witam,

@ManUfan,

JB na ATV3 nie ma i nie bedzie....

Opcja numer 2 to.. AirPlay z Macbooka, lub z i-urządzenia  / JB -KODI /.

Sam Weebtv bazuje jak wiemy na cudownym dodatku Flash, więc teoretycznie można by się pokusić o odpalenie aplikacji Pufin-browser..

i przelać to wszystko poprzez mirroring do ATV3.. o ile ruszy:)

Pozdrawiam

GAMA007

#661 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 15 grudnia 2015 - 01:20

Witam,

@ManUfan,

JB na ATV3 nie ma i nie bedzie....

Opcja numer 2 to.. AirPlay z Macbooka, lub z i-urządzenia  / JB -KODI /.

Sam Weebtv bazuje jak wiemy na cudownym dodatku Flash, więc teoretycznie można by się pokusić o odpalenie aplikacji Pufin-browser..

i przelać to wszystko poprzez mirroring do ATV3.. o ile ruszy:)

Pozdrawiam

GAMA007

dzięki za odpowiedź

Poczytałem Wasz temat o ATV4 i w sumie dużo tam narzekania na filmy i za mało appek w AppStore. Chciałbym kupić w końcu to Apple TV i staje przed wyborem Apple Tv 2 a 4. Jakie jest Twoje subiektywne zdanie na ten temat?

#662 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 15 grudnia 2015 - 11:04

Witam,

Rachunek sumienia ATV:)

1.Zadaj sobie pytanie czego wymagasz od ATV

2.Sprawdz co potrafią obydwa modele, czy spelnią twoje oczekiwania.

3. Dokonaj zakupu.

Moja opinia:

Do momentu ukazania sie aplikacji infuse, ATV2+JB+Kodi byl moim faworytem. / Duza ilosc wtyczek, miedzy innymi Weebtv, Polskytv, Pure-cast.net itp /.

Także w kategorii: odgrywania filmów z dmowej wypożyczalni jak najbardziej polecam ATV4.

Problem zacięć u niektórych użytkowników prawdopodobnie spowodowany jest słabą przepustowością sieci z urządzenia podającego materiał  do ATV4.

Atuty ATV4

Dodatkowo jest bardzo wiele innych serwisów takich jak: Netflix, Amazon Prime, Mediathek, dzięki którym możemy oglądać ulubione seriale-filmy.

Problemem w pewnym sensie są aplikacje niedostępne w sklepie ATV... iPla, Onet Vod, Player itd.

Tutaj musimy skorzystać z usługi AirPlay.

No i na koniec pozostają usługi typu Weebtv... & Co.

99% tych stron używa jak wszyscy wiemy "kochanego" flasha..... czyli Airplay moze byc w pewnym sensie utrudniony....

Na szczęście istnieją także strony które odtwarzają materił poprzez HTML5.

1450173783,69312,32.png

Wówczas do AirPlay na ATV można użyć np. aplikacji AirBrowser.

http://myapple.pl/fo...d-mac-pc/page-2

Pozdrawiam

GAMA007

#663 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 15 grudnia 2015 - 11:47

No okay no to namówiłeś mnie na ATV 4, powiedz jeszcze co to za "inne strony" poza Weeb.tv bo nie chce płacić abonamentu telewizyjnego wolałbym skorzystać z opcji telewizji internetowej jak weeb.tv

Pozdrawiam

#664 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 15 grudnia 2015 - 12:55

Witam,

@ManUfan,

Tutaj mogę cię tylko poprosić z skorzystania z przeglądarki Google.

Tam znajdziesz odpowiedz na twe zapytanie:)

Pozdrawiam

GAMA007

#665 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 21 grudnia 2015 - 15:43

Witam. A więc mam trochę pytań, podstawowych bo iPhone mam od tygodnia,i chce kupić apple tv. Głównie chodzi mi o odtwarzanie moich filmów z iPhone,i zdjęć na tv. Gry i aplikację mi nie potrzebne bo mam ps4. Ważna jest też wypożyczalnia filmów, wiem że są w niej nowości, ile w tym prawdy i jak nowe są te nowości powiecie mi Wy mam nadzieję. Inna kwestia co do wypożyczalni to jak zrobić jeśli mieszkam w Belgii a chce mieć też filmy po polsku, muszę mieć 2 konta? No i czy zadziała mi np hbo go skoroi nie mieszkam w pl?
Jak sobie coś przypomnę to jeszcze dopisze. Pzdr

#666 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 21 grudnia 2015 - 15:59

W wypożyczalni na pewno nie znajdziesz nowości, które lecą aktualnie w kinach :) Raczej te, które dystrybutor już wypuścił na dvd/bluray.

#667 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 25 grudnia 2015 - 14:23

Kupiłem dla rodziców ATV3  i jestem bardzo zadowolony jednak mam pytanie: czy jest możliwość korzystania z Apple Music? Nie widzę tego w ATV ani w kolekcji domowej z iTunes. 

edit: WIem, że na stronie Apple piszą, że od nowego ATV działa apple music ale czy można jakoś to obejść przez kompa i airplay?

Użytkownik ManUfan edytował ten post 25 grudnia 2015 - 14:26

#668 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 25 grudnia 2015 - 15:16

Kupiłem dla rodziców ATV3  i jestem bardzo zadowolony jednak mam pytanie: czy jest możliwość korzystania z Apple Music? Nie widzę tego w ATV ani w kolekcji domowej z iTunes. 

edit: WIem, że na stronie Apple piszą, że od nowego ATV działa apple music ale czy można jakoś to obejść przez kompa i airplay?

Sam sobie trochę odpowiedziałeś. Na ATV 3 nie m Apple Music i nie będzie. Jedyną opcją jest odtwarzanie Apple Music na którym a z pozostałych urządzeń Apple np. iphonie i wysłanie sygnału przez airplay do ATV.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#669 luk4sek

luk4sek
  • 283 postów

Napisano 26 grudnia 2015 - 14:08

Dostałem Apple TV ale jeszcze go nie uzywałem. Jak wyglada kwestia rozdzielczości przy przesyłaniu obrazu przez AirPlay z iPada w aplikacjach typu ipla, TVN player, VoD TVP, HBO GO? Ipad ma w końcu proporcje 4:3, a telewizor Full HD 16:9

#670 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 26 grudnia 2015 - 19:59

Dostałem Apple TV ale jeszcze go nie uzywałem. Jak wyglada kwestia rozdzielczości przy przesyłaniu obrazu przez AirPlay z iPada w aplikacjach typu ipla, TVN player, VoD TVP, HBO GO? Ipad ma w końcu proporcje 4:3, a telewizor Full HD 16:9

Chcąc chodzić sobie po iPadzie mając go na TV faktycznie wciąż będzie 4:3 ale po wejściu w aplikacje i odtwarzając film czy coś takiego wyświetli się on w 16:9. 

#671 Augi1981

Augi1981
  • 30 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 31 grudnia 2015 - 18:19

Czy ktoś forumowiczów ma również problem z aplikacją IPLA podczas airplay na ATV3 ? Kiedy próbuję włączyć kanały na żywo pojawia mi się komunikat " wystąpił błąd podczas wczytywania tej zawartości. Spróbuj ponownie później."

Problem nie występuje dla filmów z biblioteki VOD ipla. Czyżby ostatnia aktualizacja aplikacji coś popsuła ?

Użytkownik Augi1981 edytował ten post 31 grudnia 2015 - 18:20

#672 krzemo

krzemo
  • 120 postów

Napisano 02 stycznia 2016 - 10:30

u mnie po ostatniej aktualizacji aplikacji w iPhone znikła możliwość przesyłania po airplay bezpośrednio z aplikacji - brak ikony 

#673 bleq85

bleq85
  • 1 postów

Napisano 02 stycznia 2016 - 17:29

Witam,

od niedawna jestem posiadaczem mojego pierwszego macbooka i powoli poznaje ten system, jego mozliwosci oraz aplikacje.

Przede wszystkim zalezalo mi na przeniesieniu dwoch rzeczy z windowsa, do ktorych kiedys dlugo dochodzilem, ale to bylo wiele lat temu. Pierwsza bylo odtwarzanie mkv 720p/1080p z DTS'sem, bitstream po HDMI i flaga DTS na ampli. Drugą odtwarzanie muzyki po BT (kodowanie aptx) dla wzmaka stereo przez odbiornik BT. Pozytywnie zaskoczony, ze obie te rzeczy dzialaja bezproblemowo, niemal out-of-box, teraz chce pojsc dalej.

Kolejnym etapem ma byc bezprzewodowe przesylanie plikow mkv z DTS do amplitunera. Nie mam jeszcze zadnego NAS, jedynie dysk usb pod routerem, wiec poki co chce to odpalac/streamowac z Maca, pozniej z NAS. Przeczytalem sporo w tym temacie przed zakupem Mac'a, czyli od gotowych playerow, przez malinki czy skladane HTPC, a nawet obudowy NAS z wyjsciem HDMI. Zadna z tych opcji nigdy mnie nie przekonala, ma to byc proste, intuicyjne i po prostu ma dzialac. Po przesiadce na MBP zaczalem zglebiac temat ATV, airplay do zdjec czy caly ten mirroring tez sie przyda, a jablko z jablkiem napewno "dogada sie" najlepiej. Czytam od kilku dni rozne fora i niby cos sie w glowie uklada, ale wciaz sa niejasnoci i metlik.

ATV2 JB to super opcja, ale chyba juz zbyt leciwa. Moze dostac zadyszki przy duzych plikach.

ATV3 wydaje sie byc idealny do mojego glownego wymogu poprzez aplikacje Beamer, co prawda nie uzyskam flagi DTS na ampli, ale DD5.1 (AC3) tez bedzie ok. Czy sa jakies inne mozliwosci lub aplikacje by odpalic kontener mkv z dts przez ATV3 czy to z dysku sieciowego czy MBP? Czy w ogole istnieje metoda na wyplucie przez ATV sygnalu z DTS na ampli ? 

ATV4 za to daje mozliwosci instalowania aplikacji np. Infuse. Piszecie, ze jeszcze troche niedopracowane, ale wszystko zmierza w dobrym kierunku. Tylko czy jest sens placic 3x tyle co ATV3? Do gier jest konsola, a do muzyki odbiornik BT. Korzystam ze spotify, wiec za apple music dziekuje serdecznie. 

Potrzebuje prostego urzadzenia do plynnego odtwarzania filmow w formacie mkv. 

ATV3 z beamerem? ATV4 z infusem lub beamerem? Nie moge sie zdecydowac, z jednej strony moge dolozyc, ale z drugiej po co przeplacac. Ktora opcja bedzie optymalna przy moim celu?

Pzdr

#674 luk4sek

luk4sek
  • 283 postów

Napisano 03 stycznia 2016 - 01:19

W ipli filmy nie działają w ogóle, reklamy są przesyłane ale są przerywane natychmiast. TVN player przesyła tylko reklamy także porażka pod tym względem, spodziewałem się bezproblemowej obsługi:( Dobrze działa natomiast VOD onetu i HBO GO, do którego jednak nie mam abonamentu:/.
  • kristof461 lubi to

#675 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 03 stycznia 2016 - 01:40

W ipli filmy nie działają w ogóle, reklamy są przesyłane ale są przerywane natychmiast. TVN player przesyła tylko reklamy także porażka pod tym względem, spodziewałem się bezproblemowej obsługi:( Dobrze działa natomiast VOD onetu i HBO GO, do którego jednak nie mam abonamentu:/.

Działa jedynie klonowanie obrazu ale jakość jest marna. Niestety tak to juz w Polsce mamy. A najgorsze jest to że ATV 4 nie poprawia sytuacji bo u nas nikt nie chce zrobić na to swojej aplikacji. Cóż. Za jakis czas chyba przesiądę się na nowy telewizor Sony z Androidem. Wtedy ATV bedzie stricte pod ekosystem Apple.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych