Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 3 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
765 odpowiedzi w tym temacie

#226 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 września 2012 - 08:00

Ja podłączyłem do swojego MBA 11 napęd DVD w wrzuciłem płytę celem sprawdzenia jakości przesyłu. Cóż, jak obraz był wyświetlany przez Odtwarzacz DVD na ekranie MBA to wszystko było OK. Jak przeniosłem obraz poprzez ATV3 na telewizor to niestety, na telewizorze oraz na laptopie w miejscu obrazu wyświetlania pojawiła się szachownica. Zastanawiam się nad podłączeniem MBA do ATV3 na kabel i zobaczę czy to wina przesyłu bezprzewodowego.

#227 elvis_is_alive

elvis_is_alive
  • 6 postów

Napisano 08 września 2012 - 13:02

Nie działa mirroring (ipad new + AppleTV 3gen) Witam, mam problem ze skonfigurowaniem iPada new z AppleTV 3. iPAD new (5.1.1) AppleTV (5.0.2) Kiedy na iPadzie w ustawieniach AirPlay przełączam na AppleTV i włączam klonowanie to po kilku sekundach przełącza mi się z powrotem na iPad. Na TV nic się nie dzieje. Oba urządzenia bez żadnych jailbrake'ów. W innych aplikacjach przesyłanie sygnału mi działa. Filmy i muzyka chodzą, tylko klonowanie nie działa. Czegoś nie ustawiłem?

#228 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 09 września 2012 - 00:38

Ja podłączyłem do swojego MBA 11 napęd DVD w wrzuciłem płytę celem sprawdzenia jakości przesyłu.
Cóż, jak obraz był wyświetlany przez Odtwarzacz DVD na ekranie MBA to wszystko było OK.
Jak przeniosłem obraz poprzez ATV3 na telewizor to niestety, na telewizorze oraz na laptopie w miejscu obrazu wyświetlania pojawiła się szachownica.
Zastanawiam się nad podłączeniem MBA do ATV3 na kabel i zobaczę czy to wina przesyłu bezprzewodowego.

Jest to spowodowane zabezpieczeniami DVD. Identyczna sytuacja wystąpi kiedy będziesz chciał zrobić screena z filmu.

#229 puzika94

puzika94
  • 6 postów

Napisano 13 września 2012 - 08:06

A ja mam takie pytanko, czy apple tv z Kanady działałby w PL?

#230 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 13 września 2012 - 19:11

A ja mam takie pytanko. Do LCD Samsung mam podłączone kino domowe 5.1 za pomocą SCART. Czy po podłączeniu iPada przez AirPlay i strumieniowaniu np filmu, dźwięk będę miał przez kino w pełnym efekcie (jeśli oczywiście oglądany program będzie to oferował)? Muzyką z iPhone i iPad w pełnym brzmieniu tez będę mógł sie cieszyć? Dzięki za info.

#231 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 13 września 2012 - 22:51

Jesli kino ma wejscie optyczne (SPDI/F) to podpinasz je takowym kablem do Apple TV i odtwarzacz DVD robi wtedy za amplituner. Ja mam tak podpiete Logitechy Z-5500 i wszystko dziala. Minus ktory zauwazylem, to jezeli korzystamy z programu sterujacego wyjsciem audio (Plex, XBMC, odpowiednio ustawione VLC) to po sklnowac obraz na Apple TV musimy PRZED uruchomieniem programu, inaczej dzwiek zostanie wypuszczony na domyslne wyjscie audio.

#232 rybinson

rybinson
  • 90 postów
  • SkądWlkp

Napisano 14 września 2012 - 02:10

AppleTV 3 wolno chodzi co zrobic ? Witam Odebralem dzisiaj moj Apple tv 3 generacji, podlaczylem i troche sie zawiodlem. Otoz liczylem ze wszystko bedzie chodzic plynnie a tutaj niemiła niespodzianka.Sprawa wyglada tak ze gdy puszczam zdjecia i filmy z iPhona 4s na ATV jest ok chodza płynnie.Gdy puszcze jednak film nagrany przez Iphone w max rozdzielczosci bardzo dlugo go wczytuje.Gdy puszcze muzyke z telefonu tez czasami przytnie. Zdjecia z kolekcji domowej z MBP na ATV tez dosyc dlugo wczytuje na TV. Zrobiłem aktualizacje softu w ATV do 5.02 i zastanawiam sie czy to nie wina routera. Posiadam router Linksys WAG200G w ktorym probowałem poprzestawiac cos w zakładce wireless ale jest tam bardzo mało opcji wiec niewiele moge zrobic. Posiadam łącze 20mb wiec wydaje mi sie ze wystarczające zeby wszystko chodziło jak należy. Czy zmiana routera rozwiąże problem? Zastanawiam się nad kupnem np. TP link TL-WR941ND lub czegos podobnego. Z tego co wyczytałem ma standard N i wiekszą przepustowosc. Czy wystarczy np. podlaczenie ATV kablem do mojego Linksysa co niebardzo mi jednak pasuje. Pozdrawiam

#233 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2012 - 06:36

Może okazać się, że problemem jest też tranfer między router'em, a iphonem.

#234 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2012 - 13:59

Witam, mam pytanie. Znajomy przywiózł mi ATV3 z USA. Wszystko po podłączeniu działa, do momentu aż ATV samo się nie wyłączy. Nie reaguje wówczas na pilota, ani na nic. Trzeba wyciągnąć kabel, odczekać kilka sekund i włączyć, żeby się 'zresetowało'. Ktoś wie o co może chodzić ? Nówka sztuka oczywiście. Gwarancja działa w Polsce na sprzęt kupiony w USA ? Dziękuję i pozdrawiam P

#235 jtarkiewicz

jtarkiewicz
  • 4 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2012 - 11:06

Mam dokładnie taki sam problem. Streaming z iPhone'a i iPad'a idzie strasznie wolno. Przestawiałem w routerze (DLink DIR615) wiele rzeczy i nic to nie zmieniło. Jeżeli ciągnę coś z sieci np. z Youtube to raczej nie ma tego problemu. Jakieś pomysły?

#236 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2012 - 14:21

Ktokolwiek miał z tym problem ? Wczoraj oglądałem 2h film i było okay. Potem włączyłem stream muzyki z iPada i po 15 min zgon. Tylko wyciągnięcie z gniazdka pomaga... Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam P

#237 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 września 2012 - 15:59

Mam ATV z USA i nie mam żadnych problemów. Usypianie działa normalnie, wybudzam pilotem. Nie miałem sytuacji przerywania streamów ani innych problemów. Gwarancja jest na cały świat, więc w każdym autoryzowanym punkcie przyjmą Ci do naprawy.

#238 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 18 września 2012 - 16:13

Witam

Odebralem dzisiaj moj Apple tv 3 generacji, podlaczylem i troche sie zawiodlem. Otoz liczylem ze wszystko bedzie chodzic plynnie a tutaj niemiła niespodzianka.Sprawa wyglada tak ze gdy puszczam zdjecia i filmy z iPhona 4s na ATV jest ok chodza płynnie.Gdy puszcze jednak film nagrany przez Iphone w max rozdzielczosci bardzo dlugo go wczytuje.Gdy puszcze muzyke z telefonu tez czasami przytnie. Zdjecia z kolekcji domowej z MBP na ATV tez dosyc dlugo wczytuje na TV.

Zrobiłem aktualizacje softu w ATV do 5.02 i zastanawiam sie czy to nie wina routera. Posiadam router Linksys WAG200G w ktorym probowałem poprzestawiac cos w zakładce wireless ale jest tam bardzo mało opcji wiec niewiele moge zrobic.

Posiadam łącze 20mb wiec wydaje mi sie ze wystarczające zeby wszystko chodziło jak należy.
Czy zmiana routera rozwiąże problem? Zastanawiam się nad kupnem np. TP link TL-WR941ND lub czegos podobnego. Z tego co wyczytałem ma standard N i wiekszą przepustowosc.

Czy wystarczy np. podlaczenie ATV kablem do mojego Linksysa co niebardzo mi jednak pasuje.

Pozdrawiam

Witam,

@rybinson,

podłącz swój ATV3 kablem do routera.

Jeśli będzie poprawa, wówczas będziesz wiedział, iż problem leży w sieci Wi-Fi.

Jeśli odpalasz filmy w sieci lokalnej czyli w domu internet tutaj nie ma nic do rzeczy.

iPhone 4S jak wiemy nie wspiera sieci w zakresie 5GHZ, więc jak kupisz nowszy lepszy router to twój iPhone 4S dalej
będzie się łączył z siecią w zakresie 2,4Ghz..

-czy filmy które oglądasz z YT na swym iPhonie 4S lecą bez żadnych zakłóceń
Jeśli tak to twoja sieć Wi-Fi jest w ok.

Sprawdź zatem i daj znać.

Pozdrawiam

GAMA07

#239 rybinson

rybinson
  • 90 postów
  • SkądWlkp

Napisano 21 września 2012 - 13:33

Wiec tak : Pozyczyłem ze sklepu na próbe router TP Link TD-W8961ND ADSL2+, standard N, 300Mb/s poprzestawiałem troche ustawienia i nie zauwazīłem wiekszej roznicy. Pozostałem wiec przy starym D-Linku jednak podłączyłem go kablem do ATV. Grajac np w gre Rise Of Glory klonowaną z Iphona wszystko chodzi płynnie i nie ma żadnych zaciec.Gdy router podłączony był bezprzewodowo do ATV gra sie troszke zacinała. Większosc gier chodzi płynnie jednak w niektorych np Fight Night 3 lub CSR Racing sklonowana grafika pozostawia wiele do zyczenia. Przegladanie zdjec i puszczanie muzyki z Itunesa chodzi minimalnie szybciej,jednak zdjecia nie wczytuja sie momentalnie. Filmy puszczane z Itunesa rowniez chodza dobrze jednak przy wiekszych plikach lub szczegolnie nagraniach video puszczanych bezposrednio z Iphona trzeba chwile poczekac az zbuforuje. Filmy z Youtube na Iphonie chodza bez problemu.

#240 Sim1

Sim1
  • 329 postów

Napisano 21 września 2012 - 18:54

Maksymalny transfer na atv2/3 można uzyskać tylko z kabla mimo, że to tylko fast ethernet. Na forum xbmc wyczytałem, że konstrukcja (jedna antena) pozwala w najlepszym razie osiągnąć 65Mb/s. Moje walki z atv2 to potwierdzają... ipad z resztą ma to samo widzę (Revolution Wi-Fi: Apple iPad 3 Wi-Fi Specifications).
Biorąc pod uwagę, że przepustowość wifi to half duplex efektywnie prędkość 65Mb/s jeszcze spada i ze standardu 300Mb/s zostają osiągi na poziomie G.

#241 rybinson

rybinson
  • 90 postów
  • SkądWlkp

Napisano 21 września 2012 - 19:57

Czyli rozumiem ze nic wiecej juz zrobic nie moge. Pozostac przy połączeniu ATV z routerem kablem i tyle.

#242 Sim1

Sim1
  • 329 postów

Napisano 21 września 2012 - 21:13

Raczej nic więcej się nie da wycisnąć. Ja skończyłem na odesłaniu DLinków na emeryturę, zakupie Airport Extreme jako routera/access pointa (2 zakresowo działa) i dodatkowo Airport Express (też 2 zakresowy) postawiony na atv (ładnie się komponuje), który rozszerza sieć wifi i równoczenie po kablu dostarcza komunikację do atv. Najszybsza kombinacja bo jak siadam przed telewizorem z urządzeniem w ręce to komunikacja wifi idzie przez airport express (najbliżej jest) i stamtąd do atv, Niestety to nie jest tanie.

#243 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 września 2012 - 19:03

A z moim ATV3 reperkusji ciąg dalszy. Ciągle wyłącza mi się przy streamowaniu muzyki skądkolwiek. Jedynie wyciągnięcie kabla pomaga... Zmieniłem nawet przejściówkę na inną (USA->PL), ale nadal to samo... Czy ktoś kto ma ATV z USA używa jakichś specjalnych transformatorów, etc ? Na opakowaniu jest 110-240v, więc teoretycznie zwykły adapter wtyczki powinien dać radę ?

#244 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 26 września 2012 - 19:34

Postanowiłem podzielić się moimi wrażeniami o ATV 3gen. I powiem szczerze że nie jestem zadowolony. Wcześniej używałem 2 gen. 3 gen udało mi się kupić dzisiaj po okazyjnej cenie. Po podłączeniu do TV już dwa razy mi się zresetował, kolekcję domową co chwilę trzeba włączać w itunes , airplay co podłączę czy to iphone 4 s czy ipada 2 wyłącza się, Oglądanie filmów z youtube strasznie wolno się uruchamiają mimo bardzo szybkiego internetu. To samo tyczy się zwiastunów, trzeba bardzo długo czekać. Streamowanie video z ipada lub iphone jest bardzo złe: strasznie zacina, streamowane gry też zacinają. Urządzenie ma zainstalowane przed ostatnią wersję i nie aktualizowałem do nowej bo czekam na JB. Jednym słowem : żałuje że sprzedałem ATV2 gen.

#245 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 września 2012 - 20:45

czyli też ci się wyłącza podczas airplaya ? tak że z kabla trzeba wyciągać ? welcome in my world...

#246 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 26 września 2012 - 22:49

Czy tylko ja nie mam ZADNYCH problemow z ATV 3?

#247 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 26 września 2012 - 23:51

Nie tylko ;)

#248 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 27 września 2012 - 07:24

Ja dzisiaj sprobuje wymienic na nowe urzadzenie. Pytanie do kolegow ktorym wszystko dobrze chodzi , jakiej wersji iOS uzywacie?

---------- Wpis dodano o 07:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 06:16 ----------

Chcialbym odtworzyc moje apple do fabrycznego stanu, ale Boje sie ze iTunes uaktualni mi do najnowszej wersji. Moje Pytanie do was jest Czy Jak przytrzymam klawisz shift I wybiore odtworz w iTunes I podam sciezke do przedostatniej wersji iOS. Taka obecnie mam wgrana, to cZy iTunes mi odtworzy urzadzenie?

#249 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 27 września 2012 - 08:40

Zawsze bieżącej (najnowszej).

#250 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 27 września 2012 - 09:09

Czy tylko ja nie mam ZADNYCH problemow z ATV 3?

Ja też nie mam, samo AppleTV działa bez problemu, AirPlay z iPoda czy komputera także, muzyka / filmy z komputera bez najmniejszych problemów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych