Apple TV 3 - pytania
Napisano 11 listopada 2014 - 20:43
Napisano 27 listopada 2014 - 19:42
zamierzam kupić Apple TV 3gen, ale przed zakupem mam kilka pytań:
da się sterować youtubem przez telefon lub komputer na tej zasadzie: https://support.goog...r/3230452?hl=pl
działa na najnowszych softach ten sposób: http://www.ipod.info...bez-jailbreaku/
Jak to jest z klonowaniem obrazu z MacBook Pro Retina 13cali late 2013 z 8gb ramu, nie będę filmy ścinać jak będę klonował z komputera?
z góry dziękuję za odpowiedzi.
Napisano 27 listopada 2014 - 22:12
Napisano 27 listopada 2014 - 22:39
Napisano 06 grudnia 2014 - 14:24
Mam 4 Gb Ramu. Filmy z YT przy klonowaniu na TV są ok.
Sterowanie YT??? Na MBA.
MBA 2014, ATV3, iPhone4S, iPad Air WiFi+LTE
Napisano 17 lutego 2015 - 18:04
WItam, mam rozterkę, czy kupić ATV3. Czy mógłby ktoś napisać, jakie ma w tym momencie możliwości jeśli chodzi o aplikacje? Np. czy jest aplikacja HBO GO? Może ktoś po prostu wrzuci zdjęcie z najnowszym softem i aplikacjami jakie są dostępne (w PL). Nigdzie nie mogłem trafić na takie info.
Napisano 18 lutego 2015 - 14:17
Napisano 19 lutego 2015 - 08:24
WItam, mam rozterkę, czy kupić ATV3. Czy mógłby ktoś napisać, jakie ma w tym momencie możliwości jeśli chodzi o aplikacje? Np. czy jest aplikacja HBO GO? Może ktoś po prostu wrzuci zdjęcie z najnowszym softem i aplikacjami jakie są dostępne (w PL). Nigdzie nie mogłem trafić na takie info.
Jest dość biednie, obecnie w Polsce nie jest dostępne HBO GO przez AppleTV - https://www.facebook...608952782469539
A aktualnie aplikacje są takie:
W Polsce ATV przydaje się głównie do AirPlay mirroringu (ale musisz mieć bardzo dobry router lub podłączyć atv kablem sieciowym żeby było płynnie) lub puszczania multimediów na telewizor przez Beamera (program płatny, ale warto).
Napisano 19 lutego 2015 - 12:49
HBO GO polskie mozesz klonowac z ipada/iphona.
Napisano 22 lutego 2015 - 12:54
Jak Apple TV z włączoną funkcją Kolekcja Domowa uaktualnia zdjęcia dodawane do iPhoto na macu? W macu przełączyłem na inną bibliotekę i chciałbym by Apple tivi teraz widziało tą aktualną, kombinuję wyłączam ATV, włączam, wyłączam kolekcję i włączam i nic, nadal widzi tylko tą pierwotną.
Napisano 15 marca 2015 - 22:46
Witam, chce kupić apple tv do przesyłania z macbook'a obrazu, będę oglądał filmy online jak i te znajdujące się na dysku .mkv. Zapisane na dysku .mkv mają dźwięk przestrzenny, najczęściej DD5.1, czy apple tv obdłuży przesyłanie przez wifi dźwięku przestrzennego, a następnie "puści" go optycznym do kina domowego? nie będzie miał z tym problemu?
Napisano 18 marca 2015 - 11:04
Witam mam pytanie dotyczące działania Apple TV.
Załóżmy , że chciałbym sobie podłączyć Macbooka pod głosniki włączyć na nim jakiś film czy po prostu przeglądając neta ( jednocześnie chciałbym żeby bezprzewodowo Macbook przesyłał obraz do Apple TV a ten pokaże mi go na obrazie telewizora ? ) Czy AppleTV działa zupełnie w inny sposób, ogólnie chodzi mi o to co uzyskałbym podłączając Macbooka przez HDMI do TV tylko bezprzewodowo
Pozdrawiam
iPhone X
MacBook Pro Retina 13" 2016 I7 16GB RAM
Napisano 18 marca 2015 - 12:54
Witam mam pytanie dotyczące działania Apple TV.
Załóżmy , że chciałbym sobie podłączyć Macbooka pod głosniki włączyć na nim jakiś film czy po prostu przeglądając neta ( jednocześnie chciałbym żeby bezprzewodowo Macbook przesyłał obraz do Apple TV a ten pokaże mi go na obrazie telewizora ? ) Czy AppleTV działa zupełnie w inny sposób, ogólnie chodzi mi o to co uzyskałbym podłączając Macbooka przez HDMI do TV tylko bezprzewodowo
Pozdrawiam
Jest to możliwe, wprowadzili to razem z Mavericksem i nazywa się AirPlay mirroring - po wykryciu AppleTV komputer zachowuje się tak samo jakby był podłączony przez hdmi do telewizora (tylko trzeba mieć na uwadze szybkość jaką da radę uciągnąć nasz router)
- Gontar3d lubi to
Napisano 18 marca 2015 - 13:09
Podziękował Teraz jak najbardziej zakup AppleTV ma dla mnie sens
iPhone X
MacBook Pro Retina 13" 2016 I7 16GB RAM
Napisano 18 marca 2015 - 14:39
Jaki musi być router, jaka przepustowość aby płynnie chodziły filmy HD? N300?
Napisano 18 marca 2015 - 14:55
zależy jak chcesz je puszczać, jeśli przez airplay to musi być szybki, ale jeśli np przez beamera to praktycznie każdy z trybem 802.11n się nadaJaki musi być router, jaka przepustowość aby płynnie chodziły filmy HD? N300?
Napisano 18 marca 2015 - 19:21
Ciekawi mnie jedno, czy przez wifi puszczę film HD z 5.1?
Napisano 19 marca 2015 - 09:53
Podziękował Teraz jak najbardziej zakup AppleTV ma dla mnie sens
Musisz pamiętać, że ATV wyjście audio ma tylko cyfrowe i jeśli chcesz puścić obraz na telewizorze po HDMI, a dźwięk do zewnętrznego wzmacniacza to sygnał dźwiękowy musi iść przez DAC'a. Obojętnie czy będzie miał go wzmak czy DAC będzie zewnętrzny. Trzecim rozwiązaniem są aktywne kolumny z wbudowanym DAC'iem. Czwartym zakup Airport Express z draftem wifi N i wysyłanie dzwięku po Airplay z aTV.
Jeśli dźwięk leci z telewizora to wystarczy wpiąć HDMI i już.
Pozzdro, aa
Użytkownik angelares edytował ten post 19 marca 2015 - 09:56
- Gontar3d lubi to
Napisano 19 marca 2015 - 15:09
Musisz pamiętać, że ATV wyjście audio ma tylko cyfrowe i jeśli chcesz puścić obraz na telewizorze po HDMI, a dźwięk do zewnętrznego wzmacniacza to sygnał dźwiękowy musi iść przez DAC'a. Obojętnie czy będzie miał go wzmak czy DAC będzie zewnętrzny. Trzecim rozwiązaniem są aktywne kolumny z wbudowanym DAC'iem. Czwartym zakup Airport Express z draftem wifi N i wysyłanie dzwięku po Airplay z aTV.
Jeśli dźwięk leci z telewizora to wystarczy wpiąć HDMI i już.
Pozzdro, aa
Ale on chce puścić dźwięk z macbooka, a obraz na telewizorze przez atv i airplay mirroring więc bzdura, że potrzebuje do tego jakikolwiek wzmacniacz. Wystarczy przycisnąć na klawiaturze "alt" i kliknąć na ikonę głośnika i wybrać głośniki wewnętrzne zamiast atv.
Napisano 19 marca 2015 - 18:38
zależy jak chcesz je puszczać, jeśli przez airplay to musi być szybki, ale jeśli np przez beamera to praktycznie każdy z trybem 802.11n się nada
Wprowadzasz w błąd. Wystarczy dokładnie taki sam router i wystarczy n.
Jedyne o czym trzeba pamiętać, to cały czas w Yosemite występuje błąd. Przed połączeniem z ATV należy najpierw wyłączyć połączenie Bluetooth. Komputer nie wiedzieć czemu, ale na Yosemite właśnie taką formę połączenia preferuje... Wtedy obraz tnie przy extended desktop albo cloned. Rozwiązaniem jest wyłączenie BT, połączenie po WiFi i potem BT można spokojnie włączyć.
Próbowałem pomóc na Twitterze jeszcze Chłopakowi ze Spidersweb, ale u niego był problem raczej z MacBookiem Air, na rMBP na pewno działa pięknie i płynnie. Sam na początku mocno się frustrowałem, ale wystarczyło zastosować tę prostą zasadę.
Dodam, że na Mavericks nie było tego problemu.
Napisano 28 marca 2015 - 10:52
Witam ,kupilem ATV3 kilka dni tem ,jestem zadowolony ,wszystko dziala tak jak powinno .
Ale mam jedno pytanie ,jak odtwarzam film ,np youtube ,albo movietube ,to na iphonie pojawia sie ekran taki kontrolny nie ma obrazu ,moge nawet wylaczyc tel .a film leci na tv .Nie wiem czy ktos uzywa z was twitcha do ogladania stremow ,ale ja tak ,moje pytanie ,czy da sie tak samo zrobic z twitchem jak z youtubem np. bym mogl wylczyc tel ,i co za tym idzie oszczedzac baterie.
Nie wiem czy to jasno wytlumaczylem ,ale za pomoc dziekuje.
Napisano 28 marca 2015 - 19:00
Wprowadzasz w błąd. Wystarczy dokładnie taki sam router i wystarczy n.
Jedyne o czym trzeba pamiętać, to cały czas w Yosemite występuje błąd. Przed połączeniem z ATV należy najpierw wyłączyć połączenie Bluetooth. Komputer nie wiedzieć czemu, ale na Yosemite właśnie taką formę połączenia preferuje... Wtedy obraz tnie przy extended desktop albo cloned. Rozwiązaniem jest wyłączenie BT, połączenie po WiFi i potem BT można spokojnie włączyć.
Próbowałem pomóc na Twitterze jeszcze Chłopakowi ze Spidersweb, ale u niego był problem raczej z MacBookiem Air, na rMBP na pewno działa pięknie i płynnie. Sam na początku mocno się frustrowałem, ale wystarczyło zastosować tę prostą zasadę.
Dodam, że na Mavericks nie było tego problemu.
Niestety nie zawsze. Mam w domu netiaspota 802.11n w pasmie 2.4GHz i jest zbyt wolny do korzystania z atv jako zewnętrznego monitora - nawet jak wyłączę bluetooth i połączę się z atv to lag jest na tyle duży, że nie da się chociażby obejrzeć youtuba sklonowanego z ekranu mba - przerywa obraz, a czasem nawet dźwięk.
Napisano 19 kwietnia 2015 - 13:22
Czy bez problemu współpracuje z vlc oraz wyświetla napisy na zewnętrznym monitorze przy strumieniowaniu??
rozumiem ze atv moze caly pulpit przeniesc na inny monitor? Jak wtedy z jakoscia np video i plynnoscia oczywiscie?
Jak bardzo "schodzi" bateria w macu przy odpalonym mirroringu?
Użytkownik eloszki edytował ten post 19 kwietnia 2015 - 15:20
Napisano 21 kwietnia 2015 - 21:44
Kupiłem ATV3, ale mam taki problem. Chcąc oglądać filmy na cda.pl za pomocą iPada Air lub iPhona 5S (mirroring) mogę to zrobić jedynie na małym oknie przeglądarki. Jak tapnę na ikonkę "pełen ekran" obraz powinien wyświetlić się na TV jednak to się nie dzieje i pojawia się na ułamek sekundy komunikat o błędzie odtwarzacza. Na samym iPadzie bądź iPhonie nie ma z tym problemu. Co może być tego przyczyną?
Napisano 22 kwietnia 2015 - 06:42
Czy bez problemu współpracuje z vlc oraz wyświetla napisy na zewnętrznym monitorze przy strumieniowaniu??
rozumiem ze atv moze caly pulpit przeniesc na inny monitor? Jak wtedy z jakoscia np video i plynnoscia oczywiscie?
Jak bardzo "schodzi" bateria w macu przy odpalonym mirroringu?
Bateria schodzi porównywalnie jeżeli korzystasz z klonowania/rozszerzenia, a jeżeli tylko przenosisz obraz na TV wygaszając jednocześnie ekran macbooka to bateria będzie trzymała dłużej. Co do jakości i płynności się nie wypowiem, bo mam zbyt wolny router na korzystanie z natywnego airplay mirroring.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych