Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple TV 3 - pytania

• Please log in to reply
765 replies to this topic

#551 pHarel

pHarel
  • 93 posts
  • SkądNoordwijkerhout, Zuid-Holland, Netherlands

Posted 21 June 2014 - 23:17

Jest tańsze o 80 zł czy coś ok tego. ATV dobrze się sprawdza do netflixa, przynajmniej u mnie bo korzystam dużo. ATV 2 ok 600zł, ATV3 ok 300 zł.

#552 okrzyk1

okrzyk1
  • 11 posts

Posted 29 June 2014 - 10:47

Lipa jest trochę z apple tv 3 bo nie można go złamać i zostają tylko dedykowane aplikacje chyba lepiej zainwestować w apple tv 2 albo poczekać na nowa wersje :)

#553 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 29 June 2014 - 16:16

W starocia nie ma sensu inwestować, tym bardziej, że tylko 720p a co do nowego to wcale nie wiadomo, czy będzie można zrobić JB...

#554 bolec71

bolec71

• 657 posts
  • SkądPodkarpacie

Posted 15 July 2014 - 07:53

Mam pytanko, może ktoś z posiadaczy ATV 3 podrzucić informację, jakiej długości jest kabel zasilający ?

#555 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 15 July 2014 - 11:35

Mam pytanko, może ktoś z posiadaczy ATV 3 podrzucić informację, jakiej długości jest kabel zasilający ?

Każdy kabel AGD pasuje, długość do wyboru w razie czego, bo ATV ma standardowe gniazdo

#556 Nura5eN

Nura5eN
  • 22 posts

Posted 16 July 2014 - 20:51

Koledzy mam pytanie ponieważ nie mogę jednoznacznie znaleźć odpowiedzi: Czy dzięki ATV3 będę mógł oglądać filmy jakie mam wgrane na iPada w jakości Full HD/720p? Konkretnie chodzi mi o to, że mam wgrane filmy na ipada, ale gdy jestem w domu chciałbym je oglądać na telewizorze właśnie w takiej jakości w jakiej mam swoje pliki. Czy ten mirroring nie klatkuje obrazu?

#557 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 16 July 2014 - 23:05

Filmy sa synchronizowane z iTunes?

#558 mkationek

mkationek
  • 5 posts

Posted 17 July 2014 - 07:32

Od kilku dni jestem posiadaczem atv 3 . Filmy z iPada air w moim przypadku chodza płynnie tylko w standardzie mp4 lub m4v. Format m4v to coś podobnego do mkv , gdzie można dodać kilka ścieżek dźwiękowych oraz multisubtitle. Dodam , że najnowszy cinexplayer hd odtwarza płynnie filmy 1080p mkv tylko na samym iPadzie. Natomiast przez atv3 airplay oraz klonowanie obrazu następuje b. duże klatkowanie filmów.

#559 Nura5eN

Nura5eN
  • 22 posts

Posted 17 July 2014 - 16:00

Filmy to głównie format mkv wrzucane do ipada za pomocą itunes do programu VLC.

#560 Kawecki

Kawecki
  • 10 posts

Posted 17 July 2014 - 21:38

Kurczę tak czytam wasze posty i lipka jak nie można oglądac w 1080 - mam jeszcze WIDI do Della służbowego i tam mogę puszczać wszystko jak chcę i nie ma żnego podcinania czy też kltkowania, to możliwe aby ATV3 było gorszę Belkina WIDI?

#561 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 18 July 2014 - 08:22

Panowie, zlitujcie się! Najpierw ktoś kupuje/ chce kupić sprzęt CELOWO STWORZONY do oglądania legalnie kupionych filmów z iTunes i ewentualnie słuchania muzyki, dodatkowo mający jedynie możliwość Airplay z iDevice'ów lub mackbooków (nowszych) i ZADAJE PYTANIE. Słyszy odpowiedź: Posłuchaj, ten sprzęt służy do tego, do czego został stworzony. No i zaczyna się narzekanie: Aaaa to lipa, ja chciałem do piraconych MKV. Poszukam u konkurencji... Jaka to konkurencja???? W okradaniu?

#562 Nura5eN

Nura5eN
  • 22 posts

Posted 21 July 2014 - 12:05

Czym się różni piracony mkv do niepiraconego jeżeli chodzi o mirroring? Ten pierwszy chodzi płynniej?- kiepski argument. ATV3 posiada funkcję która mnie interesuję ale nie działa satysfakcjonująco przy dużej rozdzielczości czyli urządzenie to zostało do tego stworzone ale do końca jest w stanie sprostać moim wymaganiom. Kolega wyżej napisał o konkurencji gdyż posiada inne urządzenie, które nie ma problemu jaki posiada ATV3 a Ty od naskakujesz z tematem okradania...

#563 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 July 2014 - 17:47

Szerloki, przeciez to nie ATV wina, ze tnie tylko braku akceleracji GPU dla MKV w iOS.

- - - Połączono posty - - -

Kurczę tak czytam wasze posty i lipka jak nie można oglądac w 1080 - mam jeszcze WIDI do Della służbowego i tam mogę puszczać wszystko jak chcę i nie ma żnego podcinania czy też kltkowania, to możliwe aby ATV3 było gorszę Belkina WIDI?

Odtwarzanie odbywa sie na urzadzeniu na ktorym znajduje sie film. Jesli posiada ono wystarczajacy zapas mocy by odtworzyc mkv 1080p i jeszcze klonowac obraz do odbiornika WIDI/AirPlay to wszystko dziala plynnie. Jesli na urzadzeniu dziala plynnie a po sklonowaniu zacina to znaczy, ze brakuje mocy obliczeniowej do obydwu tych zadan. Wiec nie dziwota, ze klonowanie z laptopa dziala plynniej od iPad'a, ktory ma ulamek tej mocy.
Jesli do tego jest to MKV na iOS to dekodowaniem zajmuje sie sam CPU bez GPU wiec pary na klonowanie zostaje niewiele i dlatego zacina.

#564 mkationek

mkationek
  • 5 posts

Posted 22 July 2014 - 23:15

Moje spostrzeżenia na temat kilkutygodniowego użytkowania atv3 i pad air są następujące: - źle odtwarza pliki mkv , sprawdzane na vlc player, cinexplayerHD, HDplayer , AVplayerHD - standardowy odtwarzacz w ogóle nie widzi plików mkv - standardowy odtwarzacz płynnie odwtarza pliki 1080p ale tylko w formacie mp4 oraz m4v (odmiana mp4 z zaimplementowanymi multisubtitle oraz multitrack) i kodekiem dźwięku aac. Jeżeli ktoś chciałby oglądać płynnie filmy 1080p na telewizorze to widzę następujące rozwiązania: - konwersja mkv to mp4 programem MkvToMp4 i wybór w opcjach output file m4v (zajmuje kilka godzin i zależy od wydajności komputera) - bez konwertowania najnowszy program Hd player i kabel lightening to HDMI oraz extender hdmi np. skyvision ws 100 firmy Gigabyte W najnowszym HD playerze odtwarza pliki mkv nawet 31 Mbps i co ciekawe z DTS-HD lecz nie suportuje ac3.

#565 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 23 July 2014 - 08:44

Halo! Panowie! Też bym chciał, żeby moje ATV2 lub ATV1 lub ewentualnie ATV3 odtwarzało wszystkie formaty, niezależnie od tego, czy piracone, czy też nie. Ale tak nie będzie. Chyba. :-( Ale zakładam, że kilka dobrych lat temu stworzona technologia przez firmę Apple odtwarza format m4v i mp4. To i tak dużo. Alternatywą (również cenową) jest zakup Amazon Fire Tv (mam i polecam) ewentualnie Raspberry Pi (mam i polecam). Obie alternatywy mają lepszy hardware i wspierają XBMC z wszystkimi dobrodziejstwami. Nie oczekuję, że komuś się będzie chciało robić JB czegoś więcej niż ATV3, więc nawet jeśli wejdzie ATV4 z lepszym sprzętem to będzie służyło głównie do mirroringu.

#566 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 August 2014 - 18:46

Zastanawiam się dość poważnie nad zakupem Apple TV, zależy mi przede wszystkim na strumieniowym odtwarzaniem filmów z MacBooka na TV. ATV3 jest na rynku już od dłuższego czasu. Zastanawiam się czy teraz kupować ATV3 czy poczekać na następną generacje? Ktoś się orientuje czy Apple coś w ogóle kombinuje nad następnym modelem?

#567 bolec71

bolec71

• 657 posts
  • SkądPodkarpacie

Posted 15 August 2014 - 19:05

Ja przestałem czekać i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem ATV3.

#568 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 August 2014 - 19:07

No znalazłem gdzieś w sieci, że ATV4 ma wyjść dopiero w 2015r. w takim razie chyba też się skuszę. Nawet dobrą ofertę na allegro znalazłem po 239zł :)

#569 bolec71

bolec71

• 657 posts
  • SkądPodkarpacie

Posted 15 August 2014 - 19:31

Ja dałem 340 w i-sklepie, te tańsze na Allegro były z reguły powystawowe.

#570 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 16 August 2014 - 19:02

A czy na Apple TV da radę strumieniować filmy z You Tube ale nie jako minnoring? Chodzi mi o to że jak odpale You Tube na iPadzie to pojawia się ikonka streamingu, na którą klikam, następnie obraz wyświetla się na telewizorze i mogę wtedy zamknąc/wyłączyć iPada? Przyznam że kusi mńie Chromecast za 140 zł. A apple TV kosztuje 299 zł, a za te pieniądze nie oferuje więcej jak dla mnie(nie chcę kupować filmów).

#571 gregvip

gregvip
  • 8 posts

Posted 17 August 2014 - 06:38

A czy na Apple TV da radę strumieniować filmy z You Tube ale nie jako minnoring? Chodzi mi o to że jak odpale You Tube na iPadzie to pojawia się ikonka streamingu, na którą klikam, następnie obraz wyświetla się na telewizorze i mogę wtedy zamknąc/wyłączyć iPada? Przyznam że kusi mńie Chromecast za 140 zł. A apple TV kosztuje 299 zł, a za te pieniądze nie oferuje więcej jak dla mnie(nie chcę kupować filmów).

Możesz oglądać YouTube zarówno z ipada przez airplay jak i bezbpośrednio na Apple TV które ma aplikację youtube

#572 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 17 August 2014 - 06:45

A np, jak oglądam na MacBooku filmy na zalukaj pl to również mogę je streamować na Apple TV? Można w ogóle zrobić tak, że dzięki Apple TV będzie można wyświetlać wszystko na TV bezprzewodowo, jak ma to miejsce po bezpośrednim podpięciu kablem laptopa do TV?

#573 bolec71

bolec71

• 657 posts
  • SkądPodkarpacie

Posted 17 August 2014 - 08:49

Można, ja od wczoraj się tym bawię, tylko musiałem doinstalować "airparrot" bo mam starego Mac-a.

#574 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 August 2014 - 08:49

A np, jak oglądam na MacBooku filmy na zalukaj pl to również mogę je streamować na Apple TV?
Można w ogóle zrobić tak, że dzięki Apple TV będzie można wyświetlać wszystko na TV bezprzewodowo, jak ma to miejsce po bezpośrednim podpięciu kablem laptopa do TV?

http://myapple.pl/ap...pod-mac-pc.html

#575 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 17 August 2014 - 09:15

Do wyświetlania filmów i seriali polecam aplikację Beamer. Full HD, dźwięk 5.1, czyta DVD, odtwarza formaty AVI, MKV, MOV, MP4, WMV, FLV, a na koniec playlista dzięki której seriale czy podzielone filmy można obejrzeć bez przerwy. No i nie korzysta z AirPlay, wiec działa na starszych Mac'ach.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users